Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
cok tesekkur ederim allah yardimcin olsun insallah cok rahat dogumun olur..haberlerini aliriz insallah...hayırlı olsun canım,bende senin gibi dondurulmuş tek embriyo ile hamile kaldım.darısı bizim başımıza inşallah normal doğum olur:Saruboceq:
merhaba herkese...ben de tüp bebek hamilesiyim arkadaşlar...ve sanırım 20 gün kadar önce aynı konulu bir tpoik de ben açmıştım..maalesef rağbet görmedi...sorularıma cvp veren kimse olmadı...benim takip ve tedavimi yapan doktor da aynı şeyleri söylüyor...bunlar kıymetli bebek,normal doğuma cesaret edemeyiz...kıymetli bebk oldukları doğru bence de...yapılması gereken durumun gidişhatına bakarak karar vermek olmalı aslında..kolaylarına mı geliyor gerçekten sezaryen bilemiyorum ama ben ille de normal doğum yapacağım diye ısrar etmeye korkuyorum...olur da bir aksilik olursa-Rabbim korusun- sonra kendimi hiç affedemem diye...Allahım hepimizi-bebeklerimizi de-sağlıkla kurtarsın inş...:Saruboceq:
selam efsa bugün drdayım konuştum
Normal doğum tercihim olduğunu söyledim. İlerleyen aylarda gebeliğin gidişatına göre değerlendiririz dedi.
Tansiyon ve şeker problemim olduğu için. tüp bebekte neden sezaryen tercih edildiğini risklerini vs sordum.
Normal doğumda doğum esnasında bebek kanala girdiğinde beyne oksijen gitmediğinde sıkıntılarından bahsetti. ( Bu sıkıntıları yaşayan aileler tanıyorum maalisef otistik çocuklar tanıyorum Allah ailelerinin yardımcısı olsun) Normal doğumun yaşla ilgili olmadığını söyledi.
1.75.boyu 75 kilosu olan bir bayan çok zayıf bir çocuğu normal yolla dünyaya getirmekte zorlanırken 50 kiloluk bir annenin 4 kiloluk bir çocuğu çok kolay normal doğumla dünyaya getirdiğini söyledi tamamen annenin yapısıyla ilgili dedi. Ayrıca bazı kadınlarda sezaryen olması gereken sorunlar olduğu için yada öncesinde operasyonlar geçirdiği için sezaryenın tercih edildiğini söyledi.
Bilgileri paylaşmaya devam ederim.
Baharnaz canım ben dıger topıkten yazıstım senınle hatırlıyorsan.Memorıalde tup bebek yaptıacaklar topıgınden yanı:)Boyle bır konu baslıgı acman bence cok guzel.Ama Turk kadını zordan kacıyor anlasılan.Daha bızım gebelık bıle soz konusu degıl ama eger olursa ınsallah bende cok ısterdım normal dogum yapmayı.Ama ne yazık kı benım duydugum kadarı ıle tup bebekle hamıle kalındıgında doktorlar normal dogum yaptırmıyormus ne kadar dogru tabı kı bılemem kulaktan dolma bılgıler bunlar.En dogru kararı tabı kı doktorlarımız verecektır:)Bu arada bende guncelledım topiğini:))))