Merhaba benimde ikili 1:50 risk çıktı fetal DNA testini Ümraniye devlet hastanesinde mi yaptırdınız?Merhaba arkadaşlar ben tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım. Şuan hamileliğim 13+4. 12. Haftada yaptırdığım ikili testte 1:42 çok yüksek risk çıktı. Gerek normal ulturason da gerek detaylı ulturason da hiçbir problem görünmüyor nazal kemik mevcut ense kalınlığı 1.6 ama risk bu kadar yüksekken ek tetkik zorunlu oluyor. Fetal DNA testi verdim Ümraniye devlet hastanesinde sonuç bekliyorum. Tüp bebek tedavisinin alınan ilaçlardan dolayı bu riski arttırdığını duydum. Sanırım olumlu örnekler duymaya ihtiyacım var
benimde tüp bebek canım. Doktorlarda bu işi ticarete döktü. Orada yapılması sevindirdi beni çünkü 2500-3000 ₺den başlıyor fiyatlar. Perinatoloğa nasıl randevu almam lazım? Bide testin adı fetal DNA değil mi yanlış anlamadıysamEvet Ümraniye Eğitim Araştırma hastanesi bu testi ücretsiz yapıyor. Ordaki Perinatalog a muayene olduktan sonra hemen tahlili verebiliyorsunuz. 20 gün sonra çıkıyor ama süre uzun beklemek zor sizin tüp bebek mi doğal gebelik mi?
Gerçekten iyiymiş bende yakınımda devlette kayıt açtırırsam direk perinatoloğa randevu alayım o zaman çünkü ileri uzmanlık olduğu için MHRS randevu vermiyor kadın Doğum uzmanının giriş yapması gerekiyor diye biliyorum sizde mi öyle kayıt açtırdınız yoksa direk bankodan mı barkod alıp kayıt açtırdınız?Ben elime ikili testimi alıp oradaki perinatoloji doktoru ile görüştüm durumu anlattım tüp bebek olduğunu amniyosentez istemediğimi sağolsun giriş yaptır gel dedi. Detaylı ulturasondan sonra kan testine gönderdi tıbbi genetik laboratuvarı var orda. Test fetal DNA testi. Bende tesadüfen öğrendim sanırım yeni bir uygulama. Dediğin gibi 2500 lira dan başlıyor tüp bebek zaten fazlasıyla masraflı. İnşallah temiz sonuçlarımızı alırız Allah’ın izniyle. İnşallah kullandığımız ilaçların verdiği tepkilerden dolayı yüksek çıkan bir değerdir
Teşekkür ederim şimdi eşimle konuştum bu konu kapanmıştır dedi yaptırmicaz diye konuşmuştuk en son :) bende vazgeçtim ama verdiğiniz bilgi gerçekten çok değerli çok sağolun. İnşâAllah sağlıkla doğar kuzularımızBenim birkaç gün önce den başka bir eğitim araştırma hastanesinde perinatoloji ye girişim yapılmıştı. Eğer yakın oturuyorsanız direk gidip sormakta fayda var vakit kaybetmemiş olursunuz. Zaten sonucun gelmesi uzun bir vakti alıyor. Telefon ile Bilgi verirler mi bilmiyorum.
Benim doktorum ikili teste karşıydı yaptırma dedi. Benim daha öncede bir kaybım var o yüzden yaptırdım ikiliyi yine risk var mı diye onu 8. Haftada kaybetmiştim genetiğe yolladık kromozom bozukluğu çıktı. Ama çok şükür ultrasonda ense kalınlığımız normal çıktı 1.6 burun kemiği de var. Doktor ikili sonucunu görünce illa yaptır dedi birAzda anlaşmalı oldukları laboratuvarlardan komisyon alıyorlar diye düşünüyorum ve bu ısrarı ona bağladım. Benim 16 haftalık oldu. Tek duamız sağlıklı olması yönünde. Ama bu faydalı bilgi için tekrar teşekkürlerBu bilgiye muayene olduğum perinatoloji den ulaştım. Herkes duysun öğrensin istiyorum. Çünkü dediğiniz gibi resmen bir piyasa oluşmuş durumda. Yaptırdığım test ne kadar detaylı 2500lük testler gibi başkaca hangi kromozom hastalıklarına bakılıyor sonuç çıkınca göreceğiz. Kararınıza saygı duyuyorum tabiki. Böyle bir imkan varken değerlendirebilmek önemli. İnşallah bebeklerimiz sağlıklı doğar Aklınızın bir köşesinde kalsın bu test. Sonucu alır almaz muhakkak buraya yazacağım. Bu testi yaptırmak istiyorsanız umarım eşinizi ikna edersiniz. Anne yüreğini anlayamayabiliyorlar bazen.
Hadi ya hiç duymamıştım benim beta hcg 196 papp a 2 çıkmıştı ama benim dondurulmuş transferdi yüne etki etmiş olabilir mi?Allah’ın izniyle inşallah sağlıklıdır kuzucuklarımız . Bu testler insanı gerçekten psikolojik olarak çok yoruyor. Tüp bebek hcg yi yükseltip papp a değerini düşürüyor demişti muayene olduğum Prof. En sihirli kelime Hayırlısı En büyük dileğimiz Sağlıcakla kucağımıza aldığımızda unutacağız bu stresli günleri inşallah.
canm bnde 2li test temİz 3lu 263 de 1 risk cikti detayliya girdim kalote parlaklk var onemsiz dediler ama icim icimi yiyor bnde snn yazinla umraniyede nifty yaptm sn sonucu nezaman aldin bilgilendrrmsn baya zaman gecmis canmTekrar merhabalar Bugün sonucumu aldım çok şükür herhangi bir problem yok Yapılan incelemede 13, 18 ve 21. Kromozomlarda olası anomalilere bakılmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?