Tüp bebek mi ?

madamseker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2018
1.567
2.183
133
3 kürtaj yaşadım hepsi hcg düzensiz arttığı için oldu sağlıksız gebelik dediler 2 de kimyasal gebeliğim var. 1 buçuk yıldır uğraşıyoruz korunmayı bırakınca gebelik oluyor ama keseyim göremeden kürtaj olmak zorunda kalıyorum. Size sormak istediğim gen testi DNA sperm testi normal ama 3 doktor gördük biri pgt ile tüp bebek önerdi biri mikro çip aşılama biri doğal kendi olur bir sorun görünmüyor dedi. Kafamız karışık ve kürtaj olalı bir hafta oldu başına benim gibi hamile kalıp böyle olay yaşayan biri var mı merak ediyorum. Nasıl yol izlediniz tüp bebekte dış gebelik kimyasal gebelik vs olma ihtimali yine var anlamadım ben ne yapacağımı 😣

Rahim filmi cektirdiniz mi? Tüplerde sıvı birikmesi olabilir boyle birsey varsa embriyoyu zehirliyor ve gebeliği sonlandırıyor. Tüpler ve Rahim içi ayrıntılı bakılmalı bence. Rahimde de polip vs var mı bunlar onemli.. Ayrıca eşli olarak tüm vitamin degerlerinize özellikle d vitaminine mutlaka baktırın. Embriyo kalitesi düşük olursa kimyasalla sonuclanıyor.. Tüp bebekte genetik tarama yaptırsan bile düşükle sonuclanabiliyor yani sana canlı dogum yapacaksın diye bir garanti vermiyorlar.. En az bir üç ay daha rahimi dinlendirin cektirmediyseniz hsg cektirin. Kromozom sonuclarınız normalmiş eşinizin değerleride normalse ki dna hasar bile baktırmıssınız bnce dogal yolla gebelik için tekrar deneme yapabilirsiniz. Tüp bebek maddi manevi cok zorlu bir yol ve bir kumar..ne yaparsan yap gebelik olusup saglıklı dogacagı garantisi kimse vermiyor dedigim gibi..

Not:4. Denemeye yakında baslayacak olan anne adayı😐

Rahim filmi cektirdiniz mi? Tüplerde sıvı birikmesi olabilir boyle birsey varsa embriyoyu zehirliyor ve gebeliği sonlandırıyor. Tüpler ve Rahim içi ayrıntılı bakılmalı bence. Rahimde de polip vs var mı bunlar onemli.. Ayrıca eşli olarak tüm vitamin degerlerinize özellikle d vitaminine mutlaka baktırın. Embriyo kalitesi düşük olursa kimyasalla sonuclanıyor.. Tüp bebekte genetik tarama yaptırsan bile düşükle sonuclanabiliyor yani sana canlı dogum yapacaksın diye bir garanti vermiyorlar.. En az bir üç ay daha rahimi dinlendirin cektirmediyseniz hsg cektirin. Kromozom sonuclarınız normalmiş eşinizin değerleride normalse ki dna hasar bile baktırmıssınız bnce dogal yolla gebelik için tekrar deneme yapabilirsiniz. Tüp bebek maddi manevi cok zorlu bir yol ve bir kumar..ne yaparsan yap gebelik olusup saglıklı dogacagı garantisi kimse vermiyor dedigim gibi..

Not:4. Denemeye yakında baslayacak olan anne adayı😐
Onları da yaptırdım canım hepsi de temiz çıktı umarım sizin bu çabanız güzel sonuçlansın bı sefer darısı bizim gibi bekleyenlere gerçekten dünyanın en zor süreci bu olabilir . Anne baba olmak için can atıyorsun ama rabbim ağlatıyor umarım güldürür 🤲🏻

Bende aynı şekilde 1.5 yıllık evliyim 1 yılda 2 gebelik oldu biri düşük oldu diğeri kürtaj keseyi net göremeden gidiyorlar beta düzensiz artıyor yumurta kalitesiz olduğu içinmiş önümüzdeki ay tüp bebeğe başlıyorum ben amh da düşük beklemek istemiyorum daha fazla

Yumurta kalitesizliği teşhisini amh ile mi koydular . İnşallah en kısa zamanda ilk denemede gerçekleşsin gebeliğiniz bana da umut olur hem sizi de yıpratmaz ve süreçten hemen kurtulursunuz inşallah 🤲🏻
Bir sorun olsa da bunları yaşasak daha mı iyi olurdu diye düşünüyorum nen de bazen ama hakkımızda hayırlısı bol dua ile inşallah güzel günler görürüz 🤲🏻

Back
X