tüp bebek tedavisi sırasında sigara içen var mı?

tubadefekti

rabbime emanet...
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
951
4
116
Ankara
tedavisi sırasında sigara kullanan hamile kalan veya kalamayan kimler var? ben normalde bir pakete yakın içerdim ama gonal-f e başladığımdan beri 3-4 tane içiyorum ve aynı zamanda korkuyorum :( yarın opu yapılacak ve bunu sormak için mu geç kaldım sanki...

Slm cnm ben transfer gunune kadar hep ictim ama bence transfere kadar cok cok azaltsan iyi olur hatta biraksan daha iyi olur ama zor biliyorum transferden sonra gunde 1 tane ictim keske icmeseydim pazartesi negatif sonucu aldim agustosta dondurulmusumla denicem bu sefer tamamen birakicam sende birak cnm ins senin sonucun pozitif olur

canım, ben de eskiden gunde 1 paket icerdim, ama tedaviye baslamadan 1,5 ay once biraktim. Tabiki ilk ay cok zorlandim hep sigarayi aradim ama yavas yavas gecti. Suanda aklima bile gelmiyor. Bence biraksan cok iyi olur, hepimiz biliyoruz ki sigaranin zararlari, ozellikle tedavide doktorlar hic onermiyorlar. Sende bunu cok iyi biliyorsun

slm. bende kullanıyorum sigara 1 paketi bulmuyor ama
tedavi sırasında içtim 3-4-5- değişiyodu
transfer sonrası daha da azaldı bitirmiyodum bile sigarayı hem yarım bırakıyodum hem içime çekmiyodum bişey anlamıyodum ama
psikolojik olarak iyi geliyodu yoksa geriliyodum
şimdi dün hamile olduğumu öğrendim ve içmedim :)
darısı başınıza inş. ALLAH yardımcınız olsun .
içmemeye çalış yapamam diyosan benim gibi azalt içine çekme yarım söndür işe yarıyo ..

tedaviye başladığımda bıraktım yumuoşlar toplanıp dondurdukları için bir stresle sigaraya sığındım içtimde içtim transferden 1 gün önce içtim son içişimdi ama içtiğim her an vicdan azabı çektim yastığa kafamı rahat koyamadım bırakınca rahatladım ama...sözüm tiryakilere en azından tedavi süresince azaltın sonra bırakıyorsunuz zaten

ben içiyorum, bırakmayı denemedim bile çünkü git gel iğneler fazlasıyla stresliyim bide sigara stresiyle baş edemem malesef
ama trasferden sonra çok aza indirmeyi planlıyorum belki içimde olduklarını bilince psikolojimde engeller beni biraz

Slm cnm ben transfer gunune kadar hep ictim ama bence transfere kadar cok cok azaltsan iyi olur hatta biraksan daha iyi olur ama zor biliyorum transferden sonra gunde 1 tane ictim keske icmeseydim pazartesi negatif sonucu aldim agustosta dondurulmusumla denicem bu sefer tamamen birakicam sende birak cnm ins senin sonucun pozitif olur

inşallah canım sabah opuya gidiyorum inşş seninde ağustosta pozitif olur... inşallah içmiş olmam da etkilemez günde 3-4 tane :(

canım, ben de eskiden gunde 1 paket icerdim, ama tedaviye baslamadan 1,5 ay once biraktim. Tabiki ilk ay cok zorlandim hep sigarayi aradim ama yavas yavas gecti. Suanda aklima bile gelmiyor. Bence biraksan cok iyi olur, hepimiz biliyoruz ki sigaranin zararlari, ozellikle tedavide doktorlar hic onermiyorlar. Sende bunu cok iyi biliyorsun

biliyorum inşallah bırakacağım ama umarım etkilememiştir...

slm. bende kullanıyorum sigara 1 paketi bulmuyor ama
tedavi sırasında içtim 3-4-5- değişiyodu
transfer sonrası daha da azaldı bitirmiyodum bile sigarayı hem yarım bırakıyodum hem içime çekmiyodum bişey anlamıyodum ama
psikolojik olarak iyi geliyodu yoksa geriliyodum
şimdi dün hamile olduğumu öğrendim ve içmedim :)
darısı başınıza inş. ALLAH yardımcınız olsun .
içmemeye çalış yapamam diyosan benim gibi azalt içine çekme yarım söndür işe yarıyo ..

canım hayırlı olsun inş.. allah tamamına erdirir darısı bize
ben zaten yakıp bi iki fırt çekip söndürüyorum her 2 fırtı da yarım sigara sayıyorum ama içime çekmeden yapamıyorum

tedaviye başladığımda bıraktım yumuoşlar toplanıp dondurdukları için bir stresle sigaraya sığındım içtimde içtim transferden 1 gün önce içtim son içişimdi ama içtiğim her an vicdan azabı çektim yastığa kafamı rahat koyamadım bırakınca rahatladım ama...sözüm tiryakilere en azından tedavi süresince azaltın sonra bırakıyorsunuz zaten

azalttım hatta bıraktım gibiydim stres sigaradan daha çok zarar verir diye duydum ve tek tük içmete başladım rabbim hepimize nasip etsin sen muradına erdin sanırım senin bebeğine de sağlıklı hayırlı ömür versin

ben içiyorum, bırakmayı denemedim bile çünkü git gel iğneler fazlasıyla stresliyim bide sigara stresiyle baş edemem malesef
ama trasferden sonra çok aza indirmeyi planlıyorum belki içimde olduklarını bilince psikolojimde engeller beni biraz

inşş canım ben bıraktığım günlerde hep anne olmak için diyordum ama işte baktım herkes içtim hamileyim stres daha zararlı falan diyince tek tük içtim tabi insanın vicdanın rahat olması için hiç içmemek gerekiyorr.. ben de icdanım rahat olmadığı için yazdım zaten... inşş etkilememiştir

bu arada senin de bebeğin hayırlı olsun canımm... darısı isteyen herkese inşallahh

arkadaşlar merak edenler için:
25 yumurtanın 10 tanesi elendi 15 mikro enjeksiyon yapıldı 10 tane tuttu ve bugüne kadar devam etti bugün 3 blastımız vardı ve onların içinden en kalitelisi tranfer edildi... ve ben tedavi boyunca 3-4 tane sigara içtim doğru değildi ama engel olamadım :(

sigara içip de merakedenler için tutmadı ama sigaradan mıdır bilmem doktorum da günde 2-3 tanedenolmaz dedi ama yine de riske atmamak gerekiyor tabi...:(

ben hamile kalmaya karar verdiğim zaman direk bırakmıştım. 2 sene içmedim. 3. ayda hamile kaldım, ama 8 haftalıkken kalbi durdu, kürtaj oldum. bundan 9 ay sonra eşimin spermiogram sonucunu alıp sayı azlığı ve morfoloji bozukluğu olduğunu ve tüp bebek yapmam gerektiğini öğrendiğim gün yeniden başladım. şimdi günde 6-7 tane içiyorum. eylülde tedaviye başlayacağız. başlamadan önce yine bırakacağım. ama duyduğuma göre eğer içmemek kişide çok stres yapıyorsa, stres de bebeğe iyi olmadığından günde birkaç tane içmeye doktorlar da itiraz etmiyormuş. bırakılabiliyorsa hiç içmemek daha iyi tabi.

ben hamile kalmaya karar verdiğim zaman direk bırakmıştım. 2 sene içmedim. 3. ayda hamile kaldım, ama 8 haftalıkken kalbi durdu, kürtaj oldum. bundan 9 ay sonra eşimin spermiogram sonucunu alıp sayı azlığı ve morfoloji bozukluğu olduğunu ve tüp bebek yapmam gerektiğini öğrendiğim gün yeniden başladım. şimdi günde 6-7 tane içiyorum. eylülde tedaviye başlayacağız. başlamadan önce yine bırakacağım. ama duyduğuma göre eğer içmemek kişide çok stres yapıyorsa, stres de bebeğe iyi olmadığından günde birkaç tane içmeye doktorlar da itiraz etmiyormuş. bırakılabiliyorsa hiç içmemek daha iyi tabi.

canım öylediyorlar açıkcası benim şahsi fikrim ben bi kaçtanenin etkilemeyeceğini düşünüyorum ama yine de3 ay öncesinden bırakacağım bu kez

dondurulmuş embriyo transferim yapıldı 2. günüm ve ben hala günde 4-5 tane yine içiyorum :(

canım hayırlı olsun transferin ... öncelikle stres yapmıyoruz :) tatlım bak ben tedavi süresince hiç bırakmadım yalan söyleyemem . çünkü zaten aşırı stresli bir işim var . üzerine bir de tüp bebek tedavisi strese soktu . azalttım ama bırakamadım . içtim . transferden sonra daha bir azalttım ama içiyordum . benim bebeğim 3 aylıken kalbi durdu . hiç sigaradan mı diye aklıma bile getirmedim . içmesem kendime stres yapacak yakıp iki çekip atıyordum .
sonra dediler sigara içmesen böyle olmazdı falan filan . açıkcası ben iradeli bir insan olmadığım ve çok sıkıntıya gelmediğim için bırakmayı hiç düşünmedim .
içmeyip kendini strese sokmaktansa günde kendini sınırlayarak 5 taneyi geçmeden içip rahat olacaksan iç ... onu hissettiğin zaman kendiliğinden bırakırsın zaten ...
İnşllllllllllllllllll sonuç pozitif olur sigaradan tiksinir içmessin :))

canım hayırlı olsun transferin ... öncelikle stres yapmıyoruz :) tatlım bak ben tedavi süresince hiç bırakmadım yalan söyleyemem . çünkü zaten aşırı stresli bir işim var . üzerine bir de tüp bebek tedavisi strese soktu . azalttım ama bırakamadım . içtim . transferden sonra daha bir azalttım ama içiyordum . benim bebeğim 3 aylıken kalbi durdu . hiç sigaradan mı diye aklıma bile getirmedim . içmesem kendime stres yapacak yakıp iki çekip atıyordum .
sonra dediler sigara içmesen böyle olmazdı falan filan . açıkcası ben iradeli bir insan olmadığım ve çok sıkıntıya gelmediğim için bırakmayı hiç düşünmedim .
içmeyip kendini strese sokmaktansa günde kendini sınırlayarak 5 taneyi geçmeden içip rahat olacaksan iç ... onu hissettiğin zaman kendiliğinden bırakırsın zaten ...
İnşllllllllllllllllll sonuç pozitif olur sigaradan tiksinir içmessin :))

saol canım :) teşekkürler
canım öncelikle geçmiş olsun rabbim bi daha bebeğini acısın göstermesin aslında zorlasam kendimi içmem biliyorum ama ben kendimi bunu için zorlamak istemiyorum çünkü eşim içiyo kokuyo canım istiyo sıkıntıya girmek iime gelmiyo mesela bi önceki denememde akşam yatmadan sadece yarım içiyordum gün içinden akşama kadar hiç içmiyordum bunu yapan yatmadan yarımı da içmeyebilr ama içmek istedim hep tek duam tutsun ve tiksineyim :) bi de şu var ben rabbim nasip ettikten ya da etmedikten sonra herşey bahane diye düşünenlerdenim

bu yazdiklarinizin hicbirine katilmiyorum. Her doktor, medya, dergi, haber, gazete vs. sigaranin zararini söylüyor. 1, 2 veya 3 sigaranin güzelligi yoktur. Stres mi? O herkeste var. Biri fakir, biri hastadir, biri issizdir, birinin isi streslidir. Kusura bakmayin. Sikintilarimiz biraz lükstür. Sigara alip icebiliyorsak bu sikintilar lükse karisiyor. Ben sigaraya asiktim. Ne annem icin ne de esim icin birakabildim. Ve bizim cocugumuz SIGARADAN olmadi. Bu bir gercek! Asiri tiryakiydim. 20 yila yakin sigara kullandim. Hayatta birakabilecegim aklima bile gelmezdi.

Tedaviden bir,iki ay öncesine kadar kendime sigara almadim esimden otlandim. Tedaviden bir gün önce biraktim. En son sigarama veda ettim. Evet vedalastim. Ictim ve kibrit kutusunu attim. Ertesi günü tedaviye basladim.

O kadar para döküyorsunuz bu tedavi icin. Yazik günahtir. Madem bir amaciniz bir hedefiniz var, niye dünyanin en güzel mucizesi icin birakmiyorsunuz sigarayi? Ben birakabildiysem, herkes birakabilir. Sunu da bilin, belki size bir umut olur: HAMILEYIM, hemde dört aylik. Bu da ilk denememde. Ben kendime inandim: "Sigarayi birakirsam, anne olacagim, Allah`in izni ile".

Ben herseyi biraktim, kahvemi, sac boyami, sigarami ve mutlu bir anne adayiyim artik. Allah size de nasip eder insallah.

Back
X