Tüp bebek ikili testte yüksek risk

nur_rl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2014
10
5
86
35
Merhaba arkadaşlar ben tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım. Şuan hamileliğim 13+4. 12. Haftada yaptırdığım ikili testte 1:42 çok yüksek risk çıktı. Gerek normal ulturason da gerek detaylı ulturason da hiçbir problem görünmüyor nazal kemik mevcut ense kalınlığı 1.6 ama risk bu kadar yüksekken ek tetkik zorunlu oluyor. Fetal DNA testi verdim Ümraniye devlet hastanesinde sonuç bekliyorum. Tüp bebek tedavisinin alınan ilaçlardan dolayı bu riski arttırdığını duydum. Sanırım olumlu örnekler duymaya ihtiyacım var

Merhaba arkadaşlar ben tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım. Şuan hamileliğim 13+4. 12. Haftada yaptırdığım ikili testte 1:42 çok yüksek risk çıktı. Gerek normal ulturason da gerek detaylı ulturason da hiçbir problem görünmüyor nazal kemik mevcut ense kalınlığı 1.6 ama risk bu kadar yüksekken ek tetkik zorunlu oluyor. Fetal DNA testi verdim Ümraniye devlet hastanesinde sonuç bekliyorum. Tüp bebek tedavisinin alınan ilaçlardan dolayı bu riski arttırdığını duydum. Sanırım olumlu örnekler duymaya ihtiyacım var
Merhaba benimde ikili 1:50 risk çıktı fetal DNA testini Ümraniye devlet hastanesinde mi yaptırdınız?

Evet Ümraniye Eğitim Araştırma hastanesi bu testi ücretsiz yapıyor. Ordaki Perinatalog a muayene olduktan sonra hemen tahlili verebiliyorsunuz. 20 gün sonra çıkıyor ama süre uzun beklemek zor sizin tüp bebek mi doğal gebelik mi?

Evet Ümraniye Eğitim Araştırma hastanesi bu testi ücretsiz yapıyor. Ordaki Perinatalog a muayene olduktan sonra hemen tahlili verebiliyorsunuz. 20 gün sonra çıkıyor ama süre uzun beklemek zor sizin tüp bebek mi doğal gebelik mi?
benimde tüp bebek canım. Doktorlarda bu işi ticarete döktü. Orada yapılması sevindirdi beni çünkü 2500-3000 ₺den başlıyor fiyatlar. Perinatoloğa nasıl randevu almam lazım? Bide testin adı fetal DNA değil mi yanlış anlamadıysam

Ben elime ikili testimi alıp oradaki perinatoloji doktoru ile görüştüm durumu anlattım tüp bebek olduğunu amniyosentez istemediğimi sağolsun giriş yaptır gel dedi. Detaylı ulturasondan sonra kan testine gönderdi tıbbi genetik laboratuvarı var orda. Test fetal DNA testi. Bende tesadüfen öğrendim sanırım yeni bir uygulama. Dediğin gibi 2500 lira dan başlıyor tüp bebek zaten fazlasıyla masraflı. İnşallah temiz sonuçlarımızı alırız Allah’ın izniyle. İnşallah kullandığımız ilaçların verdiği tepkilerden dolayı yüksek çıkan bir değerdir

Ben elime ikili testimi alıp oradaki perinatoloji doktoru ile görüştüm durumu anlattım tüp bebek olduğunu amniyosentez istemediğimi sağolsun giriş yaptır gel dedi. Detaylı ulturasondan sonra kan testine gönderdi tıbbi genetik laboratuvarı var orda. Test fetal DNA testi. Bende tesadüfen öğrendim sanırım yeni bir uygulama. Dediğin gibi 2500 lira dan başlıyor tüp bebek zaten fazlasıyla masraflı. İnşallah temiz sonuçlarımızı alırız Allah’ın izniyle. İnşallah kullandığımız ilaçların verdiği tepkilerden dolayı yüksek çıkan bir değerdir
Gerçekten iyiymiş bende yakınımda devlette kayıt açtırırsam direk perinatoloğa randevu alayım o zaman çünkü ileri uzmanlık olduğu için MHRS randevu vermiyor kadın Doğum uzmanının giriş yapması gerekiyor diye biliyorum sizde mi öyle kayıt açtırdınız yoksa direk bankodan mı barkod alıp kayıt açtırdınız?
İnşâAllah bebeklerimiz sağlıklıdır güzel sonuçlar alırız hepimiz

Benim birkaç gün önce den başka bir eğitim araştırma hastanesinde perinatoloji ye girişim yapılmıştı. Eğer yakın oturuyorsanız direk gidip sormakta fayda var vakit kaybetmemiş olursunuz. Zaten sonucun gelmesi uzun bir vakti alıyor. Telefon ile Bilgi verirler mi bilmiyorum.

Benim birkaç gün önce den başka bir eğitim araştırma hastanesinde perinatoloji ye girişim yapılmıştı. Eğer yakın oturuyorsanız direk gidip sormakta fayda var vakit kaybetmemiş olursunuz. Zaten sonucun gelmesi uzun bir vakti alıyor. Telefon ile Bilgi verirler mi bilmiyorum.
Teşekkür ederim şimdi eşimle konuştum bu konu kapanmıştır dedi yaptırmicaz diye konuşmuştuk en son :) bende vazgeçtim ama verdiğiniz bilgi gerçekten çok değerli çok sağolun. İnşâAllah sağlıkla doğar kuzularımız

Bu bilgiye muayene olduğum perinatoloji den ulaştım. Herkes duysun öğrensin istiyorum. Çünkü dediğiniz gibi resmen bir piyasa oluşmuş durumda. Yaptırdığım test ne kadar detaylı 2500lük testler gibi başkaca hangi kromozom hastalıklarına bakılıyor sonuç çıkınca göreceğiz. Kararınıza saygı duyuyorum tabiki. Böyle bir imkan varken değerlendirebilmek önemli. İnşallah bebeklerimiz sağlıklı doğar Aklınızın bir köşesinde kalsın bu test. Sonucu alır almaz muhakkak buraya yazacağım. Bu testi yaptırmak istiyorsanız umarım eşinizi ikna edersiniz. Anne yüreğini anlayamayabiliyorlar bazen.

Bu bilgiye muayene olduğum perinatoloji den ulaştım. Herkes duysun öğrensin istiyorum. Çünkü dediğiniz gibi resmen bir piyasa oluşmuş durumda. Yaptırdığım test ne kadar detaylı 2500lük testler gibi başkaca hangi kromozom hastalıklarına bakılıyor sonuç çıkınca göreceğiz. Kararınıza saygı duyuyorum tabiki. Böyle bir imkan varken değerlendirebilmek önemli. İnşallah bebeklerimiz sağlıklı doğar Aklınızın bir köşesinde kalsın bu test. Sonucu alır almaz muhakkak buraya yazacağım. Bu testi yaptırmak istiyorsanız umarım eşinizi ikna edersiniz. Anne yüreğini anlayamayabiliyorlar bazen.
Benim doktorum ikili teste karşıydı yaptırma dedi. Benim daha öncede bir kaybım var o yüzden yaptırdım ikiliyi yine risk var mı diye onu 8. Haftada kaybetmiştim genetiğe yolladık kromozom bozukluğu çıktı. Ama çok şükür ultrasonda ense kalınlığımız normal çıktı 1.6 burun kemiği de var. Doktor ikili sonucunu görünce illa yaptır dedi birAzda anlaşmalı oldukları laboratuvarlardan komisyon alıyorlar diye düşünüyorum ve bu ısrarı ona bağladım. Benim 16 haftalık oldu. Tek duamız sağlıklı olması yönünde. Ama bu faydalı bilgi için tekrar teşekkürler

Allah’ın izniyle inşallah sağlıklıdır kuzucuklarımız . Bu testler insanı gerçekten psikolojik olarak çok yoruyor. Tüp bebek hcg yi yükseltip papp a değerini düşürüyor demişti muayene olduğum Prof. En sihirli kelime Hayırlısı En büyük dileğimiz Sağlıcakla kucağımıza aldığımızda unutacağız bu stresli günleri inşallah.

Allah’ın izniyle inşallah sağlıklıdır kuzucuklarımız . Bu testler insanı gerçekten psikolojik olarak çok yoruyor. Tüp bebek hcg yi yükseltip papp a değerini düşürüyor demişti muayene olduğum Prof. En sihirli kelime Hayırlısı En büyük dileğimiz Sağlıcakla kucağımıza aldığımızda unutacağız bu stresli günleri inşallah.
Hadi ya hiç duymamıştım benim beta hcg 196 papp a 2 çıkmıştı ama benim dondurulmuş transferdi yüne etki etmiş olabilir mi?

Amin İnşâAllah canım

Benim de dondurulmuş embriyo transferi. Yani tüp bebek tedavisi bu hormon değerlerine sebebiyet verebilir ama kesin olarak bundan dolayı da risk yüksek çıkmıştır diyemeyiz demişti.

Tekrar merhabalar Bugün sonucumu aldım çok şükür herhangi bir problem yok Yapılan incelemede 13, 18 ve 21. Kromozomlarda olası anomalilere bakılmış.

Canm merhaba aradan 1 sne gecmis umarim msjmi gorursun bnde 2li testim temiz 3lu testim riskli cikti 263 de 1 cikti 28 yasindaym hersey normal detayliya girdim sadce kalote parlaklk var normaldr gecer dedi bnde snin yoeumunla umraniyeye gttm nifty yaptim suanda 12 gun gecti 20 gndemi cikiyor gec cikma ihtmali varmi korku doluym rabbmden gelene raziyz ama onceligmz saglk tabikide bni blgilendrmisin lutfen

Tekrar merhabalar Bugün sonucumu aldım çok şükür herhangi bir problem yok Yapılan incelemede 13, 18 ve 21. Kromozomlarda olası anomalilere bakılmış.
canm bnde 2li test temİz 3lu 263 de 1 risk cikti detayliya girdim kalote parlaklk var onemsiz dediler ama icim icimi yiyor bnde snn yazinla umraniyede nifty yaptm sn sonucu nezaman aldin bilgilendrrmsn baya zaman gecmis canm

Burada yazilanlar sayesinde Umraniye devlet hastanesinde testi yaptirdim. Perinotoloji beni kabul etmedi. Genetik doktoruna gittim Metin beye. Bu testin o hastanede yapildigini bilmeyen, yeni baslayan bir kadin dogumcuya denk gelmisim. 3. Gunde Metin beye ulasabildim. Arastiranlar icin yaziyorum. Ramdevusuz gittim ve aldilar. Testi verdim bugun. Bekleme suresi cok uzun. Ama yapacak bir sey yok. Sizin nasil geldi sonucunuz? Insallah iyidir.

Perşembe günü randevum var ümraniyede bendende fetal DNA istedi özele gittiğim doktor bebekte ödem ve ense kslınlığı çıktı. Umuyorum güzel haberler alırız. Siz hangi doktora göründünüz acaba

Back
X