Tüp bebek tedavisinde enbriyosu gelişmeyen var mı?

ozlemo248

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2010
4.484
2.130
398
Tüp bebek tedavimde embriyolarım gelişimlerini durdular 17 embriyondan sadece biri blastosist başlangıcı olabildi oda tutmadı. Tekrar tüp bebek yaptirmaktan korkuyorum.. Aynı şey olupta sonradan duzelen var mı?

SAdece benim mı basıma geldi bu formda bulamadım böyle bir konu çok üzgünüm

Canım çok geçmiş olsun öncelikle . Daha önce de arkadaşların başına geldi cnaım hatta tedavi sırasında olgunlaşmadan tedavisi iptal olanlar bile oldu . bu seni yıldırmasın tatlım . doktorunla bu konuyu görüş ya kullandığı iğneyi değiştirecektir ya da sana kullandığı dozajları yeniden ayarlayacaktır . Yeni tedavin başladığında bol bol kuru incir yemeni yavsiye ederim . Kadınların yumurtalarının büyümesine yardımcı oluyor .

Cnm aslında bizde yumurta gelişmeyle ilgili bir sorun olmadı hersey güzel başladı ama embriyolar gelişimlerini durdurdu çok üzüldük şimdi tekrar düşünüyorum ama cesaret ediyorum

benzer bir olay benimde başıma geldi aslında ben de merak ediyorum bu durumu,benim araştırmalarıma göre embriyo %80 yumurtaya baglıymış,yumurta kalitesi bazen ay degişir bazen hep aynıda olabilirmiş tabi tek başına yumurta etkili denilemez ebriyo gelişmemesine bazen spermdende kaynaklı olabiliyormuş aslında şuanda tam olarak embriyonun gelişmemesini direk yumurtadan yada direk spermden diyemiyolar umarım ikimizinde o aya öyle denk gelmiştir
tabi bende merak ediyorum hatta çok araştırdım ama fazla örnek bulamadım umarım formda görürüz....

bende bu problemi yaşamaktayımbu durumun nedenini doktorlar bilemiyor maalesef.Yumurta kalitesine bağlıyorlar fakat yumurta kalitesini nasıl arttırabiliriz bunun hiçbir bilgisi yok.

bende bu problemi yaşamaktayımbu durumun nedenini doktorlar bilemiyor maalesef.Yumurta kalitesine bağlıyorlar fakat yumurta kalitesini nasıl arttırabiliriz bunun hiçbir bilgisi yok.

siz 1 kez mi denediniz tüp bebegi?kacıncı gün gelişmlerini durdurdu?mesela benim 11 embriyomdan sadece 1 tanesi blastosist başlangıcı olabildi 16 yumurtam toplanmıştı ve bende hiç sorun görünmüyordu sadece eşimde morfoloji proplemi vardı

Tüp bebek tedavimde embriyolarım gelişimlerini durdular 17 embriyondan sadece biri blastosist başlangıcı olabildi oda tutmadı. Tekrar tüp bebek yaptirmaktan korkuyorum.. Aynı şey olupta sonradan duzelen var mı?

Benim basima soyle geldi.birkere yumurtalarim bos cikti.birinde hic dollenmedi.birkerede hic bolunmedi.hic korkma cesaretli ol.simdi 2tane 10 hucreli embitiyo transfer edildi.Allahim buyuk yuzunu guldurur.

Ben 17 yumurata toplandı 13 embriyo oluştu ilk gün hersey yolundaydi ama sonradan yavaşladılar olmadı.. Şimdi benim merak ettigim yumurta kalitesi için ne kullanabiliriz? Suan tekrar tüp bebek yaptirmaktan çok korkuyorum ama zamanda geçiyor...

Benim basima soyle geldi.birkere yumurtalarim bos cikti.birinde hic dollenmedi.birkerede hic bolunmedi.hic korkma cesaretli ol.simdi 2tane 10 hucreli embitiyo transfer edildi.Allahim buyuk yuzunu guldurur.

Bu 4. Denemeniz sanırım suandada sonuc bekliyorsunuz galiba, Allah yüzünüzü güldürür insallah...Bu son denemenizde farklı bisey varmiydi? İlaç degisimi, protokol degisimi vs... Tedavi oncesi ilaç kullandınız mı vitamin gibi? Ya aslında çok soru sordum ama mesela ortalama kaç yumurta toplanıyordu?

Bu 4. Denemeniz sanırım suandada sonuc bekliyorsunuz galiba, Allah yüzünüzü güldürür insallah...Bu son denemenizde farklı bisey varmiydi? İlaç degisimi, protokol degisimi vs... Tedavi oncesi ilaç kullandınız mı vitamin gibi? Ya aslında çok soru sordum ama mesela ortalama kaç yumurta toplanıyordu?

canim benim benim8inci denemem bu tasadiklarim sadece 3u allahim bana diger 4unde embiriyo olusturdu ama tutunamadilar.neden tutunamiyo bilmiyolar.antalya memorialda denedim farkli protokoldü igne frkliydi bilmiyorum ama ilk defa hemen dollenip bolumduler cok iyiydiler bana benzeseler inatci olurlar tutunurlar amaaa hicbirsey hissetmiyorum yok bi drgisiklik.diger 7 taneainde yasadiklatin aynisi yine olmadi diyorum.ne olcak bilmiyorum nillette leke geliyo yok bende birsey...

canim benim benim8inci denemem bu tasadiklarim sadece 3u allahim bana diger 4unde embiriyo olusturdu ama tutunamadilar.neden tutunamiyo bilmiyolar.antalya memorialda denedim farkli protokoldü igne frkliydi bilmiyorum ama ilk defa hemen dollenip bolumduler cok iyiydiler bana benzeseler inatci olurlar tutunurlar amaaa hicbirsey hissetmiyorum yok bi drgisiklik.diger 7 taneainde yasadiklatin aynisi yine olmadi diyorum.ne olcak bilmiyorum nillette leke geliyo yok bende birsey...

İnşallah bu kez olur belirti arama herkeste değişiyor bu inşallah bu son olurda bebeğine kavusursun

siz 1 kez mi denediniz tüp bebegi?kacıncı gün gelişmlerini durdurdu?mesela benim 11 embriyomdan sadece 1 tanesi blastosist başlangıcı olabildi 16 yumurtam toplanmıştı ve bende hiç sorun görünmüyordu sadece eşimde morfoloji proplemi vardı

maalesef 5 kez denedik ve hep döllenme problemi yaşadım.Sadece ilk denememde transfer işlemim gerçekleşti oda tutmadı zaten. 4 tanede döllenme problemi yaşadım. şimdi bahçecide tedavi görmekteyim bilmiyorum artık sonucum ne olacak

elifharun çok merak ettim son tedavinde farklı bir işlem uygulandımı acaba bendede hep döllenme ve yeterli sayıda bölünememe durumu var nasıl aşarım bu durumu hiç bilmiyorum.......

canım önceki denemelerimde doktorlar hiç döllenme olmadığını söylemişlerdi en son işlem gördüğümde 2.gün 4.e bölünmesi gerekirken benim 3.e bölünmüş doktorum hemen dondurdu.henüz transfer işlemim gerçekleşmedi.benimde eşimde morfoloji problemi vardı ama en son yapılan tahlillerde herşey çok iyi çıktı yani şu an eşimde hiçbir problem yok bende yumurta rezerv azlığı var.4-5 yumurta anca elde edebiliyorum :(

elifharun çok merak ettim son tedavinde farklı bir işlem uygulandımı acaba bendede hep döllenme ve yeterli sayıda bölünememe durumu var nasıl aşarım bu durumu hiç bilmiyorum.......

valla bu sefer folostin diye igne uyguladir 11yumurtam oldu 4tane hemen dollendi ve bolundu ilk defa boyle sey oldubenimde hep dollenme bolunmese sorun yasadim.bu sefer oldu bilmiyorum valla simdiye kadar sperm kaynakkli dediler ama yumurtalardaymis dogustan gelen yumurta yapisi dediler.

bende aynı sorunu yaşadım..bende yumurtlama sorunu var eşimdede sperm sorunu vardı neyse 3yumurta toplandı döllenmeye kondu ama hiçbir kıpraşma olmamış ve tedavim iptal oldu..yarın tekrar nasipse tedaviye başlıcam ama bu sefer ne sorunlar yaşıcam bilemiyorum hangi ilaç benim için uygun olur onuda bilemiyorum....
kızlar size sormak istediğim ilaç değişkliği işe yarıyormu ben hep yumurtam çoğalsın diye pragon iğnesi kullandım ama faydasını göremedim sizde devamlı aynı iğnede sorun yaşıyıpta başka iğne kullanarak faydasını görünüzmü yumurtalarınızın çoğalması için?
hem yumurtlama sorunu yaşıyorum, hem döllenme sorunu yaşıyorum, eşiminde sperm ameliyatla bulundu Allahıma şükür...
ben hastane değişikliği yapan biride değilim şöyle düşünüyorum hep, her uygulamada eksiği hatayı bulucaklar diye ama bulunmadı gitti....
döllenme olmadığı için genetik testler istendi temiz çıktı kanımda pıhtılaşma varmış onun içinde tedavide kan sulandırıcı kullanıcakmışım ama dr. sorun budur diyemeyiz dedi döllenme için yani nedeni anlaşılamadı henüz :((
kızlar bilgilerinizi paylaşın lütfen arada yaşadıklarımızı yazalım bir okuyana elbet faydası olur yaşadıklarımız....

Canim benim 8inci denemem ve cok merkez gezdim bir merkezde 2defa denedim ve 4merkez gezdim bizim sorunimizda dolleniyo bolunmuyodu.hep farkli igneler kullandim bence faydasi var.merkez gercekten xok onemlo ozellikle labratuar cok onemli benim 8inci denemem antalya memorialda oldu batu bey ben ilk defe 10 hucreli embiriyo elde ettim(masallah)daha once bolunme olmuyodu simdi taransferim yapildi 10uncu gunumdeyim.hic belirtim yok o ayri mesele.hic korkma ve yilma merkezden merkeze cok fark var.sana tavsiyem iyi labaratuari olan merkez bul...

Kızlar aşağı yukarı sorunlarımız aynı embriyo gelişimlerimizde sorun var , dr bana balık yağ hapı verdi tedavi oncesinde kulanmam. İçin bide dhea çok duydum yumurta kalitesini artırıyor diye. Başka sizi bildiginiz bişeyler var mı? Allah hepimizin yardımcısı olsun

Back
X