tup bebek yaptiran arkadaslar cevaplarmisiniz??

TDEMEZUN

CANIM OGLUM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2007
15.988
46
408
İstanbul
arkadaslar benim size sormak istedigim sey embryon transferi yapildiktan sonra esinizle iliski yasaklandimi bir sure hani bebek tutunamaz falan diye yoksa yasaklanmadimi??ve neleri yasakladi doktorunuz transferden sonra ne kadar yatmak lazim (calisiyorum da o yuzden bu sorum) benimle paylasirsaniz sevinirim..

cnm sanırım tedaviye başlıyosun, öncelikle hayırlı olsun, inşallah rabbim meleklerinden sana da -tabiki isteyen herkese- nasip eder.
benim drum çatlatma iğnesi olduğum günden bebişimin kalp atışlarını duyduğum :nazar: güne kadar yasakladı.
bi de toxoplasma mikrobu kapmamak için çiğ etten,kedi köpek den uzak durmamı, ağır kaldırmamamı, çok uzun yürüyüşler yapmamamı, kendimi sıcak tutmamı ve çok sıcak banyo yapmaktan kaçınmamı tavsiye etti.
ayrıca transferden sonraki üç gün boyunca dinlenmemi istedi ama ben sadece bir gece dinlenebildim.
bol şans, dualarım seninle...

cebidcim seni gordugume cok sevindim...malesef tedaviye hemen baslayamiyacagim belki biliyorsundur benim 3. asilamam tutmustu ama 2 aylikken dusukle sonuclandi ,bu yuzden 3 asilama daha onerdi doktorum ve onumuzdeki ay malesefki 6. asilamayi yaptiricam cok yiprakdik psikolojik olarak esim ve ben helede olupta kaybetmek cok kotuydu cok zordu...Allah kimseye yasatmasin..ama malesef yasaniyor!!ben onumuzdeki ay asilamayi yaptirinca o da tutmazsa kesin tup bebek olacak onuda sanirim 2 ay dinlendikten sonra yaptiricam..yani yaza dogru bunu merak ettigim icin sordum..cunku cok yogun calisiyorum ve isyerinden izin almak zor oluyor bu yuzden yazi baklemem lazim!!ben transferden sonra 3 gun kesin dinlenirim ama olunca bir gun dinlenincede oluyor olmazsada olmuyor aslinda oyle degilmi??eee sen ve bebis nasilsiniz canim nasil gidiyor hamislik??

nerhaba
transferden yani çatlama iğnesi vurulduktan sonra ilişki yasak oda tutarsa gebeliğin sağlılklı olup olmağı durumuna göre değişiyor .( bebeklerin utrasanda görünüp kalp atışlarını alıncaya kadar ki dönem kardeş kardeş yatacaksınız ) yani benim dr yumurta toplamadan 3 gün öncesi ilişki yok diyor.
dinlenmeye gelince herkesin durumu birbirinden farklı genelde ilk iki yada üç gün dinlenme ve hareket azlığı veriliyor.Dr embriyoların durumuna göre ne yapıp yapmayacagını sana söyler. dr bu konuda mutlaka görüş.
Yukarıda arkadaşımız açıklamış aslında genel anlamda aynı durumlar hepimiz için geçerli.
şimdiden hayırlı olsun ve sonuç pozitif olsun.

mehay cım ben transfer olduğu gün 1 gece hastanede yattım. 1 haftada evde ama tabi hiç kalkmadım değil. sadece iş yapmadım. doktorlar transferden 1 kaç saat sonra kaldırıp 3 gün sonra normal hayatınıza dönün diyorlar ama kolay bir iş değil bu yinede dikkat etmek lazım. bana hastanede yatmana gerek yok demişlerdi. istanbulun trafiğinde dışarı çıkamam diye direttim. kaç paraysa vereceğim kalacağım dedim.

Mehay cım transferden sonra elbette yasaklanıyor ilişki.Benim doktorum kalp atışlarını duymamıza rağmen hala yasağı kaldırmadı.Ve duyduğuma göre 9 ay yasaklıyormuş.Doktorum bir arkadaşımın eşine şöyle demiş ilişkiyi sorduğunda:'' Doğada hayvanlar gebeyse eşlerine yaklaşmazlar ''demiş.Bunu duyduğumda çok etkilenmiştim ben de.Doğa her zaman doğrusunu yapar düşüncesindeyim.Bunun dışında transferden sonra bana aşırı acı,ekşi,tuzlu yememi,sıcak banyoyu,seyahati yasakladı.Ve ben 2 hafta yattım sürekli.Hamile kaldım hala yatırıyor.

mehay üzüldüm canım aşılamanın tutmamasına.
ama hayırlısı işte demekki bebeklerimiz zamanını bekliyor. inşallah tüp e gerek kalmadan hamile olursun canım.

mehay merhaba seni rüyamda görüyordum daha doğrusu ben rüyamda yine kk girmiş yazıları okuyordum sen bir başlık açmıştın kocaman aynen şöyle yazmıştın kızlar hamileyim bir oğlum oluyor diye benim rüyalarım herzaman çıkar rüyamda her kimi hamile gördüysem kesin bir kaç ay sonra hamile olduklarını duyuyorum inşallah bu rüyamda gerçekleşir ve senin hamile haberini alırız canım

cebidcim seni gordugume cok sevindim...malesef tedaviye hemen baslayamiyacagim belki biliyorsundur benim 3. asilamam tutmustu ama 2 aylikken dusukle sonuclandi ,bu yuzden 3 asilama daha onerdi doktorum ve onumuzdeki ay malesefki 6. asilamayi yaptiricam cok yiprakdik psikolojik olarak esim ve ben helede olupta kaybetmek cok kotuydu cok zordu...Allah kimseye yasatmasin..ama malesef yasaniyor!!ben onumuzdeki ay asilamayi yaptirinca o da tutmazsa kesin tup bebek olacak onuda sanirim 2 ay dinlendikten sonra yaptiricam..yani yaza dogru bunu merak ettigim icin sordum..cunku cok yogun calisiyorum ve isyerinden izin almak zor oluyor bu yuzden yazi baklemem lazim!!ben transferden sonra 3 gun kesin dinlenirim ama olunca bir gun dinlenincede oluyor olmazsada olmuyor aslinda oyle degilmi??eee sen ve bebis nasilsiniz canim nasil gidiyor hamislik??

Mehaycığım,
Sen hayırlısı ile 6. aşılamaya bir başla tüpbebeğisonra biz sana gerekirse (inşallah gerekmez) anlatır seni donatırız canım benim. Allah yardım etsin inşallah bu sefer bebeğine kavuşursun.
İş konusunu dert etme, ben de çılgınlar gibi çalışıyor hatta yurtdışı,şehir dışına bile çıkıyorum. Sen herşeyi koordineli götürürsen inşallah hiç bir engel çıkmayacak önünüze.
Bu arada ilk mikroda ben 1 gün dinlendim sonrasında hiç ağrım olmadı. 2. denemede tam 2 günyattım desem doğru olur çünkü rahim ve yumurtalıklarım hiperstimilasyon belirtisi ile 3 katına çıktı. Bu yüzden hareketlerimi kısıtlamaya başladı. Ama sonra iyileşince 3. gün işe gittim. Yani onların sana tutunacağı varsa inan 1 gün yatsan da bırakmıyorlar seni. Umarım herşey istediğin gibi olur canım.
Dualarım seninle.

mehay merhaba seni rüyamda görüyordum daha doğrusu ben rüyamda yine kk girmiş yazıları okuyordum sen bir başlık açmıştın kocaman aynen şöyle yazmıştın kızlar hamileyim bir oğlum oluyor diye benim rüyalarım herzaman çıkar rüyamda her kimi hamile gördüysem kesin bir kaç ay sonra hamile olduklarını duyuyorum inşallah bu rüyamda gerçekleşir ve senin hamile haberini alırız canım

canim benim yaa agzindan bal damliyor valla gel seni bir opeyim en kocamanindanŞeniz insallah canim insallah ruyan cikar cok sevindirdin beni bugun...dilerim Yuce mevlamdan bugun ne muradin varsa versin!!a.s.

Mehaycığım,
Sen hayırlısı ile 6. aşılamaya bir başla tüpbebeğisonra biz sana gerekirse (inşallah gerekmez) anlatır seni donatırız canım benim. Allah yardım etsin inşallah bu sefer bebeğine kavuşursun.
İş konusunu dert etme, ben de çılgınlar gibi çalışıyor hatta yurtdışı,şehir dışına bile çıkıyorum. Sen herşeyi koordineli götürürsen inşallah hiç bir engel çıkmayacak önünüze.
Bu arada ilk mikroda ben 1 gün dinlendim sonrasında hiç ağrım olmadı. 2. denemede tam 2 günyattım desem doğru olur çünkü rahim ve yumurtalıklarım hiperstimilasyon belirtisi ile 3 katına çıktı. Bu yüzden hareketlerimi kısıtlamaya başladı. Ama sonra iyileşince 3. gün işe gittim. Yani onların sana tutunacağı varsa inan 1 gün yatsan da bırakmıyorlar seni. Umarım herşey istediğin gibi olur canım.
Dualarım seninle.

evet sakuracim kesinlikle haklisin...insallah gerek kalmaz tup bebege cunku artik kendimi cok yalniz hissetmeye basladim...evime bir nese bir ses gelsin istiyorum artik!!

Back
X