Tüp Bebek Merkezleri Tüp Bebek Merkezlerine Güvenmeli miyiz?

1999-2000 yıllarıydı sanırım. adanada bir tüpbebek merkezi hastanedeki hademelerin spermleriyle tüpbebek yapıyormuş. bir hemşirenin ihbarıyla ortaya çıkmıştı. tv de günlerce konu olmuştu. onların yüzünden 4 yıl bekledim. her önüne gelen akıl veriyordu. tabi önce aile büyükleri. sakın yaptırma diye. ben o merkeze gitmeyeceğim desemde kimseyi ikna edemedim. 4yıl geçti araştırdım. bir sürü yer gezdim.izmir istanbul ankara . siz yinede büyük merkezlerden ayrılmayın. mesela acıbadem,amerikan hastanesi, memorial, gürgan clinic vs. üç kuruş kazanmak için itibarlarını sarsacakklarını düşünmüyorum. aksi takdirde bir duyulursa üstelik medyaya bir kapak olurlarsa batarlar.......

tüp bebek merkezlerinin hepsi elbette aynı değildir. ama her işin iyisini de yapan var kötüsünü de. ve biz maalesef hangisinin iyi olduğunu bakarak anlayamayız. dün elime tüp bebek merkezlerinden birinden (eurofertil istanbul) ihtarname geldi. tüp bebek denemesi için biz eşimle bu kurumla konuşmaya gittik doktorla konuştuk. ultrason muayenesi yapıldı.(ultrason parası anında tarafımızca ödendi.) sonra doktorun konuşma tarzı ve davranışlarından hoşlanmadığımız için ikinci görüşmeye gittiğimizde bu kurumla tedavi olmak istemediğimizi söyledik. Doktorun "aman ben sizi tedavi etmeye çok meraklıydım" :s gibi anlamsız cümleleri ve hakaretlerinden sonra arkamıza bakmadan çıktık. şimdi ise kurum bizden 3 milyar para istiyor!!!! inananabiliyor musunuz? ne yapıldıki?? neymiş o ilk görüşmede sözleşme imzalamışız. sözleşmenin örneğini istiyoruz vermiyorlar. bişey imzalayıp imzalamadığımı bile hatırlamıyorum. öyle bir kargaşaya getirdilerki. yakında mahkemelik olucaz bu kurumla. ama insanın siniri bozuluyor. yaptıkları tek bir şey olsa gerçekten onun karşılığını istiyorlar diyeceğim. HİÇBİR ŞEY yapılmadı yahu. HİÇBİR ŞEY!!! dediğim gibi bir kere ultrasonla doktor kontrol etti ki onun parasını hemen verdik aynı gün. yazıklar olsun. insanların umutlarıyla oynayıp para kazananlara. bir de doktor olacak bunlar. yazıklar olsun....

İlk denememi bende bu bahsettiğin Euorfertil İstanbul hastanesinde yaptırdım. 11.günümde kanamam başladı kıllarını bile kıpırdatmadılar. Sonuçta tedaviye başladılarsa sonuç negatif çıksa bile hastalarına sahip çıkmaları gerekirdi ama transfer günü 3000tl lerini aldıktan sonra unuttular beni. Lütfen arkadaşlar araştırmadan bi merkezde tüp bebek tedavisine başlamayın. Bizim ilk denememizde ve böyle bir merkezden dolayı negatif sonuç almak benim moralimi çok bozdu. Şuanda toparlanmaya çalışıyorum....

ahhh ahhh o merkezden şıkayetcı olmayan emınımmm çokk azdır...................maleseffff..............

kizlar ben hollandada yasiyorum burda 6 kez hormon tedavisi 3 kez asilama iki kezde tup bebek tedavisi gordum birinci tup bebek tutmamisti ikincide dusuk oldu derken 3 cu kendiligimden hamile kaldim oda dustu bu kadar sikintidan sonra turkiyede olmayi dusundum tedavi uzun bir arastirmadan sonra cok unlu bir hastaneden randevu aldim randevuya vardigimda cogu bayanlarin dedigi surati asik insanin yuzune bakmayan bir doktor cikti karsima ustune basa basa cocuk bir sekilde oluyor bende ama dusuyor bununla ilgilenin dememe ragmen hic bir test yapilmadan tup bebek tedavisine baslandi tuttu tedavi 4 duz gebelik olustu ama maalesef teker teker biraz araylan kaybettim onlari ayni doktor kurtaj yapti beni sitem ettim neden bakmadin arastirmadin deyince sen merak etme ben kurtajla aldigim bebege bakarim sorun neymis bi daha geldiginde onlemini aliriz bu kadar islem bana 6 milyar odetti hastaneye dondum hollandaya beni ariyacaklardi aramadilar ben aradim onlari hani ne yapmislar sonuc ne diye bana dedikleri bugun gibi kulagimda bebegi arastirmadan cope atmislar nedenini 200 binlire arastirma parasi vermemisim ki bunu benden isteyen olmadi uzattim biraz arkadaslar kusura bakmayin ama gelde guven bir daha bu hastaneye !!!! o kadar umudum yikilmistiki 3 sene surdu atlatmam korkularimi ankarada denemek icin gittim yine cok unlu bir merkez bu seferde iyi niyetli gozuken ama kafasini karabaliktan kaldiripta sende kimsin diyecek kadar vakti olmayan bir doktor cikti karsima hadi gelde topladigin guvenle basla neyse baslattik sureci bana kilo ver dedi 10 kilo kadar oyle gel dedi dondum hollandaya verdim kilolari tekrar gittigimde bu isin artik para tuzagi oldugunu anladim doktorun bekleme salonunu ufaltmislar butun koridorlardaki odalari hastalara kirayla konaklayabilmeleri icin cift kislik odalar konumuna getirmisler siram geldiginde doktor beni taniyamadi kilo verdigimi soyleyince dudakaltindan yanindakiyle gulustuler inanin kafamdan asagiya kaynar sular dokuldu bi ciktim o odandan bir daha donmedim oraya hadi kizlar bu kadar seyden sonra gelde guven birine !!! nihayetinde burda hollandada gordum dorduncu tup bebek tedavimi test gunum ayin 17 sinde bakalim hayirlisi insallah bebis tutunmustur bu kadar eziyetten sonra kavusurum yavruma dualarinizi esirgemeyin !!!

canım inşallah seninledirler
senin için dua edeceğim
rabbim çektiğin bütün sıkıntıları unutturacak yavrularını verir sana inşallah

deniz sen hangi merkezde başlıyorsun tedavine istanbul tüp bebek mi

eger bu deniz bensem :)
ben istanbul tüp bebek düşünüyorum
bu hafta regli haftam ama korkularım var
dediğiniz gibi guvenmedende nasıl başlayacagım
maddi nin yanında manevi tarafı çok agır ya

tüp bebek merkezlerinin hepsi elbette aynı değildir. ama her işin iyisini de yapan var kötüsünü de. ve biz maalesef hangisinin iyi olduğunu bakarak anlayamayız. dün elime tüp bebek merkezlerinden birinden (eurofertil istanbul) ihtarname geldi. tüp bebek denemesi için biz eşimle bu kurumla konuşmaya gittik doktorla konuştuk. ultrason muayenesi yapıldı.(ultrason parası anında tarafımızca ödendi.) sonra doktorun konuşma tarzı ve davranışlarından hoşlanmadığımız için ikinci görüşmeye gittiğimizde bu kurumla tedavi olmak istemediğimizi söyledik. Doktorun "aman ben sizi tedavi etmeye çok meraklıydım" :s gibi anlamsız cümleleri ve hakaretlerinden sonra arkamıza bakmadan çıktık. şimdi ise kurum bizden 3 milyar para istiyor!!!! inananabiliyor musunuz? ne yapıldıki?? neymiş o ilk görüşmede sözleşme imzalamışız. sözleşmenin örneğini istiyoruz vermiyorlar. bişey imzalayıp imzalamadığımı bile hatırlamıyorum. öyle bir kargaşaya getirdilerki. yakında mahkemelik olucaz bu kurumla. ama insanın siniri bozuluyor. yaptıkları tek bir şey olsa gerçekten onun karşılığını istiyorlar diyeceğim. HİÇBİR ŞEY yapılmadı yahu. HİÇBİR ŞEY!!! dediğim gibi bir kere ultrasonla doktor kontrol etti ki onun parasını hemen verdik aynı gün. yazıklar olsun. insanların umutlarıyla oynayıp para kazananlara. bir de doktor olacak bunlar. yazıklar olsun....

:1shok::1shok::1shok: şoktayım.Bu nasıl bir çalışma ahlakıdır,nasıl bir ticarethanedir?
Siz gerçekten böyle bir sözleşme imzaladınız mı,nasıl bir gerekçe belirterek bu kağıdı göndermişler?Orda usg muayenesi sonrası ücret ödediğinize dair bir fatura var mı?Şok oldum yaa,olaya bak:kızgın:
Sizde bu işi gerekirse bir avukata danışıp konuşun,sizin pasif kalmadığınızı görünce geri adım atarlar belki.:kızgın:
Canım bu işlerde hastane değil,doktor önemli.Yani bir doktora samimiyetle sırtınızı dayadıktan sonra sizin kurumdaki sözcünüz de,aracınız da o oluyor.Önce hastane değil,doktor yani.Ben kendi doktorumdan çoook ama çok memnun kalmıştım..

Tüp Bebek sektör bu kadar ötesi yok.

Doğru dürüst araştırmadan muayene etmeden direk tüp bebeğe yönleniyorlar ve deli paralar kazanıyorlar.

Kuzenime (izmir) kesinlikle tüp bebek olmadan hamile kalamazsın dediklerinde 2 aylık hamileydi.

Bu işlerde önce doktor ve tavsiye arkadaşlar,merkezler falan boşverin.Tavsiye doktor üzerinden başlayın,gerisi gelir Allahın izniyle..
Öyle ki ,doktorum her aşamada öyle destekti ki,ben hastane işleri ile hiç ilgilenmedim.Parayı da ona veriyordum,Doktorum bir telefonla tüm herşeyi hallediyordu,,bir daha sadece hasaneye yatıp çıkıyordum beş kuruşsuz(yumurta toplama yada transfer zamanında).Şimdi de doğumu muhakkak onda yapmak istiyoruz,hastane bize 2750 lira yaklaşık fiyat söylerken doktorum oda neymiş,1800'e yaparız,beş kuruş fazladan çıkarmazsın dedi,nerde o fiyat,nerde bu fiyat;sağolsun..

Bu işlerde önce doktor ve tavsiye arkadaşlar,merkezler falan boşverin.Tavsiye doktor üzerinden başlayın,gerisi gelir Allahın izniyle..
Öyle ki ,doktorum her aşamada öyle destekti ki,ben hastane işleri ile hiç ilgilenmedim.Parayı da ona veriyordum,Doktorum bir telefonla tüm herşeyi hallediyordu,,bir daha sadece hasaneye yatıp çıkıyordum beş kuruşsuz(yumurta toplama yada transfer zamanında).Şimdi de doğumu muhakkak onda yapmak istiyoruz,hastane bize 2750 lira yaklaşık fiyat söylerken doktorum oda neymiş,1800'e yaparız,beş kuruş fazladan çıkarmazsın dedi,nerde o fiyat,nerde bu fiyat;sağolsun..

süper allah razı olsun. istanbuldamı hastanen ve doktorun

İstanbulda İstanbulda,üstelik iki yakada da çalışıyor.Petek Dİnçözün Seda Sayanın Esra Ceyhanın falan programlarına çıkan bir doktor ama para konusunda çok tokk,sağolsun.İşte bu ysayede de olay çok farklı hale bürünüyor.Arzu edersen ayrıntılarını özelden yazabilirim.İstiyorum ki herkes yavrularına kavuşsun..

merhaba arkadaşlar,
bende ilk kez tüp deneyeceğim
yazdıklarınızın hepsini okudum bazı formlarda. hepimiz endişelerinde haklıyız ama ben en çok neden korkuyorum biliyor musunuz sonuçta merkezler bizim çocuk için yanıp tutuştuğumuzu biliyor ve ne kadar çok para harcayabileceğimizide.
ilki için nakitimiz olsa ikincisini borçla üçüncüsünü krediyle falan filan derken merkezler bu işlerden ciddi paralar kazanıyor ve bazı arkadaşlarımın dediği gibi iyi kalite olmuşken neden düşüyor diyorlar ya, ya bize iyi denilip kötu kalite konulup tutmamalsı saglanıyorsa, ikinciyi üçüncüyü deniyelim diye.

canım korkma çok haklısın ama sana biyşey söyleyim ilk deneme bu duyguyu çok tadan insanlarla merkezde karşılaştım sen dersen benim üçüncü denemem ve şu anda hamileyim 7ci haftam allah tamamına erdirsin sana göstersin canım dedigin gibi çok paralar gidiyo ama ben en uygun olanı burda konyada eurofertil diye bir mekez açıldı orda yaptırdım 5şe bile varmadı hem sen içini rahat tutmaya çalış fazla araştırmada yapma kafankarışmasın için nereye ısındıysa oraya git allah yardımcın olsun dualarım sizinle:Saruboceq::Saruboceq:

:1shok::1shok::1shok: şoktayım.Bu nasıl bir çalışma ahlakıdır,nasıl bir ticarethanedir?
Siz gerçekten böyle bir sözleşme imzaladınız mı,nasıl bir gerekçe belirterek bu kağıdı göndermişler?Orda usg muayenesi sonrası ücret ödediğinize dair bir fatura var mı?Şok oldum yaa,olaya bak:kızgın:
Sizde bu işi gerekirse bir avukata danışıp konuşun,sizin pasif kalmadığınızı görünce geri adım atarlar belki.:kızgın:
Canım bu işlerde hastane değil,doktor önemli.Yani bir doktora samimiyetle sırtınızı dayadıktan sonra sizin kurumdaki sözcünüz de,aracınız da o oluyor.Önce hastane değil,doktor yani.Ben kendi doktorumdan çoook ama çok memnun kalmıştım..

biz konuştuk avukatımızla zaten olayı o takip ediyor. bir evrak imzaladığımızı hatırlıyorum tedaviye başlayacağız diye ama ne olduğu konusunda hiçbir fikrim yok. tabi insanlara umut tacirliği yaparak onu bunu imzalıttıkları için kargaşaya getirip farketmedim bile. ben bankada çalışıyorum kestikleri fatura ve ödeme direkt bankam tarafından karşılanıyor var tabiki ödeme faturası. sorun 3 milyar değil benim ağrıma giden hiçbir şey yapmadan sadece sözleşme imzalandı uygulama böyle diyerek bu parayı talep etmeleri yazıktır yani!! ortada yapılan birşey yokken neyin parasıdır? insanda azıcık vicdan olur. zaten biz bu hastaneye o hastanede çalışan bir tanıdığımızın tavsiyesi üzerine gitmiştik. eşim dr hakan beyi aradı sadece hiç utanmıyor musunuuz ne için istiyorsunuz bu parayı daha fazlası lazımsa onu da ödeyelim dedi adam utandı. ben olayı araştırıcam dedi. ama cidden ayıp yani. olay sonuçlansın ben bunu tüm televizyon kanallarına, tüm gastelere, internet sitelerine duyurabildiğim heryere duyurucam. yaptıkları rezilliği herkes bilsin. bir de en iyi tüp bebek merkeziyiz diye reklam yapıyolar.

biz konuştuk avukatımızla zaten olayı o takip ediyor. bir evrak imzaladığımızı hatırlıyorum tedaviye başlayacağız diye ama ne olduğu konusunda hiçbir fikrim yok. tabi insanlara umut tacirliği yaparak onu bunu imzalıttıkları için kargaşaya getirip farketmedim bile. ben bankada çalışıyorum kestikleri fatura ve ödeme direkt bankam tarafından karşılanıyor var tabiki ödeme faturası. sorun 3 milyar değil benim ağrıma giden hiçbir şey yapmadan sadece sözleşme imzalandı uygulama böyle diyerek bu parayı talep etmeleri yazıktır yani!! ortada yapılan birşey yokken neyin parasıdır? insanda azıcık vicdan olur. zaten biz bu hastaneye o hastanede çalışan bir tanıdığımızın tavsiyesi üzerine gitmiştik. eşim dr hakan beyi aradı sadece hiç utanmıyor musunuuz ne için istiyorsunuz bu parayı daha fazlası lazımsa onu da ödeyelim dedi adam utandı. ben olayı araştırıcam dedi. ama cidden ayıp yani. olay sonuçlansın ben bunu tüm televizyon kanallarına, tüm gastelere, internet sitelerine duyurabildiğim heryere duyurucam. yaptıkları rezilliği herkes bilsin. bir de en iyi tüp bebek merkeziyiz diye reklam yapıyolar.

Çok geçmiş olsun,olayı anladım.Elinden geleni ardına koyma valla.Ben de bunu bilir,bunu savurnurum.Allah kolaylık versinna.s...

ama aynı yerde deneyeceğini ne biliyorlar.hem kalitesiz embriyo tutunamazki.
benim denediğim yerde bana çok yardımcı oldu doktorlarım.eminimki ellerinden geleni yaptılar.
bazı ilaçlarımı bedava verdiler.ben umutsuzluktan ağlarken karşımda doktorumda ağladı.
biyerlere güvenmek zorundayız,yapacak başka bişey yok malesef.

hangi merkez acaba

sızın dr nuz kimdi??

hangi yüp bebek merkezi bu

Back
X