• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebek yaptırıyorsunuz peki diğer insanlarla paylaşıyor musunuz?lütfen yardım

amin canim hem maddi hem manevi yipraniyoruz sizlerin sorun ne acaba bide nerede yaptiriyosunuz tup bebegi

Evet gerçekten maddi manevi yipraniyoruz ben rahim tüberkülozu gecirmisim rahim yapışmış bide tuplerim tıkalı senin sorun ne ben bursa da yaptiriyorum bi iki ay içinde de dondurulmuslarla denicez nasib olursa

Evet gerçekten maddi manevi yipraniyoruz ben rahim tüberkülozu gecirmisim rahim yapışmış bide tuplerim tıkalı senin sorun ne ben bursa da yaptiriyorum bi iki ay içinde de dondurulmuslarla denicez nasib olursa
benim yumurta gelismemesi yani hipolu deniliyo dondurulmusla daha kolay oluyo ben yaza kdr bekliycem mecbur 3.cu icin

benim yumurta gelismemesi yani hipolu deniliyo dondurulmusla daha kolay oluyo ben yaza kdr bekliycem mecbur 3.cu icin

Bende nisanda yaptirmistim şimdi önce histeroskopi olcak önce ondan sonra dondurulmuslarla transfer olcak

cok haklisin dostumuz varsa dusmanimizda var allah hepimize once sabir snr evlat nasip etsin kurtaj olduktan snr cocugu olanlar bana hic uzulmuyosun biz olsak yikilirdik diyolar bilmiyolarki icim kan agliyo gizli gizli evimde nasil agliyorum herkese kolay geliyor ama dgl ama Allahima inaniyorumki bizede hayirli saglikli evlat nasip edicek zamani gelince
Aynen öyle düşmanımız daha çok hatta.ama bu durumu da kullanmak biraz insanlığını kaybetmek demek kimin başına ne geleceği dr bilinmez beterin beteri vardır. Gizli gizli ağlamak aklıma her geldiğinde gözlerimiz dolması bunlar zamanla hasta edecek şeyler.sıkıntı yapmıyorum desen de aklından çıkmıyo ki
valla canim ben ilk basta sakliyodum ailem biliyodu ama o kdr hassas biseyki bu duymayan kalmiyo o arkadasina o kankasina o annesine yengesine derken yayiliyo iki tup bebek yaptirdim tutundu ama maalesef kaybettim ikisinide simdi ucuncuyu herkesden gizli yapicam ailem bile bilmiycek dostumuz varsa dusmanimizda var elti bozuntusu kiskancligina ben hamileyken beddua ediyo kucagina alamasin diye anliycan sen nasil istiyosan oyle davran bizim cocugumuz olmuyosa Allahtan hic kimseyi ilgilendirmez
Tedavi sürecinin bende gizli olmasından yanayım.herşey yetmezmiş gibi sorulara yanıt vermekte zor.bende ailemden saklıyorum artık.normal bir süreç oldu artıl bize. O elitinde ettiğini bulur canm merak etme

Canım inşallah en kısa sürede sağlıklı hayırlı bir gebelik olur. Ben tüp bebek sürecine henüz girmedim doğal yoldan olan 3 gebelik kaybım var. Tüpü pgt için düşünmeye başladık. Ama ailemden kimseye anneme babama bile söylemeyi düşünmüyorum şimdilik. Yada belki bir tek onlara söyleyip kimseye söylememeleri için tembihleyip dua isteyebilirim ana baba duası çok önemli malum.
Ama şu ana kadar düşüklerimi annem babam dışındaki akrabalarıma falan anlattığım için pişmanım açıkçası. Keşke hiç düşünmüyorum ne çocuğu daha çok erken falan deseymişim.
Arkadaş konusuna gelince de doğrusu iş arkadaşlarım vs biliyor ama onların konuşması beni hiç etkilemiyor. Tüp sürecini de bilseler de bilmeselerde benim için çok önemli olmaz. Dertleştiğim, içimdeki çocuk hasretini ne kadar istediğimi üzüldüğümü falan bilmezler anlatırken hiç umrumda değilmiş gibi anlattım hep. Düşük yapmamdan diş çektirmek gibi bahsettim. İyi ki öyle yapmışım çünkü şimdi hepsi hamile... Bebek görmelerine gidiyorum teker teker.. Bu kadar hassas olduğumu bilseler daha zorlanırdım.

Ailemden yengeme bahsetmiştim duygularımdan... Ama sonra çok kötü kullandı. Kıskanıyor musun beni diye sordu hamile kaldığında.
Yani demem o ki insanlara anlatırken zayıflığını belli etmeden anlatmaya çalış anlatırsan bile. Denedik olmadı tedaviye devam ediyoruz ama çok önemli değil biz çocuksuz zaten çok mutluyuz havasında ol. Eğer hassas olduğunu bilirlerse kötü niyetli olan insanlar yaralamak için bu kadar hassas bir konuyu bile kullanabilirler... Öz abimin karısı yaptı bunu ve şimdiye kadar en ufak bir anlaşmazlığımız tartışmamız olmadığı, onu kardeş gibi kabul edip maddi manevi herşeyinde yanında olduğum halde...
Benim de tedavilerden önce 3 kaybım var.çok zor çok.hele o sevinçin kürtajla bitmesi tam bi felaket.Allahtan hayırlısı.abuk subuk sohbetleri dinlemek zorunda kalıorum hamilesi çocuklusu 2. Yi düşüneni biliosunuz bayanların sohbeti böyle..en azından düşünerek konuşulur her şeyi bildikten sonra kötü konuşan tercihini yapmıştır yüzüne tüküreceksin böylesinin

Aynen öyle düşmanımız daha çok hatta.ama bu durumu da kullanmak biraz insanlığını kaybetmek demek kimin başına ne geleceği dr bilinmez beterin beteri vardır. Gizli gizli ağlamak aklıma her geldiğinde gözlerimiz dolması bunlar zamanla hasta edecek şeyler.sıkıntı yapmıyorum desen de aklından çıkmıyo ki

Tedavi sürecinin bende gizli olmasından yanayım.herşey yetmezmiş gibi sorulara yanıt vermekte zor.bende ailemden saklıyorum artık.normal bir süreç oldu artıl bize. O elitinde ettiğini bulur canm merak etme

Benim de tedavilerden önce 3 kaybım var.çok zor çok.hele o sevinçin kürtajla bitmesi tam bi felaket.Allahtan hayırlısı.abuk subuk sohbetleri dinlemek zorunda kalıorum hamilesi çocuklusu 2. Yi düşüneni biliosunuz bayanların sohbeti böyle..en azından düşünerek konuşulur her şeyi bildikten sonra kötü konuşan tercihini yapmıştır yüzüne tüküreceksin böylesinin
Benimde cevremdeki herkes suan bebekli esimin 4kuzeni yeni dogum yapti 2yengem yeni dogum yapti eltimin 1ayi kaldi kendi kuzenimin 2aylik bebegi var yani nereye gtsem dogum hikayeleri hamilelik bebek sagligi baska hc brseyden knusmuyolar canim yaniyo tabi ama belli etmiyorum

Benimde cevremdeki herkes suan bebekli esimin 4kuzeni yeni dogum yapti 2yengem yeni dogum yapti eltimin 1ayi kaldi kendi kuzenimin 2aylik bebegi var yani nereye gtsem dogum hikayeleri hamilelik bebek sagligi baska hc brseyden knusmuyolar canim yaniyo tabi ama belli etmiyorum
Tabi en sona kalmakta ayrı bir sinirini bozuyo insanın yada bir sürü uğraştan sonra hamile kalıyosun senle aynı zamanda hamile kalan doğuruyo sen bebek ziyaretine gidiosun bizzat yaşadım malesef..benm de etrafım senn gibi bebeklilerle çevrili amm olmuyosa artık zorlamanın bi alemi yok diyorum kendi kendine en azından sevdiğim insanlarla paylaşmalıyım diyorum.5 senedir her tedavimde bu sefer olacak kimse bilmesin tüp bebek yaptırdığımı diyodum ama halen aynı yerdeyim bir şey değişmedi.umudumu kestim artık olması adına

Tabi en sona kalmakta ayrı bir sinirini bozuyo insanın yada bir sürü uğraştan sonra hamile kalıyosun senle aynı zamanda hamile kalan doğuruyo sen bebek ziyaretine gidiosun bizzat yaşadım malesef..benm de etrafım senn gibi bebeklilerle çevrili amm olmuyosa artık zorlamanın bi alemi yok diyorum kendi kendine en azından sevdiğim insanlarla paylaşmalıyım diyorum.5 senedir her tedavimde bu sefer olacak kimse bilmesin tüp bebek yaptırdığımı diyodum ama halen aynı yerdeyim bir şey değişmedi.umudumu kestim artık olması adına
Hayir sakin umudunu kaybetme kacinciq denemezde pozitifi gordunuz dye bir konu acmistim birisi 5.de dmsti rabbim ne zmaan verrse o zman olur insallah birde hepsi ilk denememizde oldu ne varki hamile kalmak mucize degilki dyorlar ben 1yillik evliyim siz nye yapmiyosunz hala dusunmuyomusnz dyolar ben senin kdr evliyken ilk cocugim vardi dyolar dusunmeden knusuyolar istee

Hayir sakin umudunu kaybetme kacinciq denemezde pozitifi gordunuz dye bir konu acmistim birisi 5.de dmsti rabbim ne zmaan verrse o zman olur insallah birde hepsi ilk denememizde oldu ne varki hamile kalmak mucize degilki dyorlar ben 1yillik evliyim siz nye yapmiyosunz hala dusunmuyomusnz dyolar ben senin kdr evliyken ilk cocugim vardi dyolar dusunmeden knusuyolar istee
Benim evde kedim var düşük yaptığımı da bilen bir erkek iş arkadaşım kediye bakacağına çocuk yap da ona bak bari dedi :KK51:
Kadının doğasında var biraz bunlar ama erkekten duyunca daha bir dumur olmuştum... Görsen çok seversin ama kedimi çok tatlı falan deyip çocuk konusunu kapattım kedimi anlattım...

Yazık bize ya neler atlatıyoruz bı form olmasa nasıl konuşucaz.bi ara çocuğu olmayan insanların bi derneği falan var mı die araştırdım hiç bişe bulamadım.mesela yaşlı bi çift çocuğu yok sormak isterim neler yaptınız nasıl atlattınız ?? En azından evliliklerimize yardımcı olur.senin duyduğun lafı geçen bende duydum baktım sallamıyorum artık

Benim evde kedim var düşük yaptığımı da bilen bir erkek iş arkadaşım kediye bakacağına çocuk yap da ona bak bari dedi :KK51:
Kadının doğasında var biraz bunlar ama erkekten duyunca daha bir dumur olmuştum... Görsen çok seversin ama kedimi çok tatlı falan deyip çocuk konusunu kapattım kedimi anlattım...
Akılsıza bak ya kediyle çocupun aynı olmadığını bile idrak edemiyo sen Yapmışsında nolmuş deseydin ya da senin gibi zevzek olacağına yapmamak en iisi deseydin

uzun zamandır kadınlar klübü üyesiyim.kendimi anlatırsam 5 yıldır tüp bebekle uğraşıyoruz.öncesinden kendiliğinden olan 3 gebeliğim iyi gitmedi kürtajla sonlandırıdı.sonuç olarak tüp bebeğe başladık.ben 8 kere tedavi gördüm toplam 9 transferim oldu.bir sürü merkez gezdim.bir laporoskopi ameliyatı oldum.bunları yaşarken ailem dışında kimseye söyleyemedim kendimi eksik ve mutsuz hissettim.tabi insanlar ee ne zaman çocuk dediklerinde hep geçiştirdim duygulaımı yansıtmadan bazen yalan da söyledim.bu beni daha mutsuz etti.şu anda hamile arkadaşlarım oluyor tabiki.artık kimse darısı sana demiyor.senin çocuğun nasıl olacak merak ediyoruz demiyorlar aynı ortamda bi başkasına söylenirken .ben orda dinlemekle yetiniyorum.evet halen mutsuzum halen bi çocuğum olmadı.artık maddi manevi bittik.denenmeyen yol kalmadı.
ben artık anlatmak istiyorum paylaşmalıyım diyorum ama cesaretim yok.ne yapmalıyım nasıl anlatmalıyım bilmiyorum arkadaşarım ne der?nasıl lafa başlamalıyım.en azından artık anlatmak istiyorum.bana akıl verin nolur??
ben paylasmadım canım zaten streslı bır donem bırde kımsenın sorularını cekemezdım

aynen bizim cahil milletimiz evde bi hayvan beslesek onun yerine cocuk yapta buyut diyolar mallar bizde olsun diye ugrasiyoruz napalim kizlar birde su konu var sizdede oluyomu bilmiyorum cocugu olanlar bizim cocuk bakamiycamizi dusunuyolar kendi cocuklarindan sakiniyolar en yakinim bunu tmyapti cok koymustu bana

Yazık bize ya neler atlatıyoruz bı form olmasa nasıl konuşucaz.bi ara çocuğu olmayan insanların bi derneği falan var mı die araştırdım hiç bişe bulamadım.mesela yaşlı bi çift çocuğu yok sormak isterim neler yaptınız nasıl atlattınız ?? En azından evliliklerimize yardımcı olur.senin duyduğun lafı geçen bende duydum baktım sallamıyorum artık

Akılsıza bak ya kediyle çocupun aynı olmadığını bile idrak edemiyo sen Yapmışsında nolmuş deseydin ya da senin gibi zevzek olacağına yapmamak en iisi deseydin
Çok güldüm canım ağzına sağlık :KK50:

Canım gerçekten çocuk isterken ve olmazken evliliği çatırtılardan korumak da çok zor... Daha bugün sabah eşimle birbirimize girdik tedaviye soğukluğu ilgisizliği... Allah sabır versin hepimize.
Ben duyarsız olsam aylarca üstüne düşmedim bir adım atmadan bekledik... Üstüne düşsem acele ediyor oluyorum ama 2.5 senelik evliyiz ne acelesi diyorum...

aynen bizim cahil milletimiz evde bi hayvan beslesek onun yerine cocuk yapta buyut diyolar mallar bizde olsun diye ugrasiyoruz napalim kizlar birde su konu var sizdede oluyomu bilmiyorum cocugu olanlar bizim cocuk bakamiycamizi dusunuyolar kendi cocuklarindan sakiniyolar en yakinim bunu tmyapti cok koymustu bana
Canım ben daha çok nazar değdirmemizden korktuklarını düşünüyorum.. Bebek görmesine falan gidince hemen kucağımdan vermeye çalışıyorum maşallah deyip. Ne düşünürler bilemediğimden.. Öyle hissedecek bişey yaşamadım aslında ama sanırım gittikçe bu konuda paronayaklaşıyorum :KK53:

Canım ben daha çok nazar değdirmemizden korktuklarını düşünüyorum.. Bebek görmesine falan gidince hemen kucağımdan vermeye çalışıyorum maşallah deyip. Ne düşünürler bilemediğimden.. Öyle hissedecek bişey yaşamadım aslında ama sanırım gittikçe bu konuda paronayaklaşıyorum :KK53:
ayyy o bebek gorme olaylari cocugumuz olmadigindan daha cok kucaga verirler sevsin hevesini alsin yaziktir der gibi hahayyy biz gercekten paranoyaklastik heral :)

Ayy o bebek gormeleri kayinvalidenlerin mahallede kimseye gitmiyorum ben gidemiyorum daha doğrusu ne bileyim bi tuhaf oluyorum içim gidiyo benim yok diye ama tedavi gordugumu bilen arkadaşlarımın olunca gidiyorum hatta onlara doğumda dua edin diyorum doğum anında edilen dualar kabul olurmuş inşallah olmuştur

Bende aynı durumdaydım saklamayla bi yere varamıyorsun. ilk başta ailemden gizledim sonra benim halimden ablalarım anladı sonrada anlatmak zorunda kaldım. bütün dostlarım bebeklerini büyütürken ben yaşlı gözlerle onlara bakıyorum çocukları çok sevmeme rağmen uzaklaşır oldum. Sizleri bilmiyorum ama çalışan bi bayan olmak daha zor hele de iş yerinde fitne fesat insanlar varsa. Şimdi ikinci transfer için gün sayıyoruz. Aslında bende size dondurulmuş embriyo transferinde ne kadar masraf ettiniz diye soracaktım. yani bazı testler yapılıyormuş ya ne kadar para verdiniz. hazırlıklı olmak istiyoruz malum bu işlerde çok para gidiyor.

Bende aynı durumdaydım saklamayla bi yere varamıyorsun. ilk başta ailemden gizledim sonra benim halimden ablalarım anladı sonrada anlatmak zorunda kaldım. bütün dostlarım bebeklerini büyütürken ben yaşlı gözlerle onlara bakıyorum çocukları çok sevmeme rağmen uzaklaşır oldum. Sizleri bilmiyorum ama çalışan bi bayan olmak daha zor hele de iş yerinde fitne fesat insanlar varsa. Şimdi ikinci transfer için gün sayıyoruz. Aslında bende size dondurulmuş embriyo transferinde ne kadar masraf ettiniz diye soracaktım. yani bazı testler yapılıyormuş ya ne kadar para verdiniz. hazırlıklı olmak istiyoruz malum bu işlerde çok para gidiyor.
bende test falan yapilmadi ilaclara baslatti 17 gunde ttrabsfer olmustum 2850tl odemistik

bende test falan yapilmadi ilaclara baslatti 17 gunde ttrabsfer olmustum 2850tl odemistik
1200 lira demişlerdi bize çözdürme işlemi için ama ilaç kullanımı da olursa yine fazla para ödeyeceğiz demektir.Canım Senin ikinci denemen miydi tutmadı mı yine :(

1200 lira demişlerdi bize çözdürme işlemi için ama ilaç kullanımı da olursa yine fazla para ödeyeceğiz demektir.Canım Senin ikinci denemen miydi tutmadı mı yine :KK43:
yok sadece transfer 2850 ilaclar cok para tutmuyo zaten sana iyi fiyat demisler 2.denememdi tuttu ama kaybettik

yok sadece transfer 2850 ilaclar cok para tutmuyo zaten sana iyi fiyat demisler 2.denememdi tuttu ama kaybettik
Senin adına üzüldüm rabbim tez zamanda geri nasip etsin inş. Biliyormusun kaybetmiş olsan da tutunmuş olması bile güzel bu olma ihtimalini yükseltiyor.

Back
X