Merhaba arkadaşlar. Bende 2 aydır tüp bebek tedavisi görüyorum. 3-4 gün sonra iğnelere başlayacağım ve ardından yumurta toplama. Yaklaşık 15 yıldır sigara içiyorum ve gariptir sigara içmeyi seviyorum/seviyordum.
İki ay önce doktora gitmeye başladığımızda ben günce 2,5 paket sigara içen bir içiciydim. Doktor sigarayı yasakladı tabiki daha ilk muayenede. Yaşım 34 bu arada. Eşimde eski sigara kullanıcılardan ama o 7 aydır içmiyor bıraktı. Benim içmeme karışan bir insan değildi tedaviden önce, ama tedaviye başladığımız gün kesin bırakmam konusunda çok ısrarcı oldu. Bu merette lönk diye bırakılmıyor ki. İlk 3 gün hiç içmedim. Ama delirmek üzereydim artık, bir yandan tüp bebek meselesi, bir yandan nikotinsizlik, bir yandan iş stresi, kafayı yeme noktasına geldim. 4 günün sonunda artık sinirlerimin bozukluğundan saatlerce ağladım. Bu arada belirtmek isterim ki çocuk diye deliren biri değilim be çocuk meselesine sadece eşim istediği giriştim ve sadece 1 kez deneyeceğimi belirttim. Bu da garip gelebilir size, benim burda gördüğüm herkesin bebek sahibi olmak için çok uğraştığı :)
Eşim artık psikoljik durumuma dayanamadı ve bu tedavi meselesine gönüllü olmadığımıda bildiği için sanırım 2 sigara içmeme izin verdi günde. Doktorumda 2 ye indiğimi duyunca sevindi. Ama ben şu anda eşimden gizli bu sayıyı 10 adete kadar çıkardım. Bir yandan pişman oluyorum, içmemeye çalışıyorum ama bir yandan da içmediğimde ne iş yapabiliyorum ne konsantre olabiliyorum. Ne yapabileceğimi bilemiyorum artık. Bu durum bile beni başlı başına strese sokuyor.
Eğer hamile kalırsam içmeyeceğimi kesinlikle biliyorum. Şu anda hamile arkadaşlarımın yanına içildiğinde bile en sert tepkiyi ben veriyorum. Ama işte hamile değilim nasılsa gibi bir rahatlık olduğu için de bırakamıyorum.
Sigara içmemek sorun değil aslında sadece merak ettiğim sigarayı bırakan arkadaşlar sigara içmedğinizde ne yapıyorsunuz? İçmeyen arkadaşlara bu soru gene garip gelecektir ama içip bırakanların bu soruyu çok iyi anlayacağını düşünüyorum. Lütfen yardım edin ...