tüp bebek yaptıran arkadaşlar

mmee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2014
58
20
48
Adana
aşılama ile aynı yöntemler mi uygulanıyor nasıl oluyor yardım eder misiniz

aşılama ile aynı yöntemler mi uygulanıyor nasıl oluyor yardım eder misiniz

merhabalar... ben tüp bebek tedavisine 2 gün önce başladım. edindiğim bilgileri aktarayım:aşılamayla aynı şekilde yumurtalar büyütülüyor.. sadece dozu daha fazla olacak şekilde. yumurtalar olgunlaşınca yumurta toplama işlemi var anestezili. 3 ile 5 gün arasında yumurtaların döllenmesi gerçekleşiyo ve sonra transfer. birçok yerde idrara sıkışık bir şekilde anestezisiz bir şekilde aynı aşılamadaki gibi yerleştiriliyor embriyolar.veeee 12 gün sonra test. allahım sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin imşallah.

bende de polikistik over nedeniyle adet düzensizliiği vardı hatta tüp bebeğe başlamadan önce 2 ay adet olmadım. tüp bebek için doktora gittiğimde bana 7 gün içmem gereken bi ilaç verdi ve ilaç bittikten 3 gün sonra adet oldum. doktorumla konuştuğumuz gibi 2.gün kontrole gittim kanlarımı verdim ve o gün gonal f ile tedaviye başladık. sonraki 9 gün içinde 2 günde bir gidip kan verdim ve ultrasona girdim doktorum değerlerime göre ilaç dozu ayarladı ek ilaçlar verdi vs. 9. gün artık çatlatma iğnemi vurdum ve ertesi gün hiç ilaç almadım bir sonraki gün ise yumurta toplama (opu) yapıldı. yaklaşık yarım saat sürdü ve genel anesteziyle yapıldı. opudan 5 gün sonra 2 embriyo trasferim yapıldı. transfer sıkışık olarak 2 dk.da alttan yapıldı anesteziye falan gerek yok çok basit bir işlem transfer gününü 1. gün sayarak 10. ve 12. günler beta HCG yaptırdım ve çok şükür hamileyimmmmm.
benim ilk denemem olduğu için sanırım çok rahattım tabi sonuç pozitif olduğu için şu anda da çok büyük şeyler yaşamamış gibi hissediyorum. Rabbim utandırmasın. psikoliji ve doktora güven çok önemli etkenler. bence sen rahat olur çok fazla kafana takmazsan her şey daha iyi olur diye düşünüyorum. tevekkül çok önemli.
Allah hepimizin yardımcısı olsun ve isteyen herkese hayırlısıyla bir evlat nasip etsin inşallah.

Allah yardımcın olsun arkadaşım. Ben de inşAllah önümüzdeki gunlerde başlıycam tedaviye. Adeti bekliyorum. İnşAllah olur.

bende de polikistik over nedeniyle adet düzensizliiği vardı hatta tüp bebeğe başlamadan önce 2 ay adet olmadım. tüp bebek için doktora gittiğimde bana 7 gün içmem gereken bi ilaç verdi ve ilaç bittikten 3 gün sonra adet oldum. doktorumla konuştuğumuz gibi 2.gün kontrole gittim kanlarımı verdim ve o gün gonal f ile tedaviye başladık. sonraki 9 gün içinde 2 günde bir gidip kan verdim ve ultrasona girdim doktorum değerlerime göre ilaç dozu ayarladı ek ilaçlar verdi vs. 9. gün artık çatlatma iğnemi vurdum ve ertesi gün hiç ilaç almadım bir sonraki gün ise yumurta toplama (opu) yapıldı. yaklaşık yarım saat sürdü ve genel anesteziyle yapıldı. opudan 5 gün sonra 2 embriyo trasferim yapıldı. transfer sıkışık olarak 2 dk.da alttan yapıldı anesteziye falan gerek yok çok basit bir işlem transfer gününü 1. gün sayarak 10. ve 12. günler beta HCG yaptırdım ve çok şükür hamileyimmmmm.
benim ilk denemem olduğu için sanırım çok rahattım tabi sonuç pozitif olduğu için şu anda da çok büyük şeyler yaşamamış gibi hissediyorum. Rabbim utandırmasın. psikoliji ve doktora güven çok önemli etkenler. bence sen rahat olur çok fazla kafana takmazsan her şey daha iyi olur diye düşünüyorum. tevekkül çok önemli.
Allah hepimizin yardımcısı olsun ve isteyen herkese hayırlısıyla bir evlat nasip etsin inşallah.
gözün aydın allah bizede nasip etsin bu arada istanbuldamısın doktorun kimdi

Allah razı olsun. Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin ve hayirlisiyla kucağımıza almayı nasip etsin. Maalesef ank.dayim ben ve doktorum Prof. Dr Murat Sönmezer di.
bende de polikistik over var bende tüp bebek denedim ama olmadı herşey çok güzel gitti ama nasip değilmiş dondurulmuşları deneyelim dedik 4 tane vardı onlarda çözülürken kalitesini kaybetti üstüne birde miyomlarım oldu şimdi ameliyat olup tekrar denececeğim gerçekten sabır isteyen meşakkatli yollar anne olmak gerçekten çok zormuş

bende de polikistik over var bende tüp bebek denedim ama olmadı herşey çok güzel gitti ama nasip değilmiş dondurulmuşları deneyelim dedik 4 tane vardı onlarda çözülürken kalitesini kaybetti üstüne birde miyomlarım oldu şimdi ameliyat olup tekrar denececeğim gerçekten sabır isteyen meşakkatli yollar anne olmak gerçekten çok zormuş
Allah yardımcın olsun.peki doktorlar neden olmadığını söylemedilermi. Embriolar kalitelimi degildi? Açıklarsanız sevinirim.bir de diğer tüp bebekde başarı yakalayanlar yazarsa bize de bi umut olur.

Allah yardımcın olsun.peki doktorlar neden olmadığını söylemedilermi. Embriolar kalitelimi degildi? Açıklarsanız sevinirim.bir de diğer tüp bebekde başarı yakalayanlar yazarsa bize de bi umut olur.
emriyologlar zaten dondurduğumuz zaman bize kağıt iamzalatmışlardı onda da yazıyor bize de söylemişlerdi çözülüeken yüzde 5 -10 çözülememe ihtimali var diye oda bizi buldu doktorda aynı açıklamayı yaptı genetiğinde olabilirmi bozukluk dedi var da diyemem yokda diyemem yaptırırsın hiçbirşey de çıkmayabilir dedi ayrıca embriyolarımız gayet kaliteliydi nasip değilmiş

Canim hic asilama yaptirmadim ama surec soyle;
Adetinizin ilk gunu trdavi olacaginiz yeri arayip ben adrt oldum diyorsunuz onlar adetin 2. Gunune ya da 3. Gunun sabahina randevu veriyorlar
ilk muayenenizi oluyorsunuz. Yumurtaliklariniza bakiliyor yumurtalatiniz sayilip olculuyor ona gore kullanacaginiz ilaclari soyluyor.
sizi ortalama 2 ya da 3 gunde bir tekrar cagiriyor arada kantesti istiyorlar ki kandaki hormon seviyesi vs. Bakiliyor.
duruma gore ilaclarinizin dozu azaltiliyor ay da artiriliyor
bu 10 15 gun boyle devam ediyor yumurtalariniz yeterli olgunluga grlince birinci buyuk gun opu yani yumurta toplama islemi
sonra arada yinr baska ilaclar vs.
bu arada opu gunu rsiniz de sperm veriyor
Opudan sonra artik miniklerinizin kac tane oldugunu kac tanesinin buyudugunu labaroruvardan ogreniyorsunuz
miniklerinizin durumuna gore opudan 3. Yada5. Gun sizi cagiriyorlar.
Veee 2. Buyuk gun transfer gunu
transfere tuvalete sıkısık gidiyorsunuz. 3 bilemedin 5 dk. Kasilacak gerilecek hic bir sey yok. Ne kadar huzurlu mutlu olursan o kadar keyif alirsin.
Sonra 3. Gun embriyosuysa 12. Gun
5. Gun embriyosuysa 9. Gun test yaptiriyorsunuz
vee sonuc Allahin izniyle pozitif
Durum bundan ibaret. Insanlar hep diyorlar ya rahat olmak lazim vs. Bu surecte kendini germe neden keyif aliyorsan onu yap. Kendini kisitlama en buyuk tavsiyem

Bu arada eger konusmak istersen seve seve merak ettigin seylere cevap verebilirim. Bu surec hem cok basit hem cok gergin. Tamamen sana bagli . Hayirlisi olsun

Back
X