Tüp Bebek Mutlu Sonlu İns.

Herkese Selamlar aynı kaderi paylasan tüm hemcinslerim :anneadayı:

Çok uzun olacak şimdiden okuyan herkese çok teşekkür ederim. Yol uzun olunca bu tüp bebek sürecinde yaşanılanlarda uzun oluyor. Bir yerlerde ümitsiz olan bir arkadaşıma umut olması dileğiyle yazıyorum. Çünkü o dönemlerde burada çok aradım bana benzer hikayeler ve sonuçlarını sayfa sayfa okudum ama çoğunun sonucu yoktu. Şimdi ben yaşadığım tüm süreci ve sonucunu burada paylaşıyor olacağım.

Daha önce burada ümitsizce açtığım tüp bebek konularından belki beni hatırlarsınız. Benim hikayem 4 yıl önce başladı. İlk önce hatalı operasyon kurbanı oldum daha yolun başında hiç bir şeyden haberim yoktu araştırmadan Histeroskaobi yaptırdım yapan doktor malesef sağlam olan rahme zarar vermiş ve belki normal yolla çocuğum olacakken bu baştaki operasyondan sonra yapışıklık olduğu için olmamış. Bu bana bir yıl vakit kaybettirdi ben operasyondan sonra normal yolla denemeye başladım ama bir terslik olduğunu hissettim histeroskobiden önce çok güzel regl olurken histeroskobiden sonra adet kanamalarım azaldı ve gün olarak 5 gün süren adetim 2 güne düştü ve kanama miktarı çok azdı.

2019 'da Normal yolla olmayınca ve adet kanamamdaki anormallik sonucu tüp bebek merkezine gittik. Bu Merkezi eşimin arkadaşı tavsiye etmişti. (İstanbul'da Brüksel Tüp bebek merkezi Yücel Karaman ) gittik durumu anlattık ilk istedikleri rahim filmi oldu. (Rahim filmi ilk histerostobi olmadan önce çektirmiştim anastezili yapılmıştı. ( 1. Rahim Filmi ) Bu 2. rahim filmi olacak neyseki Brüksel Tüp bebek merkezi echomar görüntüleme merkezinde ağrısız çekildiğini iletti merkeze de yakındı orda çektirdik rahattı kolay oldu.

Sonuç çıktı Yücel hocaya gösterdik rahimde yapışıklık olduğunu iletti film de çok bariz görünüyordu. Diğer doktoru kötülemek istemedi ama o operasyon sonucu olabileceğini ima etti. Bunun üzerine çok üzüldüm çünkü histeroskobi çok önemliymiş ben nasıl araştırmadan yaptırdım diye hep kendime kızdım. Ve ilk histeroskobiyi yapan doktoru sağlık bakanlığına şikayet ettim. Ama sonuç hüsran ameliyat sonrası komplikasyon dediler ve konu kapandı. Bu mesele beni çok üzdüğü ve kendimi suçlu hissetmeme sebep olduğu için ben de kapattım.

Yücel Hoca rahim filmi sonucundan sonra tedavi planı çıkardı bizim için. Tekrar histeroskobi yapılıp yapışıklıkların açılması gerek dedi. Yumurta toplamaya başlayacağız yumurta toplama esnasında histeroskobiyi de yapacağız dedi. Biz de kabul ettik. Başka çaremiz yoktu. Yücel hocanın histeroskobi konusunda yanılmıyorsam Türkiyede ilk sıralarda yer aldığını okumuştum bir makalede emin ellerde olduğum için bir nebze içim rahattı. Dediği tüm işlemler yapıldı. Yumurta toplama esnasında histeroskobi yapıldı 13 yumurtam toplandı 3 tanesi blas oldu ve donduruldu. Çünkü histeroskobi olduğu için rahimin iyileşmesi gerekiyor. 2 ay iyileşmesini bekledik. Ben emin ellerde olduğumu histeroskobiden sonra iyileşme aşamasında anladım rahmin iyileşmesi ve toparlanması için bir sürü ilaç tedavisi gördüm ve birde balon uygulaması yapıldı o gün Yücel hocayı çok kızdırmıstım çok acımıştı ben çok bağarmıştım o da ben bağırınca sinirlendi normalde çok tatlı biri ama bazen de sinirlendiği şeyler oluyordu ben de çok üzerine gidiyordum bazı dönemler malum psikoloji uçmuş oluyor öyle böyle tedaviyi en doğru şekilde ilerletiyorduk kendisiyle.

İki ay sonra yapışıklık geçmiş mi diye tekrar rahim filmi istediler (3. rahim filmi) yine aynı yerde sorunsuz çektirdim ve çok şükür sonuç güzeldi yapışıklıklar gitmiş bunu filmin sonucunda çok bariz gördük.

İlk transfer yapıldı 2019 Nisan ayında 1 yumurta transfer edildi ( Toplamda 3 yumurta vardı.) 10 gün bekledim sonuç negatif. Üzüldüm ama çok yıpranmadım geride 2 tane yumurtam var nasıl olsa dedim.

İkinci transfer için gittiğimde gen testi istedi doktor eşimden ve benden yaptırdık sonuç olarak bende kanda pıhtılaşma çıktı 2 gen de varmış. Diğer transfere başladığımızda kan sulandırıcı iğnede de tedaviye eklenecekti. Bir de sende çok az da olsa adenomyozis var bu nedenle zolodex iğne ile seni menepoza sokalım 2 ay sonra transfer yapalım dedi biraz araştırdım tamam dedim şans daha da artıyor yazıyordu her yerde. Sonra zoledex menepoz iğnesini ilk ay vurundum. Çok kalın ve göbekten yapılan iğne ilk ay çok bir şey anlamadım. Ama 2. ay vurunduğumda baya baya menepoz etkilerini yaşadım çok zordu. Ateş basmaları çok fazla oldu. Ve bu süreci de tamamladık.

ikinci transfer Eylül 2019 da yapıldı. 2 yumurta transfer edildi. Bu sefer kendim evde test yapım dedim yaptım normal test vardı erken test değildi o da bir tane vardı. 6. gün yaptım yok denecek bir çizgi vardı belki de benim hayal ürünümdü bilmiyorum. Ertesi gün eşim işe gitti ben de erkenden evin yakınındaki tıp merkezine gittim ve kan testi yaptırdım sonuç 38 çıktı ben havalara uçtum eşime akşam için sürpriz hazırladık çok sevdiğim kardeşim dediğim bir komşum vardı onunla eşim geldi sürprizle haberi verdim. Ağladık ikimiz de ama bu sevincimiz 2 gün sürdü. Kimyasal gebelikle tanıştım ozaman değer 2 katına artmamıştı ilk 38 olan değer 40 olmuştu sadece ve ben yıkıldım Tüm yumurtalar bitti tekrar başa sarıp en baştan başlamak gerekiyordu.

Ben ara vermeye karar verdim tekrar başlamaya gücüm yoktu bu süreçlerin hepsi 2019 da olmuştu. Ben 2020 de hiç bir tedavi görmedim malüm bir de virüs girmişti hayatımıza ama hep 2020 de normal yolla hamile kalabilirim belki diye umutlandım bir kere kimyasal gebelik geçirdim belki olur neden olmasın dedim ama olmadı tabiki :KK43:

Bu ilk tüp bebek sürecinde hep çalışıyordum işim de oldukça stresliydi. 2021 de sürece tekrar başlamak istediğim için ilk önce işten ayrıldım. Verdiğim en doğru karardı işle birlikte çok zorlanıyordum. İşten ayrılırıP güzelce tedaviye odaklanacaktım derken saçma sapan bir durum yaşadım özel hayatımda bu da bana büyük stres kaynağı oldu. Yine istediğim gibi başlayamadım sürece işten ayrıldım huzurlu huzurlu tedaviye odaklanırım derken planladığım gibi gitmedi hiç bir şey. Bu arada panik atak ve anksiyetem devreye girdi.

Yeni tedaviye başlamadan önce çok araştırma yapmıştım. Yumurta kalitesi için neler yapabilirm diye çok seçenek vardı ben gonomax vitaminini içmeyi ve incir kürünü tercih ettim. Bunların tedavide kilit nokta olduğunu düşünüyorum yumurtamın kalitesini çok etkilediler. Yumurta toplama yapılmadan önce bunlara başlamıstım.

Tedaviye başlamak için tekrar Bürüksel tüp bebek merkezine gittik tekrar rahim filmi istendi ( 4. Rahim filmi ) aynı yerde çektirdik sonuç çıktı yapışıklık yoktu tedaviye başlayabiliriz dedi. Yumurta toplamaya başlandığında özel hayatımda yaşadığım o sıkıntıdan dolayı dengem şaşmıştı anksiyete panik atak tavan yapmıştı her gün ağladım kendime engel olamıyordum böyle sıkıntılı oldu için kesin yumurtalarım da kalitesiz olacak diyordum tedaviye yenik başlamıştım. Yumurta toplandı 17 adet bunlardan sadece 4 tanesi blas oldu 2 si iyi kalite 2 si kötü kalite dendi. Ve transfer için dondurulmaya bırakıldı. Beni tekrar menepoza sokacaklardı bu sefer 3 ay sokacaklardı zolodex menepoz iğnesi yapıldı ve benim için kabus başladı.

Bu menepoz iğnesi psikolojik alt yapısı sağlam olmayan insanlarda çok fazla yan etkiye etkiye sahipmiş meğer ben de o dönem psikolojik sorunlarla uğraşıyordum üzerine bir de bu ilaç eklendi ben bildiğiniz kafayı yedim malesef o kadar zor bir 3 ay geçirdim ki anlatamam terapi almaya başladım onu da o kadar araştırmıştım ki yorumlara bakarak karar vermiştim. Terapistle frekans tutmadı tam bir paragöz çıktı ve 6 ya da 7 seans aldım ama hiç işe yaramadı.

Ben de kendim çözümler bulamaya çalıştım meditasyonla bu dönemde tanıştım. Bilinç altımda bebek olmasına engel bir şey olduğunu düşünüyordum bunu da meditasyonla çözebilirim dedim ve yotube de bu konuya uygun birkaç meditasyon buldum ve inanarak bu 3 ay sürede yaptım. Ayrıca nefes egzersizlerinin iyi geldiğini duymuştum araştırıp onu yaptım kendi çapımda. Bu dönem yine gonamaxa devam ettim ( Gonomax sadece yumurta kalitesi için değil tutunma için faydalı olduğunu okumuştum bir yerde) . Her gece meryem suresini dinledim. Bir de önemli olan konu bence vitamin değerleriniz ben tam kan sayımı yaptırdım menepoz döneminde nasıl olsa 3 ay vaktim var transfere kadar eksik olanları tamamlarım dedim. b12 demir d vitamini çok düşük çıktı onları yükseltmek için ilacı vitamini ne varsa yine o dönem kullandım. Ve kabus yavaş yavaş sona ermeye başlıyordu ilacın etkisi geçmeye başlamıştı biraz daha rahatlamıştım.

Ve taransfer günü geldi Nisan 2021 2 adet iyi olan yumurta transfer yapıldı. Ve diğer kalan 2 adet kötü kalite için karar vermemiz istendi donduracaktık bir kere daha deneme şansım olacaktı ya da imha ettirecektik embriyolog şunu dedi bu transfer edilenler tutmazsa zaten bunlar hiç tutmaz bizde o zaman imha edin dedik bu da demek oluyor ki bu transfer de sonuç negatif olursa sil baştan tekrar başlanacaktı.

Transferden sonra meditasyonlara devam ettim kendimi akışına bıraktım ve kendime dizi buldum keyif alabileceğim bir dizi onu izledim. Kendimi hiç kasmadım diğerlerinde yürürken bile kasıyordum bunda normal zamanda nasılsa öyle davrandım. İlk 3 gün dinlendim evde dolandım. Sonra Her sabah yarım saatlik yürüyüşe çıktım. Bol su içtim en az iki buçuk litre beslenmeye dikkat ettim. Ek olarak Avakoda kabak çekirdeği hurma kayısı fındık badem yedim genelde. Bu sefer bir sürü erken gebelik testi almıştım. Korka korka da olsa yapmak istedim. Transferin 7. günü yaptım ve sonuç POZİTİF :KK200:

ilk defa bir testim çift çizgiydi inanamadım belki o güne kadar 50. gebelik testimdi. Kan testine gidene kadar her gün yaptım gün geçtikçe daha koyulaştı ama tam sevinemiyordum tekrar kimyasal olursa korkuları vardı kan verdim değer 185,4 sevindik ama hala tam değil çünkü 2 gün sonra tekrar verip iki katı artmış mı bakılacaktı iki gün sonra 424,90 çıktı daha istemediler. Ultrasan günü bekledim ve gittiğimde bir şok daha iki kese var ikisi de tutmuş dendi. :KK200::KK200: Şuan 10 haftalık ikizlere hamileyim inş sağlıkla kucağıma almak nasip olur.

Asla yaşadığım sıkıntıları unutmayacağım ve buraya nasıl geldiğimi hep hatırlayacağım. Sormak istediğiniz ne varsa bildiğim her şeyi paylaşmaya hazırım bu süreçte destek o kadar çok önemli ki aynı sıkıntıyı yaşamayan kimse bizi anlayamaz birbirimize hep destek olmalıyız. Bu yolda emek veren herkesin mutlu sona ulaşması dileğiyle:KK200:

Son olarak bu hikayenin görünmez kahramanına teşekkür etmek istiyorum. Canım eşim her şeyim o her konuda yanımda olmasa asla başaramazdım. Her süreçte hep yanımda oldu elimi hiç bırakmadı iğnelerimi hep o yaptı canım yandığında onun da gözleri doldu. inişlerime çıkışlarıma hep tahammül etti. Yukarıda bahsettiğim psikolojik olarak en diplere çöktüğümde çok güzel günlerimizin olacağına ikna etmeye çalıştı iyiki seninleyim hakkını ne yapsam ödeyemem. :KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200:
Tebrik ederim bende simdi Yücel beye gidiyorum cuma günü transferim olacak ilk denememiz cok korkuyorum ama Yücel bey sakin olmamı söylüyor. İlk 3 gün istirahat sonra normal hayatına dönebilirsin diyor. Transferin 5.günü tatile gideceğiz Yücel bey denize bile girebilirsin stres yapma dedi
 
Herkese Selamlar aynı kaderi paylasan tüm hemcinslerim :anneadayı:

Çok uzun olacak şimdiden okuyan herkese çok teşekkür ederim. Yol uzun olunca bu tüp bebek sürecinde yaşanılanlarda uzun oluyor. Bir yerlerde ümitsiz olan bir arkadaşıma umut olması dileğiyle yazıyorum. Çünkü o dönemlerde burada çok aradım bana benzer hikayeler ve sonuçlarını sayfa sayfa okudum ama çoğunun sonucu yoktu. Şimdi ben yaşadığım tüm süreci ve sonucunu burada paylaşıyor olacağım.

Daha önce burada ümitsizce açtığım tüp bebek konularından belki beni hatırlarsınız. Benim hikayem 4 yıl önce başladı. İlk önce hatalı operasyon kurbanı oldum daha yolun başında hiç bir şeyden haberim yoktu araştırmadan Histeroskaobi yaptırdım yapan doktor malesef sağlam olan rahme zarar vermiş ve belki normal yolla çocuğum olacakken bu baştaki operasyondan sonra yapışıklık olduğu için olmamış. Bu bana bir yıl vakit kaybettirdi ben operasyondan sonra normal yolla denemeye başladım ama bir terslik olduğunu hissettim histeroskobiden önce çok güzel regl olurken histeroskobiden sonra adet kanamalarım azaldı ve gün olarak 5 gün süren adetim 2 güne düştü ve kanama miktarı çok azdı.

2019 'da Normal yolla olmayınca ve adet kanamamdaki anormallik sonucu tüp bebek merkezine gittik. Bu Merkezi eşimin arkadaşı tavsiye etmişti. (İstanbul'da Brüksel Tüp bebek merkezi Yücel Karaman ) gittik durumu anlattık ilk istedikleri rahim filmi oldu. (Rahim filmi ilk histerostobi olmadan önce çektirmiştim anastezili yapılmıştı. ( 1. Rahim Filmi ) Bu 2. rahim filmi olacak neyseki Brüksel Tüp bebek merkezi echomar görüntüleme merkezinde ağrısız çekildiğini iletti merkeze de yakındı orda çektirdik rahattı kolay oldu.

Sonuç çıktı Yücel hocaya gösterdik rahimde yapışıklık olduğunu iletti film de çok bariz görünüyordu. Diğer doktoru kötülemek istemedi ama o operasyon sonucu olabileceğini ima etti. Bunun üzerine çok üzüldüm çünkü histeroskobi çok önemliymiş ben nasıl araştırmadan yaptırdım diye hep kendime kızdım. Ve ilk histeroskobiyi yapan doktoru sağlık bakanlığına şikayet ettim. Ama sonuç hüsran ameliyat sonrası komplikasyon dediler ve konu kapandı. Bu mesele beni çok üzdüğü ve kendimi suçlu hissetmeme sebep olduğu için ben de kapattım.

Yücel Hoca rahim filmi sonucundan sonra tedavi planı çıkardı bizim için. Tekrar histeroskobi yapılıp yapışıklıkların açılması gerek dedi. Yumurta toplamaya başlayacağız yumurta toplama esnasında histeroskobiyi de yapacağız dedi. Biz de kabul ettik. Başka çaremiz yoktu. Yücel hocanın histeroskobi konusunda yanılmıyorsam Türkiyede ilk sıralarda yer aldığını okumuştum bir makalede emin ellerde olduğum için bir nebze içim rahattı. Dediği tüm işlemler yapıldı. Yumurta toplama esnasında histeroskobi yapıldı 13 yumurtam toplandı 3 tanesi blas oldu ve donduruldu. Çünkü histeroskobi olduğu için rahimin iyileşmesi gerekiyor. 2 ay iyileşmesini bekledik. Ben emin ellerde olduğumu histeroskobiden sonra iyileşme aşamasında anladım rahmin iyileşmesi ve toparlanması için bir sürü ilaç tedavisi gördüm ve birde balon uygulaması yapıldı o gün Yücel hocayı çok kızdırmıstım çok acımıştı ben çok bağarmıştım o da ben bağırınca sinirlendi normalde çok tatlı biri ama bazen de sinirlendiği şeyler oluyordu ben de çok üzerine gidiyordum bazı dönemler malum psikoloji uçmuş oluyor öyle böyle tedaviyi en doğru şekilde ilerletiyorduk kendisiyle.

İki ay sonra yapışıklık geçmiş mi diye tekrar rahim filmi istediler (3. rahim filmi) yine aynı yerde sorunsuz çektirdim ve çok şükür sonuç güzeldi yapışıklıklar gitmiş bunu filmin sonucunda çok bariz gördük.

İlk transfer yapıldı 2019 Nisan ayında 1 yumurta transfer edildi ( Toplamda 3 yumurta vardı.) 10 gün bekledim sonuç negatif. Üzüldüm ama çok yıpranmadım geride 2 tane yumurtam var nasıl olsa dedim.

İkinci transfer için gittiğimde gen testi istedi doktor eşimden ve benden yaptırdık sonuç olarak bende kanda pıhtılaşma çıktı 2 gen de varmış. Diğer transfere başladığımızda kan sulandırıcı iğnede de tedaviye eklenecekti. Bir de sende çok az da olsa adenomyozis var bu nedenle zolodex iğne ile seni menepoza sokalım 2 ay sonra transfer yapalım dedi biraz araştırdım tamam dedim şans daha da artıyor yazıyordu her yerde. Sonra zoledex menepoz iğnesini ilk ay vurundum. Çok kalın ve göbekten yapılan iğne ilk ay çok bir şey anlamadım. Ama 2. ay vurunduğumda baya baya menepoz etkilerini yaşadım çok zordu. Ateş basmaları çok fazla oldu. Ve bu süreci de tamamladık.

ikinci transfer Eylül 2019 da yapıldı. 2 yumurta transfer edildi. Bu sefer kendim evde test yapım dedim yaptım normal test vardı erken test değildi o da bir tane vardı. 6. gün yaptım yok denecek bir çizgi vardı belki de benim hayal ürünümdü bilmiyorum. Ertesi gün eşim işe gitti ben de erkenden evin yakınındaki tıp merkezine gittim ve kan testi yaptırdım sonuç 38 çıktı ben havalara uçtum eşime akşam için sürpriz hazırladık çok sevdiğim kardeşim dediğim bir komşum vardı onunla eşim geldi sürprizle haberi verdim. Ağladık ikimiz de ama bu sevincimiz 2 gün sürdü. Kimyasal gebelikle tanıştım ozaman değer 2 katına artmamıştı ilk 38 olan değer 40 olmuştu sadece ve ben yıkıldım Tüm yumurtalar bitti tekrar başa sarıp en baştan başlamak gerekiyordu.

Ben ara vermeye karar verdim tekrar başlamaya gücüm yoktu bu süreçlerin hepsi 2019 da olmuştu. Ben 2020 de hiç bir tedavi görmedim malüm bir de virüs girmişti hayatımıza ama hep 2020 de normal yolla hamile kalabilirim belki diye umutlandım bir kere kimyasal gebelik geçirdim belki olur neden olmasın dedim ama olmadı tabiki :KK43:

Bu ilk tüp bebek sürecinde hep çalışıyordum işim de oldukça stresliydi. 2021 de sürece tekrar başlamak istediğim için ilk önce işten ayrıldım. Verdiğim en doğru karardı işle birlikte çok zorlanıyordum. İşten ayrılırıP güzelce tedaviye odaklanacaktım derken saçma sapan bir durum yaşadım özel hayatımda bu da bana büyük stres kaynağı oldu. Yine istediğim gibi başlayamadım sürece işten ayrıldım huzurlu huzurlu tedaviye odaklanırım derken planladığım gibi gitmedi hiç bir şey. Bu arada panik atak ve anksiyetem devreye girdi.

Yeni tedaviye başlamadan önce çok araştırma yapmıştım. Yumurta kalitesi için neler yapabilirm diye çok seçenek vardı ben gonomax vitaminini içmeyi ve incir kürünü tercih ettim. Bunların tedavide kilit nokta olduğunu düşünüyorum yumurtamın kalitesini çok etkilediler. Yumurta toplama yapılmadan önce bunlara başlamıstım.

Tedaviye başlamak için tekrar Bürüksel tüp bebek merkezine gittik tekrar rahim filmi istendi ( 4. Rahim filmi ) aynı yerde çektirdik sonuç çıktı yapışıklık yoktu tedaviye başlayabiliriz dedi. Yumurta toplamaya başlandığında özel hayatımda yaşadığım o sıkıntıdan dolayı dengem şaşmıştı anksiyete panik atak tavan yapmıştı her gün ağladım kendime engel olamıyordum böyle sıkıntılı oldu için kesin yumurtalarım da kalitesiz olacak diyordum tedaviye yenik başlamıştım. Yumurta toplandı 17 adet bunlardan sadece 4 tanesi blas oldu 2 si iyi kalite 2 si kötü kalite dendi. Ve transfer için dondurulmaya bırakıldı. Beni tekrar menepoza sokacaklardı bu sefer 3 ay sokacaklardı zolodex menepoz iğnesi yapıldı ve benim için kabus başladı.

Bu menepoz iğnesi psikolojik alt yapısı sağlam olmayan insanlarda çok fazla yan etkiye etkiye sahipmiş meğer ben de o dönem psikolojik sorunlarla uğraşıyordum üzerine bir de bu ilaç eklendi ben bildiğiniz kafayı yedim malesef o kadar zor bir 3 ay geçirdim ki anlatamam terapi almaya başladım onu da o kadar araştırmıştım ki yorumlara bakarak karar vermiştim. Terapistle frekans tutmadı tam bir paragöz çıktı ve 6 ya da 7 seans aldım ama hiç işe yaramadı.

Ben de kendim çözümler bulamaya çalıştım meditasyonla bu dönemde tanıştım. Bilinç altımda bebek olmasına engel bir şey olduğunu düşünüyordum bunu da meditasyonla çözebilirim dedim ve yotube de bu konuya uygun birkaç meditasyon buldum ve inanarak bu 3 ay sürede yaptım. Ayrıca nefes egzersizlerinin iyi geldiğini duymuştum araştırıp onu yaptım kendi çapımda. Bu dönem yine gonamaxa devam ettim ( Gonomax sadece yumurta kalitesi için değil tutunma için faydalı olduğunu okumuştum bir yerde) . Her gece meryem suresini dinledim. Bir de önemli olan konu bence vitamin değerleriniz ben tam kan sayımı yaptırdım menepoz döneminde nasıl olsa 3 ay vaktim var transfere kadar eksik olanları tamamlarım dedim. b12 demir d vitamini çok düşük çıktı onları yükseltmek için ilacı vitamini ne varsa yine o dönem kullandım. Ve kabus yavaş yavaş sona ermeye başlıyordu ilacın etkisi geçmeye başlamıştı biraz daha rahatlamıştım.

Ve taransfer günü geldi Nisan 2021 2 adet iyi olan yumurta transfer yapıldı. Ve diğer kalan 2 adet kötü kalite için karar vermemiz istendi donduracaktık bir kere daha deneme şansım olacaktı ya da imha ettirecektik embriyolog şunu dedi bu transfer edilenler tutmazsa zaten bunlar hiç tutmaz bizde o zaman imha edin dedik bu da demek oluyor ki bu transfer de sonuç negatif olursa sil baştan tekrar başlanacaktı.

Transferden sonra meditasyonlara devam ettim kendimi akışına bıraktım ve kendime dizi buldum keyif alabileceğim bir dizi onu izledim. Kendimi hiç kasmadım diğerlerinde yürürken bile kasıyordum bunda normal zamanda nasılsa öyle davrandım. İlk 3 gün dinlendim evde dolandım. Sonra Her sabah yarım saatlik yürüyüşe çıktım. Bol su içtim en az iki buçuk litre beslenmeye dikkat ettim. Ek olarak Avakoda kabak çekirdeği hurma kayısı fındık badem yedim genelde. Bu sefer bir sürü erken gebelik testi almıştım. Korka korka da olsa yapmak istedim. Transferin 7. günü yaptım ve sonuç POZİTİF :KK200:

ilk defa bir testim çift çizgiydi inanamadım belki o güne kadar 50. gebelik testimdi. Kan testine gidene kadar her gün yaptım gün geçtikçe daha koyulaştı ama tam sevinemiyordum tekrar kimyasal olursa korkuları vardı kan verdim değer 185,4 sevindik ama hala tam değil çünkü 2 gün sonra tekrar verip iki katı artmış mı bakılacaktı iki gün sonra 424,90 çıktı daha istemediler. Ultrasan günü bekledim ve gittiğimde bir şok daha iki kese var ikisi de tutmuş dendi. :KK200::KK200: Şuan 10 haftalık ikizlere hamileyim inş sağlıkla kucağıma almak nasip olur.

Asla yaşadığım sıkıntıları unutmayacağım ve buraya nasıl geldiğimi hep hatırlayacağım. Sormak istediğiniz ne varsa bildiğim her şeyi paylaşmaya hazırım bu süreçte destek o kadar çok önemli ki aynı sıkıntıyı yaşamayan kimse bizi anlayamaz birbirimize hep destek olmalıyız. Bu yolda emek veren herkesin mutlu sona ulaşması dileğiyle:KK200:

Son olarak bu hikayenin görünmez kahramanına teşekkür etmek istiyorum. Canım eşim her şeyim o her konuda yanımda olmasa asla başaramazdım. Her süreçte hep yanımda oldu elimi hiç bırakmadı iğnelerimi hep o yaptı canım yandığında onun da gözleri doldu. inişlerime çıkışlarıma hep tahammül etti. Yukarıda bahsettiğim psikolojik olarak en diplere çöktüğümde çok güzel günlerimizin olacağına ikna etmeye çalıştı iyiki seninleyim hakkını ne yapsam ödeyemem. :KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200:
İnşallah sağsalım kucağinızada alırsınız bızım için dua edin hamilelerin duası kabul olurmuş derler..
 
Herkese Selamlar aynı kaderi paylasan tüm hemcinslerim :anneadayı:

Çok uzun olacak şimdiden okuyan herkese çok teşekkür ederim. Yol uzun olunca bu tüp bebek sürecinde yaşanılanlarda uzun oluyor. Bir yerlerde ümitsiz olan bir arkadaşıma umut olması dileğiyle yazıyorum. Çünkü o dönemlerde burada çok aradım bana benzer hikayeler ve sonuçlarını sayfa sayfa okudum ama çoğunun sonucu yoktu. Şimdi ben yaşadığım tüm süreci ve sonucunu burada paylaşıyor olacağım.

Daha önce burada ümitsizce açtığım tüp bebek konularından belki beni hatırlarsınız. Benim hikayem 4 yıl önce başladı. İlk önce hatalı operasyon kurbanı oldum daha yolun başında hiç bir şeyden haberim yoktu araştırmadan Histeroskaobi yaptırdım yapan doktor malesef sağlam olan rahme zarar vermiş ve belki normal yolla çocuğum olacakken bu baştaki operasyondan sonra yapışıklık olduğu için olmamış. Bu bana bir yıl vakit kaybettirdi ben operasyondan sonra normal yolla denemeye başladım ama bir terslik olduğunu hissettim histeroskobiden önce çok güzel regl olurken histeroskobiden sonra adet kanamalarım azaldı ve gün olarak 5 gün süren adetim 2 güne düştü ve kanama miktarı çok azdı.

2019 'da Normal yolla olmayınca ve adet kanamamdaki anormallik sonucu tüp bebek merkezine gittik. Bu Merkezi eşimin arkadaşı tavsiye etmişti. (İstanbul'da Brüksel Tüp bebek merkezi Yücel Karaman ) gittik durumu anlattık ilk istedikleri rahim filmi oldu. (Rahim filmi ilk histerostobi olmadan önce çektirmiştim anastezili yapılmıştı. ( 1. Rahim Filmi ) Bu 2. rahim filmi olacak neyseki Brüksel Tüp bebek merkezi echomar görüntüleme merkezinde ağrısız çekildiğini iletti merkeze de yakındı orda çektirdik rahattı kolay oldu.

Sonuç çıktı Yücel hocaya gösterdik rahimde yapışıklık olduğunu iletti film de çok bariz görünüyordu. Diğer doktoru kötülemek istemedi ama o operasyon sonucu olabileceğini ima etti. Bunun üzerine çok üzüldüm çünkü histeroskobi çok önemliymiş ben nasıl araştırmadan yaptırdım diye hep kendime kızdım. Ve ilk histeroskobiyi yapan doktoru sağlık bakanlığına şikayet ettim. Ama sonuç hüsran ameliyat sonrası komplikasyon dediler ve konu kapandı. Bu mesele beni çok üzdüğü ve kendimi suçlu hissetmeme sebep olduğu için ben de kapattım.

Yücel Hoca rahim filmi sonucundan sonra tedavi planı çıkardı bizim için. Tekrar histeroskobi yapılıp yapışıklıkların açılması gerek dedi. Yumurta toplamaya başlayacağız yumurta toplama esnasında histeroskobiyi de yapacağız dedi. Biz de kabul ettik. Başka çaremiz yoktu. Yücel hocanın histeroskobi konusunda yanılmıyorsam Türkiyede ilk sıralarda yer aldığını okumuştum bir makalede emin ellerde olduğum için bir nebze içim rahattı. Dediği tüm işlemler yapıldı. Yumurta toplama esnasında histeroskobi yapıldı 13 yumurtam toplandı 3 tanesi blas oldu ve donduruldu. Çünkü histeroskobi olduğu için rahimin iyileşmesi gerekiyor. 2 ay iyileşmesini bekledik. Ben emin ellerde olduğumu histeroskobiden sonra iyileşme aşamasında anladım rahmin iyileşmesi ve toparlanması için bir sürü ilaç tedavisi gördüm ve birde balon uygulaması yapıldı o gün Yücel hocayı çok kızdırmıstım çok acımıştı ben çok bağarmıştım o da ben bağırınca sinirlendi normalde çok tatlı biri ama bazen de sinirlendiği şeyler oluyordu ben de çok üzerine gidiyordum bazı dönemler malum psikoloji uçmuş oluyor öyle böyle tedaviyi en doğru şekilde ilerletiyorduk kendisiyle.

İki ay sonra yapışıklık geçmiş mi diye tekrar rahim filmi istediler (3. rahim filmi) yine aynı yerde sorunsuz çektirdim ve çok şükür sonuç güzeldi yapışıklıklar gitmiş bunu filmin sonucunda çok bariz gördük.

İlk transfer yapıldı 2019 Nisan ayında 1 yumurta transfer edildi ( Toplamda 3 yumurta vardı.) 10 gün bekledim sonuç negatif. Üzüldüm ama çok yıpranmadım geride 2 tane yumurtam var nasıl olsa dedim.

İkinci transfer için gittiğimde gen testi istedi doktor eşimden ve benden yaptırdık sonuç olarak bende kanda pıhtılaşma çıktı 2 gen de varmış. Diğer transfere başladığımızda kan sulandırıcı iğnede de tedaviye eklenecekti. Bir de sende çok az da olsa adenomyozis var bu nedenle zolodex iğne ile seni menepoza sokalım 2 ay sonra transfer yapalım dedi biraz araştırdım tamam dedim şans daha da artıyor yazıyordu her yerde. Sonra zoledex menepoz iğnesini ilk ay vurundum. Çok kalın ve göbekten yapılan iğne ilk ay çok bir şey anlamadım. Ama 2. ay vurunduğumda baya baya menepoz etkilerini yaşadım çok zordu. Ateş basmaları çok fazla oldu. Ve bu süreci de tamamladık.

ikinci transfer Eylül 2019 da yapıldı. 2 yumurta transfer edildi. Bu sefer kendim evde test yapım dedim yaptım normal test vardı erken test değildi o da bir tane vardı. 6. gün yaptım yok denecek bir çizgi vardı belki de benim hayal ürünümdü bilmiyorum. Ertesi gün eşim işe gitti ben de erkenden evin yakınındaki tıp merkezine gittim ve kan testi yaptırdım sonuç 38 çıktı ben havalara uçtum eşime akşam için sürpriz hazırladık çok sevdiğim kardeşim dediğim bir komşum vardı onunla eşim geldi sürprizle haberi verdim. Ağladık ikimiz de ama bu sevincimiz 2 gün sürdü. Kimyasal gebelikle tanıştım ozaman değer 2 katına artmamıştı ilk 38 olan değer 40 olmuştu sadece ve ben yıkıldım Tüm yumurtalar bitti tekrar başa sarıp en baştan başlamak gerekiyordu.

Ben ara vermeye karar verdim tekrar başlamaya gücüm yoktu bu süreçlerin hepsi 2019 da olmuştu. Ben 2020 de hiç bir tedavi görmedim malüm bir de virüs girmişti hayatımıza ama hep 2020 de normal yolla hamile kalabilirim belki diye umutlandım bir kere kimyasal gebelik geçirdim belki olur neden olmasın dedim ama olmadı tabiki :KK43:

Bu ilk tüp bebek sürecinde hep çalışıyordum işim de oldukça stresliydi. 2021 de sürece tekrar başlamak istediğim için ilk önce işten ayrıldım. Verdiğim en doğru karardı işle birlikte çok zorlanıyordum. İşten ayrılırıP güzelce tedaviye odaklanacaktım derken saçma sapan bir durum yaşadım özel hayatımda bu da bana büyük stres kaynağı oldu. Yine istediğim gibi başlayamadım sürece işten ayrıldım huzurlu huzurlu tedaviye odaklanırım derken planladığım gibi gitmedi hiç bir şey. Bu arada panik atak ve anksiyetem devreye girdi.

Yeni tedaviye başlamadan önce çok araştırma yapmıştım. Yumurta kalitesi için neler yapabilirm diye çok seçenek vardı ben gonomax vitaminini içmeyi ve incir kürünü tercih ettim. Bunların tedavide kilit nokta olduğunu düşünüyorum yumurtamın kalitesini çok etkilediler. Yumurta toplama yapılmadan önce bunlara başlamıstım.

Tedaviye başlamak için tekrar Bürüksel tüp bebek merkezine gittik tekrar rahim filmi istendi ( 4. Rahim filmi ) aynı yerde çektirdik sonuç çıktı yapışıklık yoktu tedaviye başlayabiliriz dedi. Yumurta toplamaya başlandığında özel hayatımda yaşadığım o sıkıntıdan dolayı dengem şaşmıştı anksiyete panik atak tavan yapmıştı her gün ağladım kendime engel olamıyordum böyle sıkıntılı oldu için kesin yumurtalarım da kalitesiz olacak diyordum tedaviye yenik başlamıştım. Yumurta toplandı 17 adet bunlardan sadece 4 tanesi blas oldu 2 si iyi kalite 2 si kötü kalite dendi. Ve transfer için dondurulmaya bırakıldı. Beni tekrar menepoza sokacaklardı bu sefer 3 ay sokacaklardı zolodex menepoz iğnesi yapıldı ve benim için kabus başladı.

Bu menepoz iğnesi psikolojik alt yapısı sağlam olmayan insanlarda çok fazla yan etkiye etkiye sahipmiş meğer ben de o dönem psikolojik sorunlarla uğraşıyordum üzerine bir de bu ilaç eklendi ben bildiğiniz kafayı yedim malesef o kadar zor bir 3 ay geçirdim ki anlatamam terapi almaya başladım onu da o kadar araştırmıştım ki yorumlara bakarak karar vermiştim. Terapistle frekans tutmadı tam bir paragöz çıktı ve 6 ya da 7 seans aldım ama hiç işe yaramadı.

Ben de kendim çözümler bulamaya çalıştım meditasyonla bu dönemde tanıştım. Bilinç altımda bebek olmasına engel bir şey olduğunu düşünüyordum bunu da meditasyonla çözebilirim dedim ve yotube de bu konuya uygun birkaç meditasyon buldum ve inanarak bu 3 ay sürede yaptım. Ayrıca nefes egzersizlerinin iyi geldiğini duymuştum araştırıp onu yaptım kendi çapımda. Bu dönem yine gonamaxa devam ettim ( Gonomax sadece yumurta kalitesi için değil tutunma için faydalı olduğunu okumuştum bir yerde) . Her gece meryem suresini dinledim. Bir de önemli olan konu bence vitamin değerleriniz ben tam kan sayımı yaptırdım menepoz döneminde nasıl olsa 3 ay vaktim var transfere kadar eksik olanları tamamlarım dedim. b12 demir d vitamini çok düşük çıktı onları yükseltmek için ilacı vitamini ne varsa yine o dönem kullandım. Ve kabus yavaş yavaş sona ermeye başlıyordu ilacın etkisi geçmeye başlamıştı biraz daha rahatlamıştım.

Ve taransfer günü geldi Nisan 2021 2 adet iyi olan yumurta transfer yapıldı. Ve diğer kalan 2 adet kötü kalite için karar vermemiz istendi donduracaktık bir kere daha deneme şansım olacaktı ya da imha ettirecektik embriyolog şunu dedi bu transfer edilenler tutmazsa zaten bunlar hiç tutmaz bizde o zaman imha edin dedik bu da demek oluyor ki bu transfer de sonuç negatif olursa sil baştan tekrar başlanacaktı.

Transferden sonra meditasyonlara devam ettim kendimi akışına bıraktım ve kendime dizi buldum keyif alabileceğim bir dizi onu izledim. Kendimi hiç kasmadım diğerlerinde yürürken bile kasıyordum bunda normal zamanda nasılsa öyle davrandım. İlk 3 gün dinlendim evde dolandım. Sonra Her sabah yarım saatlik yürüyüşe çıktım. Bol su içtim en az iki buçuk litre beslenmeye dikkat ettim. Ek olarak Avakoda kabak çekirdeği hurma kayısı fındık badem yedim genelde. Bu sefer bir sürü erken gebelik testi almıştım. Korka korka da olsa yapmak istedim. Transferin 7. günü yaptım ve sonuç POZİTİF :KK200:

ilk defa bir testim çift çizgiydi inanamadım belki o güne kadar 50. gebelik testimdi. Kan testine gidene kadar her gün yaptım gün geçtikçe daha koyulaştı ama tam sevinemiyordum tekrar kimyasal olursa korkuları vardı kan verdim değer 185,4 sevindik ama hala tam değil çünkü 2 gün sonra tekrar verip iki katı artmış mı bakılacaktı iki gün sonra 424,90 çıktı daha istemediler. Ultrasan günü bekledim ve gittiğimde bir şok daha iki kese var ikisi de tutmuş dendi. :KK200::KK200: Şuan 10 haftalık ikizlere hamileyim inş sağlıkla kucağıma almak nasip olur.

Asla yaşadığım sıkıntıları unutmayacağım ve buraya nasıl geldiğimi hep hatırlayacağım. Sormak istediğiniz ne varsa bildiğim her şeyi paylaşmaya hazırım bu süreçte destek o kadar çok önemli ki aynı sıkıntıyı yaşamayan kimse bizi anlayamaz birbirimize hep destek olmalıyız. Bu yolda emek veren herkesin mutlu sona ulaşması dileğiyle:KK200:

Son olarak bu hikayenin görünmez kahramanına teşekkür etmek istiyorum. Canım eşim her şeyim o her konuda yanımda olmasa asla başaramazdım. Her süreçte hep yanımda oldu elimi hiç bırakmadı iğnelerimi hep o yaptı canım yandığında onun da gözleri doldu. inişlerime çıkışlarıma hep tahammül etti. Yukarıda bahsettiğim psikolojik olarak en diplere çöktüğümde çok güzel günlerimizin olacağına ikna etmeye çalıştı iyiki seninleyim hakkını ne yapsam ödeyemem. :KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200:
Bizim için dua edin
 
İyi akşamlar arkadaşlar bugün transferim oldu, doktorum 10.gün kan testi yaparsın dedi ama daha önce yapsam olur mu siz kaçıncı günde yaptınız ?
 
Herkese Selamlar aynı kaderi paylasan tüm hemcinslerim :anneadayı:

Çok uzun olacak şimdiden okuyan herkese çok teşekkür ederim. Yol uzun olunca bu tüp bebek sürecinde yaşanılanlarda uzun oluyor. Bir yerlerde ümitsiz olan bir arkadaşıma umut olması dileğiyle yazıyorum. Çünkü o dönemlerde burada çok aradım bana benzer hikayeler ve sonuçlarını sayfa sayfa okudum ama çoğunun sonucu yoktu. Şimdi ben yaşadığım tüm süreci ve sonucunu burada paylaşıyor olacağım.

Daha önce burada ümitsizce açtığım tüp bebek konularından belki beni hatırlarsınız. Benim hikayem 4 yıl önce başladı. İlk önce hatalı operasyon kurbanı oldum daha yolun başında hiç bir şeyden haberim yoktu araştırmadan Histeroskaobi yaptırdım yapan doktor malesef sağlam olan rahme zarar vermiş ve belki normal yolla çocuğum olacakken bu baştaki operasyondan sonra yapışıklık olduğu için olmamış. Bu bana bir yıl vakit kaybettirdi ben operasyondan sonra normal yolla denemeye başladım ama bir terslik olduğunu hissettim histeroskobiden önce çok güzel regl olurken histeroskobiden sonra adet kanamalarım azaldı ve gün olarak 5 gün süren adetim 2 güne düştü ve kanama miktarı çok azdı.

2019 'da Normal yolla olmayınca ve adet kanamamdaki anormallik sonucu tüp bebek merkezine gittik. Bu Merkezi eşimin arkadaşı tavsiye etmişti. (İstanbul'da Brüksel Tüp bebek merkezi Yücel Karaman ) gittik durumu anlattık ilk istedikleri rahim filmi oldu. (Rahim filmi ilk histerostobi olmadan önce çektirmiştim anastezili yapılmıştı. ( 1. Rahim Filmi ) Bu 2. rahim filmi olacak neyseki Brüksel Tüp bebek merkezi echomar görüntüleme merkezinde ağrısız çekildiğini iletti merkeze de yakındı orda çektirdik rahattı kolay oldu.

Sonuç çıktı Yücel hocaya gösterdik rahimde yapışıklık olduğunu iletti film de çok bariz görünüyordu. Diğer doktoru kötülemek istemedi ama o operasyon sonucu olabileceğini ima etti. Bunun üzerine çok üzüldüm çünkü histeroskobi çok önemliymiş ben nasıl araştırmadan yaptırdım diye hep kendime kızdım. Ve ilk histeroskobiyi yapan doktoru sağlık bakanlığına şikayet ettim. Ama sonuç hüsran ameliyat sonrası komplikasyon dediler ve konu kapandı. Bu mesele beni çok üzdüğü ve kendimi suçlu hissetmeme sebep olduğu için ben de kapattım.

Yücel Hoca rahim filmi sonucundan sonra tedavi planı çıkardı bizim için. Tekrar histeroskobi yapılıp yapışıklıkların açılması gerek dedi. Yumurta toplamaya başlayacağız yumurta toplama esnasında histeroskobiyi de yapacağız dedi. Biz de kabul ettik. Başka çaremiz yoktu. Yücel hocanın histeroskobi konusunda yanılmıyorsam Türkiyede ilk sıralarda yer aldığını okumuştum bir makalede emin ellerde olduğum için bir nebze içim rahattı. Dediği tüm işlemler yapıldı. Yumurta toplama esnasında histeroskobi yapıldı 13 yumurtam toplandı 3 tanesi blas oldu ve donduruldu. Çünkü histeroskobi olduğu için rahimin iyileşmesi gerekiyor. 2 ay iyileşmesini bekledik. Ben emin ellerde olduğumu histeroskobiden sonra iyileşme aşamasında anladım rahmin iyileşmesi ve toparlanması için bir sürü ilaç tedavisi gördüm ve birde balon uygulaması yapıldı o gün Yücel hocayı çok kızdırmıstım çok acımıştı ben çok bağarmıştım o da ben bağırınca sinirlendi normalde çok tatlı biri ama bazen de sinirlendiği şeyler oluyordu ben de çok üzerine gidiyordum bazı dönemler malum psikoloji uçmuş oluyor öyle böyle tedaviyi en doğru şekilde ilerletiyorduk kendisiyle.

İki ay sonra yapışıklık geçmiş mi diye tekrar rahim filmi istediler (3. rahim filmi) yine aynı yerde sorunsuz çektirdim ve çok şükür sonuç güzeldi yapışıklıklar gitmiş bunu filmin sonucunda çok bariz gördük.

İlk transfer yapıldı 2019 Nisan ayında 1 yumurta transfer edildi ( Toplamda 3 yumurta vardı.) 10 gün bekledim sonuç negatif. Üzüldüm ama çok yıpranmadım geride 2 tane yumurtam var nasıl olsa dedim.

İkinci transfer için gittiğimde gen testi istedi doktor eşimden ve benden yaptırdık sonuç olarak bende kanda pıhtılaşma çıktı 2 gen de varmış. Diğer transfere başladığımızda kan sulandırıcı iğnede de tedaviye eklenecekti. Bir de sende çok az da olsa adenomyozis var bu nedenle zolodex iğne ile seni menepoza sokalım 2 ay sonra transfer yapalım dedi biraz araştırdım tamam dedim şans daha da artıyor yazıyordu her yerde. Sonra zoledex menepoz iğnesini ilk ay vurundum. Çok kalın ve göbekten yapılan iğne ilk ay çok bir şey anlamadım. Ama 2. ay vurunduğumda baya baya menepoz etkilerini yaşadım çok zordu. Ateş basmaları çok fazla oldu. Ve bu süreci de tamamladık.

ikinci transfer Eylül 2019 da yapıldı. 2 yumurta transfer edildi. Bu sefer kendim evde test yapım dedim yaptım normal test vardı erken test değildi o da bir tane vardı. 6. gün yaptım yok denecek bir çizgi vardı belki de benim hayal ürünümdü bilmiyorum. Ertesi gün eşim işe gitti ben de erkenden evin yakınındaki tıp merkezine gittim ve kan testi yaptırdım sonuç 38 çıktı ben havalara uçtum eşime akşam için sürpriz hazırladık çok sevdiğim kardeşim dediğim bir komşum vardı onunla eşim geldi sürprizle haberi verdim. Ağladık ikimiz de ama bu sevincimiz 2 gün sürdü. Kimyasal gebelikle tanıştım ozaman değer 2 katına artmamıştı ilk 38 olan değer 40 olmuştu sadece ve ben yıkıldım Tüm yumurtalar bitti tekrar başa sarıp en baştan başlamak gerekiyordu.

Ben ara vermeye karar verdim tekrar başlamaya gücüm yoktu bu süreçlerin hepsi 2019 da olmuştu. Ben 2020 de hiç bir tedavi görmedim malüm bir de virüs girmişti hayatımıza ama hep 2020 de normal yolla hamile kalabilirim belki diye umutlandım bir kere kimyasal gebelik geçirdim belki olur neden olmasın dedim ama olmadı tabiki :KK43:

Bu ilk tüp bebek sürecinde hep çalışıyordum işim de oldukça stresliydi. 2021 de sürece tekrar başlamak istediğim için ilk önce işten ayrıldım. Verdiğim en doğru karardı işle birlikte çok zorlanıyordum. İşten ayrılırıP güzelce tedaviye odaklanacaktım derken saçma sapan bir durum yaşadım özel hayatımda bu da bana büyük stres kaynağı oldu. Yine istediğim gibi başlayamadım sürece işten ayrıldım huzurlu huzurlu tedaviye odaklanırım derken planladığım gibi gitmedi hiç bir şey. Bu arada panik atak ve anksiyetem devreye girdi.

Yeni tedaviye başlamadan önce çok araştırma yapmıştım. Yumurta kalitesi için neler yapabilirm diye çok seçenek vardı ben gonomax vitaminini içmeyi ve incir kürünü tercih ettim. Bunların tedavide kilit nokta olduğunu düşünüyorum yumurtamın kalitesini çok etkilediler. Yumurta toplama yapılmadan önce bunlara başlamıstım.

Tedaviye başlamak için tekrar Bürüksel tüp bebek merkezine gittik tekrar rahim filmi istendi ( 4. Rahim filmi ) aynı yerde çektirdik sonuç çıktı yapışıklık yoktu tedaviye başlayabiliriz dedi. Yumurta toplamaya başlandığında özel hayatımda yaşadığım o sıkıntıdan dolayı dengem şaşmıştı anksiyete panik atak tavan yapmıştı her gün ağladım kendime engel olamıyordum böyle sıkıntılı oldu için kesin yumurtalarım da kalitesiz olacak diyordum tedaviye yenik başlamıştım. Yumurta toplandı 17 adet bunlardan sadece 4 tanesi blas oldu 2 si iyi kalite 2 si kötü kalite dendi. Ve transfer için dondurulmaya bırakıldı. Beni tekrar menepoza sokacaklardı bu sefer 3 ay sokacaklardı zolodex menepoz iğnesi yapıldı ve benim için kabus başladı.

Bu menepoz iğnesi psikolojik alt yapısı sağlam olmayan insanlarda çok fazla yan etkiye etkiye sahipmiş meğer ben de o dönem psikolojik sorunlarla uğraşıyordum üzerine bir de bu ilaç eklendi ben bildiğiniz kafayı yedim malesef o kadar zor bir 3 ay geçirdim ki anlatamam terapi almaya başladım onu da o kadar araştırmıştım ki yorumlara bakarak karar vermiştim. Terapistle frekans tutmadı tam bir paragöz çıktı ve 6 ya da 7 seans aldım ama hiç işe yaramadı.

Ben de kendim çözümler bulamaya çalıştım meditasyonla bu dönemde tanıştım. Bilinç altımda bebek olmasına engel bir şey olduğunu düşünüyordum bunu da meditasyonla çözebilirim dedim ve yotube de bu konuya uygun birkaç meditasyon buldum ve inanarak bu 3 ay sürede yaptım. Ayrıca nefes egzersizlerinin iyi geldiğini duymuştum araştırıp onu yaptım kendi çapımda. Bu dönem yine gonamaxa devam ettim ( Gonomax sadece yumurta kalitesi için değil tutunma için faydalı olduğunu okumuştum bir yerde) . Her gece meryem suresini dinledim. Bir de önemli olan konu bence vitamin değerleriniz ben tam kan sayımı yaptırdım menepoz döneminde nasıl olsa 3 ay vaktim var transfere kadar eksik olanları tamamlarım dedim. b12 demir d vitamini çok düşük çıktı onları yükseltmek için ilacı vitamini ne varsa yine o dönem kullandım. Ve kabus yavaş yavaş sona ermeye başlıyordu ilacın etkisi geçmeye başlamıştı biraz daha rahatlamıştım.

Ve taransfer günü geldi Nisan 2021 2 adet iyi olan yumurta transfer yapıldı. Ve diğer kalan 2 adet kötü kalite için karar vermemiz istendi donduracaktık bir kere daha deneme şansım olacaktı ya da imha ettirecektik embriyolog şunu dedi bu transfer edilenler tutmazsa zaten bunlar hiç tutmaz bizde o zaman imha edin dedik bu da demek oluyor ki bu transfer de sonuç negatif olursa sil baştan tekrar başlanacaktı.

Transferden sonra meditasyonlara devam ettim kendimi akışına bıraktım ve kendime dizi buldum keyif alabileceğim bir dizi onu izledim. Kendimi hiç kasmadım diğerlerinde yürürken bile kasıyordum bunda normal zamanda nasılsa öyle davrandım. İlk 3 gün dinlendim evde dolandım. Sonra Her sabah yarım saatlik yürüyüşe çıktım. Bol su içtim en az iki buçuk litre beslenmeye dikkat ettim. Ek olarak Avakoda kabak çekirdeği hurma kayısı fındık badem yedim genelde. Bu sefer bir sürü erken gebelik testi almıştım. Korka korka da olsa yapmak istedim. Transferin 7. günü yaptım ve sonuç POZİTİF :KK200:

ilk defa bir testim çift çizgiydi inanamadım belki o güne kadar 50. gebelik testimdi. Kan testine gidene kadar her gün yaptım gün geçtikçe daha koyulaştı ama tam sevinemiyordum tekrar kimyasal olursa korkuları vardı kan verdim değer 185,4 sevindik ama hala tam değil çünkü 2 gün sonra tekrar verip iki katı artmış mı bakılacaktı iki gün sonra 424,90 çıktı daha istemediler. Ultrasan günü bekledim ve gittiğimde bir şok daha iki kese var ikisi de tutmuş dendi. :KK200::KK200: Şuan 10 haftalık ikizlere hamileyim inş sağlıkla kucağıma almak nasip olur.

Asla yaşadığım sıkıntıları unutmayacağım ve buraya nasıl geldiğimi hep hatırlayacağım. Sormak istediğiniz ne varsa bildiğim her şeyi paylaşmaya hazırım bu süreçte destek o kadar çok önemli ki aynı sıkıntıyı yaşamayan kimse bizi anlayamaz birbirimize hep destek olmalıyız. Bu yolda emek veren herkesin mutlu sona ulaşması dileğiyle:KK200:

Son olarak bu hikayenin görünmez kahramanına teşekkür etmek istiyorum. Canım eşim her şeyim o her konuda yanımda olmasa asla başaramazdım. Her süreçte hep yanımda oldu elimi hiç bırakmadı iğnelerimi hep o yaptı canım yandığında onun da gözleri doldu. inişlerime çıkışlarıma hep tahammül etti. Yukarıda bahsettiğim psikolojik olarak en diplere çöktüğümde çok güzel günlerimizin olacağına ikna etmeye çalıştı iyiki seninleyim hakkını ne yapsam ödeyemem. :KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200:
Kuzum çok sevindim sağlıcakla kucağına alırsın inşallah hepimiz bu yolda emek veriyoruz.malasef benimde ilk denemem negatif hiç bi sorun olmamasına rağmen kışa doğru ikinci denemeyi düşünüyorum inşallah bu defa yüzümüz güler birde bende miyom çıktı öncesinde ameliyat olacam dualarını eksik etme bizlerden kuzum 🤗😍
 
Herkese Selamlar aynı kaderi paylasan tüm hemcinslerim :anneadayı:

Çok uzun olacak şimdiden okuyan herkese çok teşekkür ederim. Yol uzun olunca bu tüp bebek sürecinde yaşanılanlarda uzun oluyor. Bir yerlerde ümitsiz olan bir arkadaşıma umut olması dileğiyle yazıyorum. Çünkü o dönemlerde burada çok aradım bana benzer hikayeler ve sonuçlarını sayfa sayfa okudum ama çoğunun sonucu yoktu. Şimdi ben yaşadığım tüm süreci ve sonucunu burada paylaşıyor olacağım.

Daha önce burada ümitsizce açtığım tüp bebek konularından belki beni hatırlarsınız. Benim hikayem 4 yıl önce başladı. İlk önce hatalı operasyon kurbanı oldum daha yolun başında hiç bir şeyden haberim yoktu araştırmadan Histeroskaobi yaptırdım yapan doktor malesef sağlam olan rahme zarar vermiş ve belki normal yolla çocuğum olacakken bu baştaki operasyondan sonra yapışıklık olduğu için olmamış. Bu bana bir yıl vakit kaybettirdi ben operasyondan sonra normal yolla denemeye başladım ama bir terslik olduğunu hissettim histeroskobiden önce çok güzel regl olurken histeroskobiden sonra adet kanamalarım azaldı ve gün olarak 5 gün süren adetim 2 güne düştü ve kanama miktarı çok azdı.

2019 'da Normal yolla olmayınca ve adet kanamamdaki anormallik sonucu tüp bebek merkezine gittik. Bu Merkezi eşimin arkadaşı tavsiye etmişti. (İstanbul'da Brüksel Tüp bebek merkezi Yücel Karaman ) gittik durumu anlattık ilk istedikleri rahim filmi oldu. (Rahim filmi ilk histerostobi olmadan önce çektirmiştim anastezili yapılmıştı. ( 1. Rahim Filmi ) Bu 2. rahim filmi olacak neyseki Brüksel Tüp bebek merkezi echomar görüntüleme merkezinde ağrısız çekildiğini iletti merkeze de yakındı orda çektirdik rahattı kolay oldu.

Sonuç çıktı Yücel hocaya gösterdik rahimde yapışıklık olduğunu iletti film de çok bariz görünüyordu. Diğer doktoru kötülemek istemedi ama o operasyon sonucu olabileceğini ima etti. Bunun üzerine çok üzüldüm çünkü histeroskobi çok önemliymiş ben nasıl araştırmadan yaptırdım diye hep kendime kızdım. Ve ilk histeroskobiyi yapan doktoru sağlık bakanlığına şikayet ettim. Ama sonuç hüsran ameliyat sonrası komplikasyon dediler ve konu kapandı. Bu mesele beni çok üzdüğü ve kendimi suçlu hissetmeme sebep olduğu için ben de kapattım.

Yücel Hoca rahim filmi sonucundan sonra tedavi planı çıkardı bizim için. Tekrar histeroskobi yapılıp yapışıklıkların açılması gerek dedi. Yumurta toplamaya başlayacağız yumurta toplama esnasında histeroskobiyi de yapacağız dedi. Biz de kabul ettik. Başka çaremiz yoktu. Yücel hocanın histeroskobi konusunda yanılmıyorsam Türkiyede ilk sıralarda yer aldığını okumuştum bir makalede emin ellerde olduğum için bir nebze içim rahattı. Dediği tüm işlemler yapıldı. Yumurta toplama esnasında histeroskobi yapıldı 13 yumurtam toplandı 3 tanesi blas oldu ve donduruldu. Çünkü histeroskobi olduğu için rahimin iyileşmesi gerekiyor. 2 ay iyileşmesini bekledik. Ben emin ellerde olduğumu histeroskobiden sonra iyileşme aşamasında anladım rahmin iyileşmesi ve toparlanması için bir sürü ilaç tedavisi gördüm ve birde balon uygulaması yapıldı o gün Yücel hocayı çok kızdırmıstım çok acımıştı ben çok bağarmıştım o da ben bağırınca sinirlendi normalde çok tatlı biri ama bazen de sinirlendiği şeyler oluyordu ben de çok üzerine gidiyordum bazı dönemler malum psikoloji uçmuş oluyor öyle böyle tedaviyi en doğru şekilde ilerletiyorduk kendisiyle.

İki ay sonra yapışıklık geçmiş mi diye tekrar rahim filmi istediler (3. rahim filmi) yine aynı yerde sorunsuz çektirdim ve çok şükür sonuç güzeldi yapışıklıklar gitmiş bunu filmin sonucunda çok bariz gördük.

İlk transfer yapıldı 2019 Nisan ayında 1 yumurta transfer edildi ( Toplamda 3 yumurta vardı.) 10 gün bekledim sonuç negatif. Üzüldüm ama çok yıpranmadım geride 2 tane yumurtam var nasıl olsa dedim.

İkinci transfer için gittiğimde gen testi istedi doktor eşimden ve benden yaptırdık sonuç olarak bende kanda pıhtılaşma çıktı 2 gen de varmış. Diğer transfere başladığımızda kan sulandırıcı iğnede de tedaviye eklenecekti. Bir de sende çok az da olsa adenomyozis var bu nedenle zolodex iğne ile seni menepoza sokalım 2 ay sonra transfer yapalım dedi biraz araştırdım tamam dedim şans daha da artıyor yazıyordu her yerde. Sonra zoledex menepoz iğnesini ilk ay vurundum. Çok kalın ve göbekten yapılan iğne ilk ay çok bir şey anlamadım. Ama 2. ay vurunduğumda baya baya menepoz etkilerini yaşadım çok zordu. Ateş basmaları çok fazla oldu. Ve bu süreci de tamamladık.

ikinci transfer Eylül 2019 da yapıldı. 2 yumurta transfer edildi. Bu sefer kendim evde test yapım dedim yaptım normal test vardı erken test değildi o da bir tane vardı. 6. gün yaptım yok denecek bir çizgi vardı belki de benim hayal ürünümdü bilmiyorum. Ertesi gün eşim işe gitti ben de erkenden evin yakınındaki tıp merkezine gittim ve kan testi yaptırdım sonuç 38 çıktı ben havalara uçtum eşime akşam için sürpriz hazırladık çok sevdiğim kardeşim dediğim bir komşum vardı onunla eşim geldi sürprizle haberi verdim. Ağladık ikimiz de ama bu sevincimiz 2 gün sürdü. Kimyasal gebelikle tanıştım ozaman değer 2 katına artmamıştı ilk 38 olan değer 40 olmuştu sadece ve ben yıkıldım Tüm yumurtalar bitti tekrar başa sarıp en baştan başlamak gerekiyordu.

Ben ara vermeye karar verdim tekrar başlamaya gücüm yoktu bu süreçlerin hepsi 2019 da olmuştu. Ben 2020 de hiç bir tedavi görmedim malüm bir de virüs girmişti hayatımıza ama hep 2020 de normal yolla hamile kalabilirim belki diye umutlandım bir kere kimyasal gebelik geçirdim belki olur neden olmasın dedim ama olmadı tabiki :KK43:

Bu ilk tüp bebek sürecinde hep çalışıyordum işim de oldukça stresliydi. 2021 de sürece tekrar başlamak istediğim için ilk önce işten ayrıldım. Verdiğim en doğru karardı işle birlikte çok zorlanıyordum. İşten ayrılırıP güzelce tedaviye odaklanacaktım derken saçma sapan bir durum yaşadım özel hayatımda bu da bana büyük stres kaynağı oldu. Yine istediğim gibi başlayamadım sürece işten ayrıldım huzurlu huzurlu tedaviye odaklanırım derken planladığım gibi gitmedi hiç bir şey. Bu arada panik atak ve anksiyetem devreye girdi.

Yeni tedaviye başlamadan önce çok araştırma yapmıştım. Yumurta kalitesi için neler yapabilirm diye çok seçenek vardı ben gonomax vitaminini içmeyi ve incir kürünü tercih ettim. Bunların tedavide kilit nokta olduğunu düşünüyorum yumurtamın kalitesini çok etkilediler. Yumurta toplama yapılmadan önce bunlara başlamıstım.

Tedaviye başlamak için tekrar Bürüksel tüp bebek merkezine gittik tekrar rahim filmi istendi ( 4. Rahim filmi ) aynı yerde çektirdik sonuç çıktı yapışıklık yoktu tedaviye başlayabiliriz dedi. Yumurta toplamaya başlandığında özel hayatımda yaşadığım o sıkıntıdan dolayı dengem şaşmıştı anksiyete panik atak tavan yapmıştı her gün ağladım kendime engel olamıyordum böyle sıkıntılı oldu için kesin yumurtalarım da kalitesiz olacak diyordum tedaviye yenik başlamıştım. Yumurta toplandı 17 adet bunlardan sadece 4 tanesi blas oldu 2 si iyi kalite 2 si kötü kalite dendi. Ve transfer için dondurulmaya bırakıldı. Beni tekrar menepoza sokacaklardı bu sefer 3 ay sokacaklardı zolodex menepoz iğnesi yapıldı ve benim için kabus başladı.

Bu menepoz iğnesi psikolojik alt yapısı sağlam olmayan insanlarda çok fazla yan etkiye etkiye sahipmiş meğer ben de o dönem psikolojik sorunlarla uğraşıyordum üzerine bir de bu ilaç eklendi ben bildiğiniz kafayı yedim malesef o kadar zor bir 3 ay geçirdim ki anlatamam terapi almaya başladım onu da o kadar araştırmıştım ki yorumlara bakarak karar vermiştim. Terapistle frekans tutmadı tam bir paragöz çıktı ve 6 ya da 7 seans aldım ama hiç işe yaramadı.

Ben de kendim çözümler bulamaya çalıştım meditasyonla bu dönemde tanıştım. Bilinç altımda bebek olmasına engel bir şey olduğunu düşünüyordum bunu da meditasyonla çözebilirim dedim ve yotube de bu konuya uygun birkaç meditasyon buldum ve inanarak bu 3 ay sürede yaptım. Ayrıca nefes egzersizlerinin iyi geldiğini duymuştum araştırıp onu yaptım kendi çapımda. Bu dönem yine gonamaxa devam ettim ( Gonomax sadece yumurta kalitesi için değil tutunma için faydalı olduğunu okumuştum bir yerde) . Her gece meryem suresini dinledim. Bir de önemli olan konu bence vitamin değerleriniz ben tam kan sayımı yaptırdım menepoz döneminde nasıl olsa 3 ay vaktim var transfere kadar eksik olanları tamamlarım dedim. b12 demir d vitamini çok düşük çıktı onları yükseltmek için ilacı vitamini ne varsa yine o dönem kullandım. Ve kabus yavaş yavaş sona ermeye başlıyordu ilacın etkisi geçmeye başlamıştı biraz daha rahatlamıştım.

Ve taransfer günü geldi Nisan 2021 2 adet iyi olan yumurta transfer yapıldı. Ve diğer kalan 2 adet kötü kalite için karar vermemiz istendi donduracaktık bir kere daha deneme şansım olacaktı ya da imha ettirecektik embriyolog şunu dedi bu transfer edilenler tutmazsa zaten bunlar hiç tutmaz bizde o zaman imha edin dedik bu da demek oluyor ki bu transfer de sonuç negatif olursa sil baştan tekrar başlanacaktı.

Transferden sonra meditasyonlara devam ettim kendimi akışına bıraktım ve kendime dizi buldum keyif alabileceğim bir dizi onu izledim. Kendimi hiç kasmadım diğerlerinde yürürken bile kasıyordum bunda normal zamanda nasılsa öyle davrandım. İlk 3 gün dinlendim evde dolandım. Sonra Her sabah yarım saatlik yürüyüşe çıktım. Bol su içtim en az iki buçuk litre beslenmeye dikkat ettim. Ek olarak Avakoda kabak çekirdeği hurma kayısı fındık badem yedim genelde. Bu sefer bir sürü erken gebelik testi almıştım. Korka korka da olsa yapmak istedim. Transferin 7. günü yaptım ve sonuç POZİTİF :KK200:

ilk defa bir testim çift çizgiydi inanamadım belki o güne kadar 50. gebelik testimdi. Kan testine gidene kadar her gün yaptım gün geçtikçe daha koyulaştı ama tam sevinemiyordum tekrar kimyasal olursa korkuları vardı kan verdim değer 185,4 sevindik ama hala tam değil çünkü 2 gün sonra tekrar verip iki katı artmış mı bakılacaktı iki gün sonra 424,90 çıktı daha istemediler. Ultrasan günü bekledim ve gittiğimde bir şok daha iki kese var ikisi de tutmuş dendi. :KK200::KK200: Şuan 10 haftalık ikizlere hamileyim inş sağlıkla kucağıma almak nasip olur.

Asla yaşadığım sıkıntıları unutmayacağım ve buraya nasıl geldiğimi hep hatırlayacağım. Sormak istediğiniz ne varsa bildiğim her şeyi paylaşmaya hazırım bu süreçte destek o kadar çok önemli ki aynı sıkıntıyı yaşamayan kimse bizi anlayamaz birbirimize hep destek olmalıyız. Bu yolda emek veren herkesin mutlu sona ulaşması dileğiyle:KK200:

Son olarak bu hikayenin görünmez kahramanına teşekkür etmek istiyorum. Canım eşim her şeyim o her konuda yanımda olmasa asla başaramazdım. Her süreçte hep yanımda oldu elimi hiç bırakmadı iğnelerimi hep o yaptı canım yandığında onun da gözleri doldu. inişlerime çıkışlarıma hep tahammül etti. Yukarıda bahsettiğim psikolojik olarak en diplere çöktüğümde çok güzel günlerimizin olacağına ikna etmeye çalıştı iyiki seninleyim hakkını ne yapsam ödeyemem. :KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200:
Allahım bebeklerini sağlıkla kucagına almayı nasip etsin çok çekmişsin ama inşallah karsılıgını alıcaksın canım benim. Okurken neler hissettim bilemezsin.❤️ Bende ilk denemedeyim 24 temmuzda 5.gün 2 embriyo transferi yapıldı testim 7 agustosda.ama ben dayanamadım 5.gün test yaptım ve negatif çıktı çok korkuyorum erken biliorum ama sabredemiyorum bebişlerim tutunamazsa sil baştan bütün tedavi çünkü ve buda beni ayrı bir huzursuz ediyor sanki herşey üstüme geliomuş gibi 😢
 
Herkese Selamlar aynı kaderi paylasan tüm hemcinslerim :anneadayı:

Çok uzun olacak şimdiden okuyan herkese çok teşekkür ederim. Yol uzun olunca bu tüp bebek sürecinde yaşanılanlarda uzun oluyor. Bir yerlerde ümitsiz olan bir arkadaşıma umut olması dileğiyle yazıyorum. Çünkü o dönemlerde burada çok aradım bana benzer hikayeler ve sonuçlarını sayfa sayfa okudum ama çoğunun sonucu yoktu. Şimdi ben yaşadığım tüm süreci ve sonucunu burada paylaşıyor olacağım.

Daha önce burada ümitsizce açtığım tüp bebek konularından belki beni hatırlarsınız. Benim hikayem 4 yıl önce başladı. İlk önce hatalı operasyon kurbanı oldum daha yolun başında hiç bir şeyden haberim yoktu araştırmadan Histeroskaobi yaptırdım yapan doktor malesef sağlam olan rahme zarar vermiş ve belki normal yolla çocuğum olacakken bu baştaki operasyondan sonra yapışıklık olduğu için olmamış. Bu bana bir yıl vakit kaybettirdi ben operasyondan sonra normal yolla denemeye başladım ama bir terslik olduğunu hissettim histeroskobiden önce çok güzel regl olurken histeroskobiden sonra adet kanamalarım azaldı ve gün olarak 5 gün süren adetim 2 güne düştü ve kanama miktarı çok azdı.

2019 'da Normal yolla olmayınca ve adet kanamamdaki anormallik sonucu tüp bebek merkezine gittik. Bu Merkezi eşimin arkadaşı tavsiye etmişti. (İstanbul'da Brüksel Tüp bebek merkezi Yücel Karaman ) gittik durumu anlattık ilk istedikleri rahim filmi oldu. (Rahim filmi ilk histerostobi olmadan önce çektirmiştim anastezili yapılmıştı. ( 1. Rahim Filmi ) Bu 2. rahim filmi olacak neyseki Brüksel Tüp bebek merkezi echomar görüntüleme merkezinde ağrısız çekildiğini iletti merkeze de yakındı orda çektirdik rahattı kolay oldu.

Sonuç çıktı Yücel hocaya gösterdik rahimde yapışıklık olduğunu iletti film de çok bariz görünüyordu. Diğer doktoru kötülemek istemedi ama o operasyon sonucu olabileceğini ima etti. Bunun üzerine çok üzüldüm çünkü histeroskobi çok önemliymiş ben nasıl araştırmadan yaptırdım diye hep kendime kızdım. Ve ilk histeroskobiyi yapan doktoru sağlık bakanlığına şikayet ettim. Ama sonuç hüsran ameliyat sonrası komplikasyon dediler ve konu kapandı. Bu mesele beni çok üzdüğü ve kendimi suçlu hissetmeme sebep olduğu için ben de kapattım.

Yücel Hoca rahim filmi sonucundan sonra tedavi planı çıkardı bizim için. Tekrar histeroskobi yapılıp yapışıklıkların açılması gerek dedi. Yumurta toplamaya başlayacağız yumurta toplama esnasında histeroskobiyi de yapacağız dedi. Biz de kabul ettik. Başka çaremiz yoktu. Yücel hocanın histeroskobi konusunda yanılmıyorsam Türkiyede ilk sıralarda yer aldığını okumuştum bir makalede emin ellerde olduğum için bir nebze içim rahattı. Dediği tüm işlemler yapıldı. Yumurta toplama esnasında histeroskobi yapıldı 13 yumurtam toplandı 3 tanesi blas oldu ve donduruldu. Çünkü histeroskobi olduğu için rahimin iyileşmesi gerekiyor. 2 ay iyileşmesini bekledik. Ben emin ellerde olduğumu histeroskobiden sonra iyileşme aşamasında anladım rahmin iyileşmesi ve toparlanması için bir sürü ilaç tedavisi gördüm ve birde balon uygulaması yapıldı o gün Yücel hocayı çok kızdırmıstım çok acımıştı ben çok bağarmıştım o da ben bağırınca sinirlendi normalde çok tatlı biri ama bazen de sinirlendiği şeyler oluyordu ben de çok üzerine gidiyordum bazı dönemler malum psikoloji uçmuş oluyor öyle böyle tedaviyi en doğru şekilde ilerletiyorduk kendisiyle.

İki ay sonra yapışıklık geçmiş mi diye tekrar rahim filmi istediler (3. rahim filmi) yine aynı yerde sorunsuz çektirdim ve çok şükür sonuç güzeldi yapışıklıklar gitmiş bunu filmin sonucunda çok bariz gördük.

İlk transfer yapıldı 2019 Nisan ayında 1 yumurta transfer edildi ( Toplamda 3 yumurta vardı.) 10 gün bekledim sonuç negatif. Üzüldüm ama çok yıpranmadım geride 2 tane yumurtam var nasıl olsa dedim.

İkinci transfer için gittiğimde gen testi istedi doktor eşimden ve benden yaptırdık sonuç olarak bende kanda pıhtılaşma çıktı 2 gen de varmış. Diğer transfere başladığımızda kan sulandırıcı iğnede de tedaviye eklenecekti. Bir de sende çok az da olsa adenomyozis var bu nedenle zolodex iğne ile seni menepoza sokalım 2 ay sonra transfer yapalım dedi biraz araştırdım tamam dedim şans daha da artıyor yazıyordu her yerde. Sonra zoledex menepoz iğnesini ilk ay vurundum. Çok kalın ve göbekten yapılan iğne ilk ay çok bir şey anlamadım. Ama 2. ay vurunduğumda baya baya menepoz etkilerini yaşadım çok zordu. Ateş basmaları çok fazla oldu. Ve bu süreci de tamamladık.

ikinci transfer Eylül 2019 da yapıldı. 2 yumurta transfer edildi. Bu sefer kendim evde test yapım dedim yaptım normal test vardı erken test değildi o da bir tane vardı. 6. gün yaptım yok denecek bir çizgi vardı belki de benim hayal ürünümdü bilmiyorum. Ertesi gün eşim işe gitti ben de erkenden evin yakınındaki tıp merkezine gittim ve kan testi yaptırdım sonuç 38 çıktı ben havalara uçtum eşime akşam için sürpriz hazırladık çok sevdiğim kardeşim dediğim bir komşum vardı onunla eşim geldi sürprizle haberi verdim. Ağladık ikimiz de ama bu sevincimiz 2 gün sürdü. Kimyasal gebelikle tanıştım ozaman değer 2 katına artmamıştı ilk 38 olan değer 40 olmuştu sadece ve ben yıkıldım Tüm yumurtalar bitti tekrar başa sarıp en baştan başlamak gerekiyordu.

Ben ara vermeye karar verdim tekrar başlamaya gücüm yoktu bu süreçlerin hepsi 2019 da olmuştu. Ben 2020 de hiç bir tedavi görmedim malüm bir de virüs girmişti hayatımıza ama hep 2020 de normal yolla hamile kalabilirim belki diye umutlandım bir kere kimyasal gebelik geçirdim belki olur neden olmasın dedim ama olmadı tabiki :KK43:

Bu ilk tüp bebek sürecinde hep çalışıyordum işim de oldukça stresliydi. 2021 de sürece tekrar başlamak istediğim için ilk önce işten ayrıldım. Verdiğim en doğru karardı işle birlikte çok zorlanıyordum. İşten ayrılırıP güzelce tedaviye odaklanacaktım derken saçma sapan bir durum yaşadım özel hayatımda bu da bana büyük stres kaynağı oldu. Yine istediğim gibi başlayamadım sürece işten ayrıldım huzurlu huzurlu tedaviye odaklanırım derken planladığım gibi gitmedi hiç bir şey. Bu arada panik atak ve anksiyetem devreye girdi.

Yeni tedaviye başlamadan önce çok araştırma yapmıştım. Yumurta kalitesi için neler yapabilirm diye çok seçenek vardı ben gonomax vitaminini içmeyi ve incir kürünü tercih ettim. Bunların tedavide kilit nokta olduğunu düşünüyorum yumurtamın kalitesini çok etkilediler. Yumurta toplama yapılmadan önce bunlara başlamıstım.

Tedaviye başlamak için tekrar Bürüksel tüp bebek merkezine gittik tekrar rahim filmi istendi ( 4. Rahim filmi ) aynı yerde çektirdik sonuç çıktı yapışıklık yoktu tedaviye başlayabiliriz dedi. Yumurta toplamaya başlandığında özel hayatımda yaşadığım o sıkıntıdan dolayı dengem şaşmıştı anksiyete panik atak tavan yapmıştı her gün ağladım kendime engel olamıyordum böyle sıkıntılı oldu için kesin yumurtalarım da kalitesiz olacak diyordum tedaviye yenik başlamıştım. Yumurta toplandı 17 adet bunlardan sadece 4 tanesi blas oldu 2 si iyi kalite 2 si kötü kalite dendi. Ve transfer için dondurulmaya bırakıldı. Beni tekrar menepoza sokacaklardı bu sefer 3 ay sokacaklardı zolodex menepoz iğnesi yapıldı ve benim için kabus başladı.

Bu menepoz iğnesi psikolojik alt yapısı sağlam olmayan insanlarda çok fazla yan etkiye etkiye sahipmiş meğer ben de o dönem psikolojik sorunlarla uğraşıyordum üzerine bir de bu ilaç eklendi ben bildiğiniz kafayı yedim malesef o kadar zor bir 3 ay geçirdim ki anlatamam terapi almaya başladım onu da o kadar araştırmıştım ki yorumlara bakarak karar vermiştim. Terapistle frekans tutmadı tam bir paragöz çıktı ve 6 ya da 7 seans aldım ama hiç işe yaramadı.

Ben de kendim çözümler bulamaya çalıştım meditasyonla bu dönemde tanıştım. Bilinç altımda bebek olmasına engel bir şey olduğunu düşünüyordum bunu da meditasyonla çözebilirim dedim ve yotube de bu konuya uygun birkaç meditasyon buldum ve inanarak bu 3 ay sürede yaptım. Ayrıca nefes egzersizlerinin iyi geldiğini duymuştum araştırıp onu yaptım kendi çapımda. Bu dönem yine gonamaxa devam ettim ( Gonomax sadece yumurta kalitesi için değil tutunma için faydalı olduğunu okumuştum bir yerde) . Her gece meryem suresini dinledim. Bir de önemli olan konu bence vitamin değerleriniz ben tam kan sayımı yaptırdım menepoz döneminde nasıl olsa 3 ay vaktim var transfere kadar eksik olanları tamamlarım dedim. b12 demir d vitamini çok düşük çıktı onları yükseltmek için ilacı vitamini ne varsa yine o dönem kullandım. Ve kabus yavaş yavaş sona ermeye başlıyordu ilacın etkisi geçmeye başlamıştı biraz daha rahatlamıştım.

Ve taransfer günü geldi Nisan 2021 2 adet iyi olan yumurta transfer yapıldı. Ve diğer kalan 2 adet kötü kalite için karar vermemiz istendi donduracaktık bir kere daha deneme şansım olacaktı ya da imha ettirecektik embriyolog şunu dedi bu transfer edilenler tutmazsa zaten bunlar hiç tutmaz bizde o zaman imha edin dedik bu da demek oluyor ki bu transfer de sonuç negatif olursa sil baştan tekrar başlanacaktı.

Transferden sonra meditasyonlara devam ettim kendimi akışına bıraktım ve kendime dizi buldum keyif alabileceğim bir dizi onu izledim. Kendimi hiç kasmadım diğerlerinde yürürken bile kasıyordum bunda normal zamanda nasılsa öyle davrandım. İlk 3 gün dinlendim evde dolandım. Sonra Her sabah yarım saatlik yürüyüşe çıktım. Bol su içtim en az iki buçuk litre beslenmeye dikkat ettim. Ek olarak Avakoda kabak çekirdeği hurma kayısı fındık badem yedim genelde. Bu sefer bir sürü erken gebelik testi almıştım. Korka korka da olsa yapmak istedim. Transferin 7. günü yaptım ve sonuç POZİTİF :KK200:

ilk defa bir testim çift çizgiydi inanamadım belki o güne kadar 50. gebelik testimdi. Kan testine gidene kadar her gün yaptım gün geçtikçe daha koyulaştı ama tam sevinemiyordum tekrar kimyasal olursa korkuları vardı kan verdim değer 185,4 sevindik ama hala tam değil çünkü 2 gün sonra tekrar verip iki katı artmış mı bakılacaktı iki gün sonra 424,90 çıktı daha istemediler. Ultrasan günü bekledim ve gittiğimde bir şok daha iki kese var ikisi de tutmuş dendi. :KK200::KK200: Şuan 10 haftalık ikizlere hamileyim inş sağlıkla kucağıma almak nasip olur.

Asla yaşadığım sıkıntıları unutmayacağım ve buraya nasıl geldiğimi hep hatırlayacağım. Sormak istediğiniz ne varsa bildiğim her şeyi paylaşmaya hazırım bu süreçte destek o kadar çok önemli ki aynı sıkıntıyı yaşamayan kimse bizi anlayamaz birbirimize hep destek olmalıyız. Bu yolda emek veren herkesin mutlu sona ulaşması dileğiyle:KK200:

Son olarak bu hikayenin görünmez kahramanına teşekkür etmek istiyorum. Canım eşim her şeyim o her konuda yanımda olmasa asla başaramazdım. Her süreçte hep yanımda oldu elimi hiç bırakmadı iğnelerimi hep o yaptı canım yandığında onun da gözleri doldu. inişlerime çıkışlarıma hep tahammül etti. Yukarıda bahsettiğim psikolojik olarak en diplere çöktüğümde çok güzel günlerimizin olacağına ikna etmeye çalıştı iyiki seninleyim hakkını ne yapsam ödeyemem. :KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200:
Ne güzel yazmışsın ne güzel desteksin sen 12. Günüm transferde ve değerim yavaş yükseliyor 10.gün 121 çıktı 12. Gün 175 çıktı şaştım kaldım rabbim inşallah nasip eder 🙏🏻
 
Pozitif sonu iple çektim 🙈 şükür ki hamişmişsiniz. İnşallah kalan haftalarınız da sağlıkla ilerler, sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız. 💕
Şu bilinçaltında anne olmaktan korkma, bebek sahibi olmak istememe meselesini doktorum da bana bahsetmişti. Ne gibi meditasyonlar denediniz acaba? Benimde transfere hazırlanırken çok ihtiyacım olacak.
 
Herkese Selamlar aynı kaderi paylasan tüm hemcinslerim :anneadayı:

Çok uzun olacak şimdiden okuyan herkese çok teşekkür ederim. Yol uzun olunca bu tüp bebek sürecinde yaşanılanlarda uzun oluyor. Bir yerlerde ümitsiz olan bir arkadaşıma umut olması dileğiyle yazıyorum. Çünkü o dönemlerde burada çok aradım bana benzer hikayeler ve sonuçlarını sayfa sayfa okudum ama çoğunun sonucu yoktu. Şimdi ben yaşadığım tüm süreci ve sonucunu burada paylaşıyor olacağım.

Daha önce burada ümitsizce açtığım tüp bebek konularından belki beni hatırlarsınız. Benim hikayem 4 yıl önce başladı. İlk önce hatalı operasyon kurbanı oldum daha yolun başında hiç bir şeyden haberim yoktu araştırmadan Histeroskaobi yaptırdım yapan doktor malesef sağlam olan rahme zarar vermiş ve belki normal yolla çocuğum olacakken bu baştaki operasyondan sonra yapışıklık olduğu için olmamış. Bu bana bir yıl vakit kaybettirdi ben operasyondan sonra normal yolla denemeye başladım ama bir terslik olduğunu hissettim histeroskobiden önce çok güzel regl olurken histeroskobiden sonra adet kanamalarım azaldı ve gün olarak 5 gün süren adetim 2 güne düştü ve kanama miktarı çok azdı.

2019 'da Normal yolla olmayınca ve adet kanamamdaki anormallik sonucu tüp bebek merkezine gittik. Bu Merkezi eşimin arkadaşı tavsiye etmişti. (İstanbul'da Brüksel Tüp bebek merkezi Yücel Karaman ) gittik durumu anlattık ilk istedikleri rahim filmi oldu. (Rahim filmi ilk histerostobi olmadan önce çektirmiştim anastezili yapılmıştı. ( 1. Rahim Filmi ) Bu 2. rahim filmi olacak neyseki Brüksel Tüp bebek merkezi echomar görüntüleme merkezinde ağrısız çekildiğini iletti merkeze de yakındı orda çektirdik rahattı kolay oldu.

Sonuç çıktı Yücel hocaya gösterdik rahimde yapışıklık olduğunu iletti film de çok bariz görünüyordu. Diğer doktoru kötülemek istemedi ama o operasyon sonucu olabileceğini ima etti. Bunun üzerine çok üzüldüm çünkü histeroskobi çok önemliymiş ben nasıl araştırmadan yaptırdım diye hep kendime kızdım. Ve ilk histeroskobiyi yapan doktoru sağlık bakanlığına şikayet ettim. Ama sonuç hüsran ameliyat sonrası komplikasyon dediler ve konu kapandı. Bu mesele beni çok üzdüğü ve kendimi suçlu hissetmeme sebep olduğu için ben de kapattım.

Yücel Hoca rahim filmi sonucundan sonra tedavi planı çıkardı bizim için. Tekrar histeroskobi yapılıp yapışıklıkların açılması gerek dedi. Yumurta toplamaya başlayacağız yumurta toplama esnasında histeroskobiyi de yapacağız dedi. Biz de kabul ettik. Başka çaremiz yoktu. Yücel hocanın histeroskobi konusunda yanılmıyorsam Türkiyede ilk sıralarda yer aldığını okumuştum bir makalede emin ellerde olduğum için bir nebze içim rahattı. Dediği tüm işlemler yapıldı. Yumurta toplama esnasında histeroskobi yapıldı 13 yumurtam toplandı 3 tanesi blas oldu ve donduruldu. Çünkü histeroskobi olduğu için rahimin iyileşmesi gerekiyor. 2 ay iyileşmesini bekledik. Ben emin ellerde olduğumu histeroskobiden sonra iyileşme aşamasında anladım rahmin iyileşmesi ve toparlanması için bir sürü ilaç tedavisi gördüm ve birde balon uygulaması yapıldı o gün Yücel hocayı çok kızdırmıstım çok acımıştı ben çok bağarmıştım o da ben bağırınca sinirlendi normalde çok tatlı biri ama bazen de sinirlendiği şeyler oluyordu ben de çok üzerine gidiyordum bazı dönemler malum psikoloji uçmuş oluyor öyle böyle tedaviyi en doğru şekilde ilerletiyorduk kendisiyle.

İki ay sonra yapışıklık geçmiş mi diye tekrar rahim filmi istediler (3. rahim filmi) yine aynı yerde sorunsuz çektirdim ve çok şükür sonuç güzeldi yapışıklıklar gitmiş bunu filmin sonucunda çok bariz gördük.

İlk transfer yapıldı 2019 Nisan ayında 1 yumurta transfer edildi ( Toplamda 3 yumurta vardı.) 10 gün bekledim sonuç negatif. Üzüldüm ama çok yıpranmadım geride 2 tane yumurtam var nasıl olsa dedim.

İkinci transfer için gittiğimde gen testi istedi doktor eşimden ve benden yaptırdık sonuç olarak bende kanda pıhtılaşma çıktı 2 gen de varmış. Diğer transfere başladığımızda kan sulandırıcı iğnede de tedaviye eklenecekti. Bir de sende çok az da olsa adenomyozis var bu nedenle zolodex iğne ile seni menepoza sokalım 2 ay sonra transfer yapalım dedi biraz araştırdım tamam dedim şans daha da artıyor yazıyordu her yerde. Sonra zoledex menepoz iğnesini ilk ay vurundum. Çok kalın ve göbekten yapılan iğne ilk ay çok bir şey anlamadım. Ama 2. ay vurunduğumda baya baya menepoz etkilerini yaşadım çok zordu. Ateş basmaları çok fazla oldu. Ve bu süreci de tamamladık.

ikinci transfer Eylül 2019 da yapıldı. 2 yumurta transfer edildi. Bu sefer kendim evde test yapım dedim yaptım normal test vardı erken test değildi o da bir tane vardı. 6. gün yaptım yok denecek bir çizgi vardı belki de benim hayal ürünümdü bilmiyorum. Ertesi gün eşim işe gitti ben de erkenden evin yakınındaki tıp merkezine gittim ve kan testi yaptırdım sonuç 38 çıktı ben havalara uçtum eşime akşam için sürpriz hazırladık çok sevdiğim kardeşim dediğim bir komşum vardı onunla eşim geldi sürprizle haberi verdim. Ağladık ikimiz de ama bu sevincimiz 2 gün sürdü. Kimyasal gebelikle tanıştım ozaman değer 2 katına artmamıştı ilk 38 olan değer 40 olmuştu sadece ve ben yıkıldım Tüm yumurtalar bitti tekrar başa sarıp en baştan başlamak gerekiyordu.

Ben ara vermeye karar verdim tekrar başlamaya gücüm yoktu bu süreçlerin hepsi 2019 da olmuştu. Ben 2020 de hiç bir tedavi görmedim malüm bir de virüs girmişti hayatımıza ama hep 2020 de normal yolla hamile kalabilirim belki diye umutlandım bir kere kimyasal gebelik geçirdim belki olur neden olmasın dedim ama olmadı tabiki :KK43:

Bu ilk tüp bebek sürecinde hep çalışıyordum işim de oldukça stresliydi. 2021 de sürece tekrar başlamak istediğim için ilk önce işten ayrıldım. Verdiğim en doğru karardı işle birlikte çok zorlanıyordum. İşten ayrılırıP güzelce tedaviye odaklanacaktım derken saçma sapan bir durum yaşadım özel hayatımda bu da bana büyük stres kaynağı oldu. Yine istediğim gibi başlayamadım sürece işten ayrıldım huzurlu huzurlu tedaviye odaklanırım derken planladığım gibi gitmedi hiç bir şey. Bu arada panik atak ve anksiyetem devreye girdi.

Yeni tedaviye başlamadan önce çok araştırma yapmıştım. Yumurta kalitesi için neler yapabilirm diye çok seçenek vardı ben gonomax vitaminini içmeyi ve incir kürünü tercih ettim. Bunların tedavide kilit nokta olduğunu düşünüyorum yumurtamın kalitesini çok etkilediler. Yumurta toplama yapılmadan önce bunlara başlamıstım.

Tedaviye başlamak için tekrar Bürüksel tüp bebek merkezine gittik tekrar rahim filmi istendi ( 4. Rahim filmi ) aynı yerde çektirdik sonuç çıktı yapışıklık yoktu tedaviye başlayabiliriz dedi. Yumurta toplamaya başlandığında özel hayatımda yaşadığım o sıkıntıdan dolayı dengem şaşmıştı anksiyete panik atak tavan yapmıştı her gün ağladım kendime engel olamıyordum böyle sıkıntılı oldu için kesin yumurtalarım da kalitesiz olacak diyordum tedaviye yenik başlamıştım. Yumurta toplandı 17 adet bunlardan sadece 4 tanesi blas oldu 2 si iyi kalite 2 si kötü kalite dendi. Ve transfer için dondurulmaya bırakıldı. Beni tekrar menepoza sokacaklardı bu sefer 3 ay sokacaklardı zolodex menepoz iğnesi yapıldı ve benim için kabus başladı.

Bu menepoz iğnesi psikolojik alt yapısı sağlam olmayan insanlarda çok fazla yan etkiye etkiye sahipmiş meğer ben de o dönem psikolojik sorunlarla uğraşıyordum üzerine bir de bu ilaç eklendi ben bildiğiniz kafayı yedim malesef o kadar zor bir 3 ay geçirdim ki anlatamam terapi almaya başladım onu da o kadar araştırmıştım ki yorumlara bakarak karar vermiştim. Terapistle frekans tutmadı tam bir paragöz çıktı ve 6 ya da 7 seans aldım ama hiç işe yaramadı.

Ben de kendim çözümler bulamaya çalıştım meditasyonla bu dönemde tanıştım. Bilinç altımda bebek olmasına engel bir şey olduğunu düşünüyordum bunu da meditasyonla çözebilirim dedim ve yotube de bu konuya uygun birkaç meditasyon buldum ve inanarak bu 3 ay sürede yaptım. Ayrıca nefes egzersizlerinin iyi geldiğini duymuştum araştırıp onu yaptım kendi çapımda. Bu dönem yine gonamaxa devam ettim ( Gonomax sadece yumurta kalitesi için değil tutunma için faydalı olduğunu okumuştum bir yerde) . Her gece meryem suresini dinledim. Bir de önemli olan konu bence vitamin değerleriniz ben tam kan sayımı yaptırdım menepoz döneminde nasıl olsa 3 ay vaktim var transfere kadar eksik olanları tamamlarım dedim. b12 demir d vitamini çok düşük çıktı onları yükseltmek için ilacı vitamini ne varsa yine o dönem kullandım. Ve kabus yavaş yavaş sona ermeye başlıyordu ilacın etkisi geçmeye başlamıştı biraz daha rahatlamıştım.

Ve taransfer günü geldi Nisan 2021 2 adet iyi olan yumurta transfer yapıldı. Ve diğer kalan 2 adet kötü kalite için karar vermemiz istendi donduracaktık bir kere daha deneme şansım olacaktı ya da imha ettirecektik embriyolog şunu dedi bu transfer edilenler tutmazsa zaten bunlar hiç tutmaz bizde o zaman imha edin dedik bu da demek oluyor ki bu transfer de sonuç negatif olursa sil baştan tekrar başlanacaktı.

Transferden sonra meditasyonlara devam ettim kendimi akışına bıraktım ve kendime dizi buldum keyif alabileceğim bir dizi onu izledim. Kendimi hiç kasmadım diğerlerinde yürürken bile kasıyordum bunda normal zamanda nasılsa öyle davrandım. İlk 3 gün dinlendim evde dolandım. Sonra Her sabah yarım saatlik yürüyüşe çıktım. Bol su içtim en az iki buçuk litre beslenmeye dikkat ettim. Ek olarak Avakoda kabak çekirdeği hurma kayısı fındık badem yedim genelde. Bu sefer bir sürü erken gebelik testi almıştım. Korka korka da olsa yapmak istedim. Transferin 7. günü yaptım ve sonuç POZİTİF :KK200:

ilk defa bir testim çift çizgiydi inanamadım belki o güne kadar 50. gebelik testimdi. Kan testine gidene kadar her gün yaptım gün geçtikçe daha koyulaştı ama tam sevinemiyordum tekrar kimyasal olursa korkuları vardı kan verdim değer 185,4 sevindik ama hala tam değil çünkü 2 gün sonra tekrar verip iki katı artmış mı bakılacaktı iki gün sonra 424,90 çıktı daha istemediler. Ultrasan günü bekledim ve gittiğimde bir şok daha iki kese var ikisi de tutmuş dendi. :KK200::KK200: Şuan 10 haftalık ikizlere hamileyim inş sağlıkla kucağıma almak nasip olur.

Asla yaşadığım sıkıntıları unutmayacağım ve buraya nasıl geldiğimi hep hatırlayacağım. Sormak istediğiniz ne varsa bildiğim her şeyi paylaşmaya hazırım bu süreçte destek o kadar çok önemli ki aynı sıkıntıyı yaşamayan kimse bizi anlayamaz birbirimize hep destek olmalıyız. Bu yolda emek veren herkesin mutlu sona ulaşması dileğiyle:KK200:

Son olarak bu hikayenin görünmez kahramanına teşekkür etmek istiyorum. Canım eşim her şeyim o her konuda yanımda olmasa asla başaramazdım. Her süreçte hep yanımda oldu elimi hiç bırakmadı iğnelerimi hep o yaptı canım yandığında onun da gözleri doldu. inişlerime çıkışlarıma hep tahammül etti. Yukarıda bahsettiğim psikolojik olarak en diplere çöktüğümde çok güzel günlerimizin olacağına ikna etmeye çalıştı iyiki seninleyim hakkını ne yapsam ödeyemem. :KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200:
Öncelikle hayırlı olsun Rabb'im sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin bebişlerinizi bnm sorum neden geçici menopaza sokuyorlarmis bunun faydası nedir bende 4 aydır yumurtam olmuyor beklemedeyim
 
Öncelikle hayırlı olsun Rabb'im sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin bebişlerinizi bnm sorum neden geçici menopaza sokuyorlarmis bunun faydası nedir bende 4 aydır yumurtam olmuyor beklemedeyim

Selam canım güzel dileklerin için teşekkür ederim. Geçici menepoza adenomyozis olduğu için soktu. Hem de rahim dinlendirme amaçlı yapıldı . Umarım yumurtan olur en kısa sürede bitkisel kürler yapmanı öneririm. Bir de ben yumurta kalitesi için Gonomax diye bir vitamin kullanmıştım. Doktoruna danışıp alabilsin. Mutlu sonlara ulaşman dileğiyle.
 
Canim Allah saglicakla kucagina almayi nasib etsin. Ben de senin gibi uzun sureçden geçtim ama seninki daha uzun ve daha yorucu. Sonucu cok guzel ama MasaAllah. Ben tup bebekle değil de ilaçla olumsuz sonuçlar aliyordum en son tup bebek karari verdiyim ay ikizlere hamile kaldim. Malesef rahim agzi yetmezliyim varmis. Ama biz 16ci haftaya kadar bilmedik o yuzden dikiş attirmadik. 17 haftada kaybettim meleklerimi. Sana tavsiye olsun diye yaziyorum her halde doktorun demişdir ama benim hatami yapma. Serklaj denilen dikişi muhakkak yaptir. Devami da çok guzel gelicekdir. Sagsaglim kucagina alirsin ikisini de InsaAllah 🤲🤲🤲

Canım benim çok geçmiş olsun çok üzüldüm melek olmuşlar. Rabbim tekrar nasip etsin inşallah. Dualarım seninle. Bana o dikişi söyledi doktor ama herkese atılmıyormuş. Rahim ağzına yakınlığa göre atıyorlarmış şuan gerek görmedi her gittiğimde ölçüyor.
 
Duydu dolu hikayenizi gözlerim dolarak okudum Rabbim yavrularını sağlıkla kucağına almayı büyütmeyi nasip etsin darısı bana ve isteyen herkese olsun 🙏🙏🙏

Canım benim çok teşekkür ederim. Rabbim bu yolda uğraşan emek veren herkese yardımcı olsun. Dualarım hep sizinle en kısa sürede güzel haberler almanız dileğiyle.
 
Ne güzel anlatmışsınız 💐 Hamile olduğunuzu okuyunca çok sevindim. Ben de 26sında rahim filmi çektireceğim. Korunmasız henüz denemedik, yeni yeni çocuk istemeye başladık. 6 aydır adet olmuyorum. Hafif düzeyde PCO var dedi doktor. Tedbiren de rahim filmi çekilmemi istedi. Ultrasonla bir defa muayene oldum onda bile çok kasıldım, okuduğum yorumlara göre rahim filmi daha zormuş, biraz endişeliyim 😞 Ben evlenmeden önce de hep ikizim olsun istiyordum. Genetik olarak mümkün değil. Şuan süreç ne gösterecek bilmiyorum, çocukları da çok severim. 6 yıl kadar önce PCO olduğumu öğrendiğimde acaba çocuğum olmayacak mı diye endişelerim oldu, buradaki yorumlarda pcolu olup hamile kaçabilenler olduğunu görünce biraz rahatladım. Şimdi adet söktürücü ve sonrasında rahim filmi.. Ben de sürecimi burada paylaşacağım. Umarım Allah isteyen herkese nasip eder.
Selam canım daha yolun başındasın umarım çok uğraşmadan kavuşursun bebeğine ya da bebeklerine. PCO olup hamile kalan çok fazla onun evreleri var kişiye göre değişkenlik gösteriyor. Güzel hikayeni ve mutlu sonunu bekliyor olacağız. Dualarımdasınız.
 
Kuzum çok sevindim sağlıcakla kucağına alırsın inşallah hepimiz bu yolda emek veriyoruz.malasef benimde ilk denemem negatif hiç bi sorun olmamasına rağmen kışa doğru ikinci denemeyi düşünüyorum inşallah bu defa yüzümüz güler birde bende miyom çıktı öncesinde ameliyat olacam dualarını eksik etme bizlerden kuzum 🤗😍

Canım çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. İkinci denemen dua ettim. Tedaviye başlamadan önce güzel bir hazırlık yap ruhunu beynini stresten uzak tut. Meditasyonlar çok işe yarıyor. Bir de tam kan sayımı yaptırmanı öneririm. Eğer düşük bir vitaminin varsa şansın azalıyor doktorlar bunu çok önemsemiyor sen herhangi bir yerde yaptır düşük olanları depola demirse demir b vitamini ise B kullan ideal seviyeye getir. O yüzden tadaviye başlamadan bir iki ay önce hazırlığa başlanmalı maddi manevi.
 
Hayırlı olsun hamileliğiniz rabbim tamamına erdirsin embriyo kaliteniz neydi acaba?
Teşekkür ederim canım
Hayırlı olsun hamileliğiniz rabbim tamamına erdirsin embriyo kaliteniz neydi acaba?
Teşekkür ederim yanlış hatırlamıyorsan embriyo kalitesi 5aa ve 4bb idi ama emin değilim aradım o değerleri yazan kağdı bulamadım malesef.
 
Canım çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. İkinci denemen dua ettim. Tedaviye başlamadan önce güzel bir hazırlık yap ruhunu beynini stresten uzak tut. Meditasyonlar çok işe yarıyor. Bir de tam kan sayımı yaptırmanı öneririm. Eğer düşük bir vitaminin varsa şansın azalıyor doktorlar bunu çok önemsemiyor sen herhangi bir yerde yaptır düşük olanları depola demirse demir b vitamini ise B kullan ideal seviyeye getir. O yüzden tadaviye başlamadan bir iki ay önce hazırlığa başlanmalı maddi manevi.
Evet canım çok sağol tavsiyelerin için meditasyon duydum rahatlamak için iyi diye kullandığım ilaçta kaç çeşit vitamin desteği var 3 aydır içiyoruz inşallah bu defa rabbim yüzümüze baksın ister istemez stres oluyor canım ya insanın elinde olan birşey değilki
 
Merhaba Öncelikle hiç üşenmeden yaşadıklarinizi anlattiginiz icin tesekur etmek istedim.Ve çok haklisiniz bu yasadıklarimizi yaşamayan anlamayamaz.Bende bes kez negatif sonuçlar yasamış biri olarak sizi o kadar iyi anliyorumki.Ama mutlu sonu yasadiginizi okuyunca kendim kadar sevindigim belirtmek isterim.Bende bes kez farkli merkezler negatif sonuç aldiktan sonra ancak anladılar sorunu.Tabi bu arada bizde her anlamda cok yıprandik.Bundan sonra bizim tek bir tevavi kaldi o da olmazsa vazgecin artik dedi d.r o kadar ugrasip bu sonucu duymak cok uzucü .Hayırlisi belkide derdini veren dermanini verir heralde.Neyse umarim saglicakla kucaginiza alirsiniz hoşcakalin kendinize iyi bakın.
Canım güzel dileklerin için çok teşekkür ederim senin için dua ettim. Yaşadıklarınızı çok iyi anlıyorum negatiflerin insanı ne kadar etkilediğini çok iyi biliyorum. Toparlanıp tekrar ayağa kalkmak sonra tekrar tedavi döngü hep aynı. Son denemenizde inş çok güzel sonuçlar alırsınız sevgiyle kalın.
 
Pozitif sonu iple çektim 🙈 şükür ki hamişmişsiniz. İnşallah kalan haftalarınız da sağlıkla ilerler, sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız. 💕
Şu bilinçaltında anne olmaktan korkma, bebek sahibi olmak istememe meselesini doktorum da bana bahsetmişti. Ne gibi meditasyonlar denediniz acaba? Benimde transfere hazırlanırken çok ihtiyacım olacak.
Selam canım güzel dileklerin için teşekkür ederim. Benim durumum şöyleydi aslında bebek istiyordum ama bilinç altımda korkularım vardı çevremde de hep bebeği çocuğu olanlar hep yakınıyordu çok zor şöyle böyle söyleniyorlardı iyi yanlarını anlatan yoktu açıkcası . Ben de beynime bebek bakmak zor ben başaramayabilirim gibi kodlamışım. Bunun gibi bir kaç korkum daha vardı.

Dinlediğim ve bence faydasını gördüğüm meditastonların linkini bırakıcam güzel sonuçlarını bekliyorum dualarım seninle.


 
Selam canım güzel dileklerin için teşekkür ederim. Benim durumum şöyleydi aslında bebek istiyordum ama bilinç altımda korkularım vardı çevremde de hep bebeği çocuğu olanlar hep yakınıyordu çok zor şöyle böyle söyleniyorlardı iyi yanlarını anlatan yoktu açıkcası . Ben de beynime bebek bakmak zor ben başaramayabilirim gibi kodlamışım. Bunun gibi bir kaç korkum daha vardı.

Dinlediğim ve bence faydasını gördüğüm meditastonların linkini bırakıcam güzel sonuçlarını bekliyorum dualarım seninle.



Çok teşekkürler ederim deniyorum hemen 🥰
 
X