• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek ve hsg yaptıranlar yardımcı olur musunuz

Birebir aynı durumu yaşadım. Ben de 11 ayın sonunda tüplerimin tıkalı olduğunu öğrendim. Eğer tüpleriniz tıkalı ve hidrosalpinks varsa zaten tüp bebek tedavisi için tüplerinizi ya aldırmanız ya da bağlatmanız lazım. Çünkü tüplerde biriken sıvı, embriyo rahme yerleşse de rahme sızıp embriyonun tutunmasını engelliyor. Doğum tüplerle gerçekleşmiyor. Doğum yapsanız da tüplerin açılması gibi bir şey söz konusu değildir. Eğer tüpleriniz tıkanık olmasına rağmen durumları iyiyse(üzülerek söylüyorum bu çok çok düşük bir ihtimal) laparoskopi yapılıp açılınca normal yoldan hamile kalırsınız. Ama doğumla açılmaz.
Tüp bebek tedavisine başlamam içinde mi ameliyat olmam gerekiyor yani bunu biliyordum doktorum ameliyat olmadan direk tüp bebek tedavisi demişti bana çünkü

Merhaba ben de sizlerle aynı durumdayım iki tüpüm de kapalı çıktı. Doktor bana ameliyatla vakit kaybetmeden tüp bebek aşamasına geçmeyi önerdi. Fakat bana tüpleri bağlatalım ya da alalım şeklinde bir şey demedi. Embriyoya Sıvı akması yalnızca tüplerin tıkalı olduğu durumda değil de tüplerin hem tıkalı olup hem de içinde ucunda va sıvı birikmesi olduğu durumlarda oluyor diye biliyorum. Size neler söylediler bu durumlarla ilgili duyumlarınız nelerdir? Bu arada ben tüp bebek tedavisine başladım; bu hafta embriyolarım da oluştu ve donduruldu.
Merhaba eğer tüplerde sıvı birikmesi yani hidrosalpinks varsa embriyoya zarar veriyor. Sıvı yoksa (düşük bir ihtimal) direkt tüp bebeğe geçiliyor. Sıvı varsa tüp bebekte, embriyo transferinden önce mutlaka tüplerin alınması ya da bağlanması gerekiyor. Tüplerin bağlanması ya da alınması tedavi başlangıcında ya da yumurtalar toplandıktan sonra yapılabilir.

Tüp bebek tedavisine başlamam içinde mi ameliyat olmam gerekiyor yani bunu biliyordum doktorum ameliyat olmadan direk tüp bebek tedavisi demişti bana çünkü
Hsg raporunuzda hidrosalpinks yazıyor mu? Eğer yazıyorsa her türlü ameliyat olmalısınız

Hsg raporunuzda hidrosalpinks yazıyor mu? Eğer yazıyorsa her türlü ameliyat olmalısınız
Uterus sağa seviye görünümdedir.uterin konturları düzgün izlenmiş olup, kavite içinde dolum defekti saptanmamıştır.
Sol tubadan kontrast maddenin geçişi ve intraperitoneal dağılımı saptanmamıştır.Sağ Tuba kornual segment ve progsimal istmik segment dolumu tabii izlenmiş olup, distalde isthmus ve ampuller segment dolumu saptanmamıştır ve her iki tarafta peritonit kontrast madde dağılımı izlenmemiştir(bilateral tubal obstrüksiyon) bu şekilde yazıyor raporumda iki doktorda ya ameliyat yada direk tüp bebek dedi

Uterus sağa seviye görünümdedir.uterin konturları düzgün izlenmiş olup, kavite içinde dolum defekti saptanmamıştır.
Sol tubadan kontrast maddenin geçişi ve intraperitoneal dağılımı saptanmamıştır.Sağ Tuba kornual segment ve progsimal istmik segment dolumu tabii izlenmiş olup, distalde isthmus ve ampuller segment dolumu saptanmamıştır ve her iki tarafta peritonit kontrast madde dağılımı izlenmemiştir(bilateral tubal obstrüksiyon) bu şekilde yazıyor raporumda iki doktorda ya ameliyat yada direk tüp bebek dedi
Hidrosalpinks yazılmamış. Demek ki tüplerde sıvı birikimi yok. Bu durumda direkt tüp bebek tedavisine başlayabilirsiniz. Ya da laparoskopi olup tüplerin açılmasını sağlayabilirsiniz. Yerinizde olsam laparoskopi olurdum. Tüpler açılmazsa tüp bebeğe başlardım.

Hidrosalpinks yazılmamış. Demek ki tüplerde sıvı birikimi yok. Bu durumda direkt tüp bebek tedavisine başlayabilirsiniz. Ya da laparoskopi olup tüplerin açılmasını sağlayabilirsiniz. Yerinizde olsam laparoskopi olurdum. Tüpler açılmazsa tüp bebeğe başlardım.
Bende aslında böyle düşünmüştüm başta ama benim eşimde de varikosel çıktı maalesef 2 tane semen testi yaptırdı ilki kötüydü 2 si ise iki katı iyiydi ama doktor bi kafa karışıklığı olduğunu söyledi ilki kötü diğeri iyi çıkınca eşime de ameliyat yapmadı böyle olunca varikosel olduğu için tüp bebek dedi ama yinede bilemedim varikoseli olup çocuk sahibi olanlarda var herkes ayrı şeyler söylüyor çok tuaf ve yorucu durumlar gerçekten

Bende aslında böyle düşünmüştüm başta ama benim eşimde de varikosel çıktı maalesef 2 tane semen testi yaptırdı ilki kötüydü 2 si ise iki katı iyiydi ama doktor bi kafa karışıklığı olduğunu söyledi ilki kötü diğeri iyi çıkınca eşime de ameliyat yapmadı böyle olunca varikosel olduğu için tüp bebek dedi ama yinede bilemedim varikoseli olup çocuk sahibi olanlarda var herkes ayrı şeyler söylüyor çok tuaf ve yorucu durumlar gerçekten
Yani süreciniz uzar o zaman. Tüp bebek merkezine gidip detaylı bilgi alabilirsiniz aslında.

Evet bi doktor var Kıbrıs’a şuan onun gelmesini bekliyorum gelir gelmez görüşmeye gidicem umarım çok uzamaz sizinde mi böyle yoksa tedavi sürecinde misiniz yoksa?
Bende hidrosalpinks var. O yüzden tüp bebeğe başladık. Şu an yumurta geliştirme aşamasındayız

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Benim tüplerin içinde sıvı da yok. İki tüp de kapkaranlık hiç görünmüyor hsgde. Anatomik olarak yapışık şekilde.
bu arada o kadar sevindim ki heyecanlandım çok güzel bugün transferiniz varmış💜 benim embriyolar da donduruldu 2 ay sonra falan yapacaklar transferi kısmetse.
Sizin gün içinde saat kaçta transferiniz? bize de bilgi verin😻 süreci birlikte takip edelim. Her şey çok güzel olsun inşallah🌸
Selamlar,
Senin durumun daha farklı.Anatomik olarak bu sekılde gelişmişler demekki.Sıvı olmasından daha olumlu gibi geldi.Herseyi iyi yönden değerlendirmek gerekşyor napalım:)))
Gunduz 11 deydi transferim ,hastanede sıramı beklemem transfer sonrası dinlendirme falan derken 14:30 da evdeydik.
Transfer o kadar kısa sürdü ki anlamadım bile ağrısız işlem tabıkı.
Öncesinde de rahmin kasılmasını engelleyici serum takıldı.
11 temmuzda kan tahlili yaptırıp sonucumuzu öğrenicez🥰🥰🥰
Hiç heyecanlanmadım ama bu kısım heyecanlandırdı beni açıkçası
Herseyin hayırlısı olsun senin içinde ✌️✌️
tez zamanda kavusalım hayırlısıyla bebeklerimize

Siz tedaviye başladınız mı? Ben de aynı durumdayım
Selam,
Evet başladım.
İlk yumurtam toplandı ve donduruldu sonra 24 mayısta ameliyatımı oldum.Bugünde transfer gerçekleştirildi☺️☺️,
11 temmuzda da test yaptırcam
Hayırlısıyla sonucumu bekliyorum
Umarım hersey senin içinde güzel geçer

Selam,
Evet başladım.
İlk yumurtam toplandı ve donduruldu sonra 24 mayısta ameliyatımı oldum.Bugünde transfer gerçekleştirildi☺️☺️,
11 temmuzda da test yaptırcam
Hayırlısıyla sonucumu bekliyorum
Umarım hersey senin içinde güzel geçer
İnşallah pozitifi görür, sağlıklı bir gebelik geçirirsiniz. Ben de geçtiğimiz cuma günü başladım. Yumurtaları geliştiriyorlar şu an. Sonrasında tüpleri aldıracağım. Laparoskopiyi nerde yaptırdın acaba?

Çok teşekkür ediyorum benim her iki tüpüm kapalı evet ama eşimde de varikosel var o yüzden doktorum ameliyat seçenek ama kesin sonuç tüp bebek deyince bende tüp bebek tedavisine yöneldim beklemedeyim senin adına çok mutlu oldum çokkkkk umarım ilkinde de tutar ve hayırlı sonuçlar alırsın inşallah 😊 bu arada tedavi için ne kadar bi maliyet oluyor tüp bebekte sanırım herkeste ve heryerden farklılık gösteriyor benimde sağlık sigortam var ama maalesef bunları kapsamıyor
Selamlar,
Özel sağlık sigortam saceve ameliyatı karşıladı onun dısında herşey kendi cebimizden ödedik açıkçası.
Ve evet tüm tedavi ,ilaçlar cok pahalı.
Hep ek bir maliyet cıkıyor.
Yumurta toplmaya kadar ayrı ilaçlar kullanıyorsun ,toplamadan sonra ayrı ilaçlar.
Ve eğer embrıyolarını dondurcaksan o da para😏😏
Transfer günü ,transferden önce rahim kasılmasını engelleyici mesela serum taktılar onunda ayrı bir ücreti var. mesela transfer de embrıyoglue denen yapıstırıcı özelliği olan bir sıvı kullanıldı.
transfer öncesinde embrıyolar çözüldükten sonra bu embrıyoglue denen sıvıya konuluyor tamamen isteğe bağlı ,embriyoyu rahime yapıstırıcı özelliği var ama tabıkı kesin sonuc değil ondan dolayı isteğe bırakıyorlar.Ayrıca bir maliyet bu da.
İlaçlar aslında cok pahalı,hastanenin aldıgı ucret yanında az kalıyor.
Özet yapmak istedim ama sanırım uzun oldu:)))
Ama toplam ne dersen 25 bin tedaviye de rahat harcıyorsun

İnşallah pozitifi görür, sağlıklı bir gebelik geçirirsiniz. Ben de geçtiğimiz cuma günü başladım. Yumurtaları geliştiriyorlar şu an. Sonrasında tüpleri aldıracağım. Laparoskopiyi nerde yaptırdın acaba?
İnşallah ,hepimiz pozitf sonuçlar alalım amiiiiinn❤️❤️❤️
Kozyatagı Acıbadem de oldum prof Cem fıçıcıoğlu girdi ameliyatıma.
Zaten kendisinde tedavi görüyorum

İnşallah ,hepimiz pozitf sonuçlar alalım amiiiiinn❤️❤️❤️
Kozyatagı Acıbadem de oldum prof Cem fıçıcıoğlu girdi ameliyatıma.
Zaten kendisinde tedavi görüyorum
Laparoskopi videolarını aldınız mı? Laparoskopi sırasında yumurtalıklara zarar gelmesi gibi bir durum varmış. Bu konu ile ilgili bilginiz var mı acaba? 🙏

Kızlar 2019yılına kadar benımde ıkı tupum tıkalı ıdı kist ameliyat undan sonra ögrendı doktor acımaya calısmıs ve acamamıs iltihap da olmadıgı ıcın almaya gerek gormemıs
Tup bebege yonlendırdı dogal yoldan gebe kalamazsın dedi 2015yılında
Burdan duaci duaci arkadas bana ulastı sagolsun
Aynı durumu yasanısız şişli echomarda Cevat bayrak hocaya gitmemi kendını tuplerı ı actıgını dedı 2018yılında
Haliyle cesaret edemedim onca doktor axamadı acılmaz dedı dıye dusunerek bir yıl daha gecırdım zaman gectı tup bebek için maddiyatımda yoktu hsg onun yanında cok dusuk dıye ne kaybederim dedım ve gıttım
Mucizrm gerceklestı tuplerım acıldı
Bir yıl sonra da doğal yolla gebelik oluştu yeni dogum yaptım hatta bende burdan ulasabılfıgım kadar arkadaşlara yazıyorum onlardan biriside F fatmaerz arkadas
Oda şehir dışında geldi hsg cektırdı cevat hocada gitti ve suan oda hamile 🤗🤲

Selamlar,
Senin durumun daha farklı.Anatomik olarak bu sekılde gelişmişler demekki.Sıvı olmasından daha olumlu gibi geldi.Herseyi iyi yönden değerlendirmek gerekşyor napalım:)))
Gunduz 11 deydi transferim ,hastanede sıramı beklemem transfer sonrası dinlendirme falan derken 14:30 da evdeydik.
Transfer o kadar kısa sürdü ki anlamadım bile ağrısız işlem tabıkı.
Öncesinde de rahmin kasılmasını engelleyici serum takıldı.
11 temmuzda kan tahlili yaptırıp sonucumuzu öğrenicez🥰🥰🥰
Hiç heyecanlanmadım ama bu kısım heyecanlandırdı beni açıkçası
Herseyin hayırlısı olsun senin içinde ✌️✌️
tez zamanda kavusalım hayırlısıyla bebeklerimize
Canım benim 💜 her şeyin yolunda olmasına çok sevindim. Güzel bekleyişimiz başladı. 11 gün sonra Rabbim yüzünü güldürsün inşallah🙏🏻Yatıyor musun hep? Nasıl besleniyorsun bir şey dediler mi öneride bulundular mı trnsfer sonrasında

Benimde iki tüpüm kapalı yani bana hsg den sonra açılafabilir dedi bende onu nasıl anlayabiliriz diye sorduğumda ise ameliyatla anlaşılır eğer tamamen kapalıysa zaten kesinlikle tüp bebek tedavisine geçmemi istedi bende açıkçası biraz düşündüm ve eşimde de varikosel olduğu için ameliyatı direk eledim ve tüp bebek tedavisinde başlamayı tercih ettim araştırarak bi doktor bulduk eşimin tanığı şuan onun tatilden gelmesini bekliyoruz benim için nasıl bi süreç bekliyor hiç bilmiyorum ama umarım en kısa zamanda sonuçlanır. Sizin adınıza çok sevindim umarım Rabbim doğru zamansa doğru olanı versin sizede banada bizim gibi çocuk sahibi olmak isteyen herkese🙏🏻 Bide tüp bebek tedavisi için ne kadar bi maliyet oldu bilginiz var mı çünkü herkes çok farklı şeyler söylüyor bende henüz başlamadıgım için biraz geriyim bu konularda
Merhaba💜 umarım hepimizin gönlüne göre olsjn🙏🏻 8500 tl tüp bebek tedavisi. İlaçlar çok pahalıydı. 3 günde bir doz arttırımı yapıldı defalarca ilaç ve iğne aldık. 5-6 da ilaçlara ödemişizdir.

Back
X