Tüp bebek öncesi histeroskopi yaptıran arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var!

yagmurbebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2007
54
1
86
Diğer
Selam arkadaşlar. Ben 1-2 ay içinde tüp bebek yaptırmayı düşünüyorum. Doktorum histeroskopi işleminin yapılmasını öneriyor. Rahimi yıkıcaklarmış. Bu da başarı şansını % 5 arttırıyormuş. Ben pek yanaşmadım o da istemezsen yapmayız dedi. Ama karar veremedim. Tüp bebekten önce histeroskopi yaptıran yada yaptırmayan arkadaşlar bu konuda ne düşünüyorsunuz acaba. Lütfen fikirlerinize ihtiyacım var.

Selam arkadaşlar. Ben 1-2 ay içinde tüp bebek yaptırmayı düşünüyorum. Doktorum histeroskopi işleminin yapılmasını öneriyor. Rahimi yıkıcaklarmış. Bu da başarı şansını % 5 arttırıyormuş. Ben pek yanaşmadım o da istemezsen yapmayız dedi. Ama karar veremedim. Tüp bebekten önce histeroskopi yaptıran yada yaptırmayan arkadaşlar bu konuda ne düşünüyorsunuz acaba. Lütfen fikirlerinize ihtiyacım var.

histeroskopi,degilde laparoskopi yapalım dedi,ilk çatlatma iğnem tutmadığında çünkü sorunumuz yoktu ne neden hamile kalamadığımı,öğrenmek için laparoskopiyi istedi kabul etmedim..doktor değiştirdim...sizin sorun ne canım?

bende tedaviye başlamadan önce histeroskopi yapıldı ben olumlu ya da olumsuz bi etkisi olduğunu düşünmüyorum. ama en azından bebeğin tutunması için bi engel olup olmadığına bakılıyor. bence yaptırılmalı dr unuza güvenin.

Bencede yapılmalı, benim histeroskopi ve laporoskopi aynı anda yapıldı ve çok basit bişey. En azından sorun varmı onu görüyorlar. Eğer varsa boşu boşuna Tüp bebek yapmanın anlamı yok. Önce o sorunu haletmek lazım. Bir arkadaşım Histeroskopi sonrası kendiliğinden hamile kaldı.

bu nedır arkadaslar doktorlar kacıncı denemede onerıyorlar nasıl yapılıyor

canım
genel anestezi altında yapıldı bana. yarım saat sürüyor sanırım. kamera ile bakıyorlar rahime yumurtalarına herhangi bi sorun yapışıklık bebeğin tutunmasını engelleyen bişey var mı diye. varsa hemen görebiliyorlar istenirse gerek görülürse parça alabiliyorlar bence yapılması gereken bi işlem ben rahim içi film çektirmemiştim onun için daha tedavimin başında istediler benden iyi de olduu a.s.

histeroskopi,degilde laparoskopi yapalım dedi,ilk çatlatma iğnem tutmadığında çünkü sorunumuz yoktu ne neden hamile kalamadığımı,öğrenmek için laparoskopiyi istedi kabul etmedim..doktor değiştirdim...sizin sorun ne canım?

Bende 2,5 cm.lik bir tane çikolata kisti var canım. Eşiminde sperm sayısı ve morfoloji normal ama ileri hareketlisi 0. İki tane aşılama yaptırdık. Sonuç negatif. Tüp bebeğe geçicez şimdi. Dr. histeroskopi işleminde rahimi yıkıcaz dedi. Acaba gerçekten gerekli mi diye merak ettim bunu yaşayan arkadaşlardan fikir alayım dedim. Ama sanırım yaptırıcam sonradan pişman olmayayım.

canım
genel anestezi altında yapıldı bana. yarım saat sürüyor sanırım. kamera ile bakıyorlar rahime yumurtalarına herhangi bi sorun yapışıklık bebeğin tutunmasını engelleyen bişey var mı diye. varsa hemen görebiliyorlar istenirse gerek görülürse parça alabiliyorlar bence yapılması gereken bi işlem ben rahim içi film çektirmemiştim onun için daha tedavimin başında istediler benden iyi de olduu a.s.

Canım nasıl zor bir işlem mi? Sonrasında ağrın falan oldu mu çok. Benim rahmimi yıkıcaklarmış. Rahim yıkandığında tutunma daha kolay olurmuş. ben özelde yaptırıcam. fiyatını da bilmiyorum açıkçası. önce yaptırmıcam diye düşündüğümden dr.a sormadım bile. Acaba sevkle gitsek bir kısmını devlet karşılıyor mu? Çokkk soru sordum yaa mirmirmirmir

slm arkadaslar bende tup bebek tedavisindeym carsamba gunu yumurtalarim toplandi haala agrilariim gecmedi yumurtalarim cok oldugu icin zor oldu

Genel anesteziyle yapmadılar mı canım? Ağrı bu kadar oluyor mu yaa. İnşallah hakkında hayırlısı olur. Bende yakında başlıcam. Adetimi bekliyorum ve çok korkuyorum.

Canım nasıl zor bir işlem mi? Sonrasında ağrın falan oldu mu çok. Benim rahmimi yıkıcaklarmış. Rahim yıkandığında tutunma daha kolay olurmuş. ben özelde yaptırıcam. fiyatını da bilmiyorum açıkçası. önce yaptırmıcam diye düşündüğümden dr.a sormadım bile. Acaba sevkle gitsek bir kısmını devlet karşılıyor mu? Çokkk soru sordum yaa mirmirmirmir

anestezi altında yapıldığı için bişey hissetmiyorsun tabii. operasyondan sonra hafifağrın oluyor adet sancısı gibi ama o kadar o gün banyo yapmıyorsun ilişki yok vs zaten size açıklarlar. benim tedavi gördüğüm merkezde kendi dr um tarafından yapıldı. 450 ytl civarındaydı. umarım sorun çıkmaz canım. hayırlısı ile bebeğine kavuşursun inşallah:Saruboceq:

anestezi altında yapıldığı için bişey hissetmiyorsun tabii. operasyondan sonra hafifağrın oluyor adet sancısı gibi ama o kadar o gün banyo yapmıyorsun ilişki yok vs zaten size açıklarlar. benim tedavi gördüğüm merkezde kendi dr um tarafından yapıldı. 450 ytl civarındaydı. umarım sorun çıkmaz canım. hayırlısı ile bebeğine kavuşursun inşallah:Saruboceq:

hangi merkeze gidiyorsun smyrna 600 ytl demişti bana bu arada 9 eylülde yaptıran varmı ne kadar tutuyor acaba

merhaba canım,doktorun uygun gördüyse yaptırmanda fayda var,banada yapılmıştı tıkanıklık açıldı tıkanıklığı yaratan parçadan örnek alındı incelendi ve temiz çıkmıştı,bebeğiin durucağı ortamın temiz olması ve bir sorun varmı diye incelenmesinin ne gibi bir sakıncası olabilirki?...belki korkuyorsun ama bizim durumumuz korkuyu kaldırmıyor,sakin ol ve yaptır korkulacak birşey yok,bebek istiyorsan bunlara katlanacaksın canım......sevgiler,,,,rahatol

Banada laparoskopi ve histeroskopi yapıldı septum vardı alındı. Ameliyat sonrası çok rahat oluyorsunuz sadece biraz regl olur gibi kanama ve sızlama oluyor.

Selam arkadaşlar. Fikirleriniz için teşekkürler. Yaptırmaya karar verdim. Dün tüp bebek yaptıracağım özel hastaneye gittim fiyatı beklediğim gibi değil. Sevkle gittiğim zaman 150 ytl.miş. Uygunmuş yani. Allah'ım umarım bize annelik duygusunu en kısa zamanda yaşatır arladaşlar. İnanın dua ederken sadece kendime değil bu özlemi yaşayan herkes için dua ediyorum. Bu çok ağır bir sınav. Maddi manevi yıprandıran bir sınav. Allah hepimize bunu kaldıracak cesareti ve sonunda güzel meleklerin büyük mutluluğunu yaşatır inşallah.

canım selam doktorum banada önerdı normakde bı sorunum yok..ama ikikez tutmsdı yapalım dedı iki ay içinde karar verıp gıdıcem bı arkadaşımın sekız sene sonra bı işlemden sonra tuttu kızı var...........hayırlısı ols ben ce de yaptır.................kısmet

lütfen yaptır çünkü tüp bebek denemesinden sonra kendiliğinden hamile kaldım ama bebeğimin kalbi drdu çünkü beende yarım rahimliymişim bebeğim rahim dar olduğu için beslenemedi işte şuan içimde bebeğim %1lik yaşama yansını bekliyoruz perşembeye kadar eger hiteroskopi yaptırsaydım rahmi kanalları açıyor buyüzden hiteroskopiden sonra 1 ay bekle şans çok yüksekmiş pra göz bunlar

Back
X