Tüp bebek sonrasında histeroskopi...

meral13

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2013
143
7
118
Merhaba arkadaşlar. 2013 dogumlu bir oğlum var.evliligimin 4. Ayinda tedavisiz hamile kaldim.ikinci cocuk icin bir bucuk yildir uğraşıyorum. Pko ve haşimato var.ilk zamanlar dogumumu yaptiran doktoruma gidiyordum ilk cocuk tedavisiz oldugu icin hep pko icin tedavi verdi ama olmadi.1 yili geçince hsg cekti ve sag tupumde tikaniklik oldugunu soyledi.laparoskopi onerdi.birkac ay sonra baska doktora gittim.oda laparoskopi yerine tup bebek onerdi.bir sure arastirdiktan sonra tup bebege karar verdik.tedavi başladı doktorum gıcır gıcır 8 tane embriyom oldugunu soyledi.2 tane 3. Gün transferi yaptı ama malesef negatif sonuc aldik.doktorum histeroskopi yapacağını soyledi ve gecen ay yapti.rahimde hicbir sorun olmadigini sadece embriyonun tutunacagi yeri biraz genislettigini soyledi.adetimin 2. Gunu kontrole çağırdı.suan bekliyorum ve kontrole bu ay gitmek istemiyorum.burda okudugum kadariyla histeroskopi sonrasi gebelik şansı yuksekmis.bir ay normal deneyip olmazsa diger ay dondurulmuslarla tup bebek denemek istiyorum.aşırı stres olmus durumdayim öneri ve fikirlerinizi bekliyorum.

Merhaba, oncelikle sahip olduğunuz evladınızı Allah bağışlasın ne mutlu size ki bir evladinizla birlikte anneligi tatmissiniz inşallah başka evlat sahibi olmanız yolunda da Allah hayırlısını nasip etsin. 35 yaşında 12 yıllık evli ve 10 yıldır çocuk sahibi olmak için uğraş veren bir kadın olarak önceden edindiğim tecrübelerime dayanarak bu konuda size söyleyebiliceklerim şunlar; histereskopi sonrası gebelik şansı yüksekmiş diye bir olgu herkes için geçerli bir durum değil malesef eğer gebe kalamama yada düşük yapma sorunu rahim içi bir sebepten kaynaklanıyor ise, örneğin miyom, polip, yapışıklık, şekil bozukluğu v.s. gibi böyle bi durumda histereskopi ile gerekli müdahale yapılırsa elbette sonrasında gebelik şansı artabilir ancak sorun rahim içi değil de tüplerden kaynaklı ise o zaman histereskopiyle degişen bi sanş faktörü olmiycaktir tüplere mudahale ise laparoskopi ile yapiliyo yani oyle bi durumda gebelik sansini arttiran bu defa laparoskopi olur. Ancak sorun ne tüplerde ne de rahimde değilse o zaman o kişi için iki operasyonun da gebelik sansini arttirma gibi bi durumundan soz edilemiycektir. Dolayisiyla bi tur operasyonlarin gebelik sansini arttirmasi tamamen kisiye, soruna ve operasyonun sorunun cozumune yonelik olup olmamasina baglidir. Bunun kesin teşhis ve tedavisini belirliycek olan da doktorumuz oluyo bu noktada M meral13

Back