Tüp bebek sürecine başladım yardımınıza ihtiyacım var !!!!

iyimserhanim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2025
19
3
1
29
Kızlar doktorum bana tüp bebek tedavisine başlamamızı istedi ama süreç nasıl isteyecek bir türlü anlamadım, tüp bebek deneyimi olan varsa bana süreci anlatabilir mi

Buradaki herkes tüp bebekte en az bir doktor kadar uzman Genel süreç şöyle işliyor: İaç yöntemiyle yumurtaların büyütülüyor, ardından OPU denen işlemle yumurtaların toplanıyor, eşinden alınan sperm örneğiyle yumurtalar yaklaşık 3-5 gün arası laboratuvar ortamında izleniyor, embriyo gelişimleri takip ediliyor. En son aşamada da uygun olan embriyo sana transfer ediliyor. Transfer sonrası da yaklaşık 10-12 gün sonra gebelik testi yaptırarak sonucu öğreniyorsunuz.

Herşeyden önce eşinin sperm durumuna bakılmalı ve senin rahim filmin çekilmeli. Adetliyken yapılacak hormon testleriyle devam edilip planlanır

Bende yeni başladım pazartesi opu olacağım
Süreç şöyle ilerleyecek ; genetik testler hemogram ve hormon tahlilleri rahim filmi ve eşinizden sperm örneği alınacak (devlet hastanesiyse meme usg ve smearda ekelenecek) bunlara bakıldıktan sonra ki takribi 1 2 ay arası evrak tamamlanır tüp bebeğe uygundur derse doktor reglin 2. Yada 3. Günü ilaç tedavisine başlanır 15 gün kadar sonra yumurtalar toplanır aynı gün eşinizden sperm alınıp labaratuvarda döllendirilip blastokist aşamasına gelmesi beklenir rahim uygunsa yumurta toplamadan 5 6 gün sonra embriyo transfer edilir gebelik oluşmuş mu diye 2 hafta sonra tahlil yapılır eğer rahim yorulduysa 2 regl geçirip o zaman transfer gerçekleşir. 3 aşağı 5 yukarı standart bu şekilde ilerliyor kişisel başka durumlar sorunlar oluşursa önce onların tedavisi ve düzeltilmesine gidilir

Güzel hanımlar çok teşekkür ederim ne güzel açıklamışsınız Allah muradınıza erdirsin
Amh değerim düşük olduğu için direk tüp bebek dediler rahim filmi, ultrason, hormon testleri ve eşten sperm testi alındı bunların sonucunda tüp bebek dediler hazırlamamız gereken evraklar olduğunu söylediler şuan onlarla uğraşıyorum pazartesi günü teslim edeceğim. İnşallah Allah isteyen herkese kolaylıkla hayırla verir. 29 yaşındayım ve bu konuyla alakalı hiç bilgim olmadığı için sizlere danışmak istedim

Bu süreçte cebinizden ilaç parasında çıkacak o sebeple indirim yapacak eczane bulun sürekli ondan alın. Ayrıca enparanın kredi kartını çıkarın eczane harcamasına 6 taksit yapıyor peşin fiyatına yükünüzü hafifletir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…