Tüp Bebek İçin Devlet Katkısı Yeterli mi

sinyoraa07

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2016
246
175
103
44
Canlar, 1. tüp denemem olmasına rağmen birçok doktora muayene oldum ve şuan itibari ile ilaçlarım ile birlikte 15 bin tl harcamış bulunmaktayım. Bunun içinde polip ameliyatım da var. Önümüzdeki günlerde transfer öncesi era testi de yapılacak 4000 tl daha ekleyelim oldu 19 bin. Çevremdeki hastalar ve kliniklerde gördüğüm kadarıyla pek çok kişi devlet katkısı alamıyor. Rapor almak aylarca sürdüğü için bir çok kişinin kaybedecek 1 günü bile yok.sgk anlaşmalı klinikler de çok sınırlı.Ben acizane il sgk ve sağlık müdürlüğü ile görüştüm. Onlar sadece mevzuat böyle haklı olabilirisiniz ama bunun muhatabı biz değiliz bimer (başbakanlık )veya cimer(cumhurbaşkanlığı bilgi iletişim merkezi) üzerinden hak ayarabilirsiz diyorlar. Cumhurbaşlakımız da birçok kez 3 çocuk yapılmasını dile getirmiştir.Bir çok hasta kredi çekerek, borç alarak işlem yaptırmaya çalışıyor.Bence alınan katkılar yapılan masrafların beşte birini bile karşılamıyor. (Her deneme için 1300 tl katkı veriliyor.)Bu yolda yalnız yürümek istemiyorum.

Canlar destek bekliyorum. Yoksa haksız mıyım?
Aslında haklısın malesef kliniklerin sgk ile anlaşması olmadığından ilaçları bile karşılayamıyoruz. Çok masraflı oluyor ki arada dediğiniz gibi testler ameliyatlar ohoo yapabiliriz ki? Bişey söylediler mi?

tabiki yapabiliriz. dilekçe yazacağız. Bir doktora niçin anlaşmaları yok diye sormuştum. "Niye yapsınlar ki bir çok hasta kapıda sırada bekliyor." demişti

Her şehirde tüp bebek merkezi bulunmamaktadır. Rapor almak için başka şehre gitmek herkes için kolay değildir. Çalışan kişiler, izin sorunu yaşıyorlar. Anayasayanın eşitlik ilkesine aykırı.

Bugüne kadar kaç hasta rapor almış ve bu rapor sonucunla masraflarının ne kadarı karşılanmıştır? Özel tüp Bebek Merkezlerinin yüzde kaçının anlaşması vardır? Hastaların kaçı üniversite hastanelerinde bebek sahibi olmuş, kaçı özel merkezlerde bebek sahibi olmuştur? Masrafları karşılamak kaç kişi kredi çekmiş veya borç almıştır.

Bu merkezler hastaları yolunacak "kaz olarak" gördükleri için mi sgk anlaşması yapmamaktadır. Hadi rapor alındı.Her hastayı doktor kabul etmekte midir? Başarı oranını düşürecek diye hasta kabul etmeyen doktorlar var mıdır? Bunları BİMER veya CİMER e soracağım. sizler de yaşadıklarınızı, isteklerinizi yazarak destek olmalısınız.

Denemenizi nerde yaptiniz.

Canlar kimse sanırım para sıkıntısı yaşamiyor.herkes zengin.Ben olsam devlet katkısını 1300 den 500 e düşürürüm.tek deneme hakkı veririm.zengin halktan 9.denemeden bahsedenler var.özel merkezler de 6,7 bin değil 16,17 bin demeli bence.resmen nasrettin hocanın filleri gibi böyle bir dilekçe yazacağım.

Benim de ilk denemem ve şimdiden 10 bin küsür harcadık... opu ve transfer dışında istenen pgt, era gibi testler çok pahallı..ben sadece bahçeci kliniğindeki yoğunluğa bakıyorum da dünya kadar insan bu iş için uğraşıyor..sonuçta akıp giden bir hayat var bebek dışında sorumlulukları da içinde barındıran..ödenmesi gereken ev kiraları/ kredileri, faturalar var, en basiti kanser tedavisi gören babam ve onun masrafları var, bütün doktorlar " tüp bebek sürecinde stresten uzak durum" diyor, istenen testleri yaptıracak parayı bulmaya çalışan bir asgari ücretli nasıl ve ne kadar stresten uzak durabilir...ya da ekstra masraf çıkacak mı diye korkarak doktor muayenesind giden biri nasıl rahat olacak?? Tedavi sürecimde bekleyen hastalara bakarken sık sık bunları düşündüm...hadi dedim 1. denemeyi yaptık, zorlayıp 2. sini de yaptık ya sonrası?? Biz gerekirse arabamızı satmaya kararlıyız, ya satacak bir şeyi olmayanlar?? Ben özel merkezlerde katkımızı arttırsınlar demiyorum illaki, devlet hastenelerinin laboratuvarlarını geliştirsinler, test imkanlarını arttırsınlar..hastane genel sekreterleri dünyanın maaşını alıyor, her kurumda dünya kadar makam aracı var hepsi de lüks, cumhurbaşkanlığının özel bütçesi eski parayla 1 katirilyon'dan fazla, aylık elektrik faturası trilyon zaten..şimdi bu kadar şaşaa içinde on tane laboratuvar kuramayacaklar, 1360 tl alan adamı uğraştırıp al bu 1300 lirayı geri kalan en az 6-7 bini de sen tamamla bize üç çocuk yap diyecekler...tek kelimeyle trajikomik.. Ben partilere de yazıp bu adaletsizliğe bir çözüm bulmalarını istedim...bizi dinlerler mi bilmiyorum ama ne zaman dinleyeceklerini biliyorum: mail kutuları aynı dertten yakınan, her siyasi görüşten yüzlerce kadının annelik duygusunu tatmak için neler feda ettiğini anlatan maillerle dolarsa belki dinlerler...
Sinyoraa'ya da açtığı bu konu ve uğraşları için teşekkür ediyorum

söylediklerine aynen katılıyorum. teşekkürler, evet bir şeyler yapmalıyız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…