canım arkadaşlar tüp bebek tedavi sürecini anlatmışlar bende 5,5 yıllık evliyim ve evliliğimin ilk 15 ayı vajinismus yaşadım. 4.yılımızda tedaviye başladım. vajinismustan dolayı benimde endişelerim vardı seni anlayabiliyorum o yüzden ama inan hiçbir şey korktuğum gibi olmadı. ilişki esnasında bile bu kadar sıkıntı ve ağrı çekiyorken aşılamalar, tüp bebek tedavisinde girilen gün aşırı ultrasonlar (ki bana pco dan dolayı hergün yapılmıştı) yumurta toplama ve transfer işlemleri beni korkutuyordu, ilk ultrasona gireceğim gün heyecandan titrediğimi ve altıma kaçırdığımı hatırlıyorum:) ama inan hiçbir şey korktuğum gibi olmadı. 3 ay iğne tedavisi, 3 aşılama, 1 tüp bebek ve 1 de kürtajım var. üstelik ben tüp bebek sonrası ohss de olmuştum. 1,5 yıldır tedavi görüyorum ve inan başından beri çok rahatım. ben muayne olamaz ilişkiye bile giremezken tedaviyi bu kadar rahat geçirdiysem eminim sende çok rahat olacaksın. her tedavide çekeceğim acıyı düşünmek yerine gözlerimi kapatıp bebeğimi hayal ettim. sende öyle yap canım. inşallah hayırlısıyla bebeğine kavuşacaksın.