• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Tüp bebek öncesi varikosel ameliyatı

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Yeshill_Yansima

Hoşgeldin minik kızım:)
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2009
850
5
96
41
İstanbul
arkadaşlar merhaba;
benim eşimde çift taraflı 1. ve 2. derece varikosel teşhisi kondu. teoman hoca teşhisi koydu ve ameliyat olmalı dedi. ama eşimin sperm sayıları 300.000/ml yani çok çok az ameliyat olsa bile aman aman bi yükselme olmazmış.zate bukadar düşük olmasının nedeni varikosel olamazmış doğuştan böyleymiş. size sorum tüp bebek yapmadan önce varikosel ameliyatını öneriyorlarmı kadın doğumcular? toman bey iyi bir ürolog ve ameliyatın sperm kalitesini biraz da olsa arttıracağını söylüyor. ama sorduğum bir kadın doğumcu ameliyattan önce bi tüp bebek deneyin dedi. benimde merak ettiğim tüp bebek uzmanları bu konuda ne diyor? sağlıklı sperm için amliyatı öneriyorlarmı yoksa gerek yok biz sağlıklı olan spermleri seçeriz mi diyorlar?

arkadaşlar ben araştırdım yurt dışında grade1 ve grade 2 varikoselleri ameliyat yapılıyormuş. varikosel ağrı yaparsa ameliyat edilmeliymiş. 1000000 dan düşük sperm sayılarında bunun sebebi varikoselden ziyade çocukken geçirilmiş bir hastalık (kabakulak), testislerin travmaya maruz kalmasıymış. yani ameliyat olunsa bile sadece süre kaybı olurmuş. görüştüğüm hocalar türkiyenin en iyi ürologları. kaan aydos bile ameliyattan önce tüp bebek önerdi.

birde varikosel almeliyatı ile sadece sayı artarmış spermin kalitesi etkilenmezmiş.

teoman hocaya bizde gittik ve ameliyatsız tüp bebek düşüğe sebep oluo dedi çünkü kromozmları bozuyomuş ve sadece sayı değil ameliyat morfoloji ve ileri yüzdesini de artırıyo benim eşimde de vardı ve biz 2 sene korunmadığımız halde hiç gebelik yaşamadım ama bu sene ağustos ayında ameliyat oldu 3 ay dolmadan hamile kaldım üstelik morfolojisi %1di.istersen varikosel ameliyatı sonrası hamile kalanlar topiğindeki yazılanları bi oku.biz devlet hastanesinde yaptırdık ameliyatı dr.teoman da sadece muayene olduk ve test yaptırdık
kaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba;
benim eşimde çift taraflı 1. ve 2. derece varikosel teşhisi kondu. teoman hoca teşhisi koydu ve ameliyat olmalı dedi. ama eşimin sperm sayıları 300.000/ml yani çok çok az ameliyat olsa bile aman aman bi yükselme olmazmış.zate bukadar düşük olmasının nedeni varikosel olamazmış doğuştan böyleymiş. size sorum tüp bebek yapmadan önce varikosel ameliyatını öneriyorlarmı kadın doğumcular? toman bey iyi bir ürolog ve ameliyatın sperm kalitesini biraz da olsa arttıracağını söylüyor. ama sorduğum bir kadın doğumcu ameliyattan önce bi tüp bebek deneyin dedi. benimde merak ettiğim tüp bebek uzmanları bu konuda ne diyor? sağlıklı sperm için amliyatı öneriyorlarmı yoksa gerek yok biz sağlıklı olan spermleri seçeriz mi diyorlar?

arkadasım eşinin spermı çok az normal yolla hamıle kalman için 20milyon ve uzeri olması lazım ve varıkosel amalıyatıda normal yolla hamıle kalmak için gerekli.çunku spermın yumurtaya en kısa zamanda ulasması için.biz tup bebek denedik esimin sperm sayısı 11 milyondu içinde kalıtelı olanı seçiyorlar ve yumurtayı dolluyorlar .eger doktorun spermın kalıtesini arttırmak için amelıyat önerıyorsa onun yerine arı sutu ve polen yedir eşine benim yazacaklarım bukadar insallah yardımcı olmusumdur

Son düzenleme:
Benim eşimde varikosel ameliyatı oldu fakat bir faydası olmadı.Ürologlar genelde varikosele bağlıyorlar sperm sorununu ancak tüp bebekçiler aynı fikirde değiller çoğunlukla.Genelde ameliyat olmayın diyolar.

Arkadaşlar yeni cıkacak olan tüp bebek genelgesi tedavi olacak çiftler icin oldukça sıkıntılı bir durum yaratıyor.aynen kopyalıyorum.
(7) Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Birinci uygulamada yaşa bakılmaksızın tek embriyo, 35 yaş üzerinde ikinci uygulamada iki embriyo, sonraki uygulamalarda ise yaşa bakılmaksızın iki embriyo transfer edilebilir.
8) Merkezlerde, doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme amaçlı gonad ve/veya embriyo seçimi ve transferi yapılamaz.
(9)Üremeye yardımcı tedavi teknikleri kullanarak oluşan çoğul gebeliklerde embriyonal ya da fetal redüksiyon yapılamaz. Ancak tıp fakülteleri ve Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinden alınan durum bildirir heyet raporuna göre redüksiyon işlemi yapılabilir. Tıbbi endikasyon dışı redüksiyon yapan merkezlerin üç ay süre ile yeni hasta alımı durdurulur. Tekrarı halinde faaliyet izin belgesi iptal edilir.

Bununla ilgili görüşlerinizi buraya yazmanızı önemle rica ediyorum.
Belçika da devlet tek embiryo koyduruyor ama sınırsız olarak tedavi imkanıda sağlıyor. Türkiyede hem ödememizi biz yapıyoruz devlet tedavinin neydeyse ancak 2/3 üni destekliyor hemde hemde hamile kalma sansı tamamen azalıyor.
Bize göre 40 yaş öncesi her defasında en az 2 embiryo mutlaka koyulmalı.
40 yaş sonrasıda 3 embiryo ya kadar müsaade edilmeli.
canım yeni genelge ne yapacağız bilmiyorum ama bir an önce bir şeyler yapalım en önemlisi ben bu işlerden hiç anlamıyorum topik açalım diyorum topik açack bit tek arkadaşımız bile çıkmadı

BU YAZIYI SıZLERE DAHA ÖNCEDE YAZDIM DÜN BıR TÜP BEBEK TOPLANTISINA GıTTıM ORADAKı DR SÖZ ETTı EĞER BU GENELGE KABUL EDıLıRSE (DR EN KISA ZAMANDA HAYTA GEÇEK DıYOR ) TÜP BEBEK TEDAVıLERıNDE GEBE KALMA OARANLARI %50 DÜŞER DıYOR ARKADAŞLAR BU KONYDA TOPıK AÇALIM DıYORUM VE BıRŞEYLER YAPALIM BEN KONU AÇMAYI BıLMıYORUM

saolum arkadaşlar paylaşımlarınız için.evet ürologlarla tüp bebekçiler aynı fikirde değiller. her iki tarafında parasal kaygısı var benim anladığım. bende eşime arı sütü-polen-bal karışımı alıp başlıcam bu gün. evicap ve çinko kullanıyor zaten. benim normal yolla hamile kalmam bu sayı ve morfolojiyle mucize olur. teoman hoca bizede aynı şeyleri söyledi. ama ben sonra ona biriki soru daha sordum çelişkili cevaplar verdi. varikosel ameliyatı cinsel fonksiyon üzerinde hiç etki yapmaz dedi. şkinci gidişimizde ben eşimin başka bir sorunu olan erken boşalmayı sordum bize hele bi ameliyat olsun onu o zaman konuşuruz dedi. sonrada varikosel ameliyatından sonra bu şakeyeti düzelen çok hastam var dedi. kafamçokkarıştı bizde biraz fazla ticari kaygı güttüğünü düşündük. sonra ben kaan aydos ile görüştüm kendiside bu konuda uzman, hatta başka bir üroloji prof. ile de görüştüm. eşimin varikoselinin başlangıç ve düşük seviyede olduğunu ve sperm parametrelerini etkilemeyeceğini söylediler. boşuna ameliyat olmayın başka şikayeti yoksa dediler. direk tüp bebek uzmanıyla görüşün dediler. bizde yücel beye gitttik ve dedikki eğer bu ameliyat sperm kalitesini filan etkiliyorsa, düşük tehlikesini azaltıyorsa biz ameliyatı yapalım 4 ay sonra gelelim. o da bize açıkladı spermlerin nasıl seçildiğini. düşük riski her zaman varki. çok kaliteli embriyolar bile düşüyor. birazda kısmet işi olduğuna inanıyorum. allah hepimize hayırlısını nasip etsin.

Back
X