tüp bebek tedavisi ile hamile kalamama

justicelight

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2014
412
262
103
39
hocam merhaba, 30 yaşındayım 3 yıldır hiç bir yolla hamile kalamadım ve mart ayında tüp bebek tedavisine başladık. Günlük 225 ölçekle 13 gün boyunca gonalf kullanım sonucu 6 tane yumurtam gelişti. 11 martta opu oldu 10 tane yumurta toplandı 6tanesi döllenmeye uygun büyüklükte olup 4 tane döllendi ve 3.gün 2 embriyo orta kalitede olduğu söylendi ve 3. Gün orta kalitede 2 embriyo transfer edildi. Ve tahlil sonucum 1.2 yani negatif. Hocam bundan sonra ne yapmam gerekir neden hamile kalamıyorum hep sebepsiz infertilite dediler. Eşiminde semen analizi sonuçları hep güzel dendi. Ben bundan sonra ne yapmalıyım lütfen bana yardımcı olun. Yumurta rezervim 1 yıl önce AMH 3.5 çıktı. Maddi manevi yıprandım biran önce sağlıklı bir şekilde hamile kalıp bebeğimi kucaklamak istiyorum, bundan sonra nasıl bir tedavi şekli denemeliyim başarı oranını artırmak için? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar : Basarıda ılk basamak dogru merkez secımıdır. Basarıda hekım deneyımı ve laboratuvar kalıtesı oldukca önem arzeder.Embrıo sayı ve kalıtesını artırmaya yönelık tedbırler alınmalı. Sıze ve esınıze yumurta ve sperm kalıtesını artırmak ıcın destek tedavıler verılmelı. özel metotlar ıle( mıkrochıp gıbı )kalıtelı sperm secılmelı. Ardından 1-2 tup bebek denemesı ıle ( poolıng- havuz metodu) embrıo bırıktırıp ;embrıolar 5. güne gdılerek blast asamasında embrıo elde edılerek transfer edılmelı.Embrıo transfer öncesınde rahım tup fılmı kontrol edılmelı . Tutunmayı artırmak ıcın hısteroskopık metot ıle rahım ıcıne centıklenme yapılabılır ve gcsf (dogurganlık aşısı denılen uygulama ) yapılabılır.Bol sans dılerım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…