Tup bebek ve yumurta kalitesizligi

Merhabalar canim..bende 1 senedir tup bebek yaptiriyorum..4. Tup bebegi..mayis ayinda dusunuyorum..1 haftadir ilaclara basladim..bende pko yok..ileri yas benimkisi..ve rezerv azligi..hic korkmaa..bende cok korkmustum..ben zoru 3. Denemde pozitifi gordum..ama kimyasal oldu..soyle anlatiyim ilk denememde yumurtam erken catladi ve ayni gun asilama ya cevirdik tup bebgi..negatif oldu..2. Ve 3. Tedavimde..3. Gun 1 embriyom olustu..ilkinde 3. Gun 5 hucreliydi..2.sinde 3. Gun 8 hucreli ve 2. Kaliteydi..bende artik umudumu kesmistim..ama ilk 2 tup bebekten sonra 3. De karar aldim..5. Gune gitmesse transfer olmicaktim..oncelikle doktorumu degistirdim..adnaadayim bende..dokrorum zaten gittigimde ben 3. Gun transferi yapmiyorum d edi icimi rahatlatti..neyse bana 3 aylik ilac tedavisi verdi..etkisi olmayabilir ama ne kaybedebilirizki dedi..ben 4 ay kullandim ama ilaclari..cunki 3. Ay doktorum covid oldu..1 ay daha bekledim...sonuc olarak 3. Tedavimde her zman1 yumurtam toplaniyodu..vede 3. Gun transferi oluyodum bu sefer 3 yumurtam toplandi..2 si dollendi..4. Gune kadar 2side gitti.ama 5. Gune sadece 1 i kaldi 4ba kalitedeydi ama olsun zoru basarmistim..ve bu surecte cok arastirdim..umidim aslinda hic yoktu..ama 5. Gube gittigini gordum..seni ve korkularini cok iyi anliyorum..sakin umitsizlige kapilma..daha yasin kucuk..kaliteyi ve olusan embriyoyu artirabilirsin..sana tavsiyem..iyi bir tup bebek doktoru ve labaratuari iyi olan bi embriyolok sec..ve takviye ilaclar kullan doktorun vericektir zaten..onuda en az 3 ay kullanman gerekiyor...ilaclari kullanmadan bence tedaviye felan baslama..belki etkisi olmayabilir ama doktorumunda dedigi gibi ne kaynedebilirsin..
Merhabalar ,umarim en kisa zamanda hayirlisiyla evladimiza kavusurz hepimiz bu yol uzun ve yorucuda olabiliyor maalesef .
sadece merak ettigim , iyi bir embriologu nasil seciyorsunuz ? hangi kriterlerine bakip yada nerden bulabiliriz tup bebek merkezlerindeki embriolog detaylarini ? nsil anlayabilriz merkezimizdeki embrilogun iyi olup olmadigini acaba ? yardimci olabilirseniz cok sevinirm .
tesekkurler

Merhabalar ,umarim en kisa zamanda hayirlisiyla evladimiza kavusurz hepimiz bu yol uzun ve yorucuda olabiliyor maalesef .
sadece merak ettigim , iyi bir embriologu nasil seciyorsunuz ? hangi kriterlerine bakip yada nerden bulabiliriz tup bebek merkezlerindeki embriolog detaylarini ? nsil anlayabilriz merkezimizdeki embrilogun iyi olup olmadigini acaba ? yardimci olabilirseniz cok sevinirm .
tesekkurler
Merhaba canim..iyi bir embriyolok hic bir bilmeyen bir insan olarkta soyluyo olabilirim..yani saglik sektorunde sorabilecegim..biri olmadigi icin soyluyorum...aslinda var olsada..gizli tuttugum bir konu oldugu icin soramayiyorum diyelim..bu kosullarda benim baktigim..embriyolugun uzmanligi..yani ne kadar tezler hazirladigi..deneyimi..profmu..uzmanmi yoksa arasrirma gorevlisimi..butun bunlarin yani sira labaratuarin iyi olup olmadigi...mesela benim bulundugum ilde aradtirmalrim..sadece bir hastanede uzman embriyolok olduguydu..

Back
X