• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek sonrası bitmeyen kanama

ahha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2013
580
765
103
Merhaba hocam
Bizim problemimiz eşimin morfoloji ve hareket sorunuydu morfoloji bazen 4 bazen 0 ileri hareket hep 0 çıkıyor bende her hangi bir sorun görünmüyor kromozom analizimiz de yapıldı sıkıntı yok. ilk tüp bebek tedavisi sonucu iki yaşında bir kızım var şükür ve 25 nisan adetimle ikinci tüp bebek tedavisine başladım 3. Gün embriyosu 12. Gün değerim 12.8 14. Gün değerim 32 idi 21. Gün 18 oldu bu süreçte ilaçları aynen devam ettim 21. Gün drum kimyasal gebelik olduğunu ve ilaçları bırakmam gerektiğini söyledi ve ertesi gün adetim başladı ancak benim kanamam o günden beri hiç kesilmedi 24 gündür kanamam kırmızı bazen yoğun bazen az şekilde devam ediyor drum cyclo prognova diye bir ilaç verdi adetimi düzenleyeceğini söyledi muayene de etti her hangi bir problem görünmüyor dedi ilacın bitmesine iki gün var ama kanamam devam ediyor ben dra durumu bildirdim normal diyor ama ben artık güvenemiyorum bu gerçekten normal bir durum mu yoksa başka bir dra daha girmeli miyim?

Merhaba hocam
Bizim problemimiz eşimin morfoloji ve hareket sorunuydu morfoloji bazen 4 bazen 0 ileri hareket hep 0 çıkıyor bende her hangi bir sorun görünmüyor kromozom analizimiz de yapıldı sıkıntı yok. ilk tüp bebek tedavisi sonucu iki yaşında bir kızım var şükür ve 25 nisan adetimle ikinci tüp bebek tedavisine başladım 3. Gün embriyosu 12. Gün değerim 12.8 14. Gün değerim 32 idi 21. Gün 18 oldu bu süreçte ilaçları aynen devam ettim 21. Gün drum kimyasal gebelik olduğunu ve ilaçları bırakmam gerektiğini söyledi ve ertesi gün adetim başladı ancak benim kanamam o günden beri hiç kesilmedi 24 gündür kanamam kırmızı bazen yoğun bazen az şekilde devam ediyor drum cyclo prognova diye bir ilaç verdi adetimi düzenleyeceğini söyledi muayene de etti her hangi bir problem görünmüyor dedi ilacın bitmesine iki gün var ama kanamam devam ediyor ben dra durumu bildirdim normal diyor ama ben artık güvenemiyorum bu gerçekten normal bir durum mu yoksa başka bir dra daha girmeli miyim?
merhabalar : yapılacak usg de rahım iç zarı kalınlıgı ve yumurtalıklar degerlendırılmelı. Kanda gebelık testının sıfırlandıgı kontrol edılmelı. Sonuclara göre verılecek ılac ve ılac dozu ( gunde 1 mı ?2 mı alınmalı ?)tayın edılmelı.Ardından yenı bır deneme de ilerı teknolojı olan laboratuvar yöntemlerı kullanılarak sperm secılmelı.
Sperm sayı ve hareketınin durumuna göre mikro akıskan sperm ayıklama çipleri ( microchıp metodu) ıle sperm secılebılmekte. Mikro-chip metodu ıle sperm sayı ve kalıtesı cok düşük numunelerde morfolojık ve genetık bakımından en iyi durumda olan spermlerı ayırarak secmeye imkan yakalamaktayız.
Anormal sperm şeklinin ( veya morfolojinin) olduğu çoğu durumlarda bozulmuş veya parçalanmış DNA bulunmaktadır ve bu da gebelikle sonuçlanabilir ama embriyonun anormal gelişimi veya düşükle sonuçlanabilir. Buna ilaveten oksidatif hasar yüzünden sperm başının maruz kaldığı stres de kötü döllenmeye neden olabilir.Bol sans dılerım.

Back