• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebek tedavisinde kabızlık

rosemem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2008
8
0
86
Adana
mrb arkadaşar ben aranıza yeni katıldım benim sorunum şu tüp bebek tedavi sırasında kabızlık sorunu çok önemliymiş ben 2 yıldır kabızlık sorunu yaşıyorum ve nisan ayı tup bbek tedavisine başlayacagım kabızlıgı giderici önerileriniz varsa yardım cı olurmusunuz yada benim gibi kabızlık sorunu yaşayan tü bebekle hamiş kalan varsa bana bilgi verirseniz sevinirim

Son düzenleme:
Şekerim,
İanan tüpbebek tedavisi esnasında yaşadığın kaygılar, meraklar, heyecanlar kabızlığı unutturuyor. O yüzden bu kadar küçük bir şeyi sorun haline getirmemek lazım. Ben de yıllardır akut kabızlık çekiyorum ama tüp bebek tedavisinde her bir işlem bir sonraki aşama için ayrı ayrı kaygıları yanında getirdiği için bunlar bizim telaşlar yanında kifayetsiz kalıyor. O yüzden bence o kısmına fazla takılma.
Sevgiler

mrb arkadaşar ben aranıza yeni katıldım benim sorunum şu tüp bebek tedavi sırasında kabızlık sorunu çok önemliymiş ben 2 yıldır kabızlık sorunu yaşıyorum ve nisan ayı tup bbek tedavisine başlayacagım kabızlıgı giderici önerileriniz varsa yardım cı olurmusunuz yada benim gibi kabızlık sorunu yaşayan tü bebekle hamiş kalan varsa bana bilgi verirseniz sevinirim

merhaba bende aynı sorun var
folıikasite ve vitaminlere duyarlıysan bu biraz sıkıntılı oluyor.
tüm ilaçları denedim neredeyse ama tüp bebek tedevisinde ilaç almadım bunun yerine ılıksu ve sabah akşam bir veya 2 elme yedim üzerine ılık su
kuru kayası falan bana etkili olmadı amam elma beni rahatlattı bir dene bakalım ne olacak veya meyva çayı ama oda ( form kçayı veya sinemeke) ağrıl ı oluyor. elme yı dene derim.

Canım bana annem kayısı dedi.Ben tüp bebek yaptırmadım ama yeni hamileyim ve hemen kabızlık başladı bile.Çok korkuyor insan haliyle seni anlayabiliyorum:Özellikle transferden sonra zararlı olabilir.

Erik,kayısı hoşafı yada akşamdan kurusunu suya ıslayıp sabah tanesini yeyip,suyunu içebilirsin.

Ilık su aç karna,şerbetli ılık su da olabilir.Bol elma ye,ıspanak çok faydalı.Bol meyva ye sulu.Portakal mesela.

Ben biraz daha rahatladım.İlk gün gece kayısı rewçeli buldum kaşık kaşık yedim,içim yandı ama mecburen.

Geçmiş olsun canım.Tüp bebek öncesinden bence bunları yavaş yavaş uygula.Çünkü kabızlık hayatın her devresinde önemli bir problem.

Canım ben tüp bebek yaptıdığımda doktorlar beni yönlendirmişti. Zaaten kullandığın ilaçlardan dolayıda kabız oluyorsun ister istemez. Kaysı hoşafı çok iyi geliyor. Ayrıca transferden 15 gün sonrasına kadar katkı maddeli gıdalardan (hazır çorba, meyve suları, ketçup, mayonez, asitli içecekler vs) uzak durmalısın. Bol bol sebze meyve, balık tüketmelisin. Hadi bakalım hayırlısı olsun canım.

canım benim tek tavsiyem var günde 2-2,5 litre SU iç

bana en fazla bunun faydası oldu

cnm anne oldunmu bilmiyorum ama yardimci olmak isterim ; tavuc kürüne 1 2 damla zeytin yagi damlatip sabah ac karnina icersen bir bardak,kabizlik olmuyor cok rahat tuvalet ihtiyacini görürsün ,,,umarim ise yarar...

Back
X