bende de polikistik over nedeniyle adet düzensizliiği vardı hatta tüp bebeğe başlamadan önce 2 ay adet olmadım. tüp bebek için doktora gittiğimde bana 7 gün içmem gereken bi ilaç verdi ve ilaç bittikten 3 gün sonra adet oldum. doktorumla konuştuğumuz gibi 2.gün kontrole gittim kanlarımı verdim ve o gün gonal f ile tedaviye başladık. sonraki 9 gün içinde 2 günde bir gidip kan verdim ve ultrasona girdim doktorum değerlerime göre ilaç dozu ayarladı ek ilaçlar verdi vs. 9. gün artık çatlatma iğnemi vurdum ve ertesi gün hiç ilaç almadım bir sonraki gün ise yumurta toplama (opu) yapıldı. yaklaşık yarım saat sürdü ve genel anesteziyle yapıldı. opudan 5 gün sonra 2 embriyo trasferim yapıldı. transfer sıkışık olarak 2 dk.da alttan yapıldı anesteziye falan gerek yok çok basit bir işlem transfer gününü 1. gün sayarak 10. ve 12. günler beta HCG yaptırdım ve çok şükür hamileyimmmmm.
benim ilk denemem olduğu için sanırım çok rahattım tabi sonuç pozitif olduğu için şu anda da çok büyük şeyler yaşamamış gibi hissediyorum. Rabbim utandırmasın. psikoliji ve doktora güven çok önemli etkenler. bence sen rahat olur çok fazla kafana takmazsan her şey daha iyi olur diye düşünüyorum. tevekkül çok önemli.
Allah hepimizin yardımcısı olsun ve isteyen herkese hayırlısıyla bir evlat nasip etsin inşallah.