- 7 Ocak 2014
- 3.151
- 4.444
- 333
- 39
Amin insallah Allah razı olsun dualarimiz kabul olsun inşallah
İnşallah Rabbim kabul eder dualarimizi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin insallah Allah razı olsun dualarimiz kabul olsun inşallah
hayırlı olsun çok sevindim sizin adınızaevet normal tup bebek ama onun oncesinde bende kibris dusunuyodum yumurtalar buyumeseydi sukur buyuyolarmis benim hic yumurta gorunmuyo tedaviden once ignelerle buyudu hatta kibristaki hemsireler bosuna vuruluyosun hicbirsey olmaz demislerdi cok sinir olmustum o kadina
merhaba canım bende aynı durumlardan geçtiğim 20 yıldır evliyim ve çocuğum olmadı bizede bir arkadaş önerdi ve yumurta donasyonu yaptırdık 2 gün önce transferim oldu kıbrısta çok iyi bir merkezde evet yumurtalar benim olmayabilir ama ben kanımı vercem ben doğurcam o yüzden mutluyum 10.gün gebelik testi yaptırıcam bence sizde bunu düşünün çünkü başka seçenek yokuzun zamandır kadınlar klübü üyesiyim.kendimi anlatırsam 5 yıldır tüp bebekle uğraşıyoruz.öncesinden kendiliğinden olan 3 gebeliğim iyi gitmedi kürtajla sonlandırıdı.sonuç olarak tüp bebeğe başladık.ben 8 kere tedavi gördüm toplam 9 transferim oldu.bir sürü merkez gezdim.bir laporoskopi ameliyatı oldum.bunları yaşarken ailem dışında kimseye söyleyemedim kendimi eksik ve mutsuz hissettim.tabi insanlar ee ne zaman çocuk dediklerinde hep geçiştirdim duygulaımı yansıtmadan bazen yalan da söyledim.bu beni daha mutsuz etti.şu anda hamile arkadaşlarım oluyor tabiki.artık kimse darısı sana demiyor.senin çocuğun nasıl olacak merak ediyoruz demiyorlar aynı ortamda bi başkasına söylenirken .ben orda dinlemekle yetiniyorum.evet halen mutsuzum halen bi çocuğum olmadı.artık maddi manevi bittik.denenmeyen yol kalmadı.
ben artık anlatmak istiyorum paylaşmalıyım diyorum ama cesaretim yok.ne yapmalıyım nasıl anlatmalıyım bilmiyorum arkadaşarım ne der?nasıl lafa başlamalıyım.en azından artık anlatmak istiyorum.bana akıl verin nolur??
merhaba canım bende aynı durumlardan geçtiğim 20 yıldır evliyim ve çocuğum olmadı bizede bir arkadaş önerdi ve yumurta donasyonu yaptırdık 2 gün önce transferim oldu kıbrısta çok iyi bir merkezde evet yumurtalar benim olmayabilir ama ben kanımı vercem ben doğurcam o yüzden mutluyum 10.gün gebelik testi yaptırıcam bence sizde bunu düşünün çünkü başka seçenek yok
Canim bu şeyi muslumanlarin yapmasi çooook yanlış.lutfen daha bilinçli olalım.hepimiz istiyoruz cocuk.ama Rabbim vermiyorsa nesepleri bozmak kadar ileri gitmemeliyiz diye düşünüyorum.inancinizi bilmiyorum.ama yumurta donasyonu düşünen kardeşler varsa aman ha sakın ha diyorum.merhaba canım bende aynı durumlardan geçtiğim 20 yıldır evliyim ve çocuğum olmadı bizede bir arkadaş önerdi ve yumurta donasyonu yaptırdık 2 gün önce transferim oldu kıbrısta çok iyi bir merkezde evet yumurtalar benim olmayabilir ama ben kanımı vercem ben doğurcam o yüzden mutluyum 10.gün gebelik testi yaptırıcam bence sizde bunu düşünün çünkü başka seçenek yok
yazdiklarina saygi duyuyorum ama sozlerine katilmiyorum tmm dinimizcevyasak olabilir ama evlat hasretiyle yanan insanlarin acisi ve tek caresi buysa neden yaptirmasiin sonucta baska erkekle iliskiye girip yapmiyolar cocugu nasil baskasinin organ nakli kabul oluyosa buda bir organ sonucta erkes kendi dusuncesini kendine saklarsa iyi olur kadin transfer olmus uzulmemesi moral bozmamasi gerek yazilanlara bak saygi lutfen saygiCanim bu şeyi muslumanlarin yapmasi çooook yanlış.lutfen daha bilinçli olalım.hepimiz istiyoruz cocuk.ama Rabbim vermiyorsa nesepleri bozmak kadar ileri gitmemeliyiz diye düşünüyorum.inancinizi bilmiyorum.ama yumurta donasyonu düşünen kardeşler varsa aman ha sakın ha diyorum.![]()
Bunu care olarak gormeniz yanlis.onu diyorum kesin net zina.kimseyi uzmek değil niyetim.benim de yumurtam yok anlayabiliyorum.ama kimse üzülmesin diye dini ve emirleri yok sayamam.dogru bir şeymis gibi yazmis.eminim bilincsiz arkadaslar ornek alip yapmaya baslayacaktir.donasyon dusunen herkes once her yönüyle arastirsin.sonradan geri donulmez yollara girmesin.niyetim bu.dileyen yapar.ozgur.uyarmasi bendenyazdiklarina saygi duyuyorum ama sozlerine katilmiyorum tmm dinimizcevyasak olabilir ama evlat hasretiyle yanan insanlarin acisi ve tek caresi buysa neden yaptirmasiin sonucta baska erkekle iliskiye girip yapmiyolar cocugu nasil baskasinin organ nakli kabul oluyosa buda bir organ sonucta erkes kendi dusuncesini kendine saklarsa iyi olur kadin transfer olmus uzulmemesi moral bozmamasi gerek yazilanlara bak saygi lutfen saygi
Canım iyi niyetini anlıyorum ama bunu burda transferi yapılmış bekleyen birine söylemen çok yanlış.Bunu care olarak gormeniz yanlis.onu diyorum kesin net zina.kimseyi uzmek değil niyetim.benim de yumurtam yok anlayabiliyorum.ama kimse üzülmesin diye dini ve emirleri yok sayamam.dogru bir şeymis gibi yazmis.eminim bilincsiz arkadaslar ornek alip yapmaya baslayacaktir.donasyon dusunen herkes once her yönüyle arastirsin.sonradan geri donulmez yollara girmesin.niyetim bu.dileyen yapar.ozgur.uyarmasi benden![]()
Kirdiysam ozur dilerim sadece hatirlatmak istedim.Canım iyi niyetini anlıyorum ama bunu burda transferi yapılmış bekleyen birine söylemen çok yanlış.
Bak ülkemizde yasak zaten biliyorsun. Eee donasyon işine giren insanlar da neden yasak acaba diye illa ki araştırıyordur. Herkesin kendi bileceği iş. Sevabı da günahı da kendine. Emin ol evlat edinen olsun, donasyon yaptıran olsun dini hassasiyeti varsa illa araştırıp ona göre kararını veriyordur.
Herşey olup bittikten sonra da kırıcı yorum yapmak moralini bozmak hiç olmaz
uzun zamandır kadınlar klübü üyesiyim.kendimi anlatırsam 5 yıldır tüp bebekle uğraşıyoruz.öncesinden kendiliğinden olan 3 gebeliğim iyi gitmedi kürtajla sonlandırıdı.sonuç olarak tüp bebeğe başladık.ben 8 kere tedavi gördüm toplam 9 transferim oldu.bir sürü merkez gezdim.bir laporoskopi ameliyatı oldum.bunları yaşarken ailem dışında kimseye söyleyemedim kendimi eksik ve mutsuz hissettim.tabi insanlar ee ne zaman çocuk dediklerinde hep geçiştirdim duygulaımı yansıtmadan bazen yalan da söyledim.bu beni daha mutsuz etti.şu anda hamile arkadaşlarım oluyor tabiki.artık kimse darısı sana demiyor.senin çocuğun nasıl olacak merak ediyoruz demiyorlar aynı ortamda bi başkasına söylenirken .ben orda dinlemekle yetiniyorum.evet halen mutsuzum halen bi çocuğum olmadı.artık maddi manevi bittik.denenmeyen yol kalmadı.
ben artık anlatmak istiyorum paylaşmalıyım diyorum ama cesaretim yok.ne yapmalıyım nasıl anlatmalıyım bilmiyorum arkadaşarım ne der?nasıl lafa başlamalıyım.en azından artık anlatmak istiyorum.bana akıl verin nolur??
Canım eşşekten düşenin halini eşşekten düşen anlar.
Burda kızlara genel anlamda bişeyler söylicem
Şimdi arkadaşlarının artık çocuk mevzusunu sana hiç açmadığından bahsetmişsin. Aslında genel olarak çok alınganız.
Bence de arkadaşların artık bi problem olduğunu anlıyor seni üzmemek adına sana laf atmıyorlardır. Hani 5 senedir evlisin sana sürekli ne Zaman çocuk yapacaksın diye sorsalar yine zoruna gitmezmiydi?
Yani ne olsa zoruna gidecek çünkü gerçekten zor dönemler geçiriyorsun. Ama anlat bence bunca psikolojik sıkıntının altında kalma
Ben 5,5 senelik evliyim önce eşim sonra ben ameliyat geçirdim. 4,5 senedir doktor kapılarındayım. Sürekli tedavi kontrol. Bunu Bi tek kaynanamın köyünde dile getirmedim onun dışında kimseden saklamadım.
Çok samimiyetle söylüyorum hiç bir arkadaşım akrabam hamile kaldığında ya da doğum yaptığında içim üzülmedi çoook sevindim. Gerçekten samimiyetle söylüyorum.
Ha bu durumda hamile olduğunu bütün çevre bilirken en son bana söylediler zoruma gitmedi mi gitti. Ve bunu gayet saklamadan da söyledim. Beni hiç mi tanımıyorsunuz ben öyle insanmıyım diye. Hani ben üzülmeyim diye söylemiyorlarmış.
İnsan yeni bir cana üzülür mü hiç.
Bunu gayette açıkça söylediğime inanıyorum yani.
Bana da çoook söylediler - kaynanamların ordakiler- artık Bi müddet sonra kaldıramaz oldum verdim cevaplarını herkese alabildiği kadar. Ne yani millet zerre edebini sınırını bilmezken ben mi sürekli sus pus -gelin- cik imajlarını çizecektim.
İlk tüp bebek denememizi yaptık. Bu durumu sadece annemler ve kaynanamlar bildi başka kimseye söylemedik. şimdi keseyi gördük bikaç arkadaşımıza da söyledik ama herşeyin kesin olmadığını da belirttik.
Yalnız bir arkadaşıma hamile olduğumu söylediğimde sevindi tabi sonra da -ayyyyy sen zaten nazlı ve cilveli kadındın şimdi hamile de kaldın ya artık iyice nazlanır yerinden kalkmazsın X e bütün işlerini yaptırırsın dedi.
Ben şok. Dedim tabiki ben cilveli olabilirim ama nazlı biri hiç olmadım sen karıştırdın mı acaba beni dedim yok canım yok sen çoook nazlısın dedi. Aman tabiki de nazlan yat boşver X yapsın bütün işleri dedi.
Uzun uzadıya niye anlattım. Gerçekten çok değer verdiğim Bi arkadaşımdı. Patavatsız bir arkadaşım olsa onu da hiç kaale almam. 2 çocuk annesi bir kadın bu ve tüp bebek yöntemiyle olduğunu da söylediğim halde bunu dedi ya o gün sinirimden öldüm.
Gerçekten Nazlı olsam kabullenirim, (cilveli olduğumu herkes söyler çünkü) eşime telefon açtım dedim ben nazlımıyım. O da nerden çıktı nazlı filan değilsin dedi.
Dedim Y kişisi bugün böyle dedi. (İlk önce eşimin arkadaşıydı biz eşim sayesine tanıştık ve arkadaş olduk)
Kendi nazlı ya ondan kendiyle karıştırmıştır boşver dedi.
Yani bazen yakın sandıklarınız bile içinde neler biriktiriyor bilemiyorsunuz.
Patavatsız dediğiniz insanlar daha çok lafını biliyor bazen.
Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun hepimize sabır ihsan etsin, hepimizin gönlünün muradını versin inş.