• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek ve hsg yaptıranlar yardımcı olur musunuz

Canım benim 💜 her şeyin yolunda olmasına çok sevindim. Güzel bekleyişimiz başladı. 11 gün sonra Rabbim yüzünü güldürsün inşallah🙏🏻Yatıyor musun hep? Nasıl besleniyorsun bir şey dediler mi öneride bulundular mı trnsfer sonrasında
❤️❤️❤️
Evet 2 gün dinlenmem gerekşyormus.
Onun dısında ağır işlerden ev işlerinden bu süreçte uzak durcaksın dendi.
Sadece yürüyorum o kadar:)))
Beslenme konusunda da herhangi bir ot bitki kürü yada suları kesinlikle yasak ,kafein yasak.
Türk kahvesi cok sverrim günde bir kez serbestmiş.
Sıcak duş yasak .2 gün sonrada ılık duş alabilirsin dediler.
Onun dısında beslenmeme normal düzende devam edebilrmişim.

Laparoskopi videolarını aldınız mı? Laparoskopi sırasında yumurtalıklara zarar gelmesi gibi bir durum varmış. Bu konu ile ilgili bilginiz var mı acaba? 🙏
Laporoskopidrn önce yumurta toplama işlemi bundan dolayı yapılıyor.
ameliyat sırasında zarar gelmesinin yanısıra, vücut tepki veiryormus zaten yani yumurtlama az olabiliyormus ameliyattan sonra doktor bunu açıklmıstı.
Ama onun dısında her ameliyatta bu tür komplikasyonlar yaşanabilir,ben doktoruma güvendim ki elimde yapacak bişi yok aslında bunun dısında.
Ben zarar gelecegını düşünmüyorum cunku cok düşük bir ihtimalmiş bu durum birde doktorun acemiliğine bağlıymış,doktor seçimi bu durumda çok önemli
Videoları istemedim aklıma gelmedi🥺🥺

Kızlar 2019yılına kadar benımde ıkı tupum tıkalı ıdı kist ameliyat undan sonra ögrendı doktor acımaya calısmıs ve acamamıs iltihap da olmadıgı ıcın almaya gerek gormemıs
Tup bebege yonlendırdı dogal yoldan gebe kalamazsın dedi 2015yılında
Burdan @duaci arkadas bana ulastı sagolsun
Aynı durumu yasanısız şişli echomarda Cevat bayrak hocaya gitmemi kendını tuplerı ı actıgını dedı 2018yılında
Haliyle cesaret edemedim onca doktor axamadı acılmaz dedı dıye dusunerek bir yıl daha gecırdım zaman gectı tup bebek için maddiyatımda yoktu hsg onun yanında cok dusuk dıye ne kaybederim dedım ve gıttım
Mucizrm gerceklestı tuplerım acıldı
Bir yıl sonra da doğal yolla gebelik oluştu yeni dogum yaptım hatta bende burdan ulasabılfıgım kadar arkadaşlara yazıyorum onlardan biriside @fatmaerz arkadas
Oda şehir dışında geldi hsg cektırdı cevat hocada gitti ve suan oda hamile 🤗🤲
Merhabalar,
Benimde şişli echomarda Cevat bey HSG çekimimi yaptı.
Sizlerin durumu cok farklı,bazı durumlarda çekim sırasında tüpler açılabiliyor.Çünkü kontrast madde veriyorlar ve bu kontrast madde eger tüpleriniz yapışıksa ki o da zayıf yapışıklıklarda evet açabiliyor.
Siz şanslı grupmuşsunuz.
Fakat bnm gibi yani tüplerinde iltihaplı sıvı bılunan kadınlarda durum malesegki böyle olmuyor.Bizler ameliyat olup ya bağlatmak yada aldırmak zorundayız.
Teşekkürler

Laporoskopidrn önce yumurta toplama işlemi bundan dolayı yapılıyor.
ameliyat sırasında zarar gelmesinin yanısıra, vücut tepki veiryormus zaten yani yumurtlama az olabiliyormus ameliyattan sonra doktor bunu açıklmıstı.
Ama onun dısında her ameliyatta bu tür komplikasyonlar yaşanabilir,ben doktoruma güvendim ki elimde yapacak bişi yok aslında bunun dısında.
Ben zarar gelecegını düşünmüyorum cunku cok düşük bir ihtimalmiş bu durum birde doktorun acemiliğine bağlıymış,doktor seçimi bu durumda çok önemli
Videoları istemedim aklıma gelmedi🥺🥺
Çok teşekkür ederim. Eğer ameliyatı yeni olduysanız, doktorla iletişiminiz varsa videoları isteyin. İlerde ihtiyacınız olabilir

Haklısınız.
Kan tahlili için gittiğimde talep edicem
cok teşekkürler
Rica ederim 😊 videoda yumurtalıklara zarar gelip gelmediği, ya da be kadar zarar geldiği, herhangi bir komplikasyonun gelişip gelişmediği belli oluyor. Umarım videolara tekrar bakılmasına hiç ihtiyaç duymazsınız ama ne olur ne olmaz 🥰

Merhabalar,
Benimde şişli echomarda Cevat bey HSG çekimimi yaptı.
Sizlerin durumu cok farklı,bazı durumlarda çekim sırasında tüpler açılabiliyor.Çünkü kontrast madde veriyorlar ve bu kontrast madde eger tüpleriniz yapışıksa ki o da zayıf yapışıklıklarda evet açabiliyor.
Siz şanslı grupmuşsunuz.
Fakat bnm gibi yani tüplerinde iltihaplı sıvı bılunan kadınlarda durum malesegki böyle olmuyor.Bizler ameliyat olup ya bağlatmak yada aldırmak zorundayız.
Teşekkürler
Haklısınız iltihap lı olanlar maalesef açılmıyormus inşallah tup bebegımız İlk seferde hayırlı sekılde tutar yavrunuzu kucagınıza alırsınız🤲

Selam,
Evet başladım.
İlk yumurtam toplandı ve donduruldu sonra 24 mayısta ameliyatımı oldum.Bugünde transfer gerçekleştirildi☺️☺️,
11 temmuzda da test yaptırcam
Hayırlısıyla sonucumu bekliyorum
Umarım hersey senin içinde güzel geçer
Ayyy çok mutlu oldum senin adına darısı benim başıma umarım bende bi an önce başlarım🙏🏻

Merhaba💜 umarım hepimizin gönlüne göre olsjn🙏🏻 8500 tl tüp bebek tedavisi. İlaçlar çok pahalıydı. 3 günde bir doz arttırımı yapıldı defalarca ilaç ve iğne aldık. 5-6 da ilaçlara ödemişizdir.
Teşekkür ederim 😊🙏🏻 Umarım bende bi an önce başlarım tedavime🤲🏻

Merhaba 18 aydır evliyim ve evliliğimin ilk gününden beri çocuk sahibi olmak istiyorum ve artık umudum kalmadı geçen hafta hsg filmi çektirdim ve tüplerimin kapalı olduğunu söyledi doktor tüp bebekten başka bi seçeceğimin olmadığını söyledi tüp bebek sonrası tüplerim açılır mı bana bu konuda yardımcı olur musunuz?
Canım hiç ümitsizliğe kapılma. Bende hsg çektirdim kapalı denildi doktor laparoskobi ile şansın yüksek açılabikir dedi veya yaşın genc kendini yorma direk tüp bebek dedi bu ara da yaşım 21 ben yaşıma güvendim açılır dedim ama çok kötü günlerdi gittim laparoskobi ve histereskopi oldum çok acı cektim basit bi işlem sandım ama bir hafta yattm amelıyat iki saat sürdü ama doktor acamadıgını söyledi ama biz basit bi işlem sanmıştık o yüzden özelde yaptırdık ama çok iyi bi doktora yaptrmadık belki açılırdı daha iyi bie doktora yaptırsak . Bu doktor acamadım diyip elimize bir kagıt verdi sonra tüp bebege başladık vakit kaybetmedik şu an yumurta toplamam oldu dört tane blast 5. Gün embriyom oluştu çok şükür ve iki ay sonrada transferim olacak çok zorlu bi süreçti benim için en başta bende yıkıldım ama şu an çok mutluyum umutluyumda transferden sonrada eğer tutarsa benden mutlusu olmaz napalım canım bu da Rabbimden gelen bişey bizimde imtihanımız böyle Zor süreç ama sonu güzel olacak inşallah demem o ki doktorunla konuş eğer laparoskobiye çok ihtimal vermezse olma direk tüp bebek yaptır

Merhaba 18 aydır evliyim ve evliliğimin ilk gününden beri çocuk sahibi olmak istiyorum ve artık umudum kalmadı geçen hafta hsg filmi çektirdim ve tüplerimin kapalı olduğunu söyledi doktor tüp bebekten başka bi seçeceğimin olmadığını söyledi tüp bebek sonrası tüplerim açılır mı bana bu konuda yardımcı olur musunuz?
Benim hsg de tüpler kapalı denildi. Laparoskopi ameliyatı oldum tüp açma için. Sizin neden tüp bebek denildi anlamadım.

Ya evet aslında ben hiç uğraşmadan direk tüp bebek yapmak istiyorum çünkü doktorum tamamen kapalı olup olmadığını ameliyatla anlarız dedi ama araştırmalarıma göre pekte umutlu değil Allahım şeninde yüzünü güldürsün inşallah hayırlısıyla başarılı olur tedavin çok yıpratıcı gerçekten ben ameliyat için hiç araştıra yapmadım açıkçası gözümü Korkutmamak için

Çok açıklayıcı oldu çok çok teşekkür ederim benim iki tüpümde kapalıymış tamamen kapalı olup olmadığını da ameliyatla anlaşılır dedi doktor biraz üzdü beni bu durum zaten araştırmalarıma göre ameliyatta maliyetli bende sanırım tüp bebek yapıcam Allah isteyen herkese versin zor bi süreç gerçekten kadın için yıpratıcı hatta ama umarım Rabbim tez zamanda sizede banada ve böyle bekleyen herkese nasip etsin tattırsın bu duyguyu 🙏🏻🤲🏻
merhaba, tüplerinizle ayaklı işlem yaptırdınız mı?

Back
X