Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim dr 10.haftaya kadar olan düşükleri 99% kromozom sıkıntısı yani genetik sıkıntı olmasına bağlıyorKızlar ilk haftalarda düşük olması yumurta mı yoksa sperm kaynaklı mı gelişiyor doktor yumurta dedi ama bence sperm de çok etkili sizlerin nasıl oldu
Doktor düşükler genel de yumurta kaynaklıdır kalitesizliğidir dedi ama sperm dna hasarında yükseklik varsa o da düşük yapıyor bende ikizlerimi düşürdümBende düşük yaşadım ama yumurtamı spremmi kaynaklı tam bilmiyorum ama kalbi durdu sizinde mi düşük oldu
Erken dönemlerde peki benim 6 hafta düştüler ikisi deBenim dr 10.haftaya kadar olan düşükleri 99% kromozom sıkıntısı yani genetik sıkıntı olmasına bağlıyor
Ne güzel anlatmışsınız aynen öyle. Düşüklerin birçok nedeni olabiliyor bazı istatistikler var tabiki ilk haftalardaki düşükler yani kalp atışı alınmadan genelde nedeni kalitesiz emriyo yani sperm veya yumurta kaynaklı ama hangisi olduğunu bilememiz imkansız. Kalp ileriki düzeylerdeki düşükler 12. 14. Haftaya kadar olanlar ise rahimsel veya pıhtılaşma kaynaklı olabileceğini gibi yüzde 90 kromozomsal bozukluklar olabiliyor yani tamamen genetik faktörlü fakat genetik öyle karışık bir şey ki anne babanın genetik testleri temiz olmasına rağmen bazen döllenme olurken kromozomsal bozukluklar olabiliyor bu ne sperm ne yumurta kaynaklı tamamen DNA nın karmaşık yapısı. Rabbim herkese sağlıklı güzel süreçler nasip edip kucağına almayı nasip etsin yavrularını. İçinde bizim de. Kimse bu yolda yorulmasın kırılmasınYumurta ve sperm döllenip embriyo haline getirilip, üstüne bölünmeye devam edip 3 veya 5. güne getirildikten sonra transfer edilip, üstüne bu embriyonun belirli bir süre de rahimde gelişme göstermesinden sonra gerçekleşen düşüğün sperm mi yumurta mı kaynaklı olduğu nasıl bilinebilir ki? Yani kromozomal bir bozukluk vardır ve gelişimi durur ancak şu haftalarda düşük yumurta kaynaklı bu haftalardaki sperm kaynaklı denmez heralde.Acaba doktorunuz başka bir şeye dayanarak bunu söylemiş olabilir mi? Çok geçmiş olsun ve istediğiniz zaman Allah sağlıklı bir hamilelik ve doğum nasip etsin size inşallah![]()
Yani genel de düşüklerin yumurta kaynaklı olduğundan bahsetti kaliteden dolayı o daYumurta ve sperm döllenip embriyo haline getirilip, üstüne bölünmeye devam edip 3 veya 5. güne getirildikten sonra transfer edilip, üstüne bu embriyonun belirli bir süre de rahimde gelişme göstermesinden sonra gerçekleşen düşüğün sperm mi yumurta mı kaynaklı olduğu nasıl bilinebilir ki? Yani kromozomal bir bozukluk vardır ve gelişimi durur ancak şu haftalarda düşük yumurta kaynaklı bu haftalardaki sperm kaynaklı denmez heralde.Acaba doktorunuz başka bir şeye dayanarak bunu söylemiş olabilir mi? Çok geçmiş olsun ve istediğiniz zaman Allah sağlıklı bir hamilelik ve doğum nasip etsin size inşallah![]()
Aynen öyle bir kod varmış onunla birleşince maalesef yanlış birleşme sonucu yanlış dölleniyormuş ve bunuda vücut atıyormuşNe güzel anlatmışsınız aynen öyle. Düşüklerin birçok nedeni olabiliyor bazı istatistikler var tabiki ilk haftalardaki düşükler yani kalp atışı alınmadan genelde nedeni kalitesiz emriyo yani sperm veya yumurta kaynaklı ama hangisi olduğunu bilememiz imkansız. Kalp ileriki düzeylerdeki düşükler 12. 14. Haftaya kadar olanlar ise rahimsel veya pıhtılaşma kaynaklı olabileceğini gibi yüzde 90 kromozomsal bozukluklar olabiliyor yani tamamen genetik faktörlü fakat genetik öyle karışık bir şey ki anne babanın genetik testleri temiz olmasına rağmen bazen döllenme olurken kromozomsal bozukluklar olabiliyor bu ne sperm ne yumurta kaynaklı tamamen DNA nın karmaşık yapısı. Rabbim herkese sağlıklı güzel süreçler nasip edip kucağına almayı nasip etsin yavrularını. İçinde bizim de. Kimse bu yolda yorulmasın kırılmasın![]()
Sizin doktor kim acaba labaratuvar kaynaklı olabiliyor muBende düşük yaşadım ama yumurtamı spremmi kaynaklı tam bilmiyorum ama kalbi durdu sizinde mi düşük oldu
Resmen bizi anlatmışsınız 15+3 te suyum bitti erken doğum oldu genetik değildi patoloji sonucu herşeyimiz temiz çıktı pıhtılaşma da yok ama neden olduğunu hiçkimse bilmiyor herkes genetik değil diyip durduNe güzel anlatmışsınız aynen öyle. Düşüklerin birçok nedeni olabiliyor bazı istatistikler var tabiki ilk haftalardaki düşükler yani kalp atışı alınmadan genelde nedeni kalitesiz emriyo yani sperm veya yumurta kaynaklı ama hangisi olduğunu bilememiz imkansız. Kalp ileriki düzeylerdeki düşükler 12. 14. Haftaya kadar olanlar ise rahimsel veya pıhtılaşma kaynaklı olabileceğini gibi yüzde 90 kromozomsal bozukluklar olabiliyor yani tamamen genetik faktörlü fakat genetik öyle karışık bir şey ki anne babanın genetik testleri temiz olmasına rağmen bazen döllenme olurken kromozomsal bozukluklar olabiliyor bu ne sperm ne yumurta kaynaklı tamamen DNA nın karmaşık yapısı. Rabbim herkese sağlıklı güzel süreçler nasip edip kucağına almayı nasip etsin yavrularını. İçinde bizim de. Kimse bu yolda yorulmasın kırılmasın![]()
Kıbrıs’ta doktorumSizin doktor kim acaba labaratuvar kaynaklı olabiliyor mu
Donasyon mu sizinKıbrıs’ta doktorum
Genelde erken dönem düşüklerini genetik kaynaklı düşünüyorlar. Genetik/kromozom sorunu çıkması da yaş, yumurta ve sperm kalitesine bağlı olabiliyor. Yani yaş ileriyse, döllenme sırasında kromozom aktarımında başarılı olamayabiliyor. Belki doktorunuz bunu demek istemiştir.Kızlar ilk haftalarda düşük olması yumurta mı yoksa sperm kaynaklı mı gelişiyor doktor yumurta dedi ama bence sperm de çok etkili sizlerin nasıl oldu
Evet şiddetli genetik bozukluğu dedi tabi kaliteyle alakalı dediğiniz gibiGenelde erken dönem düşüklerini genetik kaynaklı düşünüyorlar. Genetik/kromozom sorunu çıkması da yaş, yumurta ve sperm kalitesine bağlı olabiliyor. Yani yaş ileriyse, döllenme sırasında kromozom aktarımında başarılı olamayabiliyor. Belki doktorunuz bunu demek istemiştir.
Hayır donasyon değilDonasyon mu sizin
Orada mı yaşıyorsunuz peki neden orda yaptırdınızHayır donasyon değil
Çok tuhaf bir yorum olmuş. Bir doktorun böyle sebebini bilmeden konuşmasına anlam veremedimDoktor düşükler genel de yumurta kaynaklıdır kalitesizliğidir dedi ama sperm dna hasarında yükseklik varsa o da düşük yapıyor bende ikizlerimi düşürdüm
Dr volkan turanÇok tuhaf bir yorum olmuş. Bir doktorun böyle sebebini bilmeden konuşmasına anlam veremedim
Hangi hastane ve doktor acaba isim verinde gitmeyelim
İzmir’de yaşıyorum oranın hem başarı oranı yüksekti ve bütceside eşim araştırdı iyice orayı tercih ettikOrada mı yaşıyorsunuz peki neden orda yaptırdınız