Tup bebek tedavisinde kac yumurta gelişti,kullandiginiz igneler yumurta sayinizi artirdimi ?

Jasmine09

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2019
245
199
53
Merhaba kizlar. Ben bir tup bebek merkezinde yumurta takibindeyim genelde her iki yumurtâlikta toplamda 3 yada 4 yumurta fln oluşuyor. Tedavimi yapan doktor bana iğnesiz hapla yumurta toplama işlemi yapalım dedi.benim kafam karıştı..neden igne değilde hap ? Iğne vurulunca yumurta sayisi artıyor diye biliyorum doğru degilmi sizin basta kac yumurta vardı iğnelerle kaça cıktı ? Olmadı doktora iğneli yap diye baskı yapcam yada doktor değiştircem. Sorum su: siz adetliyken muayene olduğunuzda kaç folikul görüldü ve iğnelerle folikul yani yumurta sayisi arttı mi ? Bu doktor bana hapla yapalım yumurta sayin az birkaç kez toplama işlemi yaparız dediacaba ticari bir derdi mi var?lütfen soruma cevap yazın kafam karıştı sagolun

Selam bana hiç öyle gelmedi canım. Benim de rezervim az. İğnelerden önce 4 folikül gördü doktor. İğnelerden sonra 3 tanesi büyüyebildi. Onlar da aynı boyutta olmadığı için 2 tanesi olgun çıktı. Yani hiç hapla o şekilde bir işlem yaptırmadım ama sanırım hapla büyütüp o ay iki taneyse iki taneyi toplayıp bir dahaki ay bi daha toplayacak. Böylece biriktirecek. Bana mantıklı geldi. Hem vücudun o kadar iğneye ilaca maruz kalmayacak. Hem de ne kadar yumurta o kadar şans. Tabi sen bilirsin. Dediğim gibi hiç bana önermediler böyle birşey. Hiç yapmadım. Sonuçları nasıl olur bir fikrim yok. Ticari olacak ne yapıyor ki bu arada? Ben bu işte bir ticaret görmedim ama hakkında hayırlısı canım. Bana da bilgi verirsen çok sevinirim eğer uygulanırsa. Belki ben doktora öneririm böyle yapalım diye kabul ederse tabi

Yani ticari derken bana igne verseydi ,yumurta sayım artacaktı igne vermiyor sayı az kalsın da bikac kez tup bebek yaptirsin birkaç kez para alıyım diye mi dusundu ??bunu kastettim cunku tup bebekte kullanılan iğnelerin yumurta sayisini artırdığını duydum

Aslinda gonal f hormon igneler yumurta (folikul) sayi artirmiyor sadece o ay icin gelismekte hazir olan folikullari buyutup olgunlastiryor. Cunku eger yumurta olgun degilse (18mm den buyuk) dollenmiyor diye bilyorum. Her yumurtalikta en az 4 tane folikul ideal diye de okumustum.Benimki mesela ilk muyanemde toplam 10 tane sayidi digerleri kucuktu ama zamanla buyudu ve sonunda 12 tane topladi tabii hepsi olgun degildir. Bu demek yumurta sayida artis degilde kucukler buyumus ama o aya ait folikul sayisi sabittir. Bide bildigim kadar ile bazi aylara ait folikul sayisi az olabilirmis o zaman bir sonraki aya erteleyip bakmakta fayda var (amerikan yontem). Seninki igne ile degil ilacla demek daha dogal bir yontemle bir kac ay yumurta toplamak istemis olabilir daha cok yumurta toplamak icindir. Bence doktoruna guvenebilirsin yada 2nci bir fikir alabilirsin baska doktordan ama tedavi baslama zamanin aksayacaktir.

Canım benim rezerv düşük her ay toplamda 3 yada 4 folikul görünüyor arkadan gelende var ama onlar küçük öndekiler onu baskiladidiyor forumları okuyorum herkes iğneli kısa protokol yâptirmis benim doktor hap dedi ne hapı olduğunu bilmiyorum ama iğnesiz olcak dedi. Folikulum az ve sinirlerim harap kaç aydır dhea filan kullandım biiseyaramadı. Şimdi birde hapliyumurta toplama diyince iyice kafam karıştı.yani diğerlerinden farklı bir yöntem ya..bilemiyorum yani sonuçta o igneler yumurta sayisini artırmıyor mu himm

Yas kac acaba? Acikcasi benim arastirmam sonunda anladim ki yumurta sayisi cok onemli degilmis gercekten. Daha cok yumurta kalitesi onemli bir ornek benim youtube.de takip ettigim kadin da yumurta sayisi azdi ve sadece 2-3 yumurta toplayip tek embriyo transfer edildi ve sonuc positif :) Gercekten onemli olan tek bir kaliteli embriyo ihtiyacimiz var. O tek kaliteyi olani yakalamak icin hepimiz ugrasyoruz ya canim bence uzulme herkesin protokol kisiseldir senden az yumurta ama kaliteli olsun yeterlidir. Bende hep dua ediyorum yeterki o tek kaliteli olani gelsin diye digeri bos. Kimisi 20-30 yumurta ve hale negatif demek oluyorki kromsom problemi olmayan kaliteli bir yumurtamizi bulmak :)))))

Canım yasim 39 tabi ileri yasim.birde netten cok arastiriyorum bazilarinda 10 15 yumurta oluyor bnde az kalite önemli de yaş ilerleyince kalitede bozuluyormuş dimi

Canım yasim 39 tabi ileri yasim.birde netten cok arastiriyorum bazilarinda 10 15 yumurta oluyor bnde az kalite önemli de yaş ilerleyince kalitede bozuluyormuş dimi
Evet tatlım maalesef öyle bende yaş 39 zamanı geri alamayız. Bence değiştirmeyecek şeylere değil değiştirebilecek şeylere konsantre olalım Az rezerve olsada umut var ısrarla devam edelim.

iğneler yumurta sayısını artırmaz. Mevcut o ay gözüken folikullerin büyümesini sağlar. Doktorun dedikleri aklınıza yatmadıysa başka bir doktor ya da merkezden görüş alın. zaten bir çok yerde ucretsiz ilk görüşme.

Merhaba tekrar. Bence ilaçla yapılanlar daha ticari kalıyo bunun yanında. Sonuçta ilaçla yapınca da aynı sayıda folikül olacak ve döllenirse transfer olursa ve Allah korusun olumsuz olursa tekrar baştan başlayıp yine aynı ilaçları alacaksınız. Bana çok mantıklı geldi hapla büyütmek. Tabi hapla büyüyorsa bu arada. Ben öyle birşey hiç duymadım. Ayrıca mesela benim doktorum transfer için 1.5-2 ay bekletiyor ki o ilaçların etkisi vücuttan atılsın. Sonra transfer yapalım diyor. Çünkü ilaçlar olumsuz etkiliyor. E bunu hapla yapmanın bir yolu varsa neden ilaç alasınız ki? Bizim diğer hastalar gibi çok yumurta olup dondurup saklayıp sonraki denemeleri ilaçsız yapma gibi bir şansımız yok. Dediğim gibi bana mantıklı geldi. Süreçte bilgi verirseniz seve seve takip ederiminşallah hakkınızda hayırlısı olsun.

Doktoruna güvenmelisin.
ilk tedavide hap kullandım 3-4 yumurtam oluştu.
2. tedavi de 4000 tl harcadığım iğneler neticesinde 1 adet yumurtam oluştu.
taslaklar iyiyse hapta kullansan iğne de kullansan sadece iyi olan yumurtaların büyüyecektir ve kaliteli olacaktır.

Canim benim 09 gördüm aydından olduğunu dusundum.ve kader arkadaşı gibiyiz bu yumurta konusunda.2 kez tupbebek yaptirdim.folikul azdı zaten ilk muayenede. iğneyle de hemde 5000 tllik iğnelerle yine 4tane oldu.hatta bunların 2tanesi belki de yüksek doz iğneden çöp cikti.bu ay farklı bir doktora gidiyorum. O da hapla seninki givi yapalım dedi. Ama tabi toplama parası alacak 2 3 kez.ama iğneyle de bi halt olduğu yok.denemeye değer napayim.23 ekim reglim.sonra başlıcaz sanki

Hap klomendir canim

Ben 6000 tl igneye para verip opu yaptirdigimda 3 adet yumurta cIkti ilacli tedavimde 7 adet cok kaliteli yumurta toplandi.. 5 tl lik ilac ve 2ader ilave igne takviye etti

Yumurta toplama islemi cokta kolay bi sürec degl haplarla cokta kaliteli yumurta elde edemezkki .demek istedgm igne sart bence benim hormon tedavsnden önce 8,9 yumurtam wardi 13yumurta toplandi. Ama sayi önemli degil 5.güne zaten az sayida kaliyo

Tedâviye basladiniz mi? Nasil gidiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…