Tüp Bebek transferi

sultanturk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
5
Puanlar
36
Merhabalar ben 2.kez tüp bebek transferi olacağım doktorum 2 embriyo koyabiliriz isterseniz tıbbi bi engel yok dedi ama ben çok kararsızım ikiside tutarsa bakabilir miyim kaldırabilir miyim yetebilir miyim diye tecrübeli annelerin yorumlarini merak ediyorum

Merhaba Tecrübeli anne değilim ama bende tüp yaptırcam inş iki koyabiliriz derler die dua ediyorum evet cok zor ama sürekli uğraşmak beni daha cok yordu nasipse tek seferde 2side olur biter. Zatem en fazla 3 isterdim cocuk. 2 de kalsam üzülmem.
Bakımı ilk 6 ay zor bana göre o da hani korkarm bişey oldu olcak sonra alışırım cocukta biletler demeye yemeye baslar filan işte gecer zaman. Cevremde dara kalsam destek verecek birileri de var zaten. Herşey Allahtan.
Sizin yaş genc ise ve az cocuk istiyorsan ayrı ayrıda olabilir. Önemli olan kısım burası bence

Bende 31 yaşındayım 2 tane istiyorum keşke ikiside tutsa. Bir tane doğunca tekrar o işlere kalkışmak zor. Hatta ben bir tane olmadan ikinciyi bile düşünüyorum acaba olur mu diye

Merhaba
Bende tüp bebek tedavisi ile ikizlere gebeyim şuanda.
İlk denemede de çift embriyo transfer edildi ama tutmadı ikisi de.
2. Denememde yine çift transfer edildi çok şükür ki ikisi de tutundu. Şuanda 36 hafta oldum 15 gün sonrq belkide daha erken sezeryan olacağım.
Öncelikle burdan tavsiye almanız güzel ama asıl kararı siz vereceksiniz. Eşiniz bile değil aslında tamamen karar mercii sizsiniz. Çünkü bu çocuklara siz bakacaksınız eş desteği bile biyere kadar oluyor. Ben yapabilir miyim bakabilir miyim diye sorun kendinize.

Tabi illa çift transfer edildi diye tutunacak gibi bir garanti yok. Kaldı ki tek transfer edilse bile bölünüp çoğalabiliyor.
Benim yaşım 35 ve 36 olmak üzere. Bu yaştan sonra 2. Çocuğu düşünmek tekrar bu yollara girmek fazlasıyla zor olacağı için şansımızı çift transferden yana denedik.
Yaşınız gençtir ilerleyen zamanlarda 2. Cocuk doğal yolla olmasa bile tedavi için hem paranız hem zamanınız varsa şuanda tek transferle şansınızı deneyebilirsiniz. Ama yoksa ve tekrar tekrar uğraşmayayım derseniz çift transferi deneyebilirsiniz. Tekrar söylüyorum illa tutacak diye birşey yok tabiki. Belkide teki tutunup bölünecek yine ikiz olacak. Allah nasibinize ne koydu bilmiyoruz ki

Çok şükür benim gebeliğim sorunsuz ilerledi. Hatta maşallah tekil gebelere göre ben daha iyiydim. Çocuklar büyüdü artık iyice baskı yaptıkları için ayaklarımda bacaklarımda ödem oluştu yürümekte zorlanıyorum. Bu süreçte geçici 15 gün sonra bu sıkıntı da olmayacak. Doğduklarında da tabiki kolay olmayacak ama bir şekilde halledicem.

Ben doktorumdan çok istemiştim iki tane koymasını. Yok şartlara uymuyorsunuz olmaz dedi. Kendisi çoğul gebeliği kadın sağlığı açısından uygun bulmuyor. Ama yüce Rabbim iyi ki bir tane koymuş diyoruz eşimle. Çok zor tek bebekle bile ilgilenmek. Allah can sağlığı versin çok seviyoruz Rabbimr şükürler olsun ama inanın tek çocukla iki çocuk arasında çok fark var çevremde de görüyorum. Ve ben enerjisi yüksek uykuyla arası olmayan biriyim. Söyleyeceklerim bu kadar Rabbim en hayırlısını nasip etsin.

Merhaba, benim İlk transfer de 2 tane 3. Gün embriyosu transfer edildi ama tutmadı. 2 nci transferimde ardışık yapıldı. Pazartesi test yaptırcam

Evet 4 yıldır asilamadir tüp bebektir vs. Tedavilerle uğraşıyorum bende gerçekten çok zor yaşım 28 2tane evladım olmasını isterim Allah nasip ederse ama ikisi birden olunca korkuyorum bi yandan bı yandanda birisi tutmasa diğeri tutar belki diyorum

Yani eksileri arrıları düşününün yapabilecek misiniz psikolojik platam özellikle sizi yoracak mı misal ben ikiz cok zor biliyorum ama asırı istediğim için yorsada psikolojım bozulmaz diye tahmn ediorm cnku istiom. Yetişemedşgm yerde destekcimde var. Tabii ikisife tutabilir. Ama tek koysanızda ikiz olabilir. Rabbim ne yazdıysa o zaten olacak. İnşallah olsun da sağlıklı sihhatli sizin yasda genç egee tekrr hamile kalmak isterim derseniz yine ugrasırım bnlarla o zaman neden olmasın. Drunuz da neye onay verirse durumunuza göre karr verirsiniz. Hayırlısı olsun

`