Benim de ilk denemem ve şimdiden 10 bin küsür harcadık... opu ve transfer dışında istenen pgt, era gibi testler çok pahallı..ben sadece bahçeci kliniğindeki yoğunluğa bakıyorum da dünya kadar insan bu iş için uğraşıyor..sonuçta akıp giden bir hayat var bebek dışında sorumlulukları da içinde barındıran..ödenmesi gereken ev kiraları/ kredileri, faturalar var, en basiti kanser tedavisi gören babam ve onun masrafları var, bütün doktorlar " tüp bebek sürecinde stresten uzak durum" diyor, istenen testleri yaptıracak parayı bulmaya çalışan bir asgari ücretli nasıl ve ne kadar stresten uzak durabilir...ya da ekstra masraf çıkacak mı diye korkarak doktor muayenesind giden biri nasıl rahat olacak?? Tedavi sürecimde bekleyen hastalara bakarken sık sık bunları düşündüm...hadi dedim 1. denemeyi yaptık, zorlayıp 2. sini de yaptık ya sonrası?? Biz gerekirse arabamızı satmaya kararlıyız, ya satacak bir şeyi olmayanlar?? Ben özel merkezlerde katkımızı arttırsınlar demiyorum illaki, devlet hastenelerinin laboratuvarlarını geliştirsinler, test imkanlarını arttırsınlar..hastane genel sekreterleri dünyanın maaşını alıyor, her kurumda dünya kadar makam aracı var hepsi de lüks, cumhurbaşkanlığının özel bütçesi eski parayla 1 katirilyon'dan fazla, aylık elektrik faturası trilyon zaten..şimdi bu kadar şaşaa içinde on tane laboratuvar kuramayacaklar, 1360 tl alan adamı uğraştırıp al bu 1300 lirayı geri kalan en az 6-7 bini de sen tamamla bize üç çocuk yap diyecekler...tek kelimeyle trajikomik.. Ben partilere de yazıp bu adaletsizliğe bir çözüm bulmalarını istedim...bizi dinlerler mi bilmiyorum ama ne zaman dinleyeceklerini biliyorum: mail kutuları aynı dertten yakınan, her siyasi görüşten yüzlerce kadının annelik duygusunu tatmak için neler feda ettiğini anlatan maillerle dolarsa belki dinlerler...
Sinyoraa'ya da açtığı bu konu ve uğraşları için teşekkür ediyorum