• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebek veya aşılama yaptırabilir miyim?

cevizlikek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
352
1
46
Uşak
8 aydır bebegim olmuyor..30 yasındayım..eşimin sperm testi normal çıktı...hormon testim de normal cıktı..alttan muayenede doktorum kist gördü 5.16 cm...adet döneminde de bakıcam dedi..bebege engel mi dedim hayır dedi..merak ettiğim kistim olsa da tüp bebek ya da aşılama deneyebilir miyim yani kistle hamile kalınır doğum yapılır mı?korkum kist yüüznden yumurtalıklarımın zarar görmesi..bi an önce anne olmalıyım gibi geliyor..

8 aydır bebegim olmuyor..30 yasındayım..eşimin sperm testi normal çıktı...hormon testim de normal cıktı..alttan muayenede doktorum kist gördü 5.16 cm...adet döneminde de bakıcam dedi..bebege engel mi dedim hayır dedi..merak ettiğim kistim olsa da tüp bebek ya da aşılama deneyebilir miyim yani kistle hamile kalınır doğum yapılır mı?korkum kist yüüznden yumurtalıklarımın zarar görmesi..bi an önce anne olmalıyım gibi geliyor..

merhaba sorunuza geç cvp veriyorum, öncelikle dilerim kistin kaybolmuştur ve gebelik için yol almışsınızdır. ama kistler basit kist ise genellikle adet sonlarında kaybolma gerileme eğlimindedirler. kalıcı kistler ise gerekli görülürse laparoskopi le opere edilebilir. kistin salgıladığı hormonal duruma göre gebeliğe engel olabilir. sevgiler.

benimde 1.5 yıldır çocuğum olmuyor doktor takibine yeni başladım alttan muayne ile polikistik over olduğumu söyledi hormon testimi yaptırmadım henüz.benim merak ettiğim reglim düzenli aşırı bi tüylenmem de yok bunlara rağmen pikolu olabilirmiyim.bundan sonraki tedavi aşamalarını merak ediyorum? hormon testinden sonramı kesinleşir pikolu olduğum yoksa ultrason yeterlimidir

benimde 1.5 yıldır çocuğum olmuyor doktor takibine yeni başladım alttan muayne ile polikistik over olduğumu söyledi hormon testimi yaptırmadım henüz.benim merak ettiğim reglim düzenli aşırı bi tüylenmem de yok bunlara rağmen pikolu olabilirmiyim.bundan sonraki tedavi aşamalarını merak ediyorum? hormon testinden sonramı kesinleşir pikolu olduğum yoksa ultrason yeterlimidir

merhaba pco durumu birkaçşekilde tanımlanabilir, bunun için "incili kadınla" başlıklı yazımı internetten bulup okumanızı tavsiye edebilirim. hormon testleriniz de sonuçlanınca kara verip çocuksahibi olmanın önündeki engelleri konuşmak gerekir. sevgiler.

merhaba bizimde 2yıldır çocuğumuz olmuyor. eşimle ikimizin testleride normal çıktı.
2ay önce ultrasonla yumurtamı bile gördü doktor..çatlatma iğnesi yazdı,kullandım..yinede hamile kalamadım.
32 yaşındayım.

yumurta takibine devam mı edeyim?

merhaba 2 yıldır çocuk isteminizi ve sadece bir kez yumurta takibi yapıdığını düşünürsek bu basit yoldan birkaç kez daha deneme yapmanızı tavsiye ederim, olmuyor ise aşılama tedavisi basamağını atlayarak direkt tüp bebk tedavisi bie denenebilir. ama öncesinde infertilite uzmanlarıyla görüşmelisiniz.

merhaba bizimde 2yıldır çocuğumuz olmuyor. eşimle ikimizin testleride normal çıktı.
2ay önce ultrasonla yumurtamı bile gördü doktor..çatlatma iğnesi yazdı,kullandım..yinede hamile kalamadım.
32 yaşındayım.

yumurta takibine devam mı edeyim?

cevabınız için çok teşekkür ederim..

yumurta takibinide acaba yumurtalamıyormuyum diye yaptırdım...:)yumurtayı görünce rahatladım..

çalıştığım için y.takipleri benim için sıkıntı olabiliyor..

yanlış düşünüyor olabilirim ama doktorun çatlatma iğnesi dışında fazlada yapabileceği bir şey yok.

ilişki için söylediği tarihleri zaten netten de bulabiliyoruz...adetlerimde düzenlidir.10.günden itibaren gün aşırı ilişki uyguluyoruz..

bunun dışında hamileliği kolaylaştıran ilaçlar varsa elbetteki yumurta takibi yaptırılır ama bilmediğim için
açıkçası yumurta takibine devam edip etmemekte kararsızım..

aşılamayı maalesef atlayamıyorum...ssklıyım ve rapor çıkarabilmem için devlet hastaneside 3kez aşılama yaptırmam gerekiyor..
merhaba 2 yıldır çocuk isteminizi ve sadece bir kez yumurta takibi yapıdığını düşünürsek bu basit yoldan birkaç kez daha deneme yapmanızı tavsiye ederim, olmuyor ise aşılama tedavisi basamağını atlayarak direkt tüp bebk tedavisi bie denenebilir. ama öncesinde infertilite uzmanlarıyla görüşmelisiniz.

Back
X