tüp bebek raporu

umudaMerhaba

Rabbim meleğimi nasip et
Kayıtlı Üye
12 Mart 2009
2.351
4
116
Diğer
herkese merhaba rapor almak için evlilik kaç sene olması gerekiyo bide diğer şartları nelerdir ve hangi hastahanelerden alınır teşekkürler:enbuyukkk:

3 yıllık evli olmak şart, bazı tüp bebek merkezleri yardımcı oluyorlar, 3 tane sperm analiz örneği, yani 3 aşılama olunduğuna dair belge gerekiyor, onun dışındakiler basit evraklar, evlilik cüzdanı fotokopisi, fotoğraf, nüfus kayıtları, ssklı ya da emekli sandığına dair kağıtlar falan.. üniversite hastanelerinden alınıyor diye biliyorum, biz tüp bebek merkezi yardımıyla üniversite hastanesinden aldık.. rapor ilaçlar için 1 ay, tedavi için de 1 yıl geçerli ve 2 kez rapor alabiliyorsun..

teşekkür ediyorum derviş ama bizim iki yıl oldu rapor alamadnmı yapacağız birde genartta raporu onlarmı veriyor teşekkürler

evleneli mi 2 yıl oldu? genart'ı bilmiyorum canım, biz anatolida denedik, gerekli evrakları götürdük, rapor konusunda onlar yardımcı oldu bize.. gen art'ta da böyle mi bilmiyorum, raporla sadece 1000 ytl indirim uygulandı bize, ilaçlarda farketti ama bayağı, 1000 de ilaçlarda indirim oldu..

teşekkür ediyorum derviş ama bizim iki yıl oldu rapor alamadnmı yapacağız birde genartta raporu onlarmı veriyor teşekkürler

canım
Tüp bebek tedavi raporu alınması için gerekli belgeler

Evlilik cüzdanı
Sağlık karnesi
Sperm sayısının 5 milyon üzeri olması durumunda 3 kez aşılama yapıldığını gösterir belge.
HSG Rahim Filmi
Belirli aralıklarla yapılmış sperm tahlilleri
4 fotoğraf (bay ve bayan için)
Nüfus kâğıdı fotokopileri
Hormon Tahlilleri(Bayan için TSH, Prolaktin, FSH, E2)
Nüfus dairesinden 3 adet nüfus kayıt örneği

Rapor alınması için mutlak gerekli önkoşullar:

Bayan yaşı 23 yaşından büyük, 39 yaşından küçük olması
Nüfusa kayıtlı çocuk bulunmaması ( bu evlilik veya çiftlerden herhangi birinin önceki evlilikleri)
En az 3 yıllık evlilik süresi

ssklılar için de bir şart var;
kendiziz ssk lıysanız 5 yıllık ssklı olmak ve 900 iş günü ssk primi yatırlımış olamsı
eşi ssklı ise aynım şartlar eş içinde geçerli

biz bir yıllık evliyiz ama eşimin spemr sayısı 3 milyon. yine de 3yıl şartı ararlar mı acaba?normal yollardan olması mucize yani.bu sene düşünmüyorum da bir sene daha olmazsa tedavi düşünüyorum.

merhaba ben de baya bir zamandır araştıryorum rapor işini.. üç yıl evli olmak gerek, bir de kimse değinmiyor sigortalı olan kimsenni 5 yıl (900 prim günü) sigortalı olması gerek..
ben üç yılın dolmasını bekliyorum şuan, şubatta doluyor inşallah.. raporsun tedavi çok daha masraflı oluyor..
benim de anlamadığım merak ettiğim bir şey var (gerçi biri söylemişti ama emin olamıyorum) şimdi genetik hastalık taşıyıcılığında da üç kere aşılama yaptırdığına dair belge isteyecekller mi?
biz genetik tahlil yasptırmadan hamşle kalmamalıyız da, aşılamada da bildiğim kadarıyla pgt yapılmıyor..

merhaba ben de baya bir zamandır araştıryorum rapor işini.. üç yıl evli olmak gerek, bir de kimse değinmiyor sigortalı olan kimsenni 5 yıl (900 prim günü) sigortalı olması gerek..
ben üç yılın dolmasını bekliyorum şuan, şubatta doluyor inşallah.. raporsun tedavi çok daha masraflı oluyor..
benim de anlamadığım merak ettiğim bir şey var (gerçi biri söylemişti ama emin olamıyorum) şimdi genetik hastalık taşıyıcılığında da üç kere aşılama yaptırdığına dair belge isteyecekller mi?
biz genetik tahlil yasptırmadan hamşle kalmamalıyız da, aşılamada da bildiğim kadarıyla pgt yapılmıyor..

canım bazı özel durumlarda(Genetik hastalıklar,azospermi vs.) aşılama gerekmiyor rapor alırken.direkt tüp bebeğe uygundur raporu veriliyor.

canım benim eşimde azo spermi var...aşılama felan denemedik direk tüp bebeğe geçtik....benim eşimdede 1 milyon sperm var....

arkadaşlar merhaba
bu rapor işinde banada yardımcı olurmusunuz
ne şartlar aranıyor tam olarak
bize teşhis konuşdu özel bi hastanede erkek infertilitesi
bazı hastaneler ssk lıya fiyatta yardımcı oluyo faydalanmak istiyoruz
araştırma hastanesinden heyet raporu almak geekiyormuş üroloji bölümüne gidip spermogramı gösterince heyete gönderiyolarmış rapor için benim öğrenebildiklerim bu kadar
ama şimdi yazılarınızı okudumda heyet raporu alabilmek için ne şartlar arıyolar bana bi yardımcı olun o kadar yolu boşuna gitmiş olmıyım kapısından dönüceksem hastanenin

Tüp Bebek ıçin Rapor Şartları ve Süreç

Sağlık Bakanlığı, haziran ayında SSK hastalarının da Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'lular gibi tüp bebek uygulamasından yararlanabileceğini açıklayınca, aileler tüp bebek kuyruğuna girdi. Çalışma Bakanlığı'nın kriterlerine uyan hastaların eğitim ve araştırma ile üniversite hastanelerinden rapor getirmeleri şart. Ancak raporun alınması 2-3 ayı buluyor. Ücret ödemeden tüp bebek sahibi olmak isteyen ailelerin bu raporu aldıktan sonra uygulamayı eğitim ve araştırma hastanesi veya devlete ait üniversitelerde yaptırması gerek.

TÜRKıYE'DE 2 MıLYON KISIR ÇıFT VAR
Bir miktar paraları olan ancak tüp bebek için yeterli maddi imkâna sahip olmayanlar ise bu raporla özel merkezlere başvurmaları mümkün oluyor. Özel üniversitelerin hiç sevk almadan gidebiliyorlar. Türkiye'de kayıtlara göre tam 2 milyon kısır çift bulunuyor. Bunların çoğunun sosyal güvencesi olduğundan hepsinin yeni düzenlemeden faydalanması bekleniyor.

Kadın 40 yaşından gün almamış olmalı.

* Kadının yaşı 38 ve üzerinde ise ya da tüpleri tıkalıysa tıbbi kriter aranmadan tüp bebek işlemine geçilebilir.

* Kadında kısırlık varsa 3 kez aşılama yapılmalı.

* Çiftler en az 3 yıllık evli olmalı.

* Erkeklerde hareketli sperm sayısı 5 milyonun altında bulunmalı.

Back
X