• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek mi beklemekmi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O zaman millet niye tüp bebek merkezlerinde sıra beklesin Allah aşkına, kulaktan dolma saçma şeylere inanmayın.
Bende inanmak istemiyorum keşke tüp bebek en ideal çözüm olsa, tüp bebek merkezleri ayrı konu birçoğu insan sağlığıyla ticaret yapıyor. Kulaktan duymadım ama okudum kimse söylemedi

Bende endometriozis hastasıyım. 2008 yılında iki adet çikolata kisti çıkarıldı. Normal yolla anne olmamın mümkün olmadığı söylendi gittiğim bütün doktorlar tarafından. İstersek rapor verebileceklerini söylediler tüp bebek için. Bir kızım vardı o zaman rapor istemedi eşim çünkü psikolojik olarak alt-üst olmuştum. Sizde biliyorsunuzdur endometriozis tanısı zor konulan bir hastalık. Ameliyattan sonra 6 ay boyunca doğum kontrol hapı yazdı doktor kullanmam için. 2 ay kullandım sonra bıraktım (doğru yapmadım biliyorum) ama çok sıkılmıştım artık çok zor bir süreçti tanı ve tedavi süreci. Ve bir daha anne olamamanın da etkisiydi sanırım. Her ay kontrole gidiyordum. Ameliyatımdan 4 ay sonra yine kontrol için gittiğimde doktor rahimde bir kitle olduğunu fakat anlaşılamadığını hastalığımın tekrarlamış olabileceğini söyledi ve 1 hafta sonra tekrar gelmemi söyledi. 1 hafta sonra gittiğimde kese var siz hamilesiniz dedi ve bu arada ilacımı kullanmadığımı da anladı doktor :) ama olsun. Hamileliğimi öğrendiğimden doğuma gidene kadar mucize bebek dedi doktorlar. Şimdi 7 yaşında bir oğlum var. 6 ay kadar beklemenizi öneririm.

Ben suan pco luyum iki kere hamile kaldim ve kaybettim
Birdahaki ay rahim filmi cekilecek belkide banada tup bebek denicek ama hic bir korkum yok rabbim vermedigi surece kanser falan olunmaz ki zaten o virus herkeste var uyanik deil sadece
Bence kaniti olamayan yazilari okuyup kendinizi kandirmayin.
Tup bebek daha sagliklidir saglikli spermler ile dollenme yapildigi icin
Sen suan sagliksiz bir sperm ile hamile kalabilirsin
Kimyasal gebelik yasayabilirsin yada benim gibi kaybedebilirsin bebeklerini oyuzden iyi dusun tabiki maddi yonden zorlu bi surec ama iyi bir arastirma yapabilirsin tup bebek merkezlerini. Boylece icin rahat gidebilirsin...

Tabiki bir sure dogal yoldan dene bir3 ay 6 ay kadr sure sana kalmis ama tup bebek konusuna o yonden kotu bakma Rabbim buyuktur....

Tüp Bebek'le Doğan çocukların sağlıklarının normal doğumla doğan çoçuklarından daha kötü olduğunu belgeleyen araştırmalar var
O araştırmayı merak ettim link verebilirmisiniz

Mesela nedir onlar hiç haberim yok ?
Evet bos gebelık dıs gebelık efendım olması cok ıhtımal dahılınde ama daha saglıksız olabılecegıne daır hıc bır belge oldugunu sanmıyorum ve bende tup bebek annesıyım gayet saglıklı bır cocugum var , elbette tup bebek oldugu ıcın degıl ancak gelısımı yasıtlarından hep ılerıde oldu masallah
Diğer sağlık konularını bilemem ama tüp bebeklerde otizmin daha çok görüldüğünü söyledi bir embriyolog geçenlerde.

Diğer sağlık konularını bilemem ama tüp bebeklerde otizmin daha çok görüldüğünü söyledi bir embriyolog geçenlerde.
Ama ben otizimin genetik bir hastalık oldugunu bıle dusunmuyorum , hatta daha dogrusu baska hastalıklar otızime sebeb olabılıyor dıye bılıyorum.
Ay bılemıyorum acıkcası , zaten suanda cok degıstı teknolojı yaptıracak ınsanlarda guzel klınıklere gıtsınler atıyorum bılmem ne hastanesının klınıgıne degıl. Tek tavsıyem bu olur herhalde

Ama ben otizimin genetik bir hastalık oldugunu bıle dusunmuyorum , hatta daha dogrusu baska hastalıklar otızime sebeb olabılıyor dıye bılıyorum.
Ay bılemıyorum acıkcası , zaten suanda cok degıstı teknolojı yaptıracak ınsanlarda guzel klınıklere gıtsınler atıyorum bılmem ne hastanesının klınıgıne degıl. Tek tavsıyem bu olur herhalde
Genetik değil zaten sebebi henüz bilinmiyor. Bize otizmli çocuklarla ilgili seminer de verildi, sınıflarımızda her sene artan sayıda otizmli çocuk göreceğimiz söylendi. Neden dediğimizde bilgi verilemedi, doğal olmayan gıdalar, pis hava vs her şey olabilir.
Geçenlerde de embriyolog otizm tüp bebeklerde daha çok görülüyor dediğinde şaşırdım, ne alaka bilemiyorum.

Genetik değil zaten sebebi henüz bilinmiyor. Bize otizmli çocuklarla ilgili seminer de verildi, sınıflarımızda her sene artan sayıda otizmli çocuk göreceğimiz söylendi. Neden dediğimizde bilgi verilemedi, doğal olmayan gıdalar, pis hava vs her şey olabilir.
Geçenlerde de embriyolog otizm tüp bebeklerde daha çok görülüyor dediğinde şaşırdım, ne alaka bilemiyorum.
Çok ilginç umarım dogru degıldır gercekten, ben kendı adıma ımkanım vardı herseyıyle guvendıgım yerde tedavımı oldum. Ama ya dıgerlerı? lab. sartları bılmeden tup bebek yapıyorlar yarı fıyatlarına. Allah herkesın yardımcısı olsun cok zor seyler

tüp bebekle bi çocuk nasıl doğar anlayamadım ? ben mesela tüp bebek tedavisi gördüm ve oğlumda tüp bebek sayesinde oldu utanmıyorum durumumdan çünkü tüp bebek yöntemi olmasaydı anne olmazdım asla anlayamadım doğrusu bu tutumunuzu... pahalı mı dersen şu anki devlet güvenceleriyle değil sadece ilaç parası ve tedavinin cüzi bi miktarını ödüyosunuz yok ben rapor almam özelde yaptrırım derseniz evet ozman pahalı olur ki bu merkeze görede değişir ama gerçekten üzüldüm sizin bu tavrınıza ... oğlum allaha şükür çok şükür gayet sağlıklı şuanda ki erken doğum yaptığım halde o haliyle bile yaklaşık 3 hafta önden gidiyodu gelişimi şimdide yaşıtlarına göre gayet iyi

Aşıların otizme sebep olduğu biliniyor/inaniliyor. Buna ait araştırmalar var ama kabul görmüyor sanırım ya da göz ardı ediliyor. Çünkü asilanmamanin halk sagligi uzerindeki etkisinin buyuklugu otizmli çocuk sayısın karşısında daha önemli. Eskiden de asilanmiyor muyduk? Evet asilaniyorduk ama bu kadar çok değil. Kızamık difteri çocuk felci vs. Şimdi çok daha fazla.

Konu sahibi siz yaptirmayin o zaman tup bebek. Ama bilimsel dayanagi olmayan konularda tup bebek annelerini uzmeye hakkınız yok. Yok yabanci kaynaklarda daha cok geciyormus da bilmem ne. Kaynak sorunca uyduruk bir link. Bakin bunlar hassas mevzular benim gibi hamileligini tedirgin geçiren insanlari daha da tedirgin etmeye hakkiniz yok. Umarim bir gun bu yonteme muhtac kalmazsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X