TuP BEBEK

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.791
248
Tüp bebek yaptiracagim. Ocakta 1 senem doluyor ve raporlu olacagim. Ameliyatimi 24 ocakta olmuştum. Tup bebege de 24 ocaktan sonra mi baslamaliyim ? Rapordan ötürü..

Birde simdiden tup bebek oncesi ve sonrasi yapmam gerekenler varsa bilgilendirebilirmisiniz.

Mesela ben asilama yaptirdigimda catlatma ignesinden sonra asiri siskinlik oldu yumurtaliklarimda yuruyemedim idrarimi bile yapamadim...

Tup bebekte de aynisi olmayacak degilmi?

Birde sehir disinda yaptiracagim git gellerde yapmam veya yapmamam gereken şeyler varmi ??

Kac gun yatmak gerekiyor. Ben yatamiyorum cok sķiliyorum... progestan verirse o beni uyuturmu?

Tüp bebek yaptiracagim. Ocakta 1 senem doluyor ve raporlu olacagim. Ameliyatimi 24 ocakta olmuştum. Tup bebege de 24 ocaktan sonra mi baslamaliyim ? Rapordan ötürü..

Birde simdiden tup bebek oncesi ve sonrasi yapmam gerekenler varsa bilgilendirebilirmisiniz.

Mesela ben asilama yaptirdigimda catlatma ignesinden sonra asiri siskinlik oldu yumurtaliklarimda yuruyemedim idrarimi bile yapamadim...

Birde sehir disinda yaptiracagim git gellerde yapmam veya yapmamam gereken şeyler varmi ??

Kac gun yatmak gerekiyor. Ben yatamiyorum cok sķiliyorum... progestan verirse o beni uyuturmu?
Cevapları bilmiyorum,başarılar dilemeye geldim:anne:

Maddi durumun el verirse embriyolarına pgt yaptır
Protestan uyutmaz
Ben 5 gün yatmıştım
Bir de transfere sıkışık gireceksin
Sakın su içme olayını abartma
Transferden sonra cok zorlanırsın
İki minik boy şişe içsen yeter

Maddi durumun el verirse embriyolarına pgt yaptır
Protestan uyutmaz
Ben 5 gün yatmıştım
Bir de transfere sıkışık gireceksin
Sakın su içme olayını abartma
Transferden sonra cok zorlanırsın
İki minik boy şişe içsen yeter

Pgt nedir ne işe yarar ?
Ucreti ne kadar ben başkentte yaptiracagim arayip sorayimmi ucretini cunku bir puruz cikmasini istemiyorum

Pgt nedir ne işe yarar ?
Ucreti ne kadar ben başkentte yaptiracagim arayip sorayimmi ucretini cunku bir puruz cikmasini istemiyorum
Pgt embriyo basına 300 usd vermıstım ben

Embriyoların tek tek kromozomları inceleniyor

Benim sağlıklı denilen iki embriyomu pgt ye yolladığımda biri sağlıksız geldi
Pgt yaptırmasam sağlıklı diye koyduracaktım

Bir de sen kanında pıhtılaşma var Mİ ona baktır
Varsa transferden sonra 9 ay iğne kullanman gerekir
Pıhtılaşma var ama farkında değilseniz allah korusun bebek düşüyor

Pgt embriyo basına 300 usd vermıstım ben

Embriyoların tek tek kromozomları inceleniyor

Benim sağlıklı denilen iki embriyomu pgt ye yolladığımda biri sağlıksız geldi
Pgt yaptırmasam sağlıklı diye koyduracaktım

Bir de sen kanında pıhtılaşma var Mİ ona baktır
Varsa transferden sonra 9 ay iğne kullanman gerekir
Pıhtılaşma var ama farkında değilseniz allah korusun bebek düşüyor

Pihtilasma icin hangi testi yaptirmaliyim kadin dogum yaparmi ?

Pgt de bayagi pahaliymiş.. şans isi galiba bu.

Pihtilasma icin hangi testi yaptirmaliyim kadin dogum yaparmi ?

Pgt de bayagi pahaliymiş.. şans isi galiba bu.
Ben yaşadığım şehirdeki devletin araştırma hastanesinde ücretsiz yaptırdım
Tüp bebek doktorum istiyor deyince yaptılar
Devlet hast de sıradan bir kadın doğumcu yapmıyor
Sonucu da 1 aya yakın zamanda cıkıyor
Şans işi değil aslında
Tüm tedbirleri alıp gerisini allah a birakmak gerekli bence

Ben yaşadığım şehirdeki devletin araştırma hastanesinde ücretsiz yaptırdım
Tüp bebek doktorum istiyor deyince yaptılar
Devlet hast de sıradan bir kadın doğumcu yapmıyor
Sonucu da 1 aya yakın zamanda cıkıyor
Şans işi değil aslında
Tüm tedbirleri alıp gerisini allah a birakmak gerekli bence

Siz nerde yaptirdiniz tup bebegi ?
Pgt her merkezde ayni ucretlerdemi oluyor. Mesela ben raporlu yaptiracaksam ?

Siz nerde yaptirdiniz tup bebegi ?
Pgt her merkezde ayni ucretlerdemi oluyor. Mesela ben raporlu yaptiracaksam ?
Ben de raporlu yaptırdım
Rapor sadece opu nun yarı fiyatını vermemde ve ilaçları uygun almamda fayda sağladı

Pgt de rapor geçmiyor
Aşağı yukarı aynıdır fiyatlar 300-400 usd arası embriyo başı

Ben Bursa özel jimer hastanesinde yaptırdım

Ben de raporlu yaptırdım
Rapor sadece opu nun yarı fiyatını vermemde ve ilaçları uygun almamda fayda sağladı

Pgt de rapor geçmiyor
Aşağı yukarı aynıdır fiyatlar 300-400 usd arası embriyo başı

Ben Bursa özel jimer hastanesinde yaptırdım

Ilaclar ne kadar tuttu peki. Yeni yaptirdiniz sanirim

Evet
Doktorlar cok İLAC yazıyor
Elimde dolu ilac kaldı
Nerdeyse yarısına boş yere ücret ödedim

Hiç şaşirmadim. Bnimde aşilamadan elimde bir suru ilac kalmisti attim. Ayni ilaclari kullanabilirdim belkide. Son bir soru sormak istiyorum cok soru sordum kusura bakmayin. Yasim 25 oldugu icin tek embriyo transfer edilecek. Ben bu pgt yi 1 embriyoya yaptrdim diyelim. Sonuclari ne zaman cikiyor ? Ve tranfer suresini etkiliyormu.

Hiç şaşirmadim. Bnimde aşilamadan elimde bir suru ilac kalmisti attim. Ayni ilaclari kullanabilirdim belkide. Son bir soru sormak istiyorum cok soru sordum kusura bakmayin. Yasim 25 oldugu icin tek embriyo transfer edilecek. Ben bu pgt yi 1 embriyoya yaptrdim diyelim. Sonuclari ne zaman cikiyor ? Ve tranfer suresini etkiliyormu.
Bir ayda çıkar sonuc

Bende de çatlatma iğneleri çok kötü yapıyor 1 hafta idrarımı yapmakta çok zorlanıyordum.. tüp bebekte de çatlatma iğnesi beni çok kötü yaptı ama doktorum opu işleminden sonra odama geldi litre sıvı tüketirsen çabuk iyileşirsin dedi oyüzden en fazla 4 gün karın ağrısı çektim öncekilere göre çabuk iyileştim...

Şuan rahim dinlendirme sürecindeyim.. eğer çok ağrın olursa rahim dinlendirme isteyebilirsin. Benim gittiğim merkez herkese şart koşuyor rahim dinlendirmeyi ama her merkez yapmıyor ama sen istersen yapmak zorundalar ve bende olduğu gibi çatlatma iğnesi çok sancı yapıyorsa kesinlikle rahim dinlendirme istemelisin..

Ben 3 defa tüp bebek demedim ilk ikisini pek dikkat etmedim sonucusu çok şükür tutu şimdi sorulara geçelim stresten uzak dur yumurtalıkların aşılamaya gore fazla olacağı için kasiklarinda doluluk hissi mutlaka olacak 9 10 gün dayanacak mecbur ben hiç embriyoları araştırmadim pahli biraz hem 2 den fazla yapmış olsaydın yapabilirdin senin ilk zaten bende uyku yaptı progestran zaten günde bi tane içersen gece alıp uyursun o kadar da uyku yapmıyor tüp bebek alınca mutlaka bi kaç gün yatak isirhati yap bisey uzanıp eğilme tlf düşse yere eğilip alman o derece her gece bi bardak süt iç bu arada enfeksiyon kabız olmayan içinde bol bol su iç tuvalet saatin düzgün olsun meyve tüketimi doktorundan vitamin ilaçları işte kesinlikle belirti arama ben şimdi ikiz annesi tüm bende hiç olmamıştı belirti ha mümkünse biri olsun yanında anne kv vs ba etkisi olduğuna çokça inandığım Meryem suresini günde bi kere dinle sık sık banyo yapma haftada bi yap ayakta 15 dakikada çık banyoda saçlarını falanda banyoda tarama zamanını almasin ilişki zaten yasak sonuçların çıkana kadar inşallah gebe kalırsınız her cefanin arkasında sefasida var unutna

Bende de çatlatma iğneleri çok kötü yapıyor 1 hafta idrarımı yapmakta çok zorlanıyordum.. tüp bebekte de çatlatma iğnesi beni çok kötü yaptı ama doktorum opu işleminden sonra odama geldi litre sıvı tüketirsen çabuk iyileşirsin dedi oyüzden en fazla 4 gün karın ağrısı çektim öncekilere göre çabuk iyileştim...

Şuan rahim dinlendirme sürecindeyim.. eğer çok ağrın olursa rahim dinlendirme isteyebilirsin. Benim gittiğim merkez herkese şart koşuyor rahim dinlendirmeyi ama her merkez yapmıyor ama sen istersen yapmak zorundalar ve bende olduğu gibi çatlatma iğnesi çok sancı yapıyorsa kesinlikle rahim dinlendirme istemelisin..

Baskentte yaptiracagim istersem yaparlarmi? Rahim dinlendirme dedigiimiz sey ne oluyor.

Ben 3 defa tüp bebek demedim ilk ikisini pek dikkat etmedim sonucusu çok şükür tutu şimdi sorulara geçelim stresten uzak dur yumurtalıkların aşılamaya gore fazla olacağı için kasiklarinda doluluk hissi mutlaka olacak 9 10 gün dayanacak mecbur ben hiç embriyoları araştırmadim pahli biraz hem 2 den fazla yapmış olsaydın yapabilirdin senin ilk zaten bende uyku yaptı progestran zaten günde bi tane içersen gece alıp uyursun o kadar da uyku yapmıyor tüp bebek alınca mutlaka bi kaç gün yatak isirhati yap bisey uzanıp eğilme tlf düşse yere eğilip alman o derece her gece bi bardak süt iç bu arada enfeksiyon kabız olmayan içinde bol bol su iç tuvalet saatin düzgün olsun meyve tüketimi doktorundan vitamin ilaçları işte kesinlikle belirti arama ben şimdi ikiz annesi tüm bende hiç olmamıştı belirti ha mümkünse biri olsun yanında anne kv vs ba etkisi olduğuna çokça inandığım Meryem suresini günde bi kere dinle sık sık banyo yapma haftada bi yap ayakta 15 dakikada çık banyoda saçlarını falanda banyoda tarama zamanını almasin ilişki zaten yasak sonuçların çıkana kadar inşallah gebe kalırsınız her cefanin arkasında sefasida var unutna

Bende kabizlik ve sinirlilik yapiyor o ilaclar :( ki normaldede surekli kabiz olurum corba sivi tuketimi kuru kayisi da işe yaramiyor. Adet olmadan once kabiz olurum 4 gun falan cikamam tuvalete. Birde yatma huyum hic yok ama bakacagiz artikk... Meyve hiç sevmem ama yerim onu da yapacak bisey yok
Transferden kac gun sonra kN tahlili yaptiriyorsun ?

Back
X