• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek transfer sürecim

gumus0101

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2025
33
17
3
36
Merhaba arkadaşlar uzun süredir burayı takip ediyorum ancak üye değildim.yeni üye oldum çünkü içimi delip geçen bir konu var.geçen yıl ilk transferimde hamile olduğumu öğrendim sonrası daha ultrasona girmeden 6. Haftada kanamam oldu acilde ikiz gebelik haberimi aldım.sancılı bir süreçti. Sonra 11. Haftada da gece kan gölünün içinde uyandım gittim bebeklerim yine iyiydi çok şükür bir hafta ara ara devam etti ama durdu sonra.herşey güzelken rutin 21. Hafta organ kontrolü sırasında rahim ağzımın inceldiğini öğrendim 1 hafta sonra da açıklık başladı sonra dikişe alındım alttaki kese patladı vs derken diğer bebeği kurtarmaya çalıştık ben enfeksiyon kaptım safra kesem iflas etti ölümden döndüm sonuç iki meleğimi aynı kutunun içine koyup elimize verdiler.sonrası yıkım. Bu yılın başında 3. Denememizi yaptık yine tuttu.ama artık tek embiryo çünkü rahim ağzı yetmezliğim varmış.5. Haftadan sonra gelişmedi ilaçlarla düşük yaptırdılar. 1 ay sonra şans eseri bir ultrasonda tiroidimde kötü huylu nodül bulundu tiroidimin yarısı alındı.korkunç bir yıkım daha. 2-3 ay bekledim tekrar deneyelim dedik rahimde kist oluştu doktor diğer ay gel dedi diğer ay gittim bu defa yumurta erken çatladı değerlerin transfere uygun değil dendi. Yumurta baskılama iğnesi yapıldı bekledik ve bu ayın 25 inde yani dün transferim yapıldı. Benim daha kaliteli yumurtalarım olmasına rağmen 4bc olanı transfer etmişler bunu da bana transferden sonra söyledi embiryolog. Ve bugün lavaboda idrar yaptıktan sonra beyaz şeffaf bir sıvı içinde kırmızı bir nokta gibi bişey gördüm klozetin köşesinde. Benden mi geldi embiryoyu mu düşürdüm ne oldu bilmiyorum ama delirecem korkudan. Ne olur bilen varsa bana bişeyler söylesin inanın artık iyi değilim piskolojik olarak

geçmiş olsun süreç baya yıpratmış sizi.. umarım bir an önce kavuşursunuz yavrunuza

Embriyo düşürmek pek mümkün olan birşey değil.. embriyo öhle tuvalete gitmekle ayağa kalkmakla düşecek birşey olsaydı 10 gün yatıcaksınız yatakta derlerdi

İnanılmaz korkuyorum ama gördüğüm şeye de emin gibiyim bilmiyorum belkide piskolojik olarak yine kaybedeceğim korkusu beni böyle düşündürüyor. Bir mucizeye o kadar ihtiyacım var ki. Çok duygusalım iki gündür sürekli ağlıyorum 😢 kucağımın bu kadar istememe çabalamama rağmen boş kalması beni paramparça ediyor

İnanılmaz korkuyorum ama gördüğüm şeye de emin gibiyim bilmiyorum belkide piskolojik olarak yine kaybedeceğim korkusu beni böyle düşündürüyor. Bir mucizeye o kadar ihtiyacım var ki. Çok duygusalım iki gündür sürekli ağlıyorum 😢 kucağımın bu kadar istememe çabalamama rağmen boş kalması beni paramparça ediyor
Biliyorum zor ama sakin kalıp gününüzü beklemeniz lazım.. embriyonuz hala içeride siz bu şekilde davranırsanız bedeninizi etkilersiniz yapmayın

Merhaba arkadaşlar uzun süredir burayı takip ediyorum ancak üye değildim.yeni üye oldum çünkü içimi delip geçen bir konu var.geçen yıl ilk transferimde hamile olduğumu öğrendim sonrası daha ultrasona girmeden 6. Haftada kanamam oldu acilde ikiz gebelik haberimi aldım.sancılı bir süreçti. Sonra 11. Haftada da gece kan gölünün içinde uyandım gittim bebeklerim yine iyiydi çok şükür bir hafta ara ara devam etti ama durdu sonra.herşey güzelken rutin 21. Hafta organ kontrolü sırasında rahim ağzımın inceldiğini öğrendim 1 hafta sonra da açıklık başladı sonra dikişe alındım alttaki kese patladı vs derken diğer bebeği kurtarmaya çalıştık ben enfeksiyon kaptım safra kesem iflas etti ölümden döndüm sonuç iki meleğimi aynı kutunun içine koyup elimize verdiler.sonrası yıkım. Bu yılın başında 3. Denememizi yaptık yine tuttu.ama artık tek embiryo çünkü rahim ağzı yetmezliğim varmış.5. Haftadan sonra gelişmedi ilaçlarla düşük yaptırdılar. 1 ay sonra şans eseri bir ultrasonda tiroidimde kötü huylu nodül bulundu tiroidimin yarısı alındı.korkunç bir yıkım daha. 2-3 ay bekledim tekrar deneyelim dedik rahimde kist oluştu doktor diğer ay gel dedi diğer ay gittim bu defa yumurta erken çatladı değerlerin transfere uygun değil dendi. Yumurta baskılama iğnesi yapıldı bekledik ve bu ayın 25 inde yani dün transferim yapıldı. Benim daha kaliteli yumurtalarım olmasına rağmen 4bc olanı transfer etmişler bunu da bana transferden sonra söyledi embiryolog. Ve bugün lavaboda idrar yaptıktan sonra beyaz şeffaf bir sıvı içinde kırmızı bir nokta gibi bişey gördüm klozetin köşesinde. Benden mi geldi embiryoyu mu düşürdüm ne oldu bilmiyorum ama delirecem korkudan. Ne olur bilen varsa bana bişeyler söylesin inanın artık iyi değilim piskolojik olarak
Merhaba psikolojinizi yinede güzel tutmaya çalışın bir şeyler ile meşgul olun. Zor biliyorum ama stres yapmak tutunmayı etkilediği için kendinizi rahatlatmanız lazım. Bu kalitede embriyolarda tutunuyor belli olmuyor. Embriyoda öyle tuvalete akıntı ile düşecek bir şey değil rahminiz işlem gördüğü için akıntı ile beraber leke belki gelmiştir embriyo tutunmazsa adet kanı ile atılır zaten. İnşallah sımsıkı tutunmuştur size. Tevekkül edin dua edin başka yapacak bir şey yok.

Merhaba psikolojinizi yinede güzel tutmaya çalışın bir şeyler ile meşgul olun. Zor biliyorum ama stres yapmak tutunmayı etkilediği için kendinizi rahatlatmanız lazım. Bu kalitede embriyolarda tutunuyor belli olmuyor. Embriyoda öyle tuvalete akıntı ile düşecek bir şey değil rahminiz işlem gördüğü için akıntı ile beraber leke belki gelmiştir embriyo tutunmazsa adet kanı ile atılır zaten. İnşallah sımsıkı tutunmuştur size. Tevekkül edin dua edin başka yapacak bir şey yok.
Kafamı dağıtmaya çalışıyorum ama son 2 yıl beni 10 yıl yaşlandırdı ruhen. Ürkek tedirgin panik atak bi insan oldum çıktım. İnsanlar anlamıyor olmuyorsa olmuyor bak hayatına diyor ama benim gözümden bakmıyorlar. Ayın 25inde embiryolog gelip bebeğini getirdim dedi doktor yerleştirirken masada nasıl ağladım. Allahım nolur hayal ettirdiğin şey gerçeğe dönsün diye dua ediyorum sürekli..

Kafamı dağıtmaya çalışıyorum ama son 2 yıl beni 10 yıl yaşlandırdı ruhen. Ürkek tedirgin panik atak bi insan oldum çıktım. İnsanlar anlamıyor olmuyorsa olmuyor bak hayatına diyor ama benim gözümden bakmıyorlar. Ayın 25inde embiryolog gelip bebeğini getirdim dedi doktor yerleştirirken masada nasıl ağladım. Allahım nolur hayal ettirdiğin şey gerçeğe dönsün diye dua ediyorum sürekli..
Çok haklısınız zor şeyler yaşamışsınız. İnşallah kucağınıza alınca hepsini unutacaksınız. Bende transfer günü çok ağladım. 2 embriyomda negatif oldu büyük bir hayal kırıklığı tahmin edersinizki. Ama inşallah olacak inanıyorum

Canım ne kadar geçmiş olsun desem az gelir ama dik durman gerekiyor rabbim geciktiriyorsa güzelleştiriyordur. Emeklerimizin karşılığını alacağız inşallah cok zor biliyorum ama pozitif düşünmen gerekiyor ❤️

Çok haklısınız zor şeyler yaşamışsınız. İnşallah kucağınıza alınca hepsini unutacaksınız. Bende transfer günü çok ağladım. 2 embriyomda negatif oldu büyük bir hayal kırıklığı tahmin edersinizki. Ama inşallah olacak inanıyorum
Hepimiz için hayırlısı olsun bu günleri unutalım bebeklerimizin güzel yüzlerine baktıkça

Canım ne kadar geçmiş olsun desem az gelir ama dik durman gerekiyor rabbim geciktiriyorsa güzelleştiriyordur. Emeklerimizin karşılığını alacağız inşallah cok zor biliyorum ama pozitif düşünmen gerekiyor ❤️
Çok teşekkür ederim ❤️ ağustos transfer konusunda görmüştüm sizi sanırım hamilesiniz şuan 🙏🏻 allahım sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Kafamı dağıtmaya çalışıyorum ama son 2 yıl beni 10 yıl yaşlandırdı ruhen. Ürkek tedirgin panik atak bi insan oldum çıktım. İnsanlar anlamıyor olmuyorsa olmuyor bak hayatına diyor ama benim gözümden bakmıyorlar. Ayın 25inde embiryolog gelip bebeğini getirdim dedi doktor yerleştirirken masada nasıl ağladım. Allahım nolur hayal ettirdiğin şey gerçeğe dönsün diye dua ediyorum
Merhaba arkadaşlar uzun süredir burayı takip ediyorum ancak üye değildim.yeni üye oldum çünkü içimi delip geçen bir konu var.geçen yıl ilk transferimde hamile olduğumu öğrendim sonrası daha ultrasona girmeden 6. Haftada kanamam oldu acilde ikiz gebelik haberimi aldım.sancılı bir süreçti. Sonra 11. Haftada da gece kan gölünün içinde uyandım gittim bebeklerim yine iyiydi çok şükür bir hafta ara ara devam etti ama durdu sonra.herşey güzelken rutin 21. Hafta organ kontrolü sırasında rahim ağzımın inceldiğini öğrendim 1 hafta sonra da açıklık başladı sonra dikişe alındım alttaki kese patladı vs derken diğer bebeği kurtarmaya çalıştık ben enfeksiyon kaptım safra kesem iflas etti ölümden döndüm sonuç iki meleğimi aynı kutunun içine koyup elimize verdiler.sonrası yıkım. Bu yılın başında 3. Denememizi yaptık yine tuttu.ama artık tek embiryo çünkü rahim ağzı yetmezliğim varmış.5. Haftadan sonra gelişmedi ilaçlarla düşük yaptırdılar. 1 ay sonra şans eseri bir ultrasonda tiroidimde kötü huylu nodül bulundu tiroidimin yarısı alındı.korkunç bir yıkım daha. 2-3 ay bekledim tekrar deneyelim dedik rahimde kist oluştu doktor diğer ay gel dedi diğer ay gittim bu defa yumurta erken çatladı değerlerin transfere uygun değil dendi. Yumurta baskılama iğnesi yapıldı bekledik ve bu ayın 25 inde yani dün transferim yapıldı. Benim daha kaliteli yumurtalarım olmasına rağmen 4bc olanı transfer etmişler bunu da bana transferden sonra söyledi embiryolog. Ve bugün lavaboda idrar yaptıktan sonra beyaz şeffaf bir sıvı içinde kırmızı bir nokta gibi bişey gördüm klozetin köşesinde. Benden mi geldi embiryoyu mu düşürdüm ne oldu bilmiyorum ama delirecem korkudan. Ne olur bilen varsa bana bişeyler söylesin inanın artık iyi değilim
embriyonun düşeceğini hiç sanmıyorum canım içini ferah tut. insanlar evet olursa olur yorma kendini sıkma diyorlar bende kızıyordum ama haklılar inan. bugünlerde tekrar gelmiyor bu şekilde insan kendini sadece üzdüğüyle kalıyor olacak olan zaten oluyor. kendini oyalacağın seveceğşn şeylerle meşgul et. ama sen şu an onlara da takılma olacağına inan sadece. bol bol dua et

Canımsın çok teşekkür ederim ❤️❤️ inan bu ay transfer sürecine başladığımızdan beri her gün dua ediyorum. Dua ederken artık boğazım düğümleniyor ağlıyorum. Her sabah iğneye (progestan )gidiyorum transferden 5 gün önce başladım sonucu öğrenene kadar da devam dedi doktor. Arabaya binip acile gidip iğne oluyorum bu bile korkutuyor acaba yanlış bişey mi yapıyorum hastaneye giderek diye ama doktorum normal hayatında ne yapıyosan aynen devam sadece ağır kaldırma ve çok ani hareket yapma diyor her defasında. Ne bileyim biraz sakin kalmam lazım keşke bu transferi yaptıktan sonra bize unutmamız içinde bi iğne yapsalar 10 günlük 😅

Bende sadece dua ediyorum.Derdimin büyüyüp beni küçültmesine izin vermek istemiyorum. Ben derdimi küçültmeye çalışıyorum ki beni içine alıp yemesin.
Gecenin en karanlık olduğu an güneşin doğuşuna en yakın olduğu andır.sabret. Buda bizim sabır sınavımız böyle düşünüyorum artık. Süreci buradakiler hariç kimseyle paylaşmama kararı aldım bu sefer. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

Bende sadece dua ediyorum.Derdimin büyüyüp beni küçültmesine izin vermek istemiyorum. Ben derdimi küçültmeye çalışıyorum ki beni içine alıp yemesin.
Gecenin en karanlık olduğu an güneşin doğuşuna en yakın olduğu andır.sabret. Buda bizim sabır sınavımız böyle düşünüyorum artık. Süreci buradakiler hariç kimseyle paylaşmama kararı aldım bu sefer. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
Nasıl güzel cümleler gözlerim doldu okurken çok iyi geldi bana 😢 bende eşimden de rica ettim ne olur ailene bile söyleme kimseye söylemeyelim dedim . Herkesin dert olarak gördüğünüz bu mu diyip küçümsemesi yada ne bilim ilk transferimde ikiz hamile kaldığımdaki tepkileri bir maşallah bile demeyişleri… bunları tekrar yaşamak asla istemiyorum

Nasıl güzel cümleler gözlerim doldu okurken çok iyi geldi bana 😢 bende eşimden de rica ettim ne olur ailene bile söyleme kimseye söylemeyelim dedim . Herkesin dert olarak gördüğünüz bu mu diyip küçümsemesi yada ne bilim ilk transferimde ikiz hamile kaldığımdaki tepkileri bir maşallah bile demeyişleri… bunları tekrar yaşamak asla istemiyorum
Buradaki arkadaşlar bizimle aynı testleri verip aynı şeyleri yaşadığı için bizi çok iyi anlıyor. Etrafımızdakiler şu şöyle yaptı bu böyle yaptı boş teselli. Bana da ilk negatifte şununda şu kadar sene çocuğu olmadı gibi saçma şeyler söylemişti.

bende bi yerden duydum dua edip sadaka da vereceğim bu sefer diğer sefer vermemiştim.
Ben bu sefer kendi kendime zaten hamileymişim herşey tamammış gibi davranacağım. Acaba ile devam etmeyeceğim sende böyle demeye çalış

Ben elimden geldiğince düşünmeyeyim kötüyü diyorum ama hep kötü sonuçlanınca insan ister istemez kendini kötü mü olacak yine diye düşünürken buluyor. Elimden geldiğince işimle ilgilenmeye çalışıyorum aklıma kötü şeyler gelince 😢

Back
X