Benim yaptıklarımı yapmayın diye yazıyorum. Şimdiki aklım olsa ;

Evlenince bir yıl çocuk yapmıycam diye dolaşmazdım. Yaşım gençse bir yıl yapmazdım ama 30 ve 30a yakın evlendiysem 6 aylık korunmadan sonra başlardım denemeye.

İki üç ay kendi halinde denedikten sonra, ovulasyon testiyle denerdim. Böylelikle evlilikte bir yılı doldurana kadar denerdim. ( Ben bir yıl düşünmedim, diğer bir yıl da her gittiğim doktor, daha denemeye başlayaalı bir yıl olmamış olur olur diyip yolluyordu) Doktorlara da bir yıldır deniyoruz olmuyor derdim bu arada.

Amh ve genel hormon testini muhakkak yaptırırdım. Rahim filmi de çektirirdim bu sireçte( ben bunları çok geç yaptım aşırı zaman kaybı oldu)

Kadındoğuma gidip olmuyor dediğinizde yumurta takibi yapalım diyecekler. Bir ay yumurta takibi yaptırdıktan sonra bunu üçe tamamlayalım üç kez deneyelim olmazsa aşılama diyecekler. Üç kez falan denemezdim. Bir kez deneyip aşılama yapardım (3aşılamadan sonra tüp bebek diyecekler, bir aşılama yapar geçerdim hepsi zaman kaybı)

Eğer sperm yavaşlığı falan varsa aşılamayı iki kez deneyebilirsiniz. Spermde sorun yok rahimde sorun yok bommboş yere on ay yok yumurta tKibi yapalım yok üç aşılama yapalım yok rahim filmi çektik üç aya gebe kalma şansın var falan bunlarla uğraşmazdım , sebepsiz infertilite diye de bir şey var ne yazık ki

Tüp bebeğe başlardım ama eğer negatif olursa ikinci şansı belki verebilirdim aynı kliniğe, ama üçüncü şansı asla vermezdim asla

Pıhtılaşma paneli, (zaten transferde kan sulandırıcı veriyoruz bu teste gerek yok diyen doktorlarla karşılaşabilirsiniz, inanmayın yaptırın)kromozom analizi,sperm dna testi ve pgt yaptırırdım.
Neyse benden geçti de yeni başlayacak olanlar varsa diye yazdım. Herkese hayırlı bayramlar