Tüp bebek hemşiresiyim

Mrb benim de bir sorum olacaktı geçen hafta doktora gittiğimde 4+2ydi vajinal bakarak görebildi çok küçükler dedi ikiz dedi yarın tekrardan gidicem 5+4 olacak merak ettiğim bir hafta da kese ne kadar büyüyor ve bebekler görünür mu acaba?

Mrb benim de bir sorum olacaktı geçen hafta doktora gittiğimde 4+2ydi vajinal bakarak görebildi çok küçükler dedi ikiz dedi yarın tekrardan gidicem 5+4 olacak merak ettiğim bir hafta da kese ne kadar büyüyor ve bebekler görünür mu acaba?

Merhaba. En erken 6 veya 7.haftada ancak kalp atışları görünebilir. Onun dışında ancak birkaç hafta sonra karından bakılabilir. Doktorunuz karar verecek

Merhaba. Sürekli yatmak da zararlı. Dediği gibi karın içi basıncınızı arttıracak şeyler yapmayın yeter, ağır taşımak gibi. Normal rutin hayatınıza dönebilirsiniz. Ağır ev işleri ve ağır sporlar, çok uzun yürüyüşler önerilmez
Yorumun icin tesekkur ederim😊
Herhangi birsey hissetmiyorum bel agrisi haric. Bu normal mi?

merhaba Lupetta Lupetta hanım. bende size birkaç sorum var hakkınızı helal edin. şuan tup bebek için tedaviye yeni başladım. fakat kafamı karıştıran şeyler var. ülseratif kolit hastasıyım. bu nedenle çoğu ilacı kullanamıyorum. drum bana sadece menapur1200den günlük 300 doz, ve duphaston hap verdi. başka hiçbirşey vermedi. bunların haricinde sadece d vitamini,demir,probiyotik,omega3 gibi takviyeleri kendim alıyorum.​

1. ilaçlarım az gibi geliyor acaba bu 2 ilaç yeterli olabilirmi
2. 36 yaşımdayım 5 folikül gördü rezervin azalmış dedi. yumurta toplamada 5 folikülün artma durumu olurmu
3. eşimde sperm sayısı iyi ama hareket sıfırdı acaba bu tutunmayı etkilermi.değerleri aşağıda çokmu sıkıntılı sizce (mesele morfoloji normalmi bunu merak ediyorum)
1666273278803.webp

Merhaba. Çok teşekkür ederim 😇💜

İnşallah bu sefer sağlıkla kucağınıza alacağınız bi gebeliğiniz olur 🙏 Genel olarak sağlıklı beslenme dışında önerilen bir şey yok. Bu arada 6 ay uzunca bi süre. Sonra neden kayıp yaşıyorsunuz acaba o belli mi?
Araştırma yapıldı ama herhangi birşey çıkmadı doktorum da 6.ayda böyle bişey beklemezdik gebeliğin de güzel gidiyordu dedi incelemeye gönderildi ama herhangi birşey gelmedi sonuçta

Avokado tüketebilirsin günde 2 üzeri litre su içmeyi ihmal etme buralarda okuduğum kabak çekirdeği vardı. Onun dısında hemşire hanımın dediği gibi saglklı beslenmenin gerçekten olumlu etkisi var. Yumurta sütü ihmal etme . Ben transfer olacak ay reglden hemn sonra hamileymiş gibi beslenip hamileymiş gibi düşündüm. Nasipte varmış tuttu şükür. Sende bir pozitif yaşamışsın zaten inşallah tekrar pozitifi görürsün. Transfere kadar hergün yarım saat yürü rahime kan akışı saglansın transferden sonra da oradaki hrmsirelernin önerdiği şekilde hareketlerini düzenlersin
Avokado pek damak zevkime uymadı yada ben yanlış tüketiyorum ☺️ ama yinede yemeye çalışıyorum sık sık teşekkürler güzel önerileriniz için rabbim sağlıklı sıhhatli kucağınıza almayı nasip etsin inşallah dua edin bizler bol bol inşallah tekrardan hamile kalmayı nasip eder Rabbim ☺️

Merhaba. Çok teşekkür ederim 😇💜

İnşallah bu sefer sağlıkla kucağınıza alacağınız bi gebeliğiniz olur 🙏 Genel olarak sağlıklı beslenme dışında önerilen bir şey yok. Bu arada 6 ay uzunca bi süre. Sonra neden kayıp yaşıyorsunuz acaba o belli mi?
Birde bişey daha soracağım size bizim tüp bebek yaptırdığımız yerle yaşadığımız yer arası 3 4 saat sürüyor sizce transfer den hemen sonra yola çıkalım mı yoksa orda kalalım mı yani yolculuk sakıncalı mı birde merdiven çıkmakta sorun var mı 4. Kata yada 5. Kata
Hakkınızı helal edin buradaki herkesin kafasına takılan soruları cevaplıyorsunuz çok çok tşkler

merhaba Lupetta Lupetta hanım. bende size birkaç sorum var hakkınızı helal edin. şuan tup bebek için tedaviye yeni başladım. fakat kafamı karıştıran şeyler var. ülseratif kolit hastasıyım. bu nedenle çoğu ilacı kullanamıyorum. drum bana sadece menapur1200den günlük 300 doz, ve duphaston hap verdi. başka hiçbirşey vermedi. bunların haricinde sadece d vitamini,demir,probiyotik,omega3 gibi takviyeleri kendim alıyorum.​

1. ilaçlarım az gibi geliyor acaba bu 2 ilaç yeterli olabilirmi
2. 36 yaşımdayım 5 folikül gördü rezervin azalmış dedi. yumurta toplamada 5 folikülün artma durumu olurmu
3. eşimde sperm sayısı iyi ama hareket sıfırdı acaba bu tutunmayı etkilermi.değerleri aşağıda çokmu sıkıntılı sizce (mesele morfoloji normalmi bunu merak ediyorum)
Eki Görüntüle 3148426
Merhaba. Doktorun önerdiği hiçbir tedavi için yorum yapamam çünkü bu işin uzmanı onlar. Sizin durumunuzu en iyi bilip ona göre karar verecek olan yine onlar. Öncelikle tedavi gördüğünüz yere ve doktorunuza güvenmelisiniz. Evet 5 folikül biraz az ama yaşınızla uyumlu. Önemli olan kaliteli çıkmaları. Ve evet 5 yumurta adayı görülüp daha da az toplanabilir çünkü içlerinin dolu olup olmadığı ancak toplandıktan sonra laboratuvarda bakılırken görünür.

Spermler şu an için önemli değil. Zaten yumurta sayınız az olduğu için 5 yumurtaya az sperm kullanılacak ve iyi olanlar seçilecek. Onunla ilgili sorun yaşamazsınız

Birde bişey daha soracağım size bizim tüp bebek yaptırdığımız yerle yaşadığımız yer arası 3 4 saat sürüyor sizce transfer den hemen sonra yola çıkalım mı yoksa orda kalalım mı yani yolculuk sakıncalı mı birde merdiven çıkmakta sorun var mı 4. Kata yada 5. Kata
Hakkınızı helal edin buradaki herkesin kafasına takılan soruları cevaplıyorsunuz çok çok tşkler
Rica ederim 💜💜💜
Bizim hastalarımız birkaç saat dinlenip yola çıkıyorlardı. Çok uzun değil ama 3 4 saatlik yolu sorun etmiyordu doktorlarımız. Dinlenerek çıkabilirsiniz merdivenleri de 💜

Rica ederim 💜💜💜
Bizim hastalarımız birkaç saat dinlenip yola çıkıyorlardı. Çok uzun değil ama 3 4 saatlik yolu sorun etmiyordu doktorlarımız. Dinlenerek çıkabilirsiniz merdivenleri de 💜
İyi günler bende birşey sorabilir miyim size benimde ikinci denemem bu iki tane 5.gun embriyosu transferi oldum bugün 4.gunum ben gunde uc defa progestan fitil kullanıyorum arada seffaf uzayan akintim oluyor bu normal mi sizce ? Birde hiç belirtim yok buda normal mi ? Daralttiysam affola 🙏

İyi günler bende birşey sorabilir miyim size benimde ikinci denemem bu iki tane 5.gun embriyosu transferi oldum bugün 4.gunum ben gunde uc defa progestan fitil kullanıyorum arada seffaf uzayan akintim oluyor bu normal mi sizce ? Birde hiç belirtim yok buda normal mi ? Daralttiysam affola 🙏

Merhaba estağfurullah 💜💜💜
Fitillerle birlikte akıntılar normal. Belirti beklemeyin. Belirti olmadı ya da olmamasının bi önemi yok emin olun. Herkeste farklı oluyor çünkü. İnşallah hayırlısıyla güzel bi sonuç alırsınız 💜

Merhaba estağfurullah 💜💜💜
Fitillerle birlikte akıntılar normal. Belirti beklemeyin. Belirti olmadı ya da olmamasının bi önemi yok emin olun. Herkeste farklı oluyor çünkü. İnşallah hayırlısıyla güzel bi sonuç alırsınız 💜
Amin 🤲🏻cok teşekkür ederim rahatlattiniz beni 😂❤️

Merhaba bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim🙏🏻 8 haftalık gebelik kaybım sebebiyle genetik test yaptırdık ve eşimde kromozom problemi olduğunu öğrendik. Yumurtalık ya da sperm sorunumuz yok. 1 yıllık evliyiz. Genetik sorundan dolayı pgt yaptırmamız gerekiyor. Sizce güzel bir sonuç alabilir miyiz bu yöntemle. Hiç bugüne kadar bilmediğim bir konuydu yeni araştırıyorum. Umutlu olunabilir mi yoksa çoğu embriyomuz yine babadan bu genetiği alır mı sizce. Şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻 🥰 Lupetta Lupetta

Merhaba bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim🙏🏻 8 haftalık gebelik kaybım sebebiyle genetik test yaptırdık ve eşimde kromozom problemi olduğunu öğrendik. Yumurtalık ya da sperm sorunumuz yok. 1 yıllık evliyiz. Genetik sorundan dolayı pgt yaptırmamız gerekiyor. Sizce güzel bir sonuç alabilir miyiz bu yöntemle. Hiç bugüne kadar bilmediğim bir konuydu yeni araştırıyorum. Umutlu olunabilir mi yoksa çoğu embriyomuz yine babadan bu genetiği alır mı sizce. Şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻 🥰 Lupetta Lupetta

Merhaba. Pgt ile çok güzel sonuçlar alınıyor. Sadece bir seferlik denk gelmiş olabilir, sağlıklı embriyolor elbette elde edilebilir. Ama denemeden maalesef bunu kimse bilemez. Ama sürekli bu durum oluşacak, sağlıklı embriyo elde edilemez diye bir durum da söz konusu değil 😇

Selam kızlar.

Burada prematüre bebekler sayfasını okurken birisi "yenidoğan hemşiresiyim, sorularınız varsa cevaplayabilirim" yazmıştı. Hoşuma gitti.

Ben de doğum için ayrıldım işimden . Tüp bebek hemşireliği yapıyordum. Cevaplayabileceğim şeyler olursa ben de yardımcı olmak isterim. Bazen burada yardımcı olabileceğim konulara girip yazıyorum ama ekstra olursa yine cevaplarım. Herkese sağlıkla nasip olsun inşallah 🙏
Merhaba size bir sorum olacaktı
Zeynep kamilde tedaviye başladım cetrotide 5 kutu istendi fakat imkansız bulamadım onun yanında bulamazsanız 3 kutu gonapepty istendi. Gonapepyt buldum fakat o ilaç adetin 17. Günü başlanacağını öğrenince çok şaşırdım zaten 27 28 döndüm arastirdim ve hamilelik şansını düşürüyormus çok üzüldüm.... neden bu ilacına alınabilmem söylendi zaten tüp bebek yüz yüz tutmuyor Ken bu ilacı aldım size sorum bu tedaviyi iptal edip cetrotide yi bir şekilde bulup onunla mı devam etmek gerekir tavsiyeniz benim için önemli bu arada erkek tarafından sperm düşüklüğü var

Merhaba. Pgt ile çok güzel sonuçlar alınıyor. Sadece bir seferlik denk gelmiş olabilir, sağlıklı embriyolor elbette elde edilebilir. Ama denemeden maalesef bunu kimse bilemez. Ama sürekli bu durum oluşacak, sağlıklı embriyo elde edilemez diye bir durum da söz konusu değil 😇
Çok rahatlattınız beni çok teşekkür ederim. Umarım ilk seferde yakalarız sağlıklı embriyomuzu🙏🏻

Merhaba hemşire hanım bende birşey sormak istiyorum transferin 7. Günü kan testi verdim sonuç 196 çıktı sizce nasıl çoğul gebelik gibi bir ihtimal var mı

Hemşire hanım perşembe günü 5AA embriyosu transfer edildi transferin 1. Günü yani dün akşam ben kakaolu puding yedim küçük bi tabak 🤦‍♀️🤦‍♀️😭 normalde hiç tatlı yemem hiçte sevmem 🤦‍♀️ Dün yediğim tatlının embriyoya zararı olur mu çikolata yasak diyorlar da internette 😞😔😔😔

Merhaba hemşire hanım bende birşey sormak istiyorum transferin 7. Günü kan testi verdim sonuç 196 çıktı sizce nasıl çoğul gebelik gibi bir ihtimal var mı
Merhaba. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Çoğul ya da tek olduğu bu değerle belli olmaz. Anlamanın tek yolu kese zamanı geldiğinde keseleri görmek. Ama bana pek çoğul değeri gibi de gelmedi. Sadece tahmin benimki 😇 Çok daha yüksek olup tek olduğu da oluyor çünkü. Yani öğrenmek için beklemekten başka yapılabilecek bir şey yok. Gönlünüze göre olur inşallah 💜

Back
X