TÜP BEBEK HORMON SONUÇLARI

Eflinn34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2024
1.070
678
38
28
Kızlar hormonlar nasıl ?
TSH için ilaç başlamalı mıyım ? Doktor ilk tedavide gerek görmedi sanırım ama tekrar konuşmalıyı mıyım ? Ben gibi olup hamile kalan var mı ?

Eklentiler

• IMG_1886.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 181
TSH için iç hastalıkları uzmanı ile görüşmenizi öneririm. Bana da kadın doğum doktoru en başta gerek görmedi. Tüp bebek tedavisi gördüm bu arada. Hamile kaldım hemen ilaca başlattılar. Önceden bu konuda uyarmadılar beni

Merhaba kaç değerle hamile kaldınız acaba ?

Kızlar hormonlar nasıl ?
TSH için ilaç başlamalı mıyım ? Doktor ilk tedavide gerek görmedi sanırım ama tekrar konuşmalıyı mıyım ? Ben gibi olup hamile kalan var mı ?

Ben tiroid hastasıyım, 2.5 ve üzeri olduğunda gebe kalamama , kalinsa da bebekte gelisim geriliği ,erken doğum ve düşük gibi sonuçları olacağı için ben düzenli ilac kullanıyorum, hatta 2.5 uzeri oldugunda (4 deger gibi) transferlerim iptal edildi , ayda 1 kez gidip kan veriyorum bunun için ve endokrinin takipli hastasıyım.
İsterseniz siz de ilk once dahiliyeye gidip endokrine sevkinizi isteyin , yine de doktorunuz en iyisini bilir.

Teşekkür ederim kendi doktorumla görüşüp sormak istiyorum yine de bakalım ne diyecek dahiliyeye de görünürüm . Peki kaç haftalık kullanımda sonuç verir ilaçlar

Anladım çok teşekkür ederim. Peki değerlerim nasıl sizce ?

Merhaba kaç değerle hamile kaldınız acaba ?
inanın hiç bilmiyorum. o süreçte sıkıntı yok demişlerdi ama yine 2 nin üzeriydi.
Teşekkür ederim kendi doktorumla görüşüp sormak istiyorum yine de bakalım ne diyecek dahiliyeye de görünürüm . Peki kaç haftalık kullanımda sonuç verir ilaçlar
gebeliğin 2. ayında kullanmaya başladım. 2,19 du ilk değerim. şu an 2,35. aynı şekilde ilaçlara devam ediyorum. hamilelik boyunca da devam edeceğim

Kesinlikle doktora gitmeliyim

Anladım çok teşekkür ederim. Peki değerlerim nasıl sizce ?
Ben uzman değilim tsh icin , tup bebekte kullandigimiz Estrofem (ostrojen hormonu yüklü ilaclar) sebebi ile benim tiroidim ilac kullanmama rağmen yukseliyordu , endokrin doktorum ilacimin dozajini yukseltmisti , fakat transferler iptal edilince haliyle ostrojen yuklenmeyince vücuduma tiroid ilacimin dozu yüksek geldi ve tioridim 0.20 lere dusmustu bu sebeple de mesala 2 kez transferim iptal edilmisti , tiroid ilacimin dozunu endokrin doktorum bir onceki doza cekince normal degere gelmisti (2.5) .
Simdi naturel transfer surecindeyim , çünkü ılaclar benim tiroidimi mahvediyor ve duzeltmek aylarimizi alıyor.
Bu arada gebelikle birlikte zaten tiroid yükseliyor, benim tup bebekle ilk gebeligimi ogrendigim gün hemen endokrin doktoruma gitmistim . Transferden 1 gun once 2.52 olan değer transferden 12 gun sonra yani gebelik haberini aldigim gün 5.35 ti. Ilacin dozunu arttirmisti mesela o zaman da doktorum.

Siz bence en iyisi bir dahile uzmanina görünün.

Gidicem bugün

Tüp bebek doktorum daha önce bu kan değerleriyle 4AA kalitede 5.gün embriyosu transfer etti sonuç negatif oldu .
Şimdi dahiliyeye gidicem ama illa doktoruna sor der mi acaba

Tüp bebek doktorum daha önce bu kan değerleriyle 4AA kalitede 5.gün embriyosu transfer etti sonuç negatif oldu .
Dahiliye doktorunun dokturunuza sorun diyeceğini sanmıyorum, çünkü tiroid dahiliyenin uzmanlık alanı, hatta tiroid yüksek olmasi halinde doktorlar çoğunlukla baska hastalıktan olan ameliyatlari bile erteliyorlar , tiroid cok önemli.

19.04 tarihli 1 ayı geçmiş ama çok eski değil bence
siz gidin gerekirse o tekrar yaptırın der ya :)
demez. aksine kadın doğum doktorumda dahiliye görmesi lazım diye yönlendirmişti. bu sadece onların ilgilendiği bir konu

Doktorumu aradım hemşireyle görüştüm tamam dedi çünkü aynı hastaneye gidiyorum sonra haberim yok benim demesin diye doktorum

demez. aksine kadın doğum doktorumda dahiliye görmesi lazım diye yönlendirmişti. bu sadece onların ilgilendiği bir konu
Mükemmel çok rahatladım doktorumu arayıp hemşireyle de görüştüm zaten tamam dedi

Doktorla görüştüm endokrine yönlendirdi Salı günü görüşeceğim artık bugün de adet oldum yarın kendi doktoruma gidicem hormon testi de vermiş olcam Salı günü tekrar kan vermem artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…