Herkese merhaba. Ben de tüp bebek sektörüyle yakında tanışacağım. Görüşmeye gitmeden önce herkes gibi araştırmalara başladım. Kafamda bir şema canlanmaya başladı ama açıkçası istediğim netlikte bilgilere ulaşmakta çok zorlandım. Örneğin "Opu oldum" , "Rahmim dinleniyor" , "Genetikli" , "Histereskopi" gibi bilmediğim bir çok şeyi okuduğum anda bir de bu terimlerin neler olduğunu öğrenmek için ayrı bir araştırma diyarında buldum kendimi. Bir diğer nokta da belli işlemler anlatılırken bazı detayları öğrenmedim. Bu nedenle bu başlığı açmak istedim. Hep birlikte bir tüp bebek sözlüğü oluşturmaya ne dersiniz :) Amacım çok genel konulara değinmek değil, bazı kişilerin ihtiyacı olan detay konulara değinmek. Ben de henüz görüşmeye gitmediğim için bilgi sahibi değilim ama siz sevgili kadınlar, derya deniz bilgilerinizle belki burayı beslemek istersiniz :)
Ben önden bir kaç sorumu yazayım.
-Bir tüp bebek sürecine başladınız diyelim. İlk görüşme ile sonuç elde ettiğiniz noktaya kadar, kaç kere gittiniz? (Çalışan anne adayları için önemli bir soru olduğunu düşünüyorum. Ona göre yıllık izin planlaması yapılabilir)
-Tüp bebek için görüşmeye gittiğinizde sizden istenen tahlillerin bir listesi var mı? Görüntüsü olursa çok daha iyi olur (Bu sayede görüşmeye gidenler hazırlıklı gitmiş olur ve zaman kazanmış olur diye düşünüyorum)
-Hiç kimselerin belirtmediği bir püf noktası verecek olsanız ne tavsiye edersiniz? (Mesela transfere gittiğinizde yanınızda ped olsun gibi. Ya da dönüş için ayakkabınızın rahat olması gibi)
Umarım derdimi anlatabilmişimdir :) Bu başlığı bu tür detaylarla doldurabilirsek harika olur. Şimdiden katkıları için herkese çooook teşekkürler
Ben önden bir kaç sorumu yazayım.
-Bir tüp bebek sürecine başladınız diyelim. İlk görüşme ile sonuç elde ettiğiniz noktaya kadar, kaç kere gittiniz? (Çalışan anne adayları için önemli bir soru olduğunu düşünüyorum. Ona göre yıllık izin planlaması yapılabilir)
-Tüp bebek için görüşmeye gittiğinizde sizden istenen tahlillerin bir listesi var mı? Görüntüsü olursa çok daha iyi olur (Bu sayede görüşmeye gidenler hazırlıklı gitmiş olur ve zaman kazanmış olur diye düşünüyorum)
-Hiç kimselerin belirtmediği bir püf noktası verecek olsanız ne tavsiye edersiniz? (Mesela transfere gittiğinizde yanınızda ped olsun gibi. Ya da dönüş için ayakkabınızın rahat olması gibi)
Umarım derdimi anlatabilmişimdir :) Bu başlığı bu tür detaylarla doldurabilirsek harika olur. Şimdiden katkıları için herkese çooook teşekkürler