• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek tedavisinde kullanilan ilaçlarla ilgili

NilKoksal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2008
245
10
96
İstanbul
Arkadaşlar, bu benim ikinci tedavi sürecim, ilk seferinde kullandığım ilaçlar farklıydı fakat ödem ve stres yapmıştı. Ama bu ikinci seferde kullandığım ilaçlar çıldırtacak beni
aşırı depresif, sinirli alıngan ve sürekli ağlayan ama herşeye ağlayan bir moddayım. Kendimi tanıyamıyorum ve daha neredeyse 10 gün daha kullanıcam bu ilaçları. Sizede bu şekilde etkisi olmuşmuydu yoksa sorun bendemi? Cevap verirseniz çok sevinirim.

Arkadaşlar, bu benim ikinci tedavi sürecim, ilk seferinde kullandığım ilaçlar farklıydı fakat ödem ve stres yapmıştı. Ama bu ikinci seferde kullandığım ilaçlar çıldırtacak beni
aşırı depresif, sinirli alıngan ve sürekli ağlayan ama herşeye ağlayan bir moddayım. Kendimi tanıyamıyorum ve daha neredeyse 10 gün daha kullanıcam bu ilaçları. Sizede bu şekilde etkisi olmuşmuydu yoksa sorun bendemi? Cevap verirseniz çok sevinirim.

Bende aşılama için kullandığım ilaçlarla öyle oldum cnm,sen ne kullanıyorsun bilmiyorum ama ben normalde çok nadir ağlayan,duygusal olmayan biriydim ama şimdi herşeye ağlar oldum,herşeye sinirleniyorum olur olmaz eşim bile şaşırıyo bu durumumakaydirigubbakcemile

mrb arkadaşım bende de oldu ödem kasık ağrısı ama sanırım aslında yaşadığımız öncelikle işin tüm yükünü bizim taşıyor olmamızdan kaynaklanıyor.. iğneleri hergün biz yapıyor muayenelere iki günde bir gidiyor anestezi alıyor yumurtalarımızı toplatıyor ve 12 gün büyük bir stresle bekliyoruz ve bu bize bazen taşıyacağımızdan daha ağır gelebiliyor...tüm duygu durumumuz değişiyor reklam seyrederken ağlanır mı? ağlıyorum ama güzel sonuçlar alınca insan hiç bir şey hatırlamıyor inan..onca çektiğimi unuttum geçen hafta test sonucunu görünce darısı başınıza insallah...

mrb arkadaşım bende de oldu ödem kasık ağrısı ama sanırım aslında yaşadığımız öncelikle işin tüm yükünü bizim taşıyor olmamızdan kaynaklanıyor.. iğneleri hergün biz yapıyor muayenelere iki günde bir gidiyor anestezi alıyor yumurtalarımızı toplatıyor ve 12 gün büyük bir stresle bekliyoruz ve bu bize bazen taşıyacağımızdan daha ağır gelebiliyor...tüm duygu durumumuz değişiyor reklam seyrederken ağlanır mı? ağlıyorum ama güzel sonuçlar alınca insan hiç bir şey hatırlamıyor inan..onca çektiğimi unuttum geçen hafta test sonucunu görünce darısı başınıza insallah...

hayırlı olsun canım, allah tamamına erdirsin kucağında sağlıkla görürsün inşallah. evet haklısın sanırım tüm bunlarda etken ama normalden farklı bir hassasiyet.ilginç yani.

Evet asiri hassasiyet, ciltte isilik gibi kabartilar gerginlik sinirlilik leblebiden nem kapma vs. hepsi bende de mevcut ve ben simdi 4. denemeye hazirlaniyorum.Transferi kaldiramayacagiimi dusundugum icin de uyutulmayi istedim transfer esnasinda bu sefer.Cunku o sahne beni cok uzuyor ve rahatsiz ediyor.Bir yan etkisi yokmus zaten uyumanin.Bir de kayinvalideye esime soyledim ben ilac kullaniyorum icimde firtinalar kopuyor beni idare edin diye ama nerdeeee.Kadin gecmis karsima benim oglumu kimler istedi de vermedik muhabbeti yapyor biraz oturayim dedim eskisi gibi evine gittigimde az is yaptim da ogluna bakip duruyor bide ben herseyi once kendim icin yaparim diyor, ben esime boyle boyle oldu gozunun onunde diyorum ne var bunda diyor sen alingansin diyor evde benim psikolojik durumumdan dolayi kavga cikiyor benden once o kusuyor bu kadinda ilac kullaniyor ondan yapiyor bunlari idare ediyim demiyor da kusuyor evde carki eskisi gibi deva ettirirsen gulersen evde dolanirsan iyisin ama yok ilaclardan tedaviden bahsedersen kotusun.Azotrotek denilen bir antibiyotik var kari koca bir kere 2ser tane iciliyor ikimizde ictik beyzade ishal olmus yatiyor inliyor ben neler cektim durumumu anlatinca tamam tamam diyip geciyordu onu soyleyince de senin bunyen dayanikli sana bisey olmmaz diyor.Seytan diyor SIK bogazini kurtul.Hepsi ayni sen iyiysen iyiler sen kotuysen tamam hersey bitti

Evet asiri hassasiyet, ciltte isilik gibi kabartilar gerginlik sinirlilik leblebiden nem kapma vs. hepsi bende de mevcut ve ben simdi 4. denemeye hazirlaniyorum.Transferi kaldiramayacagiimi dusundugum icin de uyutulmayi istedim transfer esnasinda bu sefer.Cunku o sahne beni cok uzuyor ve rahatsiz ediyor.Bir yan etkisi yokmus zaten uyumanin.Bir de kayinvalideye esime soyledim ben ilac kullaniyorum icimde firtinalar kopuyor beni idare edin diye ama nerdeeee.Kadin gecmis karsima benim oglumu kimler istedi de vermedik muhabbeti yapyor biraz oturayim dedim eskisi gibi evine gittigimde az is yaptim da ogluna bakip duruyor bide ben herseyi once kendim icin yaparim diyor, ben esime boyle boyle oldu gozunun onunde diyorum ne var bunda diyor sen alingansin diyor evde benim psikolojik durumumdan dolayi kavga cikiyor benden once o kusuyor bu kadinda ilac kullaniyor ondan yapiyor bunlari idare ediyim demiyor da kusuyor evde carki eskisi gibi deva ettirirsen gulersen evde dolanirsan iyisin ama yok ilaclardan tedaviden bahsedersen kotusun.Azotrotek denilen bir antibiyotik var kari koca bir kere 2ser tane iciliyor ikimizde ictik beyzade ishal olmus yatiyor inliyor ben neler cektim durumumu anlatinca tamam tamam diyip geciyordu onu soyleyince de senin bunyen dayanikli sana bisey olmmaz diyor.Seytan diyor SIK bogazini kurtul.Hepsi ayni sen iyiysen iyiler sen kotuysen tamam hersey bitti

ah be canım, allah sabır versin evdeki yetmiyor gibi bir de kayınvalide ???? zor bir ortam. Sen görme kimseyi sıkma canını güzelim. Bende kaç gündür çok kötüyüm, inanılmaz bir sinir, sürekli ağlama hissi dayanılmaz bir haldeyim. eşim ilk tepkilerimle karşılaştığında o da benimle çata çat tartışıyordu, ben ilaçlardan sanırım kötüyüm üzerime gelme beni idare et biraz deyince toparlandı çok şükür. Bakalım şimdilik dikkatli ? hayırlısı olsun inşallah bu kadar çektiklerimize sağlıklı sıhhatli bebişlerimizi kucaklarımıza alırız inşallah.

Nilcim cnmilaçlar yapıyor boyle ben aşılama zamanı ilaçlardan çıldırcak gibydim herkese çatım kavga ettim ..ilaçlar mahfediyor
sana bieş sorucam cnm Sen umuttaki tedavini SSk heyet raporu ile yaptırıyorsun cnm

Arkadsslar bu igneleri kullandiktan sonra hormonlarda oynama oldumu bnm fsh normaldi igneleri kullandim bitti opu oldu .bir sonraki ay fsh yuksek cikti niye boyle

Bende iğneler estrofem yumurta toplama ardından yumurta toplama derken histereoskopi olfum ama bugüne kadar estrofeme devam ettim. Benzer şikayetler bende var. Zatrn estrofemi rahim duvarı kalınlaşsın diye günde 3 e çıkarmıştı doktorum. Ancak kanamam geldi ve baya yoğun. Bugün kesti ilacı ama transferimi bi sonaki aya bıraktı. Şimdi de jasmin kullan 21 gün sonra adet olunca gel bakalım dedi. İlacın yan etkilerine baktım internetten biraz da fazla östrojen alımı meme kanserini de tetikliomuş. Bilemedim. Zaten göğüslerimde şiş taşlaştı resmen. 🥺Bende ne düşüneceğimi bilmiyorum

Arkadsslar bu igneleri kullandiktan sonra hormonlarda oynama oldumu bnm fsh normaldi igneleri kullandim bitti opu oldu .bir sonraki ay fsh yuksek cikti niye boyle
Benim aynısı oldu fsh 7-8 i geçmezdi.Tup bebek tedavisi sonrası fsh 16 ya fırlamış diğer hormonlarim hep normal. Ultrasonda yumurta sayımda yine aynı 7-8 civarı. Sağlık ocağında aile hekimi dediki bu yumurtalar varken fsh yüksek olmasi mantıksız. Tek neden göbekten vurduğun hormon igneleridir başka açıklaması yok dedi. Yumurtan varsa fsh yi hiç onemseme dedi. Canim zaten kullandığımız iğnelerin içinde fsh var birden fazla yumurta büyüsün diye. E onlarda vücuttan hemen atılmıyor.Tup bebek doktorum ise hiç onemsemedi genel durumumu bildiğinden her ay aynı çıkmaz dedi sadece... Bunların dışında keçiboynuzu pekmezi, arı sütü polen karışımı ve stres fsh yükseltiyor.( Bunları ben hep kullandım🤦) Ben ilk duyduğumda o kadar ağladım ki bı anda ne oluyor böyle diye. Simdi artık fsh nin çokta önemli olmadığını anladım. Ultrasonda görünen yumurta sayısı herşeyden önemli...

Back
X