Tüp bebek hemşiresiyim

Merhaba ☺️ bende soru sormak istedim ilk tüp bebek tedavim
Cuma günü opu oldum 6 yumurta toplanmış 2 tanesi gelişmemiş 4 tanesi dollenmis yarın transfere cagirdilar taze transfer olcak
Ama ara sıra hala kasik ağrım oluyor
Transferi etkiler mi sizce
Bı de kaliteli mi değil mi tam anlatmadilar araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyorum
Pazartesi tekrar bakılır en iyileri size vdrilir gerisi yetişirse dondurulur dedi tek mi çift mi o heyecanla soramadım
Transfer aşamasında soluyolarmis ama
Sanırım 3. Gün taze transfer olcak dimi
Kasik batması etkilwemez dimi
Merhaba 🌷

Evet 3.gün taze olmuş oluyor sizinki. Kasık ağrıları normal. 6 yumurta toplandığı için transfer yapılabilir. Çok değil çünkü sayı olarak. 20 30 yumurta toplanan hastalarda hemen yapılmayabilir. Ama sizde engel durum yok.

Pazartesi günü kaliteleri tam belli olur. O gün tekrar bakılıyor çünkü. İki tane hak ediyorsanız ve siz isterseniz verirler tabi ki. Hayırlısı olsun inşallah 🙏

Tetradox vermişlerdi 10 adet iç demişlerdi ama tamamlanmicak sanırım
Sabah akşam progestan vajinal fitil ve duphaston içiyorum sabah akşam aynı saatlerdd almaya çalışıyorum iki defa parol içtim sadece ama kasık ağrım arada yokluyor iş yapmadigim halde
Evet tetradox 4 gün kullanılıp bırakılıyor gebelde

Mrb bnmde bir sorum olacakti yardımcı olabilirsiniz sevinirim🙏 çatlatma iğnesinin 12.gunu kan testi verdim 9.44 çıktı bir kerede üç tane çatlatma iğnesi olmuştum acaba hala etkisi geçmemiş olabilrmi iğne etkisimidir😕

Merhaba. Evet iğne etkisi olabilir. Ama ilerleyen günlerde testinizi tekrar edin mutlaka

Merhaba 🌷

Evet 3.gün taze olmuş oluyor sizinki. Kasık ağrıları normal. 6 yumurta toplandığı için transfer yapılabilir. Çok değil çünkü sayı olarak. 20 30 yumurta toplanan hastalarda hemen yapılmayabilir. Ama sizde engel durum yok.

Pazartesi günü kaliteleri tam belli olur. O gün tekrar bakılıyor çünkü. İki tane hak ediyorsanız ve siz isterseniz verirler tabi ki. Hayırlısı olsun inşallah 🙏
Sağolun çok teşekkür ederim 🥰 aşılama da aksine çok yumurta var diyolardi tüp bebek tedavisnde az olmasına şaşırdım aslında amh aralik 2021 1.59 du başka da tahlil yapılmadı
Ama hocam hamile kalmaya engel yok drmisti eşimden kaynakliydi sayı ve değerleri düşüktü dollenmesine çok çok sevindim umarım tutunurda ☺️
Aralkkda polip ameliyatı da olmuştum
2 asilama sonrası başladık insallah tutunur

Lupetta Lupetta
Merhaba cumartesi transfer oldum yazmıştım daha önce yaş 35 1 emriyo aa kalite dediler çok anlamıyorum ama transferden sonra kasıklarım da ağrı ara dıra batmaka oluyor ilaçlardanmıdır kötüye işaretmidir acaba?

Lupetta Lupetta
Merhaba cumartesi transfer oldum yazmıştım daha önce yaş 35 1 emriyo aa kalite dediler çok anlamıyorum ama transferden sonra kasıklarım da ağrı ara dıra batmaka oluyor ilaçlardanmıdır kötüye işaretmidir acaba?
Merhaba. Kasık ağrısı genelde herkeste oluyor . İyi ya da kötü bi durum değil. Normal bi şey 🤗

Merhaba. Öncelikle T uterus sorun yaratmıyor demişse ona takılmayın. Demek ki müdahaleye gerek yok.

İkinci kez denemeye başladığınızda evet genetik testlerinize baktırabilirsiniz. Başarısız deneme olduğu için size önerebilirler.

Histeroskopi yapılmış mıydı hiç size? Belki doktorunuza gerekli mi diye onu da sorabilirsiniz tedavi başında.

Onun dışında eşinizin spermi doğal yolla gebelik sağlanmasına oldukça yeterli görünüyor ki tüp bebekte hiç sorun olmaz.

Moralinizi hiç bozmayın. İnşallah bu sefer güzel olur 🤗
Değerli yorumunuz için çok tesekkür ederim.Genetik testi daha önce sadece burada duydum.Onu nereden yaptırabiliyoruz İstanbulda yaşıyorum.. Histeroskopi hiç yapılmadı. Rahim filmide 2 sene önce çekilmişti acaba tüpler kapanmış olabilir deyip tekrar mı çektirsem diye karamsarlığada kapılıyorum

Merhaba Tüp bebek hemşiresi,

Benim ilk opu sonucu 1 adet orta kalite 5. Gün embriyom donduruldu. Çarşamba günü 2. Opu olacağım, İnşallah ondan daha iyi sonuç alırım. Ama alamazsam, orta kalite 5.gün embriyosu transfer olursa bunun dezavantajı nedir?

Transfer yapılmadığı sürece her şey serbest. Uzun etkili ilaçlar hariç.
canımm ben tup oncesı kan testlerı vermıstım, prolaktın yuksek mı acaba? adetın 3.gunu vermıstım bunları..

Amh: 1,50
Fsh: 5,27
Tsh:1,82
Serbest T4: 1,12
Lh:6,6
Prolaktın :28,48
vitamın d3: 36,04
b12: 554 cıkmıs.

canımm ben tup oncesı kan testlerı vermıstım, prolaktın yuksek mı acaba? adetın 3.gunu vermıstım bunları..

Amh: 1,50
Fsh: 5,27
Tsh:1,82
Serbest T4: 1,12
Lh:6,6
Prolaktın :28,48
vitamın d3: 36,04
b12: 554 cıkmıs.
Merhaba. Çok fazla yüksek değil. İlacı gerekli görürse verir 🌷

Selam kızlar.

Burada prematüre bebekler sayfasını okurken birisi "yenidoğan hemşiresiyim, sorularınız varsa cevaplayabilirim" yazmıştı. Hoşuma gitti.

Ben de doğum için ayrıldım işimden . Tüp bebek hemşireliği yapıyordum. Cevaplayabileceğim şeyler olursa ben de yardımcı olmak isterim. Bazen burada yardımcı olabileceğim konulara girip yazıyorum ama ekstra olursa yine cevaplarım. Herkese sağlıkla nasip olsun inşallah 🙏
Güzel kalbiniz için çok teşekküre deriz❤️ Pcosluyum bugün 7.günüm 3 gündür regl ağrısı gibi karın ağrım var ve ayaktayken daha çok vuruyo ağrı bende kompleks kaldı her seferinde adet olduğum için yine adet olucam sanıp çok korkuyorum ve bide sabahları ağzım kuruyo bunlar iyi belirtiler mi daha hiç kanamam olmadı yerleşmesi için kanama olması gerekmez mi kafamda bir sürü soru🥲

Merhaba Tüp bebek hemşiresi,

Benim ilk opu sonucu 1 adet orta kalite 5. Gün embriyom donduruldu. Çarşamba günü 2. Opu olacağım, İnşallah ondan daha iyi sonuç alırım. Ama alamazsam, orta kalite 5.gün embriyosu transfer olursa bunun dezavantajı nedir?
Merhaba
Dezavantaj derken anlamadım pek. Transfer yapılır. Her embriyoda olduğu gibi tutabilir de tutmayabilir de. Orta kalite bi üçüncü gün embriyosu da tutunabilir mesela. Denemeden bilemezsiniz 🌷 İnşallah güzel sonuç alırsınız 🙏

Güzel kalbiniz için çok teşekküre deriz❤️ Pcosluyum bugün 7.günüm 3 gündür regl ağrısı gibi karın ağrım var ve ayaktayken daha çok vuruyo ağrı bende kompleks kaldı her seferinde adet olduğum için yine adet olucam sanıp çok korkuyorum ve bide sabahları ağzım kuruyo bunlar iyi belirtiler mi daha hiç kanamam olmadı yerleşmesi için kanama olması gerekmez mi kafamda bir sürü soru🥲
Merhaba çook teşekkür ederim 🙏
Merak etmeyin ağrılar olabilir. Kanama, ağrı vs gibi belirtiler olabilir olmayabilir . Bunlar iyi ya da kötü işaretler değil 🌷 sakin kalmaya çalışın 🙏

Değerli yorumunuz için çok tesekkür ederim.Genetik testi daha önce sadece burada duydum.Onu nereden yaptırabiliyoruz İstanbulda yaşıyorum.. Histeroskopi hiç yapılmadı. Rahim filmide 2 sene önce çekilmişti acaba tüpler kapanmış olabilir deyip tekrar mı çektirsem diye karamsarlığada kapılıyorum
Rica ederim. Histeroskopi ve rahim filmi ikisi farklı işlemler.

Genetik test tedavi göreceğiniz hastaneden istenebilir ya da bakılan herhangi bi yerde yatırabilirsiniz ama öncelikle doktorla görüşmeniz daha iyi olacaktır .

Lupetta Lupetta
Merhaba. Belirtiler genelde ilaçlara bağlı olabiliyor. İyi ya da kötü bi işaret değil

Eklentiler

• IMG_20220604_145826.webp
    IMG_20220604_145826.webp
    26,9 KB · Görüntüleme: 92
  • IMG_20220604_145801.webp
    IMG_20220604_145801.webp
    20 KB · Görüntüleme: 91
Back
X