Tüp Bebek tedavisinde kilo alınıyormu? Deneyimli arkadaşlar lütfen yardım edin

MiHRiMaH24

9 yılımın ümidi hoşgeldin
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2010
1.110
32
68
Diğer
Başlıktanda anlaşılacağı üzere.
Tüp bebek yaptıran arkadaşlar kilo aldınızmı?
toplam ne kadar aldınız?
Göbek yapıyormu bu ilaçlar?
Ve bu aldığınız kiloları, göbeği geri verebiliyormusunuz?!!!!! :43::43::43:

Lütfen yazarmısınız, çok kötü moralmen bozuğum bu durumdan. Daha önce 3 kere aşılama yaptırdık tutmadı. Karından iğne kulanmıştım ama ne kilo aldım, nede göbek yaptı

Şimdi Tüp Bebeğe başladım ve İğnelerden sonra göbeğim anında çıktı sanki hatta 3. günündeyim :43::43::43::43::43::43::43:

canım hayırlı olsun inşallah tedavin
şimdi sana acı gerçekleri anlatiiim
ben 20 günde 9 kilo aldııım:(
tedavi başarılı olmadı.üstünden 4 ay geçti 12 kiloyu attım üstümden ama kendiliğinden olmadı tabi,sıkı bi diyetle. çoook dikkatli davran.karbonhidrata pek yaklaşma protein ağırlıklı beslenmeye çalış

Valla ben kendimi bildim bileli kilo yüzünden başına gelmedik kalmamış biriyim. Ekimde ilk tüp bebek denememi yaptım çok da kilolu olarak başladım tedaviye stresten de ne yiyeceğimi şaşırdım. Üstelik transferden sonra 12 gün kımıldamadan devamlı atıştırarak yattım tartıya bir çıktım hiii 3 kilo daha almışım ama sonra olmadığı belli olup adet görünce hepsi gitti demek ki sadece ödemmiş. Yani bu ilaçlar aynı adet dönemi gibi su tutuyor vücutta bir de sinirden iştahın açılabilir.Şimdiden geçmiş olsun.

slm ben iki kere tüp bebek tedavisi yaptırdım tedavi boyunca 2-3 kilo aldım ama arkadaşında dedigi gibi çogu ödem oluyor beslenmeye dikkat edersen çok kilo almazsın tabi bünyeye görede değişiyor bol bol su iç ilaç çok kullandığımız için bol su içerek vucuttan atılımını kolaylaştırırız tedavin hayırlı olsun inşallah pozitif sonuç alırsın:79::79::79:

Çok teş. ederim kızlar. Allah razı olsun

Bakalım girdik bir yola. Bardağın hem boş, hem dolu tarafı var. Korku ve ümit arasında gidip geliyorum.

İnşAllah bu çektiğimiz sıkıntıların sonu aydınlık olur.:81:

mrb kizlar bende 2 kere tup tedavisi gordum bende aldim kilo fazla deil 3 -4 sadece simdi 3 yu basladim bakalim bu sefer ne olucak ama benim icin onemli olan hamila kalmak kilo hicta umrumda deil hamila kalip bebeimi kucama alim kilo nasilsa sonra verilir hepiniza basarilar ALLAH YARDIM ETSIN :49::49::49::49::49::49::49:

mrb kizlar bende 2 kere tup tedavisi gordum bende aldim kilo fazla deil 3 -4 sadece simdi 3 yu basladim bakalim bu sefer ne olucak ama benim icin onemli olan hamila kalmak kilo hicta umrumda deil hamila kalip bebeimi kucama alim kilo nasilsa sonra verilir hepiniza basarilar ALLAH YARDIM ETSIN :49::49::49::49::49::49::49:

Oyy kızlar bende kilo alma takıntısı var sanırım. Kilo dedimi bütün cnlerim tepeme toplanıyor. Zaten öyle bir yapım varki su içsem yarıyor derler ya aynen öyleyim iki gün yediklerime dikkat etmesem 2 günde 2 kilo alırım.

Ama ben kilo aldımı psikolojim bozuluyor. buna engel olamıyorum. Sanırım bundan dolayı kafama çok takıyorum.

Bu seferki iğneler ilaçlar midemide çok bulandırıyor. Hele akşamları sürekli kusma pozisyonundayım :50:

arkadasım ilaclar kilo yapıyo ama cogu tahlil gününe kadar atılıyo yani aslında kilo degilde ödem cok oluyo, ben aynaya bakamıyordum dev gibi görüyordum kendimi, zaten kilolu basladım tedaviye üzerine bide tedaviden olan kilolar eklendi ama neyseki onları hemen atıyosun. 1-2 kilocuk kalabilir ama :) Benim icin önemli olan bebekti kiloyu kilolu olmama ragmen hic takmadım. Şimdi 8 haftalık hamileyim hala takmıyorum. Sende kafana hicbirsey takmamalısınki kucagına bebegini alabilesin. Dr bana söyledigi teksey buydu kafana hicbirsey takmayacaksın.

Oyy kızlar bende kilo alma takıntısı var sanırım. Kilo dedimi bütün cnlerim tepeme toplanıyor. Zaten öyle bir yapım varki su içsem yarıyor derler ya aynen öyleyim iki gün yediklerime dikkat etmesem 2 günde 2 kilo alırım.

Ama ben kilo aldımı psikolojim bozuluyor. buna engel olamıyorum. Sanırım bundan dolayı kafama çok takıyorum.

Bu seferki iğneler ilaçlar midemide çok bulandırıyor. Hele akşamları sürekli kusma pozisyonundayım :50:

1 yada 2 kilo kadar alıyosun 51 le başladım tedaviye ilk başlarda 53 tü kilom şimdilerde 52 adet olunca oda gider sanırım kafaya takılacak bişey yok anlayacağın

Başlıktanda anlaşılacağı üzere.
Tüp bebek yaptıran arkadaşlar kilo aldınızmı?
toplam ne kadar aldınız?
Göbek yapıyormu bu ilaçlar?
Ve bu aldığınız kiloları, göbeği geri verebiliyormusunuz?!!!!! :43::43::43:

Lütfen yazarmısınız, çok kötü moralmen bozuğum bu durumdan. Daha önce 3 kere aşılama yaptırdık tutmadı. Karından iğne kulanmıştım ama ne kilo aldım, nede göbek yaptı

Şimdi Tüp Bebeğe başladım ve İğnelerden sonra göbeğim anında çıktı sanki hatta 3. günündeyim :43::43::43::43::43::43::43:

canım öncelikle tedavin hayırlı olur ii sonuçlar alırsın inşAllah. bende haziranda negatif sonuçlanna 20 günlük tedavide 7-8 kilo aldım ve geri veremedim 62 vere vere anca 1 kilosunu verdim ve göbegim oldu yaşım 30 o zamana kadar genç kız gibiydim :( ama şimdi çirkin bi göbegşim var :)anlıcagın verilmiyo çünkü hormonlarınla oynanıyo ilaçlarda napalım sonuç güzel olsaydı belki bu kadar bu kilo koymazdı ama yapacak bişeyimiz yok sıkıntıdan tıkınmaktan bu hale geldik belkide )inş ii sonuçlar alırsın kafana takma

merhaba ben de tüp bebek tedavisi sırasında 4-5 ay gibi bir sürede 16 kilo aldım..şu an çirkin bir göbeğim var şiş.ne yapsam gitmiyor.hatta başka bir başlıkta yazmıştım.otobüslerde hamile sanıp yer veriyorlar...

iyi geceler kızlarr,
bende tüpbebek tedavisine başlayanlardanım şuan histeroskopiden sonra doğumkontrol hapını yarıda bıraktırılarak cyclo-progynova yı kullanıyorum kilomu 51 52 arasında tutmaya calışıyorum ama korkunc bir şişlik var bel oyuntum kalmadı karnım kocaman oldu benide hamile sanıyorlar ve işin kötü kısmı daha asıl karındaniğnelere başlamadım bile 26 ocakta başlayacağım yandık desenize ....ben kısa boylu bir kadınım ve kilo almamam gerekiyor ...bu arada cok fena bir gaz sorunu var pırt pırt dolaşıyorum :9::9:sizde de aynı sorun oluyormu.....

Son düzenleme:
merhaba kızlar ben henüz tahliller aşamasındayım daha tedaviye başlamadım. ama sanırım okuduklarımdan anladığım kadarıyla biran önce kilo vermeliyim zaten 10 kilo fazlam var yapı itibarı ile göbeklide bir bayanım bide iğneleri yedikten sonra düşünemiyorum kendimi.

zaten kiloluydum ben tedaviye başlamadan 7 kilo vermiş 65e düşmüştüm. ama başladığımdan beri yeniden aynı kiloyu aldım daha yumurta geliştiricilere yeni başlayacağız bakalım kaç kiloyla çıkıcam bu işin içinden. şeker düzeyim sınırda birde pco var ikiside kilo yapıyor maalesef. hayırlısı olsun yeterki bebişim gelsin.

malesef aldırıor
bıcımsız bır sıslık ayartıor hmde vucunda:(
senın tedavın olumlu olsunda bosver kıloyu yaaaa
ayrıca zaten hamıleyken falan almıcakmısın
bıraz daha once almıs olacaksın o kadar :)

arkadaşlar ben ilk tedavimde 7 kilo aldım .çok üzüldüm hem çocugum olmadı hemde bu kiloloar ban kaldı diye.sogan kürü yaptım ödemlerim gitti 3 kilom gitti .kaldı bana 4 kilo:)olabildince dikkat etmeye çalışıyorum.sizlere tavsiyem tedaviye başladınızda stresten canınınz bişe yemek istedinde meyva salatalık,marul gibi şeleri bolca yıkayıp yeyin.kilo yapmaz.ekmegi azaltın.bolca yürüyüş yapın .o zaman almazsınız.birde tarnsfer sonrası çok yatmayın.çokda yemeyin.2.denememde daha çok dikkat edicem .

merhaba ben de tüp bebek tedavisi sırasında 4-5 ay gibi bir sürede 16 kilo aldım..şu an çirkin bir göbeğim var şiş.ne yapsam gitmiyor.hatta başka bir başlıkta yazmıştım.otobüslerde hamile sanıp yer veriyorlar...

Evet canım o yazını gördüm bende oraya yazmak istedim sonradan ama bulamadım. Ondan sonra burayı açtım

Valla bende çok aşırı kilo almdım ama zaten biraz da var olan göbeğim sinir edici bir hal aldı. bol bişey giydiğimde bile göbeğim belli oluyor yaa :( gelmiş mayalı hamur gibi duruyor göbeğim. :37:

pıtırcıklarımız gelsinde napalım doğumdan sonra vermeye çalışıcaz inşAllah :52:

valla kızlar zaten kilolu olan bir kadın olarak tedaviye başladım hatta başlarken doktorum sen kiilo vermeyi düşünmüyonmu dedi suratıma karşı ilk doğumumdada doktorlar kilodan ötürü hep kızardı tüp bebek ineleri esnasında makarna pilav ve kızartma yemedim çay kahvede içmedim ama tatlıları fındık fıstığı götürdüm sürekli bişiler alıp yiyodum bence biraz sitresten aalıyo insan kiloyu ben şimdi 5 aylık gebeyim 73 le hamile kaldım 78 kiloyum bebeğim sağ sağlim gelsinde isterse kilolu olim valla bence pek böle herşeyi takmayın ben hayatım boyunca kiloluydum ama Allaha şükür öz güvenim yerindedirtabiki herkez zayıf olmak ister ama değilsekde nolmuş :1:

arkadaslar ben pko lu bir bayanım dr um kilo ver düzelir demisti evlendigimde 67 kiloydum 62 ye düstüm ama ac geziyordum sonunda midemde alısmıstı. Neyse ben ne zaman dogum kontrol ilacını bıraktım hamile kalamamaya basladım tedaviler basladı ilaclar almaya basladım 4 yılda 63 olan kilom suanda 80e yakın siz düsünün gerisini. Ama boyum uzun oldugu icin ve sıkı etli oldugum icin göstermiyorum.
Neyse tüp bebek tedavisi icin bu dr gittigimde kilo ver demicekmisiniz dedim hayır dedi senin o kadar kilon yok dedi yani kilo tedaviyi %1 etkiler dedi. Her tedavi sonrası 1-2 kilo kalıyo ve üzerine tekrar tedavi ve tekrar 1-2 kilo. Zaten pkolu oldugumdan kilo veremiyorum bide üstüne alıyorum. Neyseki 2. tüp bebekte hamile kaldım. Allaha cok sükürki kilo alımım bana göre normal 10 haftalık hamileyim hic kilo almadım. Canımda bisey istemiyo zaten. Eskiden tatlıyı cok severdim simdi tatlıdan nefret ediyorum. Ögle yemeklerini tiksindigim icin yiyemiyorum.

Neyse arkadaslar söylemek istedigim bu pko ve tedaviler beni bitirdi. Sürekli rejim yapan deli gibi spor yapan biriydim o zamanlar kilo veriyordum ama tedavide tekrar alıyorsun o kiloları. Hamilelikte cok kilo almak istemiyorum ve cok dikkat edecegim. Benim annemde 20 kilo alırmıs ve 40 ı cıkana kadar hepsini verirmis.Belki bende ona cekmisimdir.

Back
X