• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebek sahibi olmak isteyenlerin psikolojik durumu?

kızlar bugün daha da moralim bozuk benim.. bugün arkadaşımın tüp bebekle kavuştuğu bebeği doğdu sabah bizim hastanede. ben haztanede çalışıyorum.. bebek sıkıntılı doğdu. solunum sorunu çok fazla ve hayati tehlikesi vardı. biz bebeğe ağlarken birden anne fenalaştı kanama arttı histerektomiye girdi acilen ve rahmi falan hep alındı şimdi hem anne hem bebek yoğun bakımda.. çok ağladım.. neden birileri ha bire küretajj yaptırırıken biz bunları yaşıyoruzki :(

merhaba idil,
insan bazen elinde olmadan böyle sorgulayabiliyor hayatı ama lütfen şu anki hassasiyetinle böyle bi hataya düşmemeye çalış.belki de biz o küretaj olan ,bebeğini çöpe atan kadınlardan daha şanslıyızdır.rabbim onları da öyle sınav ediyor işte.
arkadaşına ve bebeğine dua edelim...
allah yardımcıları olsun inşallah...amin..
sevgiler

merhaba idil,
insan bazen elinde olmadan böyle sorgulayabiliyor hayatı ama lütfen şu anki hassasiyetinle böyle bi hataya düşmemeye çalış.belki de biz o küretaj olan ,bebeğini çöpe atan kadınlardan daha şanslıyızdır.rabbim onları da öyle sınav ediyor işte.
arkadaşına ve bebeğine dua edelim...
allah yardımcıları olsun inşallah...amin..
sevgiler

çok haklısın canım.. hayat bi sınav elbette.. çok şükür halimize çok daha kötü durumda arkadaşlar var elbette.. bazen sıkıntıyı güç taşıyo ya insan.. sabredmek gerek.. arkadaşım ve bebeği oldukça iiler.. bugün taburcu ettik..allah herkesin gönlüne göre versin :))

Merhabalar. ben ve eşim izmirde hekimiz. sizinle tecrübelerimi paylaşmak istedim.
1,5 yıl önce hsg sonucu tüplerimin birinin kapalı olması sonucu infertilite tanısı aldım ve geçen ocak ayında laparoskopi oldum. Bu arada laparoskopi tepecik doğum hastanesinde gerçekleşti. hastane koşulları berbat öncelikle bunu belirtmeliyim. laparoskopi sonrası 6 aylık bir bekleme sürecine girdik ve gebelik oluşmayınca ege üniversitesi tüp bebek merkezine başvurduk. ameliyat sonuçları, hsg sonuçları vs değerlendirilince tüp bebek önerildi. bu arada ben hiç bir doktorun özeline gitmedim çünkü ege üniversitesi doktorlarının özeline de gitseniz işlemleriniz poliklinikteki hemşireler tarafından takip ediliyor. zaten ege üniversitesi tüp bebekte genelde herşeyi hemşireler yapıyor hatta ilaçları bile onlar yazıyor. tabiki hocalara danışarak. ama sonuçta doktor ile görüşmek baya zor. ekim ayında ilk tüp bebek denememiz oldu. ilaç kullanmaya başladım, 26 yumurtam oldu, bu yumurtaların 13 tanesi döllendi ve 2 tanesi transfer edildi (biz 2 istedik). diğerleri dondurulacaktı ama ileri aşamaya gelemedikleri için dondurulamadılar. her şey yolunda iken transfer sonrası ovitrelle iğnesi sonrası OHSS adı verilen yumurtaların fazla uyarılmasına bağlı bir hastalık ile gece ege acile gittik ve geçtiğimiz hafta 9 gün hastanede yattım. bu arada gebeliğin negatif olduğunu öğrendim ama o kadar hastalandım ki gebeliğin negatif olması için dua ettim çünkü gebelik pozitif olursa hastalık çok daha ilerliyor.

Şimdi tüm bunların değerlendirmesini bir hekim olarak yapınca;
Herkesin bildiği gibi tüp bebekte farklı tedavi protokolleri var. uzun protokol,kısa protokol gibi. ege üniversitesi kısa protokol uyguluyor ve sonuca odaklı çalışıyor. yani sizin yumurtalarınız fazla olmuş, OHSS riskiniz olmuş hiç önemli değil.gebelik olsun yeter. Aslında benim ki gibi ağır OHSS tablosu normalde yüzde 2 ama egede o kadar çokki herkes alışmış. yani durmu normalize etmişler.hemşireler sizi görünce aa sende mi şiştin diyorlar ama bu hastalık sadece şişmek değil akciğerde emboli riski gibi karaciğer hastalıkları riski, iç kanama rski var. şiddetli OHSS de ölüm riski bile var var ben bunu yaşadım akciğerlerim yüzünden yoğun bakımda kaldım.
ikinci denemeyi asla düşünmüyorum. düşündüğüm zaman kısa protokol ve ege asla olmayacak. benim gibi yatan bir çok arkadaş vardı serviste ve gebe olanlar çok kötü şeyler yaşadı.
O yüzden sonuca odaklı merkezler yerine öncelikle sizin sağlığınızı düşünen merkezler seçin. egeyi hiç önermiyorum. çünkü biz dr olduğumuz halde yanıldık ve hiç bilgi alamadık.
herkese bu yolda kolay gelsin...sevgiler...

evet en önemli şeylerden birisi tüp bebek sürecinde doğru merkez seçmek.. mesela ben maya tüp bebekte denedim ve çok da memnunum. hergün e2 me bakıldı OHHS riskini kontrol altına almak için. ilaç dozlarını yine osman hoca bizzat ayarladı..ve her istediğimde ona cepten ulaşabildim. bu elbette bana güven verdi. ikinci denememde de yine seçimim aynı merkze olucak.

idilcim merhaba .. allahım öyle bir duygu vermişki kadınlara erkekler bunu anlamak istemiyor annelik duygusunu tatmak her kadını hakkı..senin beyninin %80 ini bebek kaplarken onlar hiç bunu düşünmüyor onun için sabırlı ol benim eşimde hiç takmıyordu eskiden ama bir baktımki son zamanlarda bebeğimiz olsun adı şu olsun bu olsun demeye başladı çocukları aslında çok sever ama ona biraz zaman tanı ben kendiliğinden artık o konuyu açmaya başlayacak..ha bu arada transferimin bugün 6. günü çok heyecanlıyım inşallah bebişlerim hala benimledir.inşallah allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın..

Merhabalar. ben ve eşim izmirde hekimiz. sizinle tecrübelerimi paylaşmak istedim.
1,5 yıl önce hsg sonucu tüplerimin birinin kapalı olması sonucu infertilite tanısı aldım ve geçen ocak ayında laparoskopi oldum. Bu arada laparoskopi tepecik doğum hastanesinde gerçekleşti. hastane koşulları berbat öncelikle bunu belirtmeliyim. laparoskopi sonrası 6 aylık bir bekleme sürecine girdik ve gebelik oluşmayınca ege üniversitesi tüp bebek merkezine başvurduk. ameliyat sonuçları, hsg sonuçları vs değerlendirilince tüp bebek önerildi. bu arada ben hiç bir doktorun özeline gitmedim çünkü ege üniversitesi doktorlarının özeline de gitseniz işlemleriniz poliklinikteki hemşireler tarafından takip ediliyor. zaten ege üniversitesi tüp bebekte genelde herşeyi hemşireler yapıyor hatta ilaçları bile onlar yazıyor. tabiki hocalara danışarak. ama sonuçta doktor ile görüşmek baya zor. ekim ayında ilk tüp bebek denememiz oldu. ilaç kullanmaya başladım, 26 yumurtam oldu, bu yumurtaların 13 tanesi döllendi ve 2 tanesi transfer edildi (biz 2 istedik). diğerleri dondurulacaktı ama ileri aşamaya gelemedikleri için dondurulamadılar. her şey yolunda iken transfer sonrası ovitrelle iğnesi sonrası OHSS adı verilen yumurtaların fazla uyarılmasına bağlı bir hastalık ile gece ege acile gittik ve geçtiğimiz hafta 9 gün hastanede yattım. bu arada gebeliğin negatif olduğunu öğrendim ama o kadar hastalandım ki gebeliğin negatif olması için dua ettim çünkü gebelik pozitif olursa hastalık çok daha ilerliyor.

Şimdi tüm bunların değerlendirmesini bir hekim olarak yapınca;
Herkesin bildiği gibi tüp bebekte farklı tedavi protokolleri var. uzun protokol,kısa protokol gibi. ege üniversitesi kısa protokol uyguluyor ve sonuca odaklı çalışıyor. yani sizin yumurtalarınız fazla olmuş, OHSS riskiniz olmuş hiç önemli değil.gebelik olsun yeter. Aslında benim ki gibi ağır OHSS tablosu normalde yüzde 2 ama egede o kadar çokki herkes alışmış. yani durmu normalize etmişler.hemşireler sizi görünce aa sende mi şiştin diyorlar ama bu hastalık sadece şişmek değil akciğerde emboli riski gibi karaciğer hastalıkları riski, iç kanama rski var. şiddetli OHSS de ölüm riski bile var var ben bunu yaşadım akciğerlerim yüzünden yoğun bakımda kaldım.
ikinci denemeyi asla düşünmüyorum. düşündüğüm zaman kısa protokol ve ege asla olmayacak. benim gibi yatan bir çok arkadaş vardı serviste ve gebe olanlar çok kötü şeyler yaşadı.
O yüzden sonuca odaklı merkezler yerine öncelikle sizin sağlığınızı düşünen merkezler seçin. egeyi hiç önermiyorum. çünkü biz dr olduğumuz halde yanıldık ve hiç bilgi alamadık.
herkese bu yolda kolay gelsin...sevgiler...

geçmiş olsun canımmm....bildiğim kadarıyla protokoller insanların sorununa göre değişiyorr....
buna nazaran nasıl bi üniversite hastanesi herkese aynı protokolu uygularr....herşeyden öncesi tabiki bizim sağlığımız....ben 2.denemyi yapıcam bi kaç ay içinde...bende önceki hastaneme gitmiyecem.memnun değilimm...ama bana da e2 testleri hep yapıldıı takip edildi yani....
ne biliyim sen böle yazınca çook şaşırdımm...bende çapa tıp fakültesinde dniyecektim fakatt kararımızı değştirdikk..
özel bi hastane olması yine daha iyidir.....
hakkımızda hayırlısıı...inşş bizler için en iyi olan merkezi bulup çocuklarımıza kavuşuruz...
aminnnn

idilcim merhaba .. allahım öyle bir duygu vermişki kadınlara erkekler bunu anlamak istemiyor annelik duygusunu tatmak her kadını hakkı..senin beyninin %80 ini bebek kaplarken onlar hiç bunu düşünmüyor onun için sabırlı ol benim eşimde hiç takmıyordu eskiden ama bir baktımki son zamanlarda bebeğimiz olsun adı şu olsun bu olsun demeye başladı çocukları aslında çok sever ama ona biraz zaman tanı ben kendiliğinden artık o konuyu açmaya başlayacak..ha bu arada transferimin bugün 6. günü çok heyecanlıyım inşallah bebişlerim hala benimledir.inşallah allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın..

canım inşş pozitif sonuç alırsınn....ve ardındanda kucağına alırsın inşş....
bunlar güzel heyecenlarrr.....bide sonu pozitif olursaa değmeyin keyfine....
rabbim herkese evlat nasip etsinn...tüm isteuen herkese....aminnn..

mrb arkadaşlar, benim farklı bir sorunum var sizin yazdıklarınıza ilaveten,tedaviye başladığımda çok agresif ve streli oluyorum ruh halim tamamen değişiyor,birazda iğnelerin etkisiyle galiba,vücuda birden okadar hormon veriliyor,ve bunun sonucundada olmayacak sonu hüsran olacak diye hep korku içinde geçiriyorum,içinizde böyle hep negatif düşüncelere saplananlar varmı ve varsa önüne geçebiliyrmusunuz?

valla canım benim ilk denememde son derece pozitiftim.. aksine o kadar mutlu bi insan oluverdim ki anlatamam. sonu sonradan hüsran oldu ama bence bebeğime bu kadar yaklaşmak yeteri kadar mutluluk verici.. olmama olasılığı da var elbette ama o aten yaptırmasan daha çok.. iyi düşünmek sürece fayda sağlar bence.. pozitif düşün ki pozitif olsun :)

hilalcim inşallah birgün hepimiz hayırlısıyla anne olucaz buna yürekten inanın moral çok önemli bazen kendimizi kandırsakta hayatın her alanında polyanacılık oynamak zorundayız bence şükretmeliyiz en azından çeresi var tüp bebek yaptıracak imkanlara sahibiz..

Merhaba Arkadaslar

Yaklasik 4 yildir evliyim ve ilk gunden beri hep bi evladim olsun istedim. 2 yil once normal yollarla cocugumuzun olamayacagini ogrendik. 2 kezde Antalya tup bebekte deneme yaktik. Ama malesef ikisinde de sonuc olumsuz oldu. Ben kesinlikle Antalya tup bebek merkezinde calisan doktorlardan ve hemsirelerden memnunum. Benim sorunum tup bebek merkezinde emriyolarin yerlestirilmesinden sonra basliyor.
Lavaboya gittigim zan bile acaba hala ordalar mi yoksa beni terk mi ettiler diye dusunuyorum. Cok duygusal oluyorum jerseye agliyorum. 12 gun bekleme suresi 12 yil gibi geliyor ve sonuc negatif olunca daha da yikiliyorum. Aglama krizi geciriyorum resmen.. Herseyden nefret ediyorum bazen olmek bile istiyorum. Isyan ediyorum sonrada pian oluyorum. Evlendikten sonra kimi tanidiysam herkesin cocugu oldu. Kismet diyorum ama birazda sabirsiz birisiyim.
Psikolojik destek mi alsam ne yapsam bilmiyorum. Doktoruma bu sefer gerekirse 10 tane embriyo koy dedim..

Esime bu son denememiz olsun olmazsa evlatlik edinel diyorum ama istemiyor.. Allahtan umidini kee diyor ama ben her olumsuz sonuctan sonra daha yikiliyorum paikolojik olarak col yipraniyorum..

Benim gibi sorun yasayan var mi?? Bana tavsiye edeceginiz seyler varmi

bende sizler gibi aynı durumdayım kızlar aldığım negatif sonuçların hala etkisinden kurtulamadım...:14:
bazen diyorum sanki bir sen mi varsın bu durumda olan senden daha kötü durumda olanları düşün diyorum ama olmuyo işte...
evlendiğimizin 1. yılından beri doktor doktor geziyoruz ama hala daha sonuç alabilmiş değiliz...
rabbim kimseleri bu yolda oyalamasın..
tez vakitte versin artık bebeklerimizi:5::5:

Back
X