Tüp Bebek tedavisinde dış gebelik geçiren var mı?

dış gebelik geçiren bir arkaşım vardı hatta su an 3 yaşında bir oğlu var yeniden hamile kaldı ama sana bilgi vermek açısından tüp bebekle hamile kalıp dış gebelik geçiren duymamıştım geçmiş olsun

tüp bebekte tuplerle işiniz yok. bu sebeple dış gebelık olmaz. olusan embrıyo dırek rahıme bırakılıyor.

tüp bebekte tuplerle işiniz yok. bu sebeple dış gebelık olmaz. olusan embrıyo dırek rahıme bırakılıyor.

arkadaşım çok net konuşmuşsun.bilmiyorsun.....
ben ilk denememde tüp bebek tedavisiyle dış gebelik geçirdim.iç kanama yaşadım ve tüplerimden birini kaybettim.burada aynı şeyleri yaşayan bir kaç arkadaş da vardı.yani tüp bebekte dış gebelik oluyorrrrrr.hem de % 3 oranında..

iyi ama canım tüpleri tıkalı ınsanlar bu sekılde hamıle kalıyor. bende dahıl. tuplerle ilişkisi olmadıgı soyledı bana dr lar. hatta sadece tuypler tıkalı oldugundan sansımın çok yuksek oldugunu soyledıler. çok şaşırdım..

bizde erkek infertilitesi vardı benim tüplerimde hiç bir sorun yoktu.
benim bir tanıdığım başka çocuk istemediği için son doğumunda tüplerini bağlatmıştı.yine de hamile kaldı.olabiliyor böyle şeyler...

Malesefki tüp bebek tüplerle çok alakalı benim tüpler tıkalıydı tüp bebekte 2 kere dış gebelik geçirdim 1,sinde ilaçla düşürüldü 2,sindede tüplerde gelişti kan değerlerim normal katlıyordu 5000 e kadar çıktı sonra dış gebelik olduğu anlaşıldı ama ilaçla düşmeyince bayağı zorlu bir ameliyat geçirdim 15 gün hastanede yatmak zorunda kaldım.

Evet bende varım ....Tam bir sene oldu bunu yaşadığım.Tüp bebek tedavisi,4 embriyo yerleştirildi ve malesef dış gebelik yaşadım.İlaç tedavisiyle halloldu şükür,tüplerim bende hala...Sanırım en büyük sebebi emriyoların transferi sırasında,normalden daha tazyikli gönderilmesi ama yapacak bişey yok sanırım,benimkilerde direk rahime bırakıldı haliyle ama sağ tüpüme tutunmuştu.Ben çok kıpraştım transferden sonra acaba ondanmı kaydı diye de düşünmüyor değilim...

Elifefe'cim sen neden sordun,hayırdır.Bir problem yok inşallah...

canım nerede yaptırmıştın tüp bebeği geçmiş olsun tekrar deneyecekmisin?:teselli:

evet canım sormamın nedeni bende yeni yaşadım bugün 42 oldu kan degerim yeni daha 2 ye düştü emriyolarımı dondurdum martta tekrar transfer olcam ama korkuyorum tekrar başıma gelir diye hayırlısı olsun

ben tüp bebek tedavimi gaziantepte gazieurofertilde oldum gerçekten çok gelişmiş çok güzel labaratuarı var en önemliside işin muftagı diyolar gerçektende öyle dr.ne kadar işinde uzman olsa öncelik labaratuarda diye düşünüyorumm

evet canım sormamın nedeni bende yeni yaşadım bugün 42 oldu kan degerim yeni daha 2 ye düştü emriyolarımı dondurdum martta tekrar transfer olcam ama korkuyorum tekrar başıma gelir diye hayırlısı olsun

inşallah bu sefer olacak allah dualarınızı kabul etsin canım bende bu ay ilk denememi yapacağım hadi hayırlısı :1hug: :teselli::1hug:

Geçmiş olsun..Bende önümüzdeki aylarda 2.yi denemeyi, düşünüyorum Aynen yine dış gebelik olur korkusu bende de var malesef..erteleyip duruyorum bu yüzden...hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim...Benim en son 1033e yükselmişti değerim,yaklaşık bir ayda sıfırlandı...1 senedirde hiç bi gelişme yok,mecbur 2.yi denicez.Ama ben korkuyorum malesef,atamıyorum üstümden bu korkuyu...
Tekrar geçmiş olsun,Hayırlısıyla sağlığınızla dondurulmuşlarınız tutunsun size inşallah....

merhaba

tüpbebekte dış gebelik ihtimali biraz daha fazla

kanalarda sorun yoksa pek olmaz

ama transferi yapan kişinin de hatası olabilir.

ben yaşadım ilk tüp bebek denemem de 3 embriyorun 2 si normal tuttu 3. de dışgebelik oldu

malesef hepsini kaybettik

umarım senin başına gelmez canım

herkese selam.
ilk microenjeksiyon denememde benimde dış gebelik oldu. doktorun anlattıklarına embriyolar rahime transfer edildikten sonra rahimin ileri geri kasılmalarından dolayı rahim içinde hareket etmeye başlıyormuş. ve o arada bazıları tüplere gidebiliyormuş. rahim hareketlerinin yada kasılmalarının nedeni bilinmiyormuş. doktorun ihmaliyle ilgisi yok yani boşuna doktorunuzu suçlamayın.
benimde bhcg 255 iken dış gebelik olduğumu anladı doktorum düzenli yükselmemesinden anladı.
ilk testi transferin 9. günü yaptık 2,7 çıktı, iki gün sonra 6,9 çıktı, iki gün sonra 14,75, iki gün sonra16,25, bir hafta sonrada 148 çıktı, iki sonra tekrar yapıldı 255 çıktı. 255 den sonra doktorum beni hemen ameliyata aldı. bebek sağ tüpüme yerleşmiş. tüplerimi sağ salim kurtardı doktorum sağolsun.

kimsenin başına gelmesin. o belirsizlik insanı öldürüyor. hamilesin ama rahiim ince, kese yok, görünürde bişey yok çok zor çookk..

kızlar benımde 12 deger 65 16 gun 144 18 gun 368 oldu dıs gebelıkmıs kesın ıgneyle hallalurmus sanırım ama ben cok korkuyorum sanırım bır dahada 2 3sene gecer tekrar ddenemem ıcın

arkadaşlar şuanda benimde dış gebelik şüphem var 8. gün normal adet oldum 4 gün sürdü 12. gün 16 çıktı 14. gün 73 18. gün 135 sondeğer ikiye katlamadı ve ve sanırım dış gebelik var çok korkuyorum umarım tüplere zarar gelmez

merhabalar,

kadınlar kulubüne bu güm üye oldu. İlk tüp bebek denememde dış gebelik geçirdim. her iki tüpümde açıktı benim, bir sorunum yoktu. transferden sonra embryocum tüplerimden birisine gitmiş ve orada yerleşmiş. geçen çarşamba günü laparoskopi ile alındı. metatraxan için epeyce büyümüşlerdir. bu arada tüpümün işlevselliğini kaybettim. doktorum riski azaltmak için diğer tüpümü de tıkamış. şimdi iyiyim..

ilk tüp bebek denemem dış gebelikle sonuçlandı. embiriyo sağ tüpüme yerleşmiş ve dr. um düzenli kan takibi yapmadığı için bilemedi bu durumu şidetli ağrı ve baygınlıktan hastenaye kaldırıldım ve iç kanama başlamıştı laporoskopiyle 2 tüpümde alındı dr. başka çaremiz yoktu ikisinide aldık diğeride çok fazla zarar görmüştü işe yaramazdı dedi en azından artık dış gebelik şansın kalmadı dedi. dondurulmuşlar için bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…