tup bebek yaptırmaktan korkan arkadaslarrr

korkulacak bir sey yok canım sonunda anne olmak var ya her seye deger ama ınan bende tedavıye baslamadan önce korkuyordum nasıl gectıgını bıle anlamıyosun o heyecanla benim olmadı negatif allah herkesin yüzünü güldürsün benimde sizin sorun ne neden tüp bebek

ben ben ben :çok üzgünüm: yaptirmaya cok kararliyim ama yumurta toplama isleminden cok korkuyorum, bununla yatip kalkiyorum cunku lokal yaptirmak zorundayim, rahime igne yapilmasi fikrine bir turlu alisamiyorum :1no2: ama tabii yine de yaptircagim cunku anne olmak istiyorum :Saruboceq:

sen niye korkuyorsun, hangi asamasindan? bir de ben ikiz olmasindan korkuyorum iki embro transfer ettirmem gerektigini soyledi doktorum cok isterim ikiz bebegim olsun ama ya tasiyamazsam diye korkuyorum, bir bebegi kaybettim, Allah bir daha yasatmasin.

bende çok korkuyorum mart sonunda başlıcaz bizde ama uyuyamıyorum endişelerim çok fazla iğne olması beni korkutuyo inşallah yaşayacağımız sıkıntılara değer rabbim hepimize nasip eder

bu iğneler nasıl oluyor bilen biri anlatsın lütfen göbekten kendimiz mi vuruyoz çok korkuyorum ya ne olur biri anlatsın yaşadıklarını

bu iğneler nasıl oluyor bilen biri anlatsın lütfen göbekten kendimiz mi vuruyoz çok korkuyorum ya ne olur biri anlatsın yaşadıklarını

Ben iki kez tüp denedim. ilkinde menogon iğne oldum kalçadandı , ikincide gonal-f iğne oldum kendim göbekten yaptım. Yapamam sanıyodum ama yaptım ve inan hiç acımıyo, hiç korkmana bunun sıkıntısını yaşamana gerek yok. Yumurta toplama ikisindede genel anestezi ile oldu, sonrasındada hafif bir adet sancısı gibi bişey oluyo. Transferde inanki normal bir vajinal muayeneden farklı değil. Yani hiçbir aşamasında çok acı yok. Tüp bebek dönemi zaten başlı başına büyük bi heyecan ve stres, lütfen kızlar bide buna korku acı gibi stresler eklemeyin , çünkü inanın çok gereksiz , rahat olun sonucun olumlu olması için dua edin, kendinizi daima en mutlu olduğunuz şeylerle oyalayın bu süreçte , inşallah allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın :))

saol canım benim rahatladım biraz bunları duymak çok güzel allah hepimize tatdırsın bu duyguyu inşallah

merhabalar yazdıklarınızı okudum ve aynı endişileri bende taşıyorum
dr.banada mikroenjeksiyon yöntemi önerdi. Ama bu işleme başlamadan önce rahim kalınlaşmasından histereskopi yaptıracağım ve çok korkuyorum. Allah hepimize yardımcı olsun...

2 kez tedavi oldum, inşallah yaza 3.ye başlayacağım.. korkuyorum ama acı çekmekten değil sonucundan... aşamalar stresli bunun dışında çok acı çekilmiyor, olumlu ve rahat olmak gerekiyor.. kendimizi sürekli dinlememek, bu aşamaları rahat atlatmaya çalışmak.. iğneler beni her zaman korkutmaya yetiyor ama hepimiz için hayırlısı..

Arkadaşlar ben 3 kez tüp bebek uygulaması yaptırdım. Üçüncüde tuttu ama bebeğimim kaybettim. Şimdi 4.ye başladım. Hiç bir aşamada korkacak birşey yok. İğneler göbekten yapılırken hiç acımıyor, kendiniz çok rahat yapabiliyorsunuz. Yumurta toplanmasında anestezi veriliyor hiçbir şey duymuyorsunuz. Transfer sırasında ilk 2sinde anestezi istemiştim korktuğum için, üçüncüde anestezi almadan yaptırdım ve hiç birşey hissedilmediğini yaşayarak öğrendim. Korkarak stress yapmayın, stres tedaviyi olumsuz etkiliyor.

gel bebebk gel merhaba nicklerimizde benziyor bende izmirde tedavi oluorum smyrnada onu sormak istemiştim sana nerde tedavi oluosun acaba

merhaba arkadaslar ben melek. bu ay tedavıme baslayacaktım. lucrın aldım. ıgnelerı gorunce korkudan ertelemek zorunda kaldım.:)) tedavıme kadıkoy sıfada baslayacagım. siz nerde yapıyosunuz

kızlaaarrr, anneler korkar mıymış hiç?...

ığneler işaret parmağınızın ilk boğumu kadar ve incecik. Deri altı iğneleri deniyor. Anlamıyorsunuz bile. Kan filan da çıkmıyor. Ben de ilk iğnelerde biraz tedirgin olmuştum ama daha sonra oyun haline getirip karnımda iğnelerle kocamı korkutuyordum:))

Yumurta toplama Türkiye'de anestezi altında yapılıyor. Evet rahminize bir iğne batırılıp o iğne yardımıyla toplanıyor, bunu daha fazla korkun diye söylemiyorum ama ben biraz iri olduğum için bana anestezi az gelmişti ve doktorum ben henüz dalmadan o iğneyi batırdı, inanın o bile çok acımadı. Zaten onu duydum ve hemen daldım. Toplamanın ertesinde de ağrım sızım olmadı, sadece gaz ve kabızlık yaşadım, onun da çözümü vardı ama ilaç kullanmamak lazım diye düşünüp katlanmaya çalıştım.

Transfer zaten çok kolay bir işlem, azıcık çişinizi tutmanız gerekiyor o kadar. Transfer 5 dk filan sürüyor, başladı mı bitti mi anlamıyorsunuz bile.

Yani hiç bir aşamasında korkacak birşey yok, negatif sonuç bile sizi korkutmasın, benim doktorum bana tüp bebek tedavilerine deneme dendiğini söylemişti. Bu denememizde tutmazsa bir sonrakinde tutar demişti. Kendinizi ilk denemede tutacak diye alıştırmayın yeter.

Güzel olan hiçbir şeye kolay ulaşılmıyor maalesef, bebeğe kolay ulaşan da belki başka şeyde zorlanıyor. Bu güne kadar neleri becerdiğinizi düşünün bir; biz herşeyi yapacak güçteyiz, çünkü anne olmak için yaratılmışız, güçlü olmasak Allah kendine bakamayacak o masumları bize emanet eder miydi hiç? Hiç merak etmeyin:)))

kızlar ben iğneden ödü kopan biri olarakta söylüyorum .inanın hiç acımıyo valla hatta kendim yapıyorun iğnemi hiç korkmayın rahat olun yeter:lepi::lepi:

arkadaşlar öncelikle hepinizin tedavisi hayırlı olsun diyorum. bende ikiz tüp bebek annesiyim. ilk denememde 10 haftalık kaybettim. ikinci denemem sonucu bu ay 1 martta kızlarım dünyaya geldi. rabbime sonsuz şükürler olsun. benim pıhtılaşma bozukluğu hastalığım olduğundan doğuma kadar hergün kendime kan sulandırıcı iğne yaptım. tüp bebek tedavisinde kullanılan iğnelerin ucu inceliğinde ancak içerdiği ilaç miktarı fazla ve bazen gerçekten çok canım yandı...son 2 ay karnım iyice gerildiği için kolumdan eşim yaptı...ama inanın ne kadar sıkıntı çekerseniz çekin inşallah yavrularınızı kucağınıza alınca bütün sıkıntı ve acıları unutacaksınız. hep o güzel kavuşma gününü düşünün. onları ilk kucağıma aldığımda 2 yıl boyunca yaşadığım herşeyi unuttum. pozitif olmaya çalışın. hep olacağına inanın...yüce Allah hepinize en kısa zamanda sağlıkla anne olmayı nasip etsin inşallah..bu arada nacizane bir düşüncem var bu süreçte hiç kimsenin hatta eşinizin bile sizi anlamasını beklemeyin. sizi ancak bu tedavileri yaşayanlar anlar. hiç kimseye ve hiçbirşeye kafanızı takmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…