Tüp Bebek yöntemi ile hamile kaldınız peki sonra ?

Tüp Bebek yöntemi ile hamile kaldınız ....

• Eş dost akraba herkes ile bu süreci paylaşırım...

OY: 6 17,1%
  • Sadece yakın dostlarım ile paylaşırım...

OY: 16 45,7%
  • Sadece akrabalarım ile paylaşırım...

OY: 3 8,6%
  • Kimseyle bu konuda paylaşım yapmam...

OY: 10 28,6%

• Ankete Katılan
    35
bende ikinci tedavimde kızıma kavuştum iilkindede ikincidede çok yakınlarım dışında söylemedim ama doğdu şimdi herkeze söylüyorum konuşma olursa tabi..
bana temizliğe gelen bi kadın vardı tüp bebek falan diye konuştuk ozaman söylemmeiştim ona ayy kadın allah korusun başkasının çocuğu falan demişti hmm dedim böyle tiplere söylememek lazım cahil bilmez uydurur misali:(

bende 9haftalık hamileyim:nazar: 4düşügüm birde dış gebeligim var düşüklerimin sebebi kanpıhtılaşmasıymış yinede Allah bilir ben anneme söyledim sonra görümcem ögrendi sonra eşim annesine söyledi biz sıkıkı tembihledik kimseye söylemek yok diye herkes normal olduyunu biliyo ama şimdi pişmanım keşke kimseye söylemeseydik bana bebegim normal geliyo ama onlara normal gelmiyo biliyorum nedüşündükleri umrumda degil ben günah birşey yapmadım utanayım kayınvalidem görümcem aman kimse duymasın dediler ben utanılacak birşeymi yaptım benim küçük mercimeyim herkesin bebegi gibi normal bence daha şanslı daha yumurtayken bile onu dualarla büyüttük onu çok istedik daha emriyoken merkezde bırakmak istemedik onu çok sevdik rabbim ona can versin başka birşey umrumda degil kim duyarsa duysun benim tavsiyem kimseye söylemeyin çünkü stres oluyo bize stres yasak herkese yalan söylüyoruz Rabbim afetsin

Son düzenleme:
Kizlar benim 3gebeligim var hepsini kaybettim maalesef simdi ilk tup bebegimi yaptirdim 24unde sonuc cikicakkk allahin izniyle ve herkes biliyo tup bebek yaptiracagimizi utanilacak bisi yapmiyoruz inancli insanlariz allah tan degilmi yasadiklarimiz isterse veririz istemezse ne yapsak bos biz olsun diye cabalayanlardaniz saklamanin bi anlami yok bence ki benim ailem koyde yasiyo ve herkese soyluyorum bu bizim sucumuz degil ki kim ne der diye bence hic dusunmeyin bide zaten bi suru yuk tasiyoruZ kime ne ki...

Merhaba ben yeni üye oldum. Ailem bile bilmiyor 12 Kasım'da tek emriyo 8 hücreli transfer edildi. Çevre insanı çok geriyor gereksiz sorulara muhatap olmamak için söylemedim. Bilenlerin arayıp sorması bile sinirlerimi bozuyor. Senin ne zaman belirtileirn başladı yardımcı olabilir msiin? İkiz gebelikler daha erken belirti veriyor deniyor gerçi ama insan başarılı transferlerden bir şeyler öğrenmek istiyor.

bende hiçbir belirti olmadı
en en enteresan ikiz hamişlerdenim
ne bulantı ne kusma ne belirti
hiç hamile gibi değildim
5.ayda göbeğim çıktı hamile olduğumu anladılar :1:
o yüzden sana bu konuda yardımcı olamayacağım
inş.RABBİM gönlüne göre verir

Kizlar benim 3gebeligim var hepsini kaybettim maalesef simdi ilk tup bebegimi yaptirdim 24unde sonuc cikicakkk allahin izniyle ve herkes biliyo tup bebek yaptiracagimizi utanilacak bisi yapmiyoruz inancli insanlariz allah tan degilmi yasadiklarimiz isterse veririz istemezse ne yapsak bos biz olsun diye cabalayanlardaniz saklamanin bi anlami yok bence ki benim ailem koyde yasiyo ve herkese soyluyorum bu bizim sucumuz degil ki kim ne der diye bence hic dusunmeyin bide zaten bi suru yuk tasiyoruZ kime ne ki...

İnşallah tutunur bebegin sana bende senin gibi düşünüyodum ilk aşılamam da söyledim pişman oldum sonra herkese anlatmak zorunda kalıyorum internet çagında spermin başkasından olacagını söylüyodu hemde görseniz çok modern görünüyo bende oduymasın diye kimseye söylemedim bencede kimene sen dogru olanı yapmışsın keşke bende yalan söylemek zorunda kalmasam artık buna alışsalar iyi olur tüpbebek ayrı bir bebek deyil bir tedavi şekli tek farkı onları bizim çok daha sevmemiz istememiz

söylemekte sakınca görmem ama ...
birde negatifi görmek var ve bilen herkes sormaya başlarsa ...tam negatifi kabullenmeye başlarken biri gelip yaranı tekrardan kanatıyor ..
aaa sen tüp bebek yapmamışmıydın ?? sahi sonucu ne oldu ? negatif deyince üzülme tekrar denersin yaşın genç diye atıp tutarlar sanki çok
kolaymış gibi . hem maddi hem manevi ne kadar etkilendiğimi bilmeden .....
yani saklasamda bu yüzden saklıyorum....
ben 5 kere denedim ama maalesef henüz evladım olmadı ..
bütün tedavilerimide sadece benim ve eşimin ailesi hariç kimseye söylemedik

2. tedavimde bebeğimi aldım kucağıma çok şükür...
eşimle tedavi merkezimiz dışında ve (kk) kimse bilmiyor tüp bebek ile bebek sahibi olduğumuzu
ama şuan herkes bilsin öğrensin hiç bi önemi değeri yok
ben yavrumu kucağıma sağ salim sorunsuz bi şekilde aldım ya gerisi vız gelir tız gider :)

Merhaba.
Öncelikle, dileyen herkesi, Allah, dileğine en kısa zamanda ve hayırlısıneyse o şekilde, o haliyle, bir an evvel kavuştursun inşallah, duygu vetemennilerimle başlamak istiyorum.
Tanıdığım kişilerden, tüp bebek uygulamasıyla bebek sahibiolduklarını bildiğim kişiler fazla değil ve açıkçası bugüne kadar ne herhangi birkimse için ne de herhangi bir bebek için hangi yöntemle olduğu hususu hiçaklımdan bile geçmemiştir.
Her konuda bir parça da olsa mutlaka bilgi sahibi olmayı çokseven biri olmama rağmen, bugüne kadar tüp bebek konusu ve uygulamasıylaalakalı hiçbir şeyi araştırmak veya bilmek gereği hissetmediğimi fark ettim.
Ve açıkçası şu an yazılanları okuduktan sonra da değişen birşey yok, bu konuda bir şeyler bilme gereğini hala hissetmiyorum.
Daha önceden ( benim birebir ve samimiyetim olan tanıdığımkişilerden iki aile var ve her iki aile de Allah bağışlasın çok tatlı ikizbebeklere sahipler, şu anda kocamanoldular.)
Onların tüp bebek uygulamalarıyla ilgili olarak (üstelik ildışında gerçekleştirilmişti ve yanlış hatırlamıyorsam ailelerden biri sanırımikinci veya üçüncü uygulama sonrasında kavuşabilmişlerdi bebeklerine) geçmişte ne için bu konuyla ilgilenmemişsem,şu an itibariyle de aynı nedenlerden ötürü çok da bilgi sahibi olma gereği duymuyorum.
Çünkü;
tüp bebek diye birşeyi ne şekilde duyarsam duyayım, bendesadece inşallah hayırlısıyla bebek veya bebekler sağ salim annelerininkucaklarında olsunlar, insanlar muradlarına ersinler ve bir ömür boyu sağlıklasevgiyle güzel günler yaşasınlar vehayırlı evlatlar olsun, düşüncesi dışında herhangi bir düşünce, aklımdan bilegeçmedi ve istesem de şu andan itibaren de geçmiyor zaten.
Benim aklımın almadığı husus şu aslında;
Konusu ne olursa olsun, insan başına gelmiş olan her şey,bir başka vakitte bir başkasının başına da, o olayı yadırgayan kişinin kendibaşına da, eğer onun başına gelmezse çocuğunun veya bir yakının başına da rahatlıkla gelebilir ve gelecektir de mutlaka, öyle değil mi?
Hal böyle olmasına rağmen, nasıl oluyor da insanlar, aslındakendilerinde var olan, ancak buna kendilerinin hiçbir katkısı olmadan, yanitamamen bir şans eseri çok da mücadelevermeden sahip olmuş bulundukları bir sürü şeyle ilgili olarak, (ki bunaçocuklarımız da dahil) aynı şeylere sahip olmayan veya olamayan ya dakendilerinden daha farklı aşamalardan geçerek sahip olan insanlara, farklı biryaklaşım içerisinde olabiliyorlar? İşte benim anlayamadığım nokta bu.
Burada okuduğum birkaç sayfayı okuyuncaya kadar, tüp bebekyöntemiyle çocuk sahibi olan insanların da, yukarıda yazdığım gibi bir durumamaruz kalıyor olduklarını bilmiyordum ve uzayda yaşamıyor olmama rağmen ne yazıkki hiç tahmin bile etmiyordum. Belki de aklımdan bile geçirmediğim için hiçdikkat etmemişim ve ilgilenmemiş olmalıyım. Acaba tüp bebekle ilgili yaklaşımlar nasıl? diye de hiç gözlemlemegereği bile duymayışım, yüreğimin asla kabul etmeyeceği yanlış şeylere karşı tümalgılarımı kapatmış olmalıyım ki, hiç farkına varamamışım, belki bir çoğu benimyakın çevremde de mevcut olan ve tüp bebek olayına karşı tuhaf yaklaşımları olanbir dolu insanın.
Suç teşkil eden veya ahlaki ya da insanlık açısından topluma ve çevreyezarar veren durumlar dışında; ne olursa olsun, hiçbir konuda hiçbir kişinin,başka bir kişiye kendini kötü hissettirme hakkı olamaz.
Hele ki söz konusu olan tüp bebek gibi , konu bileedilmemesi ve sadece ilgili kişilerin özeli olan bir meseleyse.
Başkalarınca irdelenmesi, kritik veya yorum yapılması,kişilerin bu durumunun (kendileri istemedikleri müddetçe) konuşulması,sorgulanması ve sorulması, bu durumla ilgili olarak kişinin kendi içinden veaklından bile farklı bir şey geçirmesi, aslında gerçekten hem ilkellik, hem saygısızlık, hem sevgisizlik, hemcahillik, hem samimiyetsizlik, hem de kendini, sınırlarını ve haddini bilmezlik, kısaca edepsizliktir.
Sonuçta, tabi ki bu durumu paylaşıp paylaşmama kararını dayine eşler kendileri vereceklerdir .
Üstelik zaten gizlenmesi gereken bir şey de değildir, lakinkişilerin kendi özeli olması nedeniyle paylaşmak isteyip istememe haklarınıkendi tercihlerine göre kullanmaları da gayet doğal tabi ki.
Ama tüp bebek sahibi olma kararı veren annelerin veyaailelerin, bu kararlarını veya bu durumubaşkalarıyla paylaşıp paylaşmama adına verecekleri kararın, kendidüşüncelerinden ziyade, düşüncesiz, fütursuzve can sıkıcı olabilecek başka insanların varlığına göre belirlemelerigerektiği gerçeğini öğrenmiş olmak ve fark etmek bile, bir insan olarak beni gerçekten çok yaraladı.
Ve herkesin kendi içinde bulunduğu şartlar, ilişkiiçerisinde olduğu kişiler ve çevresel faktörlere göre, olması gereken vecanlarını en az sıkacak şekilde hareket etmesi en mantıklısı gibi görünüyor.
Sonuçta; ortada gayetdoğal olan bir şey varken, bunun bile farkında olamayan bir takım garip insantiplerinden dolayı sinir olmaya veya can sıkmaya gerek yok.
Bu nedenle öylesi tuhaf insanlara malzeme olmaktan veyaküçücük beyinlerindeki o düşünceleri ve dahasıo kendini bilmezlikleri karşısında, hadlerini bildirmek için bile olsa onlaraverilecek bir cevap esnasında anne adayının birkaç saniyeliğine da olsa canınısıkmasındansa, belki de sadece bu yönden rahat edebilmek adına bile olsa,kimsenin bilmemesi daha mantıklı gibi görünüyor. Hem onlara ne?
Zaten kimseyi de ilgilendirmediğine göre, belki de bu durumubaşkalarıyla paylaşmamak, anne ve babaadayı açısından ve özellikle de hamilelik süresince yine aynı şekilde, hem annehem de bebek açısından daha sakin ve daha dingin olmalarına da katkı koyacaktırdiye düşünüyorum.
Mümkün olduğuncakendimi ve haddimi bilmeye çalışan, mümkün olduğunca her şeye sevgiyle, saygıyla, hoşgörüyle, anlayışla bakmaya ve davranmayaçalışan, nezaketi hiç unutmamaya çalışanve buna gerçekten ihtimam gösteren biri olmama rağmen,
Eğer tüp bebek süreci yaşıyor olsam veya tüp bebek yöntemiyle hamile kalmış olsam;
bu konuyla ilgili olarak kendi paylaşmak istediğim kadarı dışındaki tek birkelimeyi bile fazladan konuşmaya beni maruz bırakan veya bırakacak olan insanlara söyleyeceğim tek bir şeyolurdu herhalde.
Sana ne ???
Hiçbir şey bilmesem bile, yine de, tüp bebek sürecinin maddimanevi zor ve yorucu, zaman zaman üzücü veyıpratıcı bir süreç olduğunu eğer bir parça da olsa görebiliyor veyaanlayabiliyorsam,
Aklı selim her insanın eğer isterse bunu en az benim kadar veyabu konuda olması gerektiği gibi davranan bir dolu diğer insanlar kadar,başarabileceğini düşünüyorum.
Bu nedenle, tüp bebekkonusunda, ne şekilde olursa olsun karşılarındaki kişilerin sınırlarını ihlaleden veya edecek olan haddini bilmezlere, mutlaka haddini bildirmek gerektiğinive söylenecek tek şeyin Sana ne? sözcüğü olduğunu düşünüyorum.
Gereksiz yere can sıkacaklarına, artık ağızlarından çıkacak herkelimeyi dokuz kere düşünmeyi de, bu sayede öğrenmiş olurlar belki bu tipinsanlar.
Ya hem bir de velev ki, bir kadın ömür boyu hayatını biriylebirleştirmek istemiyor ve aynı zamanda bir çocuk sahibi de olmak istediği için,belki de sperm bankası veya şimdi bilemeyeceğimiz ama hergün şaşırtıcıyeniliklere ulaşan tıbbın ulaşacağı mucizevi bir dolu yöntemlerden bir yöntemlehamilelik yaşayarak bebek sahibi olmak istedi ve de oldu diyelim ki.
Çok rastlanan bir durum olmadığı için garip gelmesi dışında veyagenel bir uygulama olarak bunun toplumsal açıdan artılarının eksilerinin,faydalarının zararlarının değerlendirilmesi dışında, hiçbir açıdan, kimseyiilgilendirmez ki? Böyle bir şey olmuş bile olsa, bundan kime ne? Bu tamamen okişinin özeli değil midir?
Ah biz insanoğlu?
Bir çoğumuz, aslında başkalarıyla ilgilendiğimizin yarısıkadar bile kendimizle ve kendi özelimizle ilgileniyor olsak, başkalarınınözelinin neresinde olmamız gerektiğini, bunun sınırlarını ve bulunmamız ya dadurmamız gereken yeri ve çizgiyi de kendi kendimize bilebiliyor ve belirleyebiliyor oluruz zaten.
Ama nerdeee…
Bir canlının hayat bulması, dünyaya gelmesi veya yaşam bulmasının sadece tek bir iradeninelinde olduğunun idrakine gerçek manada varamayan insanların; tüp bebek sürecine veya
minicik masum bir bebeğe veya belki biraz daha büyümüşhaliyle aynı kendi çocuğu gibi olan başkabir çocuğa veya aynı kendi gibi olan başkabir insana bakarken gördüğü birgariplik varsa da, bu olsa olsa ancak o kişilerin kendi garipliğinin yansımasından ve kendi beynindeki kıvrımların kesintiye uğramış tüpler halinde olmasından başka bir şey değildir zaten.
Çok uzun yazmış olduğumun farkındayım. Ancak, şu birkaç sayfadaki anne veya anne adaylarınınsatırlarında okuduğum bazı şeyler nedeniyle, insanların bazen ne denli fütursuzve düşüncesiz ve hatta acımasız olabildikleri ve olabilecekleri gerçeğini hatırlamak ve böylesi hassas birkonuda bile bundan kaçınmadıklarını farketmek hakikaten çok sinir bozucu geldiği için, sadece kendi içimden söylenipdurmakla yetinemediğim için, bunları aynı zamanda buradan da paylaşmadanedemedim.
Allah dileyen ve arzulayan herkesin kucağını, ama ovesileyle ama bu vesileyle, tez zamanda doldursun ve isteyen herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin.
Bu uğurda bunca emek harcayan, bunca sıkıntılar yaşayan, maddimanevi bunca mücadele veren bunca özlem çekenlerin deyüzlerini en kısa sürede güldürsün ve yaşadıkları tüm bu zorluklar vesıkıntılar, bir an evvel o minik kalplerin müjdesiyle sonlansın ve unutulupgitsin inşallah.

İşin bu tarafının psikolojik yorgunluğu ve olumsuz etkilerini de yaşadığınızın farkındayız yani.

Merhaba
Bu gün bir kullanıcımızın bize gelen talebi sonrasında böyle bir konu açmayı uygun gördüm.

Hamileliğiniz tüp bebek yöntemi ile gerçekleşti. Bunu çevreniz ile paylaşır mısınız ? Yoksa bu bir tabu olarak mı kalır ?

Yani kimseye söylemem, hatta hatta tüp bebek tedavisi olurken bile bu konu hakkında kimse ile bir paylaşımda bulunmam mı diyenlerdensiniz ? Bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum.

benim ailem ve eşimin ailesi dışında hiç kimseyle paylaşmadık. cünkü cevrenin yaklasımı ınsanı olumsuz yönde etkiliyor. bu da elbette tadavi sürecine yansıyor. baskalarının ne oldu tuttumu olmadı sorularından kacmak için hiç kimseye söylemedim. suan hamileyim cok şükür ve herkes normal oldugunu zannediyor öye le de kalsın herkesin herşeyi bilmesine gerek yok.

Benim eski asistanım da bu süreçlerden geçmişti. Hastaneyi, hangi doktora gideceğini her şeyi ben ayarladım. Tedaviye başladılar sürekli izinler aldı. Gitti geldi gitti geldi, sonra bir duydum ki hamileymiş. İkizleri oldu, bir gün konuşma arasında kaç embriyo transfer edildi diye sordum, bana ikizler tüp bebekle olmadı ki normal yolla oldu demez mi ? Hayır işin ilginç tarafı tüm süreci ben biliyorum gittiği hocası benim çok yakın arkadaşım bana bile böyle diyince "ooo hayırlı olsun" dedim geçtim. Tabi tüp bebek olduğunu öğrendim ama bana bile söylememesine anlam verememiştim.

Şimdi ikizleri 4-5 yaşında, ikizler olunca işten ayrıldı vs vs vs.

Fakat bu gizemi hala anlayamadım...

Merhaba
Peki bunu saklamak daha büyük bir psikolojik bir baskı yaratmıyor mu ? Zaten aldığınız ilaçlar tüm dengelerinizi altüst etmişken....

Birde gördüğüm kadarı ile bir kısım arkadaşımızda gebelik gerçekleşirse bunu paylaşmakta sorun görmüyor...

Benim eski asistanım da bu süreçlerden geçmişti. Hastaneyi, hangi doktora gideceğini her şeyi ben ayarladım. Tedaviye başladılar sürekli izinler aldı. Gitti geldi gitti geldi, sonra bir duydum ki hamileymiş. İkizleri oldu, bir gün konuşma arasında kaç embriyo transfer edildi diye sordum, bana ikizler tüp bebekle olmadı ki normal yolla oldu demez mi ? Hayır işin ilginç tarafı tüm süreci ben biliyorum gittiği hocası benim çok yakın arkadaşım bana bile böyle diyince "ooo hayırlı olsun" dedim geçtim. Tabi tüp bebek olduğunu öğrendim ama bana bile söylememesine anlam verememiştim.

onunki biraz sizi aptal yerine koymaya çalışmak olmuş
çok ilginçmiş doğrusu
şahsen o kadar da insanlara saygısızlık yapmazdım

Merhaba
Peki bunu saklamak daha büyük bir psikolojik bir baskı yaratmıyor mu ? Zaten aldığınız ilaçlar tüm dengelerinizi altüst etmişken....

Birde gördüğüm kadarı ile bir kısım arkadaşımızda gebelik gerçekleşirse bunu paylaşmakta sorun görmüyor...

bende söylememek baskı yaratmadı hiç ,çünkü kimseyi ilgilendirmediğini ,özelim olduğunu düşünüyorum ..

bir insan nasıl her önüne gelene sevgilisi ya da eşiyle olan özel anlarını anlatmıyorsa ve anlatmamak onu rahatsız etmiyorsa bu da onun gibi birşey ve o yüzden de rahatsız etmiyor

zaten başklarını da hiç tınlamam ,kpss sonucu bir yere mi atandım da herkese duyurayım dimi ama :ssz:

İlk mesajlarım da yazdığım gibi sizler özel anne adaylarısınız bu yöntemi sorgulayan icik cicik sorular soranlara bence çok net tepki verilmeli. Siz değil onlar gerim gerim gerilsin...

Gerçi tepki verilse ne yazar ki ! Düşünceli biri zaten bu konuyu irdelemez bile....

bu konu takibimde hepinize güzel bir tedavi ve sonrasında hamilelik süreci dilerim ...

çalışan bayanların bu durumu saklaması maalesef çok zor. çünkü işten izin almak ya da rapor almak zorunda kalıyorsunuz her işlemi haftasonu yaptırmak mümkün olmuyo maalesef. Hep farklı bahaneler de bir yere kadar ve sürekli yalan söylemek zorunda kalıyorsunuz. Ayrıca artık tüp bebek günümüzde çok yaygın bu bir ayıp ya da eksiklik değil herkesin başına gelebilir kendisinin gelmese kardeşinin, çocuğunun gelebilir. Insanların söylediklerini de çok önemsememek lazım diye düşünüyorum.

Belki sizin bu soruyu sorduğunuz sırada çevrede başka birileri vardı ve duyulsun istemedi o an belki...

İyi niyetle düşününce bu aklıma geliyor....

Merhaba

Ben kişisine göre söylemeyi uygun görüyorum...Yakın bir arkadaşımsa,samimiyetine güvenebileceğim biriyse paylaşmakta hiç bir beis görmüyorum...

Fakat, yoldan geçen tanımadığım biriyse veya bakış açısını az çok bildiğim dar görüşlü biriyse söylemiyorum............Çünkü vereceği tepkiler beni daha çok sinir edecekti....

Merhaba.

Hiç tarzım değildir, lakin tek söylenecek şey "buyur, burdan yak" demek oldu, ister istemez.

Ve niyeyse yine de pek şaşırmadım ben, adını gizem koyduğunuz ve anlayıp anlamlandıramadığınız o sonuca.

Çünkü bazı sonuçlar, olaylar ne olursa olursa değişmez. Diyaloğun ve yaşanmışlıkların konusundan ziyade, tamamen insanların kişilik ve gelişmişliklerinden kaynaklanan sonuçlar kategorisinde değerlendirilmesi gereken bir durum, olarak görüyorum bu sonucu.

Hal böyle olunca, sizin bu örneklediğiniz olaydaki gibi sonuçlara, daha pek çok konularda da rastlanması kaçınılmaz oluyor.

Evet anlaşılamaz bir şey. Belki tüp bebek tedavisi değil ama, çok daha kişiye özel hususlarda, omuz vermeye ve maddi manevi gücüm yettiğince önayak olmaya çalıştığım insanların neredeyse tamamına yakını, içinde bulundukları süreçleri aştıktan sonra, o konularla ilgili hal hatır sorduğumda bile, sizin yukarıda belirttiğiniz tarzda bir tavır sergilemeyi tercih ettiler ve ediyorlar niyeyse.

Tabi ki hiç önemli değil ve kendimi asla öyle hissetmedim ve hissetmiyorum ama, yine de çok afedersiniz "Acaba ben çok mu salak görünüyorum" sorusunu da sormadan edemiyorum böylelerinin karşısında düştüğüm şaşkınlığa ilaveten.

Asistanınız bence;

Saygısızlık, vefasızlık, saçmalık ve yapaylık karışımı bir davranış sergilemiş, sanırım durum bundan ibaret gibi görünüyor.

Konu başlığıyla ilgili boyutuna gelince;

Tup bebek sahibi olmak isteyen veya böyle bir hamilelik yaşayan ya da bu yöntemle çocuk sahibi olan insanların bir kısmının, bazen asıl kendilerinin de, başka insanlarda yadırgadığımız bir bakış şeklinden kendilerini kurtaramamış olabilecekleri gerçeğine bir örnek teşkil edebilir mi? diye düşündürdü beni.

Kendimizi düşüncelerimizle geliştiririz. Eğer hayatımızı iyileştirmek istiyorsak; galiba önce hayatımıza ve kendimize ilişkin düşüncelerimizi iyileştirmek zorundayız.

Aksi taktirde; ortada diğer etkenlerden veya kişilerden kaynaklanan bir sorun yok ise bile, aynı eski asistanınızın karşınızda sergilediği tutumu sergileyebilecek derecede, asıl kendi içimizde kendi kendimize, hiç olmayan ve çok gereksiz çıkmazlar ve labirentler de oluşturabiliriz ki, böyle şeyler aşılması en güç şeylerdir.

Sadece özel annelerin değil, hiç bir insanın, en son bile ihtiyacı olmayacak bir durumdur.

Tüp bebekle hamile kalan annelerin bunu saklamak veya söylemek kararlarından ötürü yaşayacakları herhangi bir psikolojik baskının oluşmaması adına, onların da öncelikle kendi içlerinde bir durum iyileştirmesi yapmalarının önemli olduğu kanaatindeyim. Eğer bunu başarabilirlerse zaten, içinde bulundukları özel ve güzel sürecin keyfini ve mutluluğunu yaşamak dışındaki olumsuz etkileri otomatikman bertaraf etmeyi de daha rahat başarabileceklerdir, diye düşünmekteyim.

Saygılarımla

Belki sizin bu soruyu sorduğunuz sırada çevrede başka birileri vardı ve duyulsun istemedi o an belki...

İyi niyetle düşününce bu aklıma geliyor....

Ben de aynı sizin gibi iyi niyetle ve aynı sizin gibi bir nedenden ötürü olabileceğini düşünmeme rağmen, yine de hoşgöremiyorum ve hak veremiyorum.

Çünkü, eğer sözkonusu kişi o şekilde ve zorunlu olarak bu cevabı vermiş ise bile, hemen sonrasında ilk fırsatta " abi, kusura bakma lütfen, bu konuda sana çok mahcubum ancak o anda böyle bir cevap vermek zorundaydım çünkü diğer kişinin bu durumu bilmemesi benim için önemliydi"diyerek veya benzer bir şekilde, bu davranışına sebep olan şey her neyse o durumu karşısındaki kişiden özür dileyerek en kısa zamanda izah etmesi gerekmez miydi? sizce de. Sonrasında da, kendisine bu denli dostluk ve bu konuda yarenlik yapmış bir insana, sorduğu sorunun cevabını da seve seve ve memnuniyetle verebilmesi gerekmez miydi?

Olay, benim baktığım pencereden böyle görünüyor.

Ben de aynı sizin gibi iyi niyetle ve aynı sizin gibi bir nedenden ötürü olabileceğini düşünmeme rağmen, yine de hoşgöremiyorum ve hak veremiyorum.

Çünkü, eğer sözkonusu kişi o şekilde ve zorunlu olarak bu cevabı vermiş ise bile, hemen sonrasında ilk fırsatta " abi, kusura bakma lütfen, bu konuda sana çok mahcubum ancak o anda böyle bir cevap vermek zorundaydım çünkü diğer kişinin bu durumu bilmemesi benim için önemliydi"diyerek veya benzer bir şekilde, bu davranışına sebep olan şey her neyse o durumu karşısındaki kişiden özür dileyerek en kısa zamanda izah etmesi gerekmez miydi? sizce de. Sonrasında da, kendisine bu denli dostluk ve bu konuda yarenlik yapmış bir insana, sorduğu sorunun cevabını da seve seve ve memnuniyetle verebilmesi gerekmez miydi?

Olay, benim baktığım pencereden böyle görünüyor.

Elbette gerekirdi...Ben belki sonradan demiş olabileceğini umdum....

Back
X