• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek ve histereskopi ameliyatı

Naz19999

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2025
4
0
1
Hsg sonrası gebelik elde ettim fakat 8haftalıkken kalbi durdu. Tüp bebek tedavisine başladım. T şekline yakın rahim için transfer öncesi Histeroskopi ameliyatı önerildi. Oldum, embriyo transferim yapıldı ve gebelik oluşmadı. 2.transfer için hazırlık yaparken rahimde bir noktada yapışıklık oluştuğu söylendi.

Tekrar Histeroskopi ameliyatı önerildi. Transfer iptal edildi. Başına daha önce böyle birşey gelen var mı ?

Son düzenleme:
Merhaba, hikayemiz çok benziyor. Bende birinci düşükten sonra hesg oldum t rahim denildi. Ama emin olunmadı bir çok kişinin böyle doğum yaptığını söylediler. Bende ikinci kez doğal gebe kaldım ve 8. Haftada kalbi durdu. Tekrar düşünmeden histeroskobi oldım. 6-7 ay denedik ama olmadı. Tüp bebeğe karar verdik aynı zamanda yumurta sayımın da az olduğunu öğrendim. Şimdi tedavinin transfer aşamasına başlıcaktık. Doktor histeroskobi önerdi ama prp yaparız çizik atarız dedi. Yani şekilden kaynaklı bir sorun olduğu için veya bir problem gördüğü için söylemedi. Benşmde kafam karıştı ve tekrar olmak istedim. O yüzden tranfer sürecine başladık. Bakalım daha belli değil günü tereddütlüyüm.
Ama içimden tekrar olmak gelmedi. Tabi sizin doktor yapışıklık görmüş önermiş. Ne kadar benzer hikaye desem de farkı var.

Merhaba, hikayemiz çok benziyor. Bende birinci düşükten sonra hesg oldum t rahim denildi. Ama emin olunmadı bir çok kişinin böyle doğum yaptığını söylediler. Bende ikinci kez doğal gebe kaldım ve 8. Haftada kalbi durdu. Tekrar düşünmeden histeroskobi oldım. 6-7 ay denedik ama olmadı. Tüp bebeğe karar verdik aynı zamanda yumurta sayımın da az olduğunu öğrendim. Şimdi tedavinin transfer aşamasına başlıcaktık. Doktor histeroskobi önerdi ama prp yaparız çizik atarız dedi. Yani şekilden kaynaklı bir sorun olduğu için veya bir problem gördüğü için söylemedi. Benşmde kafam karıştı ve tekrar olmak istedim. O yüzden tranfer sürecine başladık. Bakalım daha belli değil günü tereddütlüyüm.
Ama içimden tekrar olmak gelmedi. Tabi sizin doktor yapışıklık görmüş önermiş. Ne kadar benzer hikaye desem de farkı var.

Histeroskopi ameliyatı oldunuz mu daha önce ? Çok zor değildi süreci evet ama tekrar olmak beni de tedirgin ediyor

Histeroskopi ameliyatı oldunuz mu daha önce ? Çok zor değildi süreci evet ama tekrar olmak beni de tedirgin ediyor
Evet oldum t rahim için. Ama o zamanlar tüp bebek muhabbeti yoktu. Doltor çok az düzeltme yaptım çok müdahale etmedim dedi.
Sonra biz doğal denedik. Ama olmadı.sonra başka doktor değiştirdik. O da zaten tüp bebek merkezi doktoruydu. 3 ay daha doğal denetti ama olmadı. Tüp bebeğe başladık. Hiç bir muayanemde rahimde sorun söylemedi. Tam tranfer hazırlığına başlayacakken önerdi.işte belki yapışıklık vardı hem görmek açısından hemde çizik atalım prp yapalım dedi. Ama ben daha bu sene başında ameliyat oldum zaten tekrar istemedim. Öyle olunca tedaviye başladık bakalım umarım doğru karardır.

Sizin aynı doktor yaptı demi? Peki yapışıklık olmasın diye bir önlem almış mıydı. Genelde ilaç veriyorlar. Benim ilk doltorum düzeltmeyi yaptı sonra ilaç dalan vermedi şuan rahim ne şekilde pek de bilmiyorum ama ypatırmak istemedim artık

Evet aynı doktor yaptı. İnternetten baktığımda balon, spiral veya jel konuyormuş. Yapışıklık oluşmaması için sanırım . İnanın hiç hatırlamıyorum şuan da Estrofem kullanmış mıydım hiç aklımda yok o kadar çok kullandım ki elimdeki kutulardan da içirmiş olabilir ama dediğim gibi hatırlamıyorum hiç. Öngörü olmadan ameliyat yapıyorlar. Daha çok tecrübeleri olmalarına rağmen

Back
X