- Konu Sahibi birazdertlessekmi
-
Çok mutlu oldım sizin adınıza allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin. Bende bu hafta tüp bebeğe başladım rabbim bu yoldaki herkesin yardımcısı olsun..Herkese merhabalar, öncelikle hepiniz için çok dua ediyorum, rabbim hepinizin kucağını doldursun sağlıkla güzellikle kolaylıkla
28 Ağustos civarı İstanbul Bahçeci Fulya Tüp Bebek Merkezinde Gürkan hocaya gittim, yaklaşık 1 yıldır bebeğimiz olmadığını ve benim yıllardır çok fazla regl ağrısı çektiğimi söyledim (ağrılarım sadece Dicloron iğne ile geçiyordu) alttan muayene oldum sonra doktorumuzun odasında konuşmaya geçtik, hiç bir problem olmadığını sadece yumurtalarımın fazla olduğunu ve bunları her ay vücudumdan atarken diğer kadınlara oranla daha fazla acı hissettiğimi söyledi pcos olmadığımı söyledi , ama yaşla beraber gebe kalma olasılığınız düşer dedi, benim amh değerim 4,85 ti, genel olarak tüm değerlerim iyiydi. O gün biz direk tüp bebek tedavisine başladık, Gürkan hoca bize tüm naifliği ile tüm süreci anlattı. 8 eylülde yumurtalarım toplandı 17 tane, o gün ve 5 gün boyunca bizi aradılar 3 embriyomuz oluştu ilki 4AA olan transfer edilecekti, 2 regl geçirip bizi arayacaksın denildi, öyle yaptım ve tekrar kontrole gittim 31 Ekim transfer günüm planlandı. Transferde embriyo glue uygulandı, ağrısızdı sadece idrara sıkışık olmak biraz sıkıntı ama bebeğinizi içeride görmek dünyanın en güzel hissi olmalı. Ben ilk 3 gün sürekli yattım sadece tuvalet için ayağa kalktım, günde 2-2.5 lt su içtim avokado yedim, yumurta yedim, nar suyu içtim transfer öncesinde başladım nar suyuna. Omega 3 ve elenetal 1 kullanıyordum takviye olarak. 4. günüm de ara ara yürüyüşler yaptım dışarı çıktım 20-30 dk yürüdüm, evde de yürüyüşler yaptım kan dolaşımı olması için. Benim transferin 4-5. günlerinde gece karnıma sürekli değişik bir ağrı giriyordu regl den farklıydı çünkü pozisyon değiştirince geçiyordu, ayaklarıma hep sıcak su torbası koyup öyle uyudum rahim sıcak olsun diye. 11 Kasım test günümüzdü, merkeze gidecektik. Benim aşırı gergin regl öncesi gibi olan ruh halim ve regl ağrısına benzer karın ağrısı yüzünden 10 Kasım da eşimle birlikte idrar testi yaptık, bekledim ve ikinci çizgiyi gördük şükürler olsunSonra hastaneye gittik 343 çıktı beta hcg’m diğer gün Gürkan hocamın yanına gittik orda da 443 çıktı, çok şükür kese ve kalp atışı görüp duyduk. Allahım kolaylıkla sağlıkla güzellikle kucağıma almayı da nasip etsin inşallah, hepimizin buraya bunu yazmak çok istemiştim. Lütfen belirti aramayın çünkü bende karın ağrısı Regl ile benzerdi ben farklılıklarını hissediyordum tabiki, ama regl ağrınız çok olmuyorsa ayırt edemeyebilirsiniz, hepiniz için dua ediyorum benim sürecim bu şekilde, umarım faydalı bir yazı olmuştur, sevgiler
Bana Dr kullanmamla alakalı bir şey söylemedi en iyisi kafama göre başlamayayımEvin içinde yürüyüşlüler yapabilirsiniz o halde:) nar yeseniz de olur tabiki ben de öyle yaptım ayıklamak zor geldiğinde nar suyu içtim vs, omega 3 Efa daily her gün bir tablet, d vitaminim benim düşük olmasına rağmen doktorum elenetal1 kullanıyoruz zaten ekstra gerek yok demişti, folik asiti hiç ayrı kullanmadım o da elenetal1 içerisinde vardı elenetal 1 hamilelik öncesi, pozitif olduktan sonra elenetal 2 ye geçtim elenetal1 kullanırken Efa daily omega 3 te aldım, pozitifi gördüm doktorum bitmediyse devam et elenetal1 e bitince 2 ye geçersin demişti öyle yaptım ama elenetal 2 ye geçince omega 3 almadım ekstra çünkü elenetal2 nin içeriğinde omega 3 var zaten :)
Rabbim pozitif haberini almayı size de nasip etsin aminBende geçen hafta pazartesi transfer oldum bahçeci umut tüp bebek merkezinde doktorum çok ilgiliydi sırf Avrupa’dan Asya’ya doktorum için gittim Mehmet reşit asoğlu çok rahat geçirdim bu dönemi umarım pozitifi görürüm evde sürekli hareket halindeyim bir çok vitamin ve takviye kullanıyorum ekstra coraspirin ve estrofem ilaç her gün sabah akşam iğne vuruyorum kendime göbekten progestan dex umarım pozitifi görürüm benim bu çocuğa çok ihtiyacım var hayatımdaki boşluğu o dolduracak biliyorum bu cumartesi kan vericem pozitif olursa buraya tekrar yazıcam
Mutlaka bekliyorum sonucunuzu, umarım pozitifi görürsünüzBende geçen hafta pazartesi transfer oldum bahçeci umut tüp bebek merkezinde doktorum çok ilgiliydi sırf Avrupa’dan Asya’ya doktorum için gittim Mehmet reşit asoğlu çok rahat geçirdim bu dönemi umarım pozitifi görürüm evde sürekli hareket halindeyim bir çok vitamin ve takviye kullanıyorum ekstra coraspirin ve estrofem ilaç her gün sabah akşam iğne vuruyorum kendime göbekten progestan dex umarım pozitifi görürüm benim bu çocuğa çok ihtiyacım var hayatımdaki boşluğu o dolduracak biliyorum bu cumartesi kan vericem pozitif olursa buraya tekrar yazıcam
Sürecin hepsini o kadar iyi biliyorum ki, doktorunuza güvenin, ve bol dua edinBenim 22 yumurta toplandı 7 embriyom oldu beşinci gün AA kalite geri kalanını imhaya gönderdim bitsnesi transfer edildi çift transfer istedim ama olmadı yasal hakkım yokmuş bu süreç bizi maddi anlamda çok yordu bu yüzden mecburi kalan çocuklarımı imhaya gönderdim çünkü tüp bebek harici Doktorum pcos olduğum için taze transfer yapmadı rahim dinlendirme istedi yaklaşık bir 30 bin tl ona ödemek zorunda kaldık
Bana da söylememişti:) ben kafama göre başlamıştım, siz nasıl isterseniz öyle yapın tabi :)Bana Dr kullanmamla alakalı bir şey söylemedi en iyisi kafama göre başlamayayımçok teşekkürler cevabınız için
Çok teşekkür ederiiiim, Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah, dualarım sizinle sürekli dua ediyorumÇok mutlu oldım sizin adınıza allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin. Bende bu hafta tüp bebeğe başladım rabbim bu yoldaki herkesin yardımcısı olsun..
Çok teşekkürler 28:)Gözünüz qydın yaşınız kaçtı?
Yani tabiki maddi manevi yoran bir süreç hiç kolay değil umarım pozitifi görürsünüz ve sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi, pozitif düşünün bu süreçte psikoloji moral motivasyon çok önemli dualarım sizinleBenim 22 yumurta toplandı 7 embriyom oldu beşinci gün AA kalite geri kalanını imhaya gönderdim bitsnesi transfer edildi çift transfer istedim ama olmadı yasal hakkım yokmuş bu süreç bizi maddi anlamda çok yordu bu yüzden mecburi kalan çocuklarımı imhaya gönderdim çünkü tüp bebek harici Doktorum pcos olduğum için taze transfer yapmadı rahim dinlendirme istedi yaklaşık bir 30 bin tl ona ödemek zorunda kaldık
O zaman bende başlıyorumBana da söylememişti:) ben kafama göre başlamıştım, siz nasıl isterseniz öyle yapın tabi :)
Ben buna bisey diyemem ama bakın kullandığınız takviyelerin içeriğinde omega3 yoksa doktorunuza söyleyip başlayabilirsiniz :)O zaman bende başlıyorum
Peki bir şey daha sorayım, sürece hiç başlamadan önce de beslenmenizi düzenleyip dikkat ettiniz mi beslenmenize vsBen buna bisey diyemem ama bakın kullandığınız takviyelerin içeriğinde omega3 yoksa doktorunuza söyleyip başlayabilirsiniz :)
Cetrotide 1 adet kaldı ama soguk zincir o aynı yerde oldugunuz birinden alabilirsiniz ancak nerede yaşıyorsunuzArkadaslar bn suanda tup bebek tedavisindeyim ilac kullaniyorum tefavisinzden kaln gonalf ve cetrotide elinizde var mi tedavim uzadi bi kac gun daha kulanmam gerek yardici olursaniz sevinirim
Sürece başlamadan önce başlayacağımı tahmin etmiyordum , çünkü normal bir akış olduğunu düşünüyordum, bazı insanlar hemen bebek sahibi olamaz diye bakıyordum duruma, o yüzden hayır. Ama başladıktan sonra evet tabi özellikle yumurta toplama işlemi öncesi ve transferden sonra önce vs dikkat etmeye çalıştım ama mükemmel derecede ettim mi sanmıyorum :)Peki bir şey daha sorayım, sürece hiç başlamadan önce de beslenmenizi düzenleyip dikkat ettiniz mi beslenmenize vs
Benim bugün 11. Günüm akşama kan verecem inşallah, çok heyecanlıyım evde test yapmadım çünkü bana 2 tane çatlatma iğnesi vuruldu. 5.gün belim ve kasık bir gün boyunca adet olacak gibi aşırı ağrıdı , ara ara belim ağrıyor geçiyor. Bu 3. Denemem 2 si negatif.
Şimdi görüyorum yazıyı kaçırmışım, umarım pozitif olmuştur sonuç sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallahBenim bugün 11. Günüm akşama kan verecem inşallah, çok heyecanlıyım evde test yapmadım çünkü bana 2 tane çatlatma iğnesi vuruldu. 5.gün belim ve kasık bir gün boyunca adet olacak gibi aşırı ağrıdı , ara ara belim ağrıyor geçiyor. Bu 3. Denemem 2 si negatif.
Canım merhaba görür müsün bilmiyorum ama pozitif sonuç aldım ikiz gebelik çok şükür keselerini gördüm 2 hafta sonra kalp atışı için gideceğim inşaAllah kalp atşınıda duyarımÇok teşekkür ederim, umarım siz de en kısa zamanda sağlıkla güzelllikle alırsınız bebeğinizi kucağınızaben çok dikkat etmedim açıkçası çok hareketli bi hayatım da yok, oturarak çalışıyorum, o iki ay kendime izin verdim rahatladım, kendime vakit ayırdım, ve çok düşünmedim transferi açıkçası, yumurta toplamadan önce çok dikkat etmiştim, avokado yiyordum her gün, suan bile öyle değilim, kabak çekirdeği çiğ ve omega3 kullanıyordum, ilaçları saatinde almak çok önemli onları atlamamak gerek ben dakikasını bile kaçırmamaya özen gösterdim. Yine sormak istediğiniz biseyler olursa hep burdayım, dualarım sizinle
Ya o kadar sevindim kiiiii, şükürler olsunnn, Allah sağlıkla kucağınıza almayı da nasip etsinnnn çok çok tebrik ederimCanım merhaba görür müsün bilmiyorum ama pozitif sonuç aldım ikiz gebelik çok şükür keselerini gördüm 2 hafta sonra kalp atışı için gideceğim inşaAllah kalp atşınıda duyarım
Çok teşekkür ederimm canım Allah razı olsunYa o kadar sevindim kiiiii, şükürler olsunnn, Allah sağlıkla kucağınıza almayı da nasip etsinnnn çok çok tebrik ederim