Tüp bebek ve normal doğum...

normal doğumda drumun yanıbaşımda olmasını isterim ve baktıki olmuyor pürüzler çıkıyor hemen müdahele etmeli çok şey istiyorum galiba :))

merhaba herkese...ben de tüp bebek hamilesiyim arkadaşlar...ve sanırım 20 gün kadar önce aynı konulu bir tpoik de ben açmıştım..maalesef rağbet görmedi...sorularıma cvp veren kimse olmadı...benim takip ve tedavimi yapan doktor da aynı şeyleri söylüyor...bunlar kıymetli bebek,normal doğuma cesaret edemeyiz...kıymetli bebk oldukları doğru bence de...yapılması gereken durumun gidişhatına bakarak karar vermek olmalı aslında..kolaylarına mı geliyor gerçekten sezaryen bilemiyorum ama ben ille de normal doğum yapacağım diye ısrar etmeye korkuyorum...olur da bir aksilik olursa-Rabbim korusun- sonra kendimi hiç affedemem diye...Allahım hepimizi-bebeklerimizi de-sağlıkla kurtarsın inş...:Saruboceq:

merhaba herkese...ben de tüp bebek hamilesiyim arkadaşlar...ve sanırım 20 gün kadar önce aynı konulu bir tpoik de ben açmıştım..maalesef rağbet görmedi...sorularıma cvp veren kimse olmadı...benim takip ve tedavimi yapan doktor da aynı şeyleri söylüyor...bunlar kıymetli bebek,normal doğuma cesaret edemeyiz...kıymetli bebk oldukları doğru bence de...yapılması gereken durumun gidişhatına bakarak karar vermek olmalı aslında..kolaylarına mı geliyor gerçekten sezaryen bilemiyorum ama ben ille de normal doğum yapacağım diye ısrar etmeye korkuyorum...olur da bir aksilik olursa-Rabbim korusun- sonra kendimi hiç affedemem diye...Allahım hepimizi-bebeklerimizi de-sağlıkla kurtarsın inş...:Saruboceq:

hayatım doktorlar doğal yolla hamile kalmış anne adaylarına o kadar kolay ve çabuk söylüyolar ki sezeryan olucaklarını...bu yüzden güvenemiyosun biz de kıymetli bebek bahanesi,diğerlerinde suyun az,çatın dar gibi bahaneler...herkesin mi çatısı dar...doğumhane kapısında 1,2 kişi varken ameliyathane önleri sayılmıcak kadar insanla dolu...yurt dışında böyle bişey yok...tamam oralarda tüp bebek tedavileri ucuz,bazılarında devlet tamamını karşılıyo ama bizim tüp bebekler kıymetlide avrupadakiler kıymetsiz mi..ben sonuna kadar bekleme taraftarıyım...eğer kızım sabırsızlık edip erken gelmeye kalkışmazsa ve rabbim nasib ederse son gününe kadar beklemek ve sorun olmazsa normal doğum yapmakta ısrarlıyım...

ah bi bilsem...kimse bu konuyla alakadar olmuyo...burdan çıkan sonuç şu ki kimsenin normal doğum yapmaya niyeti yok...

Çok güzel bir başlık olmuş..
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bende tüp bebek yaptım bazı sağlık sorunlarım sebebi ile bebeğim alındıktan sonra ameliyat olacağım için sezaryen yaptırmak zorunda kalacağım..

Ama şunu üstüne basa basa söylemek istiyorum..

Yöntemi ne olursa olsun her doğum riskler barındırır.
Tüp bebekle yapılsa bile herhangi bir komplikasyon olmadığı sürece her annenin normal doğum yapma hakkı vardır.
Tüp bebek yapmak demek DAHA KIYMETLİ BİR bebeğe sahip olduğumuz anlamına gelmez her bebek kıymetlidir.
Tüp bebek bir gebe kalma yöntemidir ve hamile kaldıktan sonra bir kaç zaman iğne olmak dışında gebelik seyri aynıdır.Her hamile ne ise bizde oyuz..

Doktorların gidişat ne olursa olsun bu bebek tüp kıymetli vs. gibi nedenlerle normal doğum yapmamalarını ve çeşitli basit nedenlerle sezaryene dönemlerini öncelikle ticari bir kaygı sonrasında bir hastayla bütün gün ilgilenmemek ve kolaya kaçmak olarak yorumluyorum..

Allah herşeyi olması gerektiği gibi yaratmış nasılsa o kocamanlaşan rahmimiz emzirdikçe küçülecek bir mekanizmaya sahipse bunun gibi bir çok doğal süreç var ben belki imkanım olsada yapmazdım korkardım ama doğal olan buysa ve şartlar uygunsa bunu bir doktorun bebek tüp diye engellemesi kişisel hasta haklarına hakarettir diye düşünüyorumm...Şartlar göz önünde bulundurarak Annenin piskolojik durumu ne istiyorsa bence o yapılmalı

Ben 34. haftamı yeni bitirdim. Hamile kaldığım günden beri normal doğum yapma kararındayım. Tüp bebek doktorum ile devam ediyorum. Zaten 3,5 yıldır hastasıyım ve oğluma kavuşmamı sağlayan kişidir.
Doktorum da benim gibi sonuna kadar normal doğum taraftarı. Uzun süreli bir tedavi sonucu oğluma kavuştuk ve bu süre zarfında kendisi de neredeyse benim kadar üzüldü ve yıprandı. Yani bebeğim bizim kadar onun için de değerli ve üzerime titriyor. Hamileliğimi çok yakından takip etti ve benden daha pimpirikli. Buna rağmen bir gün bile sezaryen demedi. Herşey yolunda giderse normal doğum dedi.
Kıymetli bebek bahanesi diğer arkadaşların da dediği gibi tamamen doktorların uydurması. 10 saat bir hastanın başında beklemektense yarım saatte bebeği alıp muayenehanelerine dönmek istiyorlar.

Sezaryen bir kurtarma operasyonudur. bebek veya annenin hayatı tehlikeye girecekse, daha öncesinden annede bir problem söz konusu ise (preeklempsi, önceden yapılmış rahim ameliyatı vs) son anda karar verilir ve uygulanır. Yurtdışında uygulandığı gibi.

Doktorunuz ile konuşun, onları ikna edin ve hemen pes etmeyin. Ama doktorunuza %100 güvenmeniz çok önemli. Yoksa sezaryen için bahane çok. Tüp bebek veya değil her bebek annesi ve babası için kıymetlidir. Riske atılacak bir şey değildir.

Benim çevremde hem normal yoldan hem de tüp bebek ile hamile kalan ve normal doğum yapan arkadaşlarım var. Normal hamile kalıp rahimde açılma olmadığı için sezaryene alınan arkadaşım da var. Her gebelik farklıdır. her bebek farklıdır. En doğrusu son ana kadar bekleyip, bebeğin, annenin durumları değerlendirilip doğum şekline karar vermek.

selam efsa bugün drdayım konuştum

Normal doğum tercihim olduğunu söyledim. İlerleyen aylarda gebeliğin gidişatına göre değerlendiririz dedi.
Tansiyon ve şeker problemim olduğu için. tüp bebekte neden sezaryen tercih edildiğini risklerini vs sordum.

Normal doğumda doğum esnasında bebek kanala girdiğinde beyne oksijen gitmediğinde sıkıntılarından bahsetti. ( Bu sıkıntıları yaşayan aileler tanıyorum maalisef otistik çocuklar tanıyorum Allah ailelerinin yardımcısı olsun) Normal doğumun yaşla ilgili olmadığını söyledi.
1.75.boyu 75 kilosu olan bir bayan çok zayıf bir çocuğu normal yolla dünyaya getirmekte zorlanırken 50 kiloluk bir annenin 4 kiloluk bir çocuğu çok kolay normal doğumla dünyaya getirdiğini söyledi tamamen annenin yapısıyla ilgili dedi. Ayrıca bazı kadınlarda sezaryen olması gereken sorunlar olduğu için yada öncesinde operasyonlar geçirdiği için sezaryenın tercih edildiğini söyledi.

Bilgileri paylaşmaya devam ederim.

selam efsa bugün drdayım konuştum

Normal doğum tercihim olduğunu söyledim. İlerleyen aylarda gebeliğin gidişatına göre değerlendiririz dedi.
Tansiyon ve şeker problemim olduğu için. tüp bebekte neden sezaryen tercih edildiğini risklerini vs sordum.

Normal doğumda doğum esnasında bebek kanala girdiğinde beyne oksijen gitmediğinde sıkıntılarından bahsetti. ( Bu sıkıntıları yaşayan aileler tanıyorum maalisef otistik çocuklar tanıyorum Allah ailelerinin yardımcısı olsun) Normal doğumun yaşla ilgili olmadığını söyledi.
1.75.boyu 75 kilosu olan bir bayan çok zayıf bir çocuğu normal yolla dünyaya getirmekte zorlanırken 50 kiloluk bir annenin 4 kiloluk bir çocuğu çok kolay normal doğumla dünyaya getirdiğini söyledi tamamen annenin yapısıyla ilgili dedi. Ayrıca bazı kadınlarda sezaryen olması gereken sorunlar olduğu için yada öncesinde operasyonlar geçirdiği için sezaryenın tercih edildiğini söyledi.

Bilgileri paylaşmaya devam ederim.

canım benim senin adına sevindim...yaşla ilgili risk meselesi seni düşündürüyodu...ama yokmuş bak yaşın normal doğuma engel değilmiş...inşallah tansiyon ve şeker problemin de çözülür ve herşey gönlünce olur...

İnşallah efsa canım sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız

Baharnaz canım ben dıger topıkten yazıstım senınle hatırlıyorsan.Memorıalde tup bebek yaptıacaklar topıgınden yanı:)Boyle bır konu baslıgı acman bence cok guzel.Ama Turk kadını zordan kacıyor anlasılan.Daha bızım gebelık bıle soz konusu degıl ama eger olursa ınsallah bende cok ısterdım normal dogum yapmayı.Ama ne yazık kı benım duydugum kadarı ıle tup bebekle hamıle kalındıgında doktorlar normal dogum yaptırmıyormus ne kadar dogru tabı kı bılemem kulaktan dolma bılgıler bunlar.En dogru kararı tabı kı doktorlarımız verecektır:)Bu arada bende guncelledım topiğini:))))

Baharnaz canım ben dıger topıkten yazıstım senınle hatırlıyorsan.Memorıalde tup bebek yaptıacaklar topıgınden yanı:)Boyle bır konu baslıgı acman bence cok guzel.Ama Turk kadını zordan kacıyor anlasılan.Daha bızım gebelık bıle soz konusu degıl ama eger olursa ınsallah bende cok ısterdım normal dogum yapmayı.Ama ne yazık kı benım duydugum kadarı ıle tup bebekle hamıle kalındıgında doktorlar normal dogum yaptırmıyormus ne kadar dogru tabı kı bılemem kulaktan dolma bılgıler bunlar.En dogru kararı tabı kı doktorlarımız verecektır:)Bu arada bende guncelledım topiğini:))))

:) canım efsa açmıştı benimde ilgi alanıma giriyor bu doğum konusu sürekli okuyorum soruyorum
hayırlısı canım inşallah sende en kısa zamanda hamiş olursun

selam arkadaşalr ben de dun enbiriyo tıransveri oldum 3 tanne enbiriyo attılar ucu de kalıtelı ilk deenemem tutarmı tutmazmı dıye dusunuyorum benı bılgılendırırımısınız

Back
X