• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebek

Bildiğim kadarıyla tüp bebek süreçlerinde stres vs. de çok etkili oluyor.
İşinizi de bırakır sadece odağınızı bu sürece verirseniz, kafada çok kurarsınız, çok yıpratıcı olur.
Hem sizin psikolojiniz, hem eşinizle karı koca diyaloglarınız için ben işe devam edin derim...

yani kafam karışık bu konuda daha işyeri ne diyecek hiç bilmiyorum çok da severek yapmıyorum işi çünkü alışkın olmadığım bir sektöre iş bulamadığım için mecburiyetten girdim yazı beklememizin amacı ancak o zamana maddi olarak hazır olacağım onun için
Maddi olarak daha hazır değilsiniz bile, yazın ancak hazır olunacakmış.
Böyle bir durumda işinizi bırakmayın.
Tüp bebek masraflı evet ama inşallah gelecek olan bebeğiniz de çok masraflı olacak.
Sonradan sıkışmayın...

yani kafam karışık bu konuda daha işyeri ne diyecek hiç bilmiyorum çok da severek yapmıyorum işi çünkü alışkın olmadığım bir sektöre iş bulamadığım için mecburiyetten girdim yazı beklememizin amacı ancak o zamana maddi olarak hazır olacağım onun için
daha tüp bebek yapacak paranız yok
yaza kadar biriktirecksiniz

ama diğer yandan işten mi çıkacaksınız?

kusura kalmayın da bu nasıl plan ben anlamadım?

başka bir sağlık sorununuz yoksa doktorunuz tirodi, kiloyu vs. halletmeniz gerektiğini söylemediyse mesela
tüp bebek için randevunuzu hemen alın direkt başlayın
bir yandan da çalışın

şimdiye kadar yumurta sayımı yaptırdınız mı rahim filmi çekildi mi? aşılama çatlatma hiç bişey oldu mu?
sanırım olmadı, demi?
bunlar günde mi oluyor sanıyorsunuz mesela? bunlar aylar sürüyor.zaten masraflı olan bu aşamalardaki ilaçlar.

ha hepsi olur, transfer aşamasına gelirsiniz, doktor kesinlikle hareket yok dinlenmen lazım vs der, geçrekten stresi yönetemezsiniz işten ayrılmayı o zaman düşünürsünüz

Ayrica surece odaklanmak ne yani evet. Gideceksin gunluk ignelerini kontrollerini olacaksin sonra gunluk hayata devam. Ki zaten mukemmel bi is evden calisiyormussun genelde. Sakin ama sakin birakma. Esinin de is hayatin uzerinde boyle hakimiyet kurmaya çalismasi hic hos degil

daha işyeri ne diyecek bilmiyorum ama eşim bu süreçte sadece tedaviye adapte olmamı istiyor hani iş ile yürütürsem hastaneye gergin, yorgun gidebileceğimi iletti baskı kuran birisi değildir eşim de sadece bu konuda tek ricası bu
yani oda haklı kendi açısından. ama tüp bebekte garanti bir şey değil sonuçta dışarıdan sanki yapılınca hemen oluyor gibi düşünülse de sonuçta nasip işi ama şuda var eşiniz çok istiyor onun için çok önemli bu tedavi olumsuz bir şey olursa ki inşallah olmaz size yüklenecek o yüzden daha sonra tekrar böyle bir iş bulurum diyorsanız eşinizde maddi sorumluluğu tek başına yüklenmekte sıkıntı yaşamayacaksa ( yaşarsa yine sizi de strese sokar) bırakın madem bir süre tedavinize odaklanın

Yakın zamanda Tüp bebek sürecinden geçmiş biri olarak söylüyorum fazla mı büyütüyorsunuz? Bence tüp bebek süreci çok zor bir süreç değil.İğneleri zaten kendi belirlediğiniz saatlerde oluyorsunuz ve genelde akşam saatlerinde olabilirsiniz.Bunun dışında doktor kontrolleri oluyor ama onu da işinize göre ayarlayabilirsiniz.Ben tedaviye başladığım günden yumurta toplama gününe kadar 4 kere doktora gittim.Saatlerini de kendi işime göre ayarladım.Yumurta toplama günü ve transfer günü de rapor aldım.Transferden sonra test gününe kadar zaten hastaneye gidilmiyor.Test için de gidip kan veriyorsun 5dk bir işlem.Yani ekstra odaklanacak bir şey değil.Beden gücüyle yaptığınız bir işiniz yoksa işten ayrılmak neden ve nerden aklınıza geldi anlayamadım gerçekten.

Yaza kadar tüp bebek için para biriktireceksiniz yani şu an elde avuçta pek birşey yok.Hadi tutmadı 2. ye para yok iştende çıktın ne olacak??? ilk seferde tutacağının garantisi yok hadi tuttu diyelim hamilelik süreci ek takviyeler,doğum ,bebek masrafları onları nasıl çözeceksiniz???

Back
X