tüp bebek tedavisi sırasında sigara içen var mı?

ben doğruluğunu hiç savunmadım ilkinde içtim ikinci tüp bebeğimde içmedim tutmadı üçüncüde dedim ki bu sigaradan değil artık olacağı varsa olacak ve nispeten bırakabildiğim kadar bıraktım ucunu ve günde 2-3 tane içtim kendimi çok kasmadan hamileyim 4+3 haftalık tabiki doğru değil içmek savunmuyorum ama tek başına sigara bence bi sebep değil

Madem basarili oldun, dilerim ki cektigin nikotin cocuguna degmez. Insallah sag salim kucagina alirsin.

Kızlar merhaba
gonal-f ve menopur kullanmaya başladım iki gündür.Normalde günde yarım paket içerim sigara.İlaca başladığımdan beri üç dört tane içiyorum.İctigimden de keyif almıyorum Artık gerçi.Ama onları da içmeden duramıyorum.Eşim de kullaniyo sigara.ben Yakınca da kiziyo.bu yüzden hamile kalamazsam kendimi hic affetmeM.ama bu süreç o kadar zor ve yipratici ki.hamile kalsam evladım için hiç icmryecegimi de biliyorum.ama şu süreç çok zor.Tiryaki olup da icmemeyi başaran arkadaşlarım yardimci olunn

Kızlar merhaba
gonal-f ve menopur kullanmaya başladım iki gündür.Normalde günde yarım paket içerim sigara.İlaca başladığımdan beri üç dört tane içiyorum.İctigimden de keyif almıyorum Artık gerçi.Ama onları da içmeden duramıyorum.Eşim de kullaniyo sigara.ben Yakınca da kiziyo.bu yüzden hamile kalamazsam kendimi hic affetmeM.ama bu süreç o kadar zor ve yipratici ki.hamile kalsam evladım için hiç icmryecegimi de biliyorum.ama şu süreç çok zor.Tiryaki olup da icmemeyi başaran arkadaşlarım yardimci olunn
umarım bu msjı görürsün.son durum ne merak ettim:(

Kızlar merhaba
Ayyyy canım kendimi gördüm sanki sende eşim karşımda yakardı bana içme diye kızardı nasıl bir yardımcı olmaksa valla canım 2 tü denememde biri düşük ikincisi negatifle sonuclandı günde 4.5 taneye kadar indirmiştim transferden itibaren bu 3. Denememde 2 ay öncesinden bırakmaya çalıştm bir anda bıraksmadıgım için iradem cok zayıf nikotini cok düşük 1 olan siğaralar var onlardan içtim duman gelmiyo pek ama en azından hiç yoktan iyidir bence bırakamıyosan sende o siğaradan al canım şuanda 6 haftalık gebeyim pozıtıfı aldıgımdan beri agzıma sürmedim biraz sabır lazım canım

sigara elbetteki zararlı hiç savunmuyorum ama millet pöfür pöfür içerken normal yolla nasıl da patır patır hamile kalıyo kafayı yicem. 100 kere bıraktım yeniden başladım. bıraktığım zamanlarda aldığım kilo da adetlerimi bozuyor zaten. tüp bebek denemedik ama normal yolla 3 düşüğüm var. ilk 2sini öğrendiğim gün bıraktım 3. de günde 2-3 tane içtim malesef hepsini de kaybettim. şimdi eşimin varikosel ameliyatı nedeniyle dinlenmedeyiz hamile kalana kadar kilo vermeye konsantre olayım diyorum sigarayı bırakınca vermem pek mümkün olmuyor malesef. inş hamile kalırsam tekrar kaldığım gün bırakıcam

inşallah rabbim karnıma girdikleri gün tiksindirir.suçluluk duygusu vicdan daha çok içmeme neden oluyor

Merhaba arkadaşlar. Bende 2 aydır tüp bebek tedavisi görüyorum. 3-4 gün sonra iğnelere başlayacağım ve ardından yumurta toplama. Yaklaşık 15 yıldır sigara içiyorum ve gariptir sigara içmeyi seviyorum/seviyordum.
İki ay önce doktora gitmeye başladığımızda ben günce 2,5 paket sigara içen bir içiciydim. Doktor sigarayı yasakladı tabiki daha ilk muayenede. Yaşım 34 bu arada. Eşimde eski sigara kullanıcılardan ama o 7 aydır içmiyor bıraktı. Benim içmeme karışan bir insan değildi tedaviden önce, ama tedaviye başladığımız gün kesin bırakmam konusunda çok ısrarcı oldu. Bu merette lönk diye bırakılmıyor ki. İlk 3 gün hiç içmedim. Ama delirmek üzereydim artık, bir yandan tüp bebek meselesi, bir yandan nikotinsizlik, bir yandan iş stresi, kafayı yeme noktasına geldim. 4 günün sonunda artık sinirlerimin bozukluğundan saatlerce ağladım. Bu arada belirtmek isterim ki çocuk diye deliren biri değilim be çocuk meselesine sadece eşim istediği giriştim ve sadece 1 kez deneyeceğimi belirttim. Bu da garip gelebilir size, benim burda gördüğüm herkesin bebek sahibi olmak için çok uğraştığı :)
Eşim artık psikoljik durumuma dayanamadı ve bu tedavi meselesine gönüllü olmadığımıda bildiği için sanırım 2 sigara içmeme izin verdi günde. Doktorumda 2 ye indiğimi duyunca sevindi. Ama ben şu anda eşimden gizli bu sayıyı 10 adete kadar çıkardım. Bir yandan pişman oluyorum, içmemeye çalışıyorum ama bir yandan da içmediğimde ne iş yapabiliyorum ne konsantre olabiliyorum. Ne yapabileceğimi bilemiyorum artık. Bu durum bile beni başlı başına strese sokuyor.
Eğer hamile kalırsam içmeyeceğimi kesinlikle biliyorum. Şu anda hamile arkadaşlarımın yanına içildiğinde bile en sert tepkiyi ben veriyorum. Ama işte hamile değilim nasılsa gibi bir rahatlık olduğu için de bırakamıyorum.
Sigara içmemek sorun değil aslında sadece merak ettiğim sigarayı bırakan arkadaşlar sigara içmedğinizde ne yapıyorsunuz? İçmeyen arkadaşlara bu soru gene garip gelecektir ama içip bırakanların bu soruyu çok iyi anlayacağını düşünüyorum. Lütfen yardım edin ... :(

Bende içtim 3-4tane.yumurta kalitemi bozmuştu ve tüp bebek tutmamıştı.

merhaba arkadaşlar,
maalesef ilk tüp bebek denemem olmadı..ama buraya son yazdığımdan beri de içmedim.sigara etkilemiş olabilir tabiki ama ne olursa olsun nasip olmayınca olmuyor işte.kimisi hamileyken dahi-ki çok yanlış-içiyor bişey olmuyor demek ki bizim gibi sıkıntı yaşayanların da hiç içmemesi gerekiyor.Ameliyat beni bekliyor bir on gün sonra ve ben ameliyatla beraber bırakıp içmemeyi düşünüyorum.Çünkü artık anne olmak istiyorum.Zaten ameliyattan da fazlasıyla korkuyorum ama evlat sahibi olabilme ihtimalimi düşününce tamam diyorum.sigara da öyle olucak.Bebişim gelecekse onu da içmiycem.

merhaba arkadaşlar,
maalesef ilk tüp bebek denemem olmadı..ama buraya son yazdığımdan beri de içmedim.sigara etkilemiş olabilir tabiki ama ne olursa olsun nasip olmayınca olmuyor işte.kimisi hamileyken dahi-ki çok yanlış-içiyor bişey olmuyor demek ki bizim gibi sıkıntı yaşayanların da hiç içmemesi gerekiyor.Ameliyat beni bekliyor bir on gün sonra ve ben ameliyatla beraber bırakıp içmemeyi düşünüyorum.Çünkü artık anne olmak istiyorum.Zaten ameliyattan da fazlasıyla korkuyorum ama evlat sahibi olabilme ihtimalimi düşününce tamam diyorum.sigara da öyle olucak.Bebişim gelecekse onu da içmiycem.
şimdi bırak ameliyatı bekleme.bak göreceksin aradaki farkı.

Merhaba arkadaşlar. Bende 2 aydır tüp bebek tedavisi görüyorum. 3-4 gün sonra iğnelere başlayacağım ve ardından yumurta toplama. Yaklaşık 15 yıldır sigara içiyorum ve gariptir sigara içmeyi seviyorum/seviyordum.
İki ay önce doktora gitmeye başladığımızda ben günce 2,5 paket sigara içen bir içiciydim. Doktor sigarayı yasakladı tabiki daha ilk muayenede. Yaşım 34 bu arada. Eşimde eski sigara kullanıcılardan ama o 7 aydır içmiyor bıraktı. Benim içmeme karışan bir insan değildi tedaviden önce, ama tedaviye başladığımız gün kesin bırakmam konusunda çok ısrarcı oldu. Bu merette lönk diye bırakılmıyor ki. İlk 3 gün hiç içmedim. Ama delirmek üzereydim artık, bir yandan tüp bebek meselesi, bir yandan nikotinsizlik, bir yandan iş stresi, kafayı yeme noktasına geldim. 4 günün sonunda artık sinirlerimin bozukluğundan saatlerce ağladım. Bu arada belirtmek isterim ki çocuk diye deliren biri değilim be çocuk meselesine sadece eşim istediği giriştim ve sadece 1 kez deneyeceğimi belirttim. Bu da garip gelebilir size, benim burda gördüğüm herkesin bebek sahibi olmak için çok uğraştığı :)
Eşim artık psikoljik durumuma dayanamadı ve bu tedavi meselesine gönüllü olmadığımıda bildiği için sanırım 2 sigara içmeme izin verdi günde. Doktorumda 2 ye indiğimi duyunca sevindi. Ama ben şu anda eşimden gizli bu sayıyı 10 adete kadar çıkardım. Bir yandan pişman oluyorum, içmemeye çalışıyorum ama bir yandan da içmediğimde ne iş yapabiliyorum ne konsantre olabiliyorum. Ne yapabileceğimi bilemiyorum artık. Bu durum bile beni başlı başına strese sokuyor.
Eğer hamile kalırsam içmeyeceğimi kesinlikle biliyorum. Şu anda hamile arkadaşlarımın yanına içildiğinde bile en sert tepkiyi ben veriyorum. Ama işte hamile değilim nasılsa gibi bir rahatlık olduğu için de bırakamıyorum.
Sigara içmemek sorun değil aslında sadece merak ettiğim sigarayı bırakan arkadaşlar sigara içmedğinizde ne yapıyorsunuz? İçmeyen arkadaşlara bu soru gene garip gelecektir ama içip bırakanların bu soruyu çok iyi anlayacağını düşünüyorum. Lütfen yardım edin ... :KK43:
Selam,
Ben de 15 senedir tiryakiyim vegunde genelde en az bir paketi buluyordu.
Ben hamile kalamayisimi sigaraya bagladim. Tabi ki emin olamam ama etkisi coktu bence. Zaten tum gittigim dr lar birak dedi kesin olarak. Ben senin aksine cocugu cok isteyenlerdenim.
Onumuzdeki ay tup bebege baslayacagim. En az uc ay onceden birakmak istedim.
Simdiye kadar tum birakmalarim basarisiz nikotin bantlari mezoterapi akupunktur hatta champix bile denedim ama negatif.
Esjm de iciyor ve ictikce benim birakmam imkansizdi ona da soyledim.
Neyse cok uzun tuttum. Iki aydir icmiyorum esimle birlikte ve esim benden cok daha agir tiryaki.
Piyasada 2 ve 4 mgliklari var. Ictigin pakete gore ayarla. Sayesinde tahminimizden cok cok daha az zorlandik. Kim ne derse desin sigara madde bagimliligi. Nikotin sakizi bunu gideriyor ama diger sigaradaki zararlilari almiyorsun. Ve nikotin sakizini da iki haftadir kullanmiyorum.
Dr umda sigara yerine tedaviye kadar kullanabilirsin sigaranin yaninda daha masum dedi. Ama ben tedaviden once birakmis durumdayim sakizi da su anda.

Bir de yanlis anlamazsan bir tavsiyede bulunmaknisterim. Esin cocuk istiyorsa ona icmiyorum diyerek kandirma. Cunku cocuk istegi gercekten farkli. Bunu yapmaya hakkin yok bence.

Umarim cocuk olsun ya da olmasin sigarayi birakabilirsin. Ve hazir oldugunda bebegine kavusursun canim

Kızlar benimde dun transferin yapıldı 1 tane su an yatıyorum ama canım çok sigara istiyo yarim icsrm bisey olur mu kızlar cevap verin

Bugün sabrettim icmedim darısı yarına inş tutar kızlar dua edin nolur. 1 tane transferim oldu zaten oda inş benimle olur

Bugün sabrettim icmedim darısı yarına inş tutar kızlar dua edin nolur. 1 tane transferim oldu zaten oda inş benimle olur

Merhaba ben tek değilim demek ki benim de iki üç güne tedavi başlayacak ama ben hala sigara içiyorum. İki ay önce tüplerim baglandi sıvı birikiminden dolayı ameliyattan gözümü açar açmaz sigaraya içtim. Bırakamıyorum yapamıyorum ne yapıcam bilmiyorum da. Stres olmamamız lazım mis ya bu süreçte ben bu zıkkımı içmesem daha çok ses olucam ne yapacağız kızlar

Hala icmedum direniyorum 4 gün oldu transfer olalı nereye kadar giderse çok stres yapiyosan ixmezsen yak iki uç nefes çek at ben öyle yaptım transferden önce

Back
X