Tüp Bebek Tedavisinde Beslenme ve Yasaklar

4916Cancan

Çok şükür 🧿🪬🧿 canım kızım ♥️🪬🧿
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2020
205
393
53
Merhaba hanımlar, öncelikle hepimize sağlıklı, çoook kaliteli yumurtalar, nurtopu gibi bebişler diliyorum. :emir_bebek: :nazar:

Açıkçası benim gittiğim doktorların hiçbiri ne vitaminlerin ne de beslenmenin etkisine pek inanmıyordu.
Ama ben faydalı olabileceklerine düşünüyorum. Sabah arı sütü, bal içiyorum, akşamları vitaminler... Lakin beslenmeme çok dikkat etmiyorum.
Hele çay! :( Sigarayı maşallah hemen bıraktım :nazar: ama çayı bırakamıyorum. Demli çay içmeden hayattan soğuyorum :KK12:

Oysa ilk tedavimde böyle miydim?
Aylar önce şeker, ambalajlı gıda, beyaz un, tereyağı kesmiştim, beslenmeme müthiş dikkat ettim. Haftada 2 balığımı eksik etmedim, her sabah koenzim q10, 1 avakado, akşamları l-argine Yani özetle elimden geleni yaptım ama yumurta sayım düşük çıktı, kalitesi de ortaydı. Velakin tutmadı.

Size doktorunuzun bu konuda önerisi oldu mu? Şunu sakın içme, yeme, bunu ye gb?

Mesela en son yeni bir haber okudum, rahimde yararlı bakterileri olmayan kadınların tutma olasılığı çok daha düşükmüş. Probiyotik tüketmek gerekiyormuş. Dişteki çürük bile bu zararlı bakterilere etki ederek tutma şansını düşürebilirmiş. Testi varmış bunun, eksik çıkarsa probiyotik takviyesi veriyorlarmış galiba.

Neyse çok uzun yazdım, bizzat sonuç aldığınız olumlu-olumsuz beslenme önerileriniz varsa, çok makbule geçer.
Bir de çay konusunda malumatı olan varsa beklerim.

Sevgiler...

PS: Allah şu emojiyi benim ve isteyen herkesin durum güncellemelerimize koyduğumuz günleri tez vakitte nasip etsin: :anneadayı:

Amin inşallah 🙏🏻🤲🏻 Benım doktırum prof. İlk aşamadan beri aynı doktorla devam ediyoruz ek takviye vitamin ilaçları hakkında soru sorduğımda kanıtlanmış hiçbir faydasının olmadığını söyledi beslenme açısından da bol antioksidan meyve tüket dedi başka da birşey yok 🤗

En iyi ilaç stresten uzak kalmak. İlk denememde a dan Z ye herşeye dikkat ettim ama çok stresliydim tutmadi. İkincide düzensiz beslendim ilaçlarımı çok düzensiz kullandım bı okdr da kafaya takmadım hiç umursamadım tuttu .

En iyi ilaç stresten uzak kalmak. İlk denememde a dan Z ye herşeye dikkat ettim ama çok stresliydim tutmadi. İkincide düzensiz beslendim ilaçlarımı çok düzensiz kullandım bı okdr da kafaya takmadım hiç umursamadım tuttu .
Bende öyle olmak istyorum bu umursamama konusunu biraz açarmısın mesela unutsan unutamıyorsun ilaçların var veya dua ederek geçiriyorsun vaktini tamamen mi unutuyorsunuz

Bende öyle olmak istyorum bu umursamama konusunu biraz açarmısın mesela unutsan unutamıyorsun ilaçların var veya dua ederek geçiriyorsun vaktini tamamen mi unutuyorsunuz
Film izledim kitap okudum puzzle yaptım iki dk boş kalmadim aklıma bebek gelir gelmez hemen başka biseye yöneldim bide inandım tutsada tutmasada test günü ogrenicem ozmna kdr içerde napiyosan yap ister rahat et tutun ister tutunma test gününe kadar keyfine bak içerde dedim. İlaçlarımı bazen almadigim oldu bazen daha geç aldığım oldu

Film izledim kitap okudum puzzle yaptım iki dk boş kalmadim aklıma bebek gelir gelmez hemen başka biseye yöneldim bide inandım tutsada tutmasada test günü ogrenicem ozmna kdr içerde napiyosan yap ister rahat et tutun ister tutunma test gününe kadar keyfine bak içerde dedim. İlaçlarımı bazen almadigim oldu bazen daha geç aldığım oldu
Ne güzel bende pazar günü transfer oldum bakalım ginler geçmiyor bende evde tv film dizi kitap öyle geçiriyorum vaktimi 🙏🏻 Darısı başıma inşallah

Maşallah :nazar: Darısı da bizim başımıza. :dua: Valla o kadar zor ki stresten uzak kalmak :(

Amin inşallah 🙏🏻🤲🏻 Benım doktırum prof. İlk aşamadan beri aynı doktorla devam ediyoruz ek takviye vitamin ilaçları hakkında soru sorduğımda kanıtlanmış hiçbir faydasının olmadığını söyledi beslenme açısından da bol antioksidan meyve tüket dedi başka da birşey yok 🤗

Bana da hep böyle söylüyorlar, ama antioksidan mantıklı :)

Ne güzel bende pazar günü transfer oldum bakalım ginler geçmiyor bende evde tv film dizi kitap öyle geçiriyorum vaktimi 🙏🏻 Darısı başıma inşallah

Hayırlı olsun canım, valla hiç belirti arayıp kendini strese sokma. Burda olduğuna göre araştırma, belirti arama sürecindesin şu anda ama yapma. :) İnşallah tutunmuştur bebeğin, Allah yüzünü güldürecek haberler nasip etsin. :emir_bebek:

Hayırlı olsun canım, valla hiç belirti arayıp kendini strese sokma. Burda olduğuna göre araştırma, belirti arama sürecindesin şu anda ama yapma. :) İnşallah tutunmuştur bebeğin, Allah yüzünü güldürecek haberler nasip etsin. :emir_bebek:
Aslında araştırma değildi dertleşmek istediğim için burdayım kader arkadaşlarıyız bizi bizden başkasının anlayacağını düşünmüyorum anneme bile bişey anlatmak istemiyorum çünkü anlamıyor burda ortak noktalarımız var 🙏🏻 İnşallah canım amin hepimize inşallah 🤲🏻❤️

Aslında araştırma değildi dertleşmek istediğim için burdayım kader arkadaşlarıyız bizi bizden başkasının anlayacağını düşünmüyorum anneme bile bişey anlatmak istemiyorum çünkü anlamıyor burda ortak noktalarımız var 🙏🏻 İnşallah canım amin hepimize inşallah 🤲🏻

Çok haklısın, yaşamayan bilemiyor. En yakın arkadaşlar bile konudan uzak olunca anlayamıyorlar yaşadıklarımızı. Amerikada transferden sonraki sürece "aksi ispat edilene kadar hamile" deniliyormuş sen şimdi hamileliğinin tadını çıkar. :anneadayı:

Çok haklısın, yaşamayan bilemiyor. En yakın arkadaşlar bile konudan uzak olunca anlayamıyorlar yaşadıklarımızı. Amerikada transferden sonraki sürece "aksi ispat edilene kadar hamile" deniliyormuş sen şimdi hamileliğinin tadını çıkar. :anneadayı:
Malesef öyle canım. Ne güzel demişler canım ya 😍 😍😍 ozaman HAMİLEYİM❤️🤲🏻😍

Back
X