Tüp bebek kimyasal

Bloommmm

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2024
342
96
18
27
Kızlar merhaba ben ilk defa tüp bebek tedavisi gördüm. 28 yaşına giriyorum. Bende hiçbir sorun yok eşimde varikosel var. Hız, sayı ve morfoloji düşük. 1.5 yıldır çocuk istiyoruz. 11 yumurtam toplanmıştı sadece tek yumurtalığımdan bunu. 2 tanesi 5. Güne ulaştı biri 5Aa diğeri orta dendi. Transferim 5 ağustosta gerçekleşti doktorumda bende çok ümitliydik çifte transferdi. 8. Gün idrar testimde pozitifi gördüm. 11 gün testim 13 küsür geldi. Doktor pozitif endişelenme önemli olan artması dedi ama ben o an anladım. Çünkü 3 gün önce silik çıkan bu kadar düşük olamaz diye ki zaten ondan sonra regli belirtilerim daha belirgin kendini gösterdi. Bugün 14. Gün ve testim negatife döndü. Neden böyle oldu hiçbir fikrim yok tek bildiğim çok yorulduğum umutlarımın çok kırıldığı. Doktorum 2 ay dinlen bir genetik testi yapalım sana dedi ama kafam kalbim çok karışık. Eşim de ameliyat olacağım diyor. Böyle durum yaşıysalar bana ne önerirsiniz?

Canim daha ilk denemen. Lütfen kendini çaresiz hissetme. Daha çok gençsin. Zaten ilk denemede negatif olması olağan bir durum. Zaten senin embriyo tutunmuş ama kimyasal olmuş. Tutunması bile güzel bir haber. Bu denemeyi tatlı bir tecrübe olarak gör ikinci denemene hazirlan. Çok kafanı takma bu arada takınca sadece kendine zarar veriyorsun. Dikkat et kendine

Çok teşekkür ederim evet doktorumda gençsin dedi ama sil baştan yapmak çok zor geliyor hele de neden tutunmadı diye genetik test yapalım dedi çok korkuyorum.

Aynısı ben yaşadım 11. Günde 15.5 çıktı sonucum 13. Gün 17,7 15. Gün ise 7 çıktı düşüşe geçti kimyasal oldu kromozomal olma ihtimali çok yüksek dedi doktorum. Kısmet böyleymiş hemen umut kırılacak bişey yok demek ki seninse zamanın değilmiş

çok iyi anlıyorum seni canım bir yaş var aramızda bana da aynı şeyler söylendi benim de problem eş kaynaklı değerler dediğin gibi düşük. benim de ilk denemem ve kimyasal oldu. en azından sana genetik test yapalım demişler bana onu da demediler. geçen doktorum arayıp ilacı bırak deyince o kadar çok ağladım ki balkona çıktım bir tane kumru yumurtasını bırakmış saksıma yuva yapmış bunu görünce daha çok ağladım subhanallah her gün o anneyi izliyorum şimdi gelip gidip bu bana teselli oldu bir nevi nasıl aynı günde denk geldi Allah işaret göndermiş gibi. umudunu yitirme inşallah ikincisinde ikimizin de olacak ve kucağımıza alacağız ne kadar üzülsek de olanın önüne geçemiyoruz biz en azından erken öğrendik bağlanmadan ya sonradan kaybedenlerin kalbi ne kadar acıyordur onları düşünmek lazım burdaki herkesi Rabbim en sağlıklısından hayırlı evlatlarla müjdelesin uğraşmadan üzülmeden inşallah

Ya inşallah bende öyle düşünüyorum bu senin sınavın belki olduğunda iyi ki şimdi diyeceksin diyorum ama çok üzülüyorum çok heveslenmiştim. Her şey çok iyi gidiyor demişti. İnsanın umutları yarıda kalıyor böyle işte. Evet ama anlamıştım ben ilk başta yükseldiğini çünkü kasatte çıkmıştı zaten ümidim kan verdiğimde gitmişti. Umarım hayırlısı ile evlatlarımıza kavuşuruz Benim embriyomda kalmadı. Her şey baştan başlanacak bu da beni çok üzüyor.

ben de o kadar emindim ki hiç olumsuz hissetmiyordum doktor da yaş ve embriyo avantajlısın demişti ama kesinlikle hiçbir şey nasibin önüne geçemiyor. üzülme diyemem insanız bu imkansız ben onunla konuşmaya başladım bağlandım yıllardır testlerde hiçbir çizgi görmemişken silik çizgiyle uzun uzun bakıştım bu bile beni bir adım yakın hissettirdi bu hayale. tabiki tekrar ilaç almak tekrar opu zor görünüyor sana ama dondurulmuş embriyo olsaydı genetik yapmayacaklardı muhtemelen bozulur diye her şerde bir hayır vardır bu yönden de sen avantajlısın o yüzden daha güçlü bir şekilde umutla başla inşallah çok güzel neticeler alacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…